E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Η τραγική στιγμή της Ρένας Βλαχοπούλου: Μπήκε στο καμαρίνι της και κατέρρευσε από το κλάμα

«Για εμάς η Ρένα υπήρξε και μάνα και πατέρας μαζί. Εκείνη μας βοήθησε να ορθοποδήσουμε και να σπουδάσουμε».

Δημοσίευση 18/10/2018 | 22:12

Η τραγική στιγμή της Ρένας Βλαχοπούλου: Μπήκε στο καμαρίνι της και κατέρρευσε από το κλάμα

Άγνωστες πτυχές από τη ζωή της αξέχαστης Ρένας Βλαχοπούλου φέρνει στο φως της δημοσιότητας ένας από τους πιο δικούς της ανθρώπους. Ο τέταρτος κατά σειρά αδελφός της σπουδαίας ηθοποιού Σπύρος Βλαχόπουλος ξεφυλλίζει το άλμπουμ των αναμνήσεών του και μιλά αποκλειστικά στην Espresso και τον Νίκο Νικόλιζα για τη δική του Ρένα!

Την 1η Νοεμβρίου 1940 οι Ιταλοί βομβάρδισαν την Κέρκυρα. Ενα από τα σπίτια που διαλύθηκαν ολοσχερώς ήταν και της οικογένειας Βλαχοπούλου. «Στον πόλεμο περάσαμε μεγάλα δράματα. Επεσε βόμβα στο σπίτι μας και έτσι σκοτώθηκαν οι γονείς μας. Το σπίτι διαλύθηκε μέχρι και το υπόγειο. Εγώ με τον αδελφό μου τον Μίμη βρισκόμασταν κάτω από ένα κρεβάτι. Θυμάμαι πυκνούς καπνούς μαζί με σκόνη από τα συντρίμμια να έχουν σκεπάσει τα πάντα. Κρατούσα τον αδελφό μου, που ήταν κουλουριασμένος ανάμεσα στα πόδια μου σαν φίδι. Μετά από περίπου δύο ώρες που έπεσε η βόμβα αρχίσαμε να ψάχνουμε να βρούμε τι είχε συμβεί. Ηταν παντού σκοτάδι. Και εμείς τραυματισμένα ψάχναμε τους γονείς μας που είχαν ήδη σκοτωθεί.

Κάποια στιγμή είδαμε λίγο φως και, όπως σερνόμουν εγώ πρώτος, εκείνος με κρατούσε από το πόδι, για να τον βγάλω έξω από όλη αυτή τη λαίλαπα. Τον πήρα αγκαλιά και μέσα στα συντρίμμια των δρόμων που είχε αφήσει η βόμβα ψάχναμε να βρούμε έναν δικό μας, ένα στήριγμα. Τα υπόλοιπα παιδιά της οικογένειας, τα τρία κορίτσια (Ρένα, Μαρίνα, Αννα), βρίσκονταν στην Αθήνα, ο μεγάλος μας αδελφός ήταν ναύτης. Και πηγαίναμε από ορφανοτροφείο σε ορφανοτροφείο μέχρι να δούμε πώς θα ζήσουμε». Τα μάτια του υπερήλικα άντρα είναι γεμάτα δάκρυα. Οπως αφηγείται, η Ρένα, που είχε ήδη ξεκινήσει καριέρα στην Αθήνα, ήταν η μόνη τους σωτηρία. «Για εμάς η Ρένα υπήρξε και μάνα και πατέρας μαζί. Εκείνη μας βοήθησε να ορθοποδήσουμε και να σπουδάσουμε».

Τον ρωτάμε πώς αντέδρασε εκείνη όταν ενημερώθηκε για τον θάνατο των γονιών τους. «Βρισκόταν πάνω στη σκηνή του θεάτρου “Μακέδος”, στην οδό Θεμιστοκλέους της Αθήνας, όταν έμαθε το δυσάρεστο νέο. Οπως έπαιζε, κάποιος της φώναξε στα παρασκήνια για τον βομβαρδισμό και όσα ακολούθησαν. Αργότερα, εκείνη μου είπε ότι συνέχισε να παίζει στο έργο. Μόλις τελείωσε η παράσταση και χαιρέτησε το κοινό, μπήκε στο καμαρίνι της και κατέρρευσε από το κλάμα».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τους γνώρισε όλη η Ελλάδα από την TV: Οι πρώην παίκτες ριάλιτι που έφυγαν πρόωρα

E-Daily 3.Left 27.07.2026
Από τα φώτα της τηλεόρασης στις τραγικές ειδήσεις – Οι άνθρωποι που δεν ξεχάστηκαν ποτέ

Η αδημοσίευτη φωτογραφία της Τζένης Καρέζη που συγκλόνισε το διαδίκτυο

E-Daily 3.Left Χτες
Το Studio Κλεισθένης δημοσίευσε για πρώτη φορά σπάνιο στιγμιότυπο του 1961, με αφορμή τα 34 χρόνια από τον θάνατο της αγαπημένης ηθοποιού.

Βαρβάρα Λάρμου: Ποια η εμφάνιση που «έλιωσε» το Instagram από τη Σέριφο

E-Daily 3.Left Χτες
Η ηθοποιός από τη σειρά «Το παιδί» της ΕΡΤ απολαμβάνει τις καλοκαιρινές της διακοπές στο νησί των Κυκλάδων.

Η Ντορέττα Παπαδημητρίου με κόκκινο μπικίνι κάνει ντους έξω και «φλογίζει» το Instagram

Social Χτες
Η ηθοποιός μοιράστηκε στιγμιότυπα από τις καλοκαιρινές της διακοπές, ανεβάζοντας τους παλμούς των followers της.

Η Μαρία Σολωμού με ολόσωμο μαγιό και παγωτό στο χέρι ‑ τι έγραψε στο Instagram

Social Χτες
Η ηθοποιός μοιράστηκε πολύχρωμες καλοκαιρινές φωτογραφίες με χιουμοριστική λεζάντα για το παγωτό που «έφαγε κατά λάθος».

Τι έγραψε ο Benny Blanco στις καυτές φωτογραφίες της Selena Gomez από τις διακοπές

E-Daily 3.Left Χτες
Το νιόπαντρο ζευγάρι απολαμβάνει τις διακοπές του στην Τοσκάνη και ο παραγωγός δεν κρύβει τον θαυμασμό του για τη σύζυγό του μέσα από αστεία και τρυφερά σχόλια στο Instagram.

Η Βούλα Πατουλίδου ραγίζει καρδιές: «Δεν θυμώνω με τον θάνατο, θυμώνω με τη σιωπή»

E-Daily 3.Left Χτες
Ένα χρόνο μετά τον χαμό του συζύγου της, η χρυσή Ολυμπιονίκης μοιράστηκε συγκλονιστικό μήνυμα στο Instagram.

Γάμος στον Βόλο με απρόοπτο: Ο γαμπρός κατέληξε στο νοσοκομείο εν μέσω δεξίωσης

E-Daily 3.Left Χτες
Η αδιαθεσία του νεόνυμφου, που φέρεται να είχε καταναλώσει μεγάλη ποσότητα αλκοόλ, σκόρπισε τον πανικό στους καλεσμένους - τελικά πήρε εξιτήριο και η βραδιά συνεχίστηκε.

Το επικό ελληνικό σημείωμα σε φανάρι που έκανε τον γύρο του κόσμου

E-Daily 3.Left Χτες
Ένας αγανακτισμένος οδηγός στη Θεσσαλονίκη άφησε σημείωμα σε χαλασμένο φωτεινό σηματοδότη που έγινε viral παγκοσμίως, αναδεικνύοντας με χιούμορ την ελληνική πραγματικότητα.

Τομ Χανκς: Η αντίδρασή του όταν είδε Έλληνα fan με το πρόσωπό του ως τατουάζ

E-Daily 3.Left Χτες
Ο διάσημος ηθοποιός έμεινε άφωνος κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών του διακοπών στην Ελλάδα, όταν θαυμαστής του αποκάλυψε τατουάζ με τη μορφή του από το Forrest Gump στη γάμπα του.

Η Μαρία Μπεκατώρου ποζάρει με μαγιό στην Κεφαλονιά – δείτε τις φωτογραφίες

E-Daily 3.Left Προχτές
Η παρουσιάστρια απολαμβάνει τις καλοκαιρινές της διακοπές στον Μακρύ Γιαλό και μοιράστηκε στιγμιότυπα από τη θάλασσα.