E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Διγλωσσία στην Αθήνα: Ο Τσίπρας συγχαίρει τον Ζάεφ ‑ Ο Καμμένος καταγγέλλει λάδωμα

Δηλώσεις από Νίκο Παππα και Δημήτρη Τζανακόπουλο

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 20/10/2018 | 08:27

Διγλωσσία στην Αθήνα: Ο Τσίπρας συγχαίρει τον Ζάεφ ‑ Ο Καμμένος καταγγέλλει λάδωμα

Εκ διαμέτρου αντίθετες οι πρώτες αντιδράσεις του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα και του υπουργού Εθνικής Αμυνας, Πάνου Καμμένου μετά την πρώτη ψηφοφορία στο κοινοβούλιο της ΠΓΔΜ για τη συνταγματική αναθεώρηση.

Ο Αλέξης Τσίπρας με μήνυμά του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έσπευσε να συγχαρεί τον πρωθυπουργό των Σκοπίων, ο οποίος εξασφάλισε την απαιτούμενη πλειοψηφία, σημειώνοντας πως απόψε επετεύχθη ένα πολύ μεγάλο βήμα για την κοινή επιτυχία των δύο χωρών. Ενα πολύ σημαντικό βήμα, όπως συμπλήρωσε, για ένα μέλλον με ειρήνη και ευημερία μεταξύ των δύο λαών.

Ωστόσο, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας δεν είχε την ίδια αντίδραση μιας και προέβη σε σχόλιο για τις καταγγελίες περί δωροδοκιών βουλευτών της αντιπολίτευσης της ΠΓΔΜ προκειμένου να ψηφίσουν τη συμφωνία.

Ειδικότερα, ο κ. Πάνος Καμμένος θέλησε να αναφερθεί στις καταγγελίες, σύμφωνα με τις οποίες βουλευτές του VMRO δέχθηκαν μέχρι και 2 εκατ. ευρώ προκειμένου να ψηφίσουν υπέρ των συνταγματικών αλλαγών.

«Ποιός θα φανταζόταν ότι στην Ευρώπη των αξιών και της δημοκρατίας οποίος δεν ψηφίζει κατά τις εντολές προφυλακίζεται και οποίος συμμορφώνεται παίρνει μπόνους 2.000.000€ μαύρο χρήμα. Ντρέπομαι», σημείωσε ο Πάνος Καμμένος στο Twitter.

«Έγινε το πρώτο μεγάλο βήμα για την θέση σε ισχύ της ιστορικής Συμφωνίας των Πρεσπών», σημειώνει σε μήνυμά του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος μετά την επιτυχία της κυβέρνησης των Σκοπίων και την εξασφάλιση της απαιτούμενης πλειοψηφίας. «Συνεχίζουμε με περηφάνια για τα Βαλκάνια της ειρήνης, της φιλίας και της συνεργασίας»,συμπληρώνει με ανάρτησή του στο twitter.

Για σημαντικό θετικό βήμα κάνει λόγο ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Τηλεπικοινωνιών και Μέσων Ενημέρωσης Νίκος Παππάς αναφερόμενος στην έγκριση της πρότασης του Ζόραν Ζάεφ για συνταγματική αναθεώρηση από το κοινοβούλιο των Σκοπίων στην ΠΓΔΜ.

Σε ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter ο κ. Παππάς τονίζει: «Κερδήθηκε η απαιτούμενη πλειοψηφία για συνταγματικές αλλαγές στην ΠΓΔΜ. Σημαντικό θετικό βήμα. Προχωράμε».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Φωτιά σε διαμέρισμα στα Ανω Πατήσια: Πόσες δυνάμεις επιχειρούν στο σημείο

E-Daily 2.TopNews 14.07.2026
Η φωτιά εκδηλώθηκε σε διαμέρισμα τρίτου ορόφου πολυκατοικίας στη συμβολή της λεωφόρου Ηρακλείου με την οδό Λασκαράτου.

Τι προβλέπει το νέο προσχέδιο για το Κυπριακό που διέρρευσε λίγες μέρες πριν την επέτειο της εισβολής

E-Daily 2.TopNews 14.07.2026
Η βρετανική Independent αποκάλυψε προσχέδιο που απομακρύνεται από το κλασικό ομοσπονδιακό μοντέλο, με «δημιουργική ασάφεια» που αφήνει κάθε πλευρά να ερμηνεύει τη λύση διαφορετικά.

Δεν πυροβόλησα στον αέρα αλλά προς τον τοίχο για εκφοβισμό, είπε ο ένας αστυνομικός που προφυλακίστηκαν για τον θάνατο του 20χρονου στο Αργος

E-Daily 2.TopNews 14.07.2026
«Δεν είχα πρόθεση να τον τραυματίσω» υποστήριξε ο ένας αστυνομικός - Για πυροβολισμό στον αέρα επέμεινε ο δεύτερος αστυνομικός

Μακάβρια ανακάλυψη στον Πειραιά: Βρέθηκαν νεκροί μέσα σε αυτοκίνητο σε γκαράζ

E-Daily 2.TopNews 14.07.2026
Δύο νέοι άνθρωποι, 28 και 27 ετών, εντοπίστηκαν νεκροί σε σταθμευμένο όχημα σε γκαράζ κατοικίας στην οδό Μήλου στον Πειραιά, με τα αίτια θανάτου να παραμένουν αδιευκρίνιστα.

Γιατί οι Γάλλοι φοβούνται την εθνική τους γιορτή – Τι έχει συμβεί κάθε φορά που έρχεται η 14η Ιουλίου

E-Daily 2.TopNews 14.07.2026
Από την Πτώση της Βαστίλης έως την τρομοκρατική επίθεση στη Νίκαια, η 14η Ιουλίου είναι μια ημερομηνία-σταθμός γεμάτη αίμα και ιστορία.

Φοιτητικά ενοίκια 2026: Ποιες περιοχές της Αθήνας έχουν εκτοξευθεί και πού μπορείς να βρεις κάτι οικονομικό

E-Daily 2.TopNews 14.07.2026
Κέντρο και Ζωγράφου καταγράφουν τις υψηλότερες τιμές ενοικίων στην Αθήνα, με studio να φτάνουν τα 440 ευρώ, καθώς η έλλειψη μικρών διαμερισμάτων πιέζει χιλιάδες φοιτητικές οικογένειες.

Απίστευτο θαύμα στους Καταρράκτες του Νιαγάρα: Έπεσε από 52 μέτρα και επέζησε – Το συγκλονιστικό βίντεο

E-Daily 2.TopNews 14.07.2026
Ένα εξαιρετικά σπάνιο περιστατικό επιβίωσης κατέγραψαν οι αρχές του Καναδά, με τον τραυματία να διακομίζεται σε νοσοκομείο σε κρίσιμη κατάσταση.

Απολογούνται σήμερα οι δύο 42χρονοι για τον εμπρησμό στη Marfin, οι φωτογραφίες που οδήγησαν στην ταυτοποίηση

Ελλάδα 14.07.2026
Την ίδια ώρα, ενώπιον της βρετανικής Δικαιοσύνης οδηγείται σήμερα και η 46χρονη που κατηγορείται για συμμετοχή στον φονικό εμπρησμό

Έφυγε από τη ζωή αγαπημένος μουσικός της ελληνικής ροκ σκηνής – Ποιος ήταν ο Γιώργος Λαγογιάννης

E-Daily 2.TopNews 14.07.2026
Ο 47χρονος πληκτράδες και session μουσικός έδωσε μια σύντομη μάχη με τον καρκίνο και άφησε την τελευταία του πνοή στον ύπνο του.

Λεμεσός: Κρατείται 44χρονος που κατηγορείται ότι βίασε την πεθερά του

Κόσμος 14.07.2026
H 58χρονη εξετάστηκε από ιατροδικαστή

Τρόμος σε πτήση της Ryanair: «Αν είναι να πεθάνουμε, θα πεθάνουμε μαζί» λέει η σύζυγος του Σέρβου

E-Daily 2.TopNews 14.07.2026
Σέρβος επιβάτης παρασύρθηκε από την αποσυμπίεση έξω από την καμπίνα στα 20.000 πόδια - η σύζυγός του τον κράτησε κυριολεκτικά στη ζωή.

Μην τρώτε κοτόπουλο στη Λαμία για 2‑3 ημέρες λένε από τον ΕΟΔΥ

E-Daily 2.TopNews 14.07.2026
Εντοπίστηκε ο τελικός προμηθευτής των κοτόπουλων που συνδέονται με τα κρούσματα σαλμονέλας, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται για τον ενδιάμεσο και τη μονάδα εκτροφής.