E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Διγλωσσία στην Αθήνα: Ο Τσίπρας συγχαίρει τον Ζάεφ ‑ Ο Καμμένος καταγγέλλει λάδωμα

Δηλώσεις από Νίκο Παππα και Δημήτρη Τζανακόπουλο

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 20/10/2018 | 08:27

Διγλωσσία στην Αθήνα: Ο Τσίπρας συγχαίρει τον Ζάεφ ‑ Ο Καμμένος καταγγέλλει λάδωμα

Εκ διαμέτρου αντίθετες οι πρώτες αντιδράσεις του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα και του υπουργού Εθνικής Αμυνας, Πάνου Καμμένου μετά την πρώτη ψηφοφορία στο κοινοβούλιο της ΠΓΔΜ για τη συνταγματική αναθεώρηση.

Ο Αλέξης Τσίπρας με μήνυμά του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έσπευσε να συγχαρεί τον πρωθυπουργό των Σκοπίων, ο οποίος εξασφάλισε την απαιτούμενη πλειοψηφία, σημειώνοντας πως απόψε επετεύχθη ένα πολύ μεγάλο βήμα για την κοινή επιτυχία των δύο χωρών. Ενα πολύ σημαντικό βήμα, όπως συμπλήρωσε, για ένα μέλλον με ειρήνη και ευημερία μεταξύ των δύο λαών.

Ωστόσο, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας δεν είχε την ίδια αντίδραση μιας και προέβη σε σχόλιο για τις καταγγελίες περί δωροδοκιών βουλευτών της αντιπολίτευσης της ΠΓΔΜ προκειμένου να ψηφίσουν τη συμφωνία.

Ειδικότερα, ο κ. Πάνος Καμμένος θέλησε να αναφερθεί στις καταγγελίες, σύμφωνα με τις οποίες βουλευτές του VMRO δέχθηκαν μέχρι και 2 εκατ. ευρώ προκειμένου να ψηφίσουν υπέρ των συνταγματικών αλλαγών.

«Ποιός θα φανταζόταν ότι στην Ευρώπη των αξιών και της δημοκρατίας οποίος δεν ψηφίζει κατά τις εντολές προφυλακίζεται και οποίος συμμορφώνεται παίρνει μπόνους 2.000.000€ μαύρο χρήμα. Ντρέπομαι», σημείωσε ο Πάνος Καμμένος στο Twitter.

«Έγινε το πρώτο μεγάλο βήμα για την θέση σε ισχύ της ιστορικής Συμφωνίας των Πρεσπών», σημειώνει σε μήνυμά του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος μετά την επιτυχία της κυβέρνησης των Σκοπίων και την εξασφάλιση της απαιτούμενης πλειοψηφίας. «Συνεχίζουμε με περηφάνια για τα Βαλκάνια της ειρήνης, της φιλίας και της συνεργασίας»,συμπληρώνει με ανάρτησή του στο twitter.

Για σημαντικό θετικό βήμα κάνει λόγο ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Τηλεπικοινωνιών και Μέσων Ενημέρωσης Νίκος Παππάς αναφερόμενος στην έγκριση της πρότασης του Ζόραν Ζάεφ για συνταγματική αναθεώρηση από το κοινοβούλιο των Σκοπίων στην ΠΓΔΜ.

Σε ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter ο κ. Παππάς τονίζει: «Κερδήθηκε η απαιτούμενη πλειοψηφία για συνταγματικές αλλαγές στην ΠΓΔΜ. Σημαντικό θετικό βήμα. Προχωράμε».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Κατασχέθηκαν 5,3 τόνοι ακατάλληλων κρεάτων, μετά από καταγγελία για εστιατόριο στην Πεντέλη

E-Daily 2.TopNews 08.06.2026
Αποκαλύφθηκε μεγάλη εγκατάσταση επεξεργασίας και εμπορίας κρέατος στον Βόρειο Τομέα Αθηνών - «Μηδενική ανοχή σε όσους παίζουν με τη δημόσια υγεία» το μήνυμα Χαρδαλιά

Η υψηλότερη θερμοκρασία της χρονιάς καταγράφηκε χθες σε πόλη της Θεσσαλίας

E-Daily 2.TopNews 08.06.2026
Μόλις μπήκαμε στο φετινό καλοκαίρι και ήδη έχουμε ρεκόρ υδραργύρου - η υψηλότερη θερμοκρασία του 2025 καταγράφηκε σε πόλη της Θεσσαλίας.

Φιλιππίνες: Η στιγμή που ο σεισμός 7,8 Ρίχτερ έπληξε την πόλη Τζένεραλ Σάντος, γκρεμίζοντας κτήρια

E-Daily 2.TopNews 08.06.2026
Καταστροφικός σεισμός 7,8 Ρίχτερ έπληξε τις Φιλιππίνες το πρωί της Δευτέρας (τοπική ώρα)

Τι ψηφίζει η Θεσσαλονίκη

E-Daily 2.TopNews 08.06.2026
Νέα δημοσκόπηση

«Δεν έχουν δικαίωμα να απαιτούν»: Η Τεχεράνη απορρίπτει ενδεχόμενη χρήση περιουσιακών στοιχείων για αποκατάσταση ζημιών

E-Daily 2.TopNews 08.06.2026
Δημοσίευμα του Reuters ανέφερε ότι οι ΗΠΑ εξετάζουν το ενδεχόμενο να διαθέσουν ιρανικά κεφάλαια σε χώρες του Κόλπου για την αποκατάσταση ζημιών σε υποδομές - Το συνολικό κόστος θα μπορούσε να φθάσει έως και τα 58 δισ. δολάρια

Τι είναι η συμφωνία SOFA που υπογράφουν σήμερα Κύπρος και Γαλλία και προκαλεί τουρκική νευρικότητα

E-Daily 2.TopNews 08.06.2026
Η Λευκωσία και το Παρίσι υπογράφουν συμφωνία για το καθεστώς στρατιωτικών δυνάμεων, ενισχύοντας τη συνεργασία τους στην Ανατολική Μεσόγειο – Τα οφέλη για την Κύπρο και η τουρκική ενόχληση

Νέοι κανόνες για τις άδειες εργαζομένων: Τι αλλάζει από το καλοκαίρι ‑ Δείτε παραδείγματα

E-Daily 2.TopNews 08.06.2026
Οι αλλαγές δεν επηρεάζουν τον συνολικό αριθμό ημερών αάδειας, ενώ φέρνουν μεγαλύτερη ευελιξία και λιγότερη γραφειοκρατία

Πυροσβεστική: 64 πυρκαγιές το τελευταίο 48ωρο σε όλη την Ελλάδα

Ελλάδα 08.06.2026
Στην συντριπτική τους πλειοψηφία οι πυρκαγιές φαίνεται να οφείλονται σε αμέλειες

Κρήτη: Αγριο ξύλο στις φυλακές Αλικαρνασσού ‑ Κρατούμενοι πιάστηκαν στα χέρια

Ελλάδα 08.06.2026
Αναστάτωση σημειώθηκε τις βραδινές ώρες της Κυριακής 7/6 στις φυλακές Αλικαρνασσού, στην Κρήτη.

Σεισμός 7,8 Ρίχτερ συγκλόνισε τις Φιλιππίνες – Καταρρεύσεις κτιρίων και νεκροί

Κόσμος 08.06.2026
Προειδοποιήσεις για τσουνάμι σε αρκετές χώρες της Ασίας