E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Η τραγική στιγμή της Ρένας Βλαχοπούλου: Μπήκε στο καμαρίνι της και κατέρρευσε από το κλάμα

«Για εμάς η Ρένα υπήρξε και μάνα και πατέρας μαζί. Εκείνη μας βοήθησε να ορθοποδήσουμε και να σπουδάσουμε».

Δημοσίευση 18/10/2018 | 22:12

Η τραγική στιγμή της Ρένας Βλαχοπούλου: Μπήκε στο καμαρίνι της και κατέρρευσε από το κλάμα

Άγνωστες πτυχές από τη ζωή της αξέχαστης Ρένας Βλαχοπούλου φέρνει στο φως της δημοσιότητας ένας από τους πιο δικούς της ανθρώπους. Ο τέταρτος κατά σειρά αδελφός της σπουδαίας ηθοποιού Σπύρος Βλαχόπουλος ξεφυλλίζει το άλμπουμ των αναμνήσεών του και μιλά αποκλειστικά στην Espresso και τον Νίκο Νικόλιζα για τη δική του Ρένα!

Την 1η Νοεμβρίου 1940 οι Ιταλοί βομβάρδισαν την Κέρκυρα. Ενα από τα σπίτια που διαλύθηκαν ολοσχερώς ήταν και της οικογένειας Βλαχοπούλου. «Στον πόλεμο περάσαμε μεγάλα δράματα. Επεσε βόμβα στο σπίτι μας και έτσι σκοτώθηκαν οι γονείς μας. Το σπίτι διαλύθηκε μέχρι και το υπόγειο. Εγώ με τον αδελφό μου τον Μίμη βρισκόμασταν κάτω από ένα κρεβάτι. Θυμάμαι πυκνούς καπνούς μαζί με σκόνη από τα συντρίμμια να έχουν σκεπάσει τα πάντα. Κρατούσα τον αδελφό μου, που ήταν κουλουριασμένος ανάμεσα στα πόδια μου σαν φίδι. Μετά από περίπου δύο ώρες που έπεσε η βόμβα αρχίσαμε να ψάχνουμε να βρούμε τι είχε συμβεί. Ηταν παντού σκοτάδι. Και εμείς τραυματισμένα ψάχναμε τους γονείς μας που είχαν ήδη σκοτωθεί.

Κάποια στιγμή είδαμε λίγο φως και, όπως σερνόμουν εγώ πρώτος, εκείνος με κρατούσε από το πόδι, για να τον βγάλω έξω από όλη αυτή τη λαίλαπα. Τον πήρα αγκαλιά και μέσα στα συντρίμμια των δρόμων που είχε αφήσει η βόμβα ψάχναμε να βρούμε έναν δικό μας, ένα στήριγμα. Τα υπόλοιπα παιδιά της οικογένειας, τα τρία κορίτσια (Ρένα, Μαρίνα, Αννα), βρίσκονταν στην Αθήνα, ο μεγάλος μας αδελφός ήταν ναύτης. Και πηγαίναμε από ορφανοτροφείο σε ορφανοτροφείο μέχρι να δούμε πώς θα ζήσουμε». Τα μάτια του υπερήλικα άντρα είναι γεμάτα δάκρυα. Οπως αφηγείται, η Ρένα, που είχε ήδη ξεκινήσει καριέρα στην Αθήνα, ήταν η μόνη τους σωτηρία. «Για εμάς η Ρένα υπήρξε και μάνα και πατέρας μαζί. Εκείνη μας βοήθησε να ορθοποδήσουμε και να σπουδάσουμε».

Τον ρωτάμε πώς αντέδρασε εκείνη όταν ενημερώθηκε για τον θάνατο των γονιών τους. «Βρισκόταν πάνω στη σκηνή του θεάτρου “Μακέδος”, στην οδό Θεμιστοκλέους της Αθήνας, όταν έμαθε το δυσάρεστο νέο. Οπως έπαιζε, κάποιος της φώναξε στα παρασκήνια για τον βομβαρδισμό και όσα ακολούθησαν. Αργότερα, εκείνη μου είπε ότι συνέχισε να παίζει στο έργο. Μόλις τελείωσε η παράσταση και χαιρέτησε το κοινό, μπήκε στο καμαρίνι της και κατέρρευσε από το κλάμα».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Επιστρέφει το πιο ιντρικαδόρικο reality show: Αποχωρήσεις, comeback και νέο δράμα στο Netflix

E-Daily 3.Left 25.05.2026
Το Selling Sunset αλλάζει για πάντα –Τρελές επιστροφές και αποχωρήσεις

«Πάντα γυρνάει σε μένα»: Ο σύντροφος της σταρ του OnlyFans που πήγε με 1.113 άνδρες σε 12 ώρες «σπάει» τη σιωπή του

E-Daily 3.Left Χτες
Η Λίλι Φίλιπς είχε προκαλέσει παγκόσμιο σάλο με το ακραίο challenge της και τώρα ο σύντροφός της αποκαλύπτει γιατί δεν ζηλεύει καθόλου, παρά τον θόρυβο γύρω από το όνομά της

Αποκαλυπτική εμφάνιση της Μπιάνκα Σενσόρι δίπλα στον Κάνιε Γουέστ

E-Daily 3.Left Χτες
Το ζευγάρι παρακολούθησε την προβολή της ταινίας «Michael» στο Λος Αντζελες

Βίντεο από τη σύλληψη της Μπρίτνεϊ Σπίαρς για μεθυσμένη οδήγηση έδωσε στη δημοσιότητα η αστυνομία

E-Daily 3.Left Χτες
Σε τμήματα του βίντεο η ποπ σταρ ακούγεται να αρνείται πως ήταν υπό την επήρεια αλκοόλ

Τι δουλειά έκανε πραγματικά η Anna Nicole Smith πριν γίνει διάσημη;

E-Daily 3.Left Χτες
Εμεινε στην ποπ κουλτούρα κυρίως για τη θυελλώδη προσωπική της ζωή

Γιατί η Mariah Carey παραιτήθηκε από την πρώτη της δουλειά σε μία μέρα

E-Daily 3.Left Χτες
Η καριέρα της στις... κανονικές δουλειές δεν διήρκεσε πολύ

Cameron Diaz: Πώς παραλίγο να χάσει το ρόλο που απογείωσε την καριέρα της

E-Daily 3.Left Χτες
Ο ρόλος της που κόντεψε να μην συμβεί

Τατιάνα Στεφανίδου: «Αυτό πρέπει να το διαψεύσω, δυστυχώς τα fake news είναι πιο ισχυρά από την αλήθεια»

E-Daily 3.Left Προχτές
Δηλώσεις στα τηλεοπτικά συνεργεία των ψυχαγωγικών εκπομπών παραχώρησε η Τατιάνα Στεφανίδου.

Βαλεντίνη Παπαδάκη για Κώστα Σόμμερ: Ήμουν έγκυος, δεν έλεγε τίποτα για γάμο

E-Daily 3.Left Προχτές
Του είπα ότι το μωρό θα πάρει το επίθετό μου, με πήγε με την κοιλιά τούρλα να παντρευτούμε

Ο Τραμπ δημοσίευσε AI βίντεο που πετάει τον Στίβεν Κολμπέρ σε κάδο απορριμμάτων και χορεύει το YMCA

E-Daily 3.Left Προχτές
«Ο Κολμπέρ επιτέλους τελείωσε από το CBS», έγραψε ο Τραμπ στο Truth Social