E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Η τραγική στιγμή της Ρένας Βλαχοπούλου: Μπήκε στο καμαρίνι της και κατέρρευσε από το κλάμα

«Για εμάς η Ρένα υπήρξε και μάνα και πατέρας μαζί. Εκείνη μας βοήθησε να ορθοποδήσουμε και να σπουδάσουμε».

Δημοσίευση 18/10/2018 | 22:12

Η τραγική στιγμή της Ρένας Βλαχοπούλου: Μπήκε στο καμαρίνι της και κατέρρευσε από το κλάμα

Άγνωστες πτυχές από τη ζωή της αξέχαστης Ρένας Βλαχοπούλου φέρνει στο φως της δημοσιότητας ένας από τους πιο δικούς της ανθρώπους. Ο τέταρτος κατά σειρά αδελφός της σπουδαίας ηθοποιού Σπύρος Βλαχόπουλος ξεφυλλίζει το άλμπουμ των αναμνήσεών του και μιλά αποκλειστικά στην Espresso και τον Νίκο Νικόλιζα για τη δική του Ρένα!

Την 1η Νοεμβρίου 1940 οι Ιταλοί βομβάρδισαν την Κέρκυρα. Ενα από τα σπίτια που διαλύθηκαν ολοσχερώς ήταν και της οικογένειας Βλαχοπούλου. «Στον πόλεμο περάσαμε μεγάλα δράματα. Επεσε βόμβα στο σπίτι μας και έτσι σκοτώθηκαν οι γονείς μας. Το σπίτι διαλύθηκε μέχρι και το υπόγειο. Εγώ με τον αδελφό μου τον Μίμη βρισκόμασταν κάτω από ένα κρεβάτι. Θυμάμαι πυκνούς καπνούς μαζί με σκόνη από τα συντρίμμια να έχουν σκεπάσει τα πάντα. Κρατούσα τον αδελφό μου, που ήταν κουλουριασμένος ανάμεσα στα πόδια μου σαν φίδι. Μετά από περίπου δύο ώρες που έπεσε η βόμβα αρχίσαμε να ψάχνουμε να βρούμε τι είχε συμβεί. Ηταν παντού σκοτάδι. Και εμείς τραυματισμένα ψάχναμε τους γονείς μας που είχαν ήδη σκοτωθεί.

Κάποια στιγμή είδαμε λίγο φως και, όπως σερνόμουν εγώ πρώτος, εκείνος με κρατούσε από το πόδι, για να τον βγάλω έξω από όλη αυτή τη λαίλαπα. Τον πήρα αγκαλιά και μέσα στα συντρίμμια των δρόμων που είχε αφήσει η βόμβα ψάχναμε να βρούμε έναν δικό μας, ένα στήριγμα. Τα υπόλοιπα παιδιά της οικογένειας, τα τρία κορίτσια (Ρένα, Μαρίνα, Αννα), βρίσκονταν στην Αθήνα, ο μεγάλος μας αδελφός ήταν ναύτης. Και πηγαίναμε από ορφανοτροφείο σε ορφανοτροφείο μέχρι να δούμε πώς θα ζήσουμε». Τα μάτια του υπερήλικα άντρα είναι γεμάτα δάκρυα. Οπως αφηγείται, η Ρένα, που είχε ήδη ξεκινήσει καριέρα στην Αθήνα, ήταν η μόνη τους σωτηρία. «Για εμάς η Ρένα υπήρξε και μάνα και πατέρας μαζί. Εκείνη μας βοήθησε να ορθοποδήσουμε και να σπουδάσουμε».

Τον ρωτάμε πώς αντέδρασε εκείνη όταν ενημερώθηκε για τον θάνατο των γονιών τους. «Βρισκόταν πάνω στη σκηνή του θεάτρου “Μακέδος”, στην οδό Θεμιστοκλέους της Αθήνας, όταν έμαθε το δυσάρεστο νέο. Οπως έπαιζε, κάποιος της φώναξε στα παρασκήνια για τον βομβαρδισμό και όσα ακολούθησαν. Αργότερα, εκείνη μου είπε ότι συνέχισε να παίζει στο έργο. Μόλις τελείωσε η παράσταση και χαιρέτησε το κοινό, μπήκε στο καμαρίνι της και κατέρρευσε από το κλάμα».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ευρυδίκη: «Δεν ήξερα αν θα μπορέσω να επανέλθω» ‑ Η αποκάλυψη για το σοβαρό πρόβλημα ακοής

E-Daily 3.Left 13.06.2026
Το ατύχημα που παραλίγο να βάλει τέλος στην καριέρα της

Η Μπιάνκα Σενσόρι δεν άφησε τίποτα στη φαντασία

E-Daily 3.Left 13.06.2026
Η αρχιτέκτονας απαθανατίστηκε σε βραδινή έξοδο στο πλευρό του Κάνιε Γουέστ

Μουντιάλ 2026: Η «πιο σέξι παρουσιάστρια καιρού» γιόρτασε με τα εσώρουχα τη νίκη του Μεξικού

Tabloid 13.06.2026
Η Μεξικανή παρουσιάστρια δημοσίευσε βίντεο στο Instagram εκφράζοντας τη στήριξή της στην εθνική ομάδα

Η Κλέλια Ανδριολάτου άλλαξε χρώμα μαλλιών ‑ αντίο στο ξανθό

E-Daily 3.Left 13.06.2026
Η ηθοποιός του «Maestro» του Netflix έγινε μελαχρινή λίγο πριν το καλοκαίρι

Η Ζιζέλ ποζάρει τόπλες στα 45 της και εξηγεί γιατί έγινε το πρόσωπο μιας «υγιούς γενιάς» top models

E-Daily 3.Left Χτες
Το διάσημο μοντέλο εξηγεί ότι η επιτυχία της δεν οφειλόταν μόνο στην εμφάνισή της, αλλά και στον χαρακτήρα και την ενέργεια που εξέπεμπε

Το Moonrise στη Μύκονο: Το yacht των 325 εκατ. ευρώ του ιδρυτή του WhatsApp

E-Daily 3.Left Χτες
Η «πλωτή ιδιωτική κατοικία» του συνιδρυτή του WhatsApp, Jan Koum

Μουντιάλ 2026: Η τηλεθέαση που σημείωσε η πρεμιέρα στην ΕΡΤ1

E-Daily 3.Left Χτες
Το μέσο μερίδιο τηλεθέασης στους άνδρες (18-34) έφτασε το 40,8%

Η Έμιλι Ραταϊκόφσκι... πήρε μια κούκλα‑μωρό στην αγκαλιά και φωτογραφήθηκε ως μητέρα που θηλάζει, δείτε βίντεο

E-Daily 3.Left Χτες
Το 35χρονο μοντέλο πόζαρε με ένα μαύρο δερμάτινο σύνολο και ένα «μωρό» στην αγκαλιά για εξώφυλλο περιοδικού, αναδεικνύοντας το πλούσιο ντεκολτέ της