E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Πλήρωμα της Ryanair κοιμήθηκε στο πάτωμα αεροδρομίου ‑ Δεν τους έκλεισαν ξενοδοχείο

Η καταγγελία συνδικαλιστών και η φωτογραφία που κάνει το γύρο του διαδικτύου

Δημοσίευση 17/10/2018 | 13:37

Πλήρωμα της Ryanair κοιμήθηκε στο πάτωμα αεροδρομίου ‑ Δεν τους έκλεισαν ξενοδοχείο

Μια φωτογραφία στην οποία εμφανίζονται πιλότο και αεροσυνοδοί αεροσκαφών της αεροπορικής εταιρείας Ryanair να κοιμούνται στο πάτωμα αεροδρομίου κάνει τον γύρω του κόσμου προκαλώντας επικριτικά σχόλια για τον τρόπο που φαίνεται να αντιμετωπίζει το προσωπικό της η εταιρεία.

Η φωτογραφία τραβήχτηκε στις 13 Οκτωβρίου ημέρα κατά την οποία αεροσκάφη της εταιρείας προσγειώθηκαν στην Μάλαγα της Ισπανίας αφού δεν μπορούσαν αν προσεγγίσουν την Πορτογαλία εξαιτίας της καταιγίδας Λέσλι. Τα μέλη πληρώματος των αεροσκαφών της εταιρείας εγκλωβίστηκαν στη Μάλαγα αλλά όπως καταγγέλλεται δεν υπήρξε μέριμνα για τους εργαζόμενους.

Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του πορτογαλικού συνδικάτου SNPVAC «κατά την άφιξη τους στην Μάλαγα, 24 μέλη πληρώματος (οκτώ πιλότοι και 16 μέλη καμπίνας), οδηγήθηκαν σε ένα δωμάτιο όπου δεν υπήρχαν οι απαραίτητες ανέσεις για να μπορέσουν να ξεκουραστούν και στην πραγματικότητα χρησιμοποιείται για συσκέψεις αφού είναι τα γραφεία της Ryanair στη Μάλαγα. Τα 24 μέλη πληρώματος έμειναν εκεί από τη 1:30πμ έως τις 6πμ χωρίς να έχουν πρόσβαση σε φαγητό, ποτό και χωρίς να έχουν κάπου να καθίσουν αφού υπήρχαν μόνο οκτώ καρέκλες για 24 άτομα». Αυτό αναφέρει η ανακοίνωση του συνδικάτου η οποία αναρτήθηκε και στοFacebook, με την επισήμανση «Η Ryanair πρέπει να αλλάξει» (Ryanair must change).

Όπως αναφέρει επί προσθέτως το συνδικάτο, τα μέλη του πληρώματος «δεν είχαν άλλη επιλογή παρά μόνο αυτή που βλέπουμε και στη φωτογραφία, δηλαδή να προσπαθήσουν να ξεκουραστούν ξαπλώνοντας στο πάτωμα».

Στη συνέχεια αναφέρεται πως περί τις 6 το πρωί οι 24 υπάλληλοι της εταιρείας μεταφέρθηκαν στο σαλόνι του αεροδρομίου όπου έμειναν για άλλες τέσσερις ώρες αλλά και πάλι χωρίς πρόσβαση σε φαγητό και ποτά.

Και καταλήγει: «Είναι λυπηρό και αδιανόητο το γεγονός ότι στον 21ο αιώνα γινόμαστε μάρτυρες τέτοιου είδους καταστάσεων και είμαστε σε θέση να επιβεβαιώσουμε ότι η Ryanair λειτουργεί χωρίς να επιδεικνύει κανένα σεβασμό προς τους εργαζόμενους και τους πελάτες της, οι οποίοι επίσης εγκλωβίστηκαν στο αεροδρόμιο παρά την πληθώρα αυστηρών κανονισμών που διέπουν τον τομέα των αερομεταφορών».

Η εταιρεία πάντως υποστηρίζει πως η φωτογραφία είναι «στημένη». Σύμφωνα με ανακοίνωση εκπρόσωπου της Ryanair «αυτή η φωτογραφία είναι εμφανές πως είναι στημένη και κανένα μέλος του πληρώματος δεν “κοιμήθηκε στο πάτωμα”. Εξαιτίας της καταιγίδας στην Πορτογαλία έγινε εκτροπή ορισμένων πτήσεων και προσγειώθηκαν στη Μάλαγα. Επειδή όμως ήταν ημέρα εθνικής εορτής στην Ισπανία, τα ξενοδοχεία ήταν γεμάτα».

Σύμφωνα με την εκδοχή της Ryanair, τα μέλη πληρώματος των επίμαχων πτήσεων πέρασαν ένα μικρό χρονικό διάστημα στο δωμάτιο πληρώματος και στη συνέχεια μεταφέρθηκαν στο VIP σαλόνι. Ακολούθως επέστρεψαν στο Πορτό της Πορτογαλίας.

Πάντως εκπρόσωπος του πορτογαλικού συνδικάτου που έχει εργαστεί ως μέλος πληρώματος καμπίνας για την Ryanair, επιμένει πως η εταιρεία δεν απαντά στο βασικό ζήτημα που είναι ο τρόπος αντιμετώπισης του προσωπικού της, στο οποίο, όπως καταγγέλλει, δεν φρόντισε να παράσχει ούτε τα στοιχειώδη όπως φαγητό και νερό.

«Δεν πρόκειται να σχολιάσω καν, εάν η φωτογραφία είναι στημένη ή όχι. Μόνο οι άνθρωποι που ήταν εκεί μπορούν αν το πουν αυτό», είπε στους Irish Times. Και επιβεβαιώνει πως «το μόνο που ήταν διαθέσιμο σε αυτούς ήταν το πάτωμα...Το θέμα είναι πως η Ryanair δεν διέθεσε στα πληρώματά της ένα μέρος για να ξεκουραστούν» καταλήγει ο Φερνάντο Γκάντρα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ευρυδίκη: «Δεν ήξερα αν θα μπορέσω να επανέλθω» ‑ Η αποκάλυψη για το σοβαρό πρόβλημα ακοής

E-Daily 3.Left 13.06.2026
Το ατύχημα που παραλίγο να βάλει τέλος στην καριέρα της

Η Μπιάνκα Σενσόρι δεν άφησε τίποτα στη φαντασία

E-Daily 3.Left 13.06.2026
Η αρχιτέκτονας απαθανατίστηκε σε βραδινή έξοδο στο πλευρό του Κάνιε Γουέστ

Μουντιάλ 2026: Η «πιο σέξι παρουσιάστρια καιρού» γιόρτασε με τα εσώρουχα τη νίκη του Μεξικού

Tabloid 13.06.2026
Η Μεξικανή παρουσιάστρια δημοσίευσε βίντεο στο Instagram εκφράζοντας τη στήριξή της στην εθνική ομάδα

Η Κλέλια Ανδριολάτου άλλαξε χρώμα μαλλιών ‑ αντίο στο ξανθό

E-Daily 3.Left 13.06.2026
Η ηθοποιός του «Maestro» του Netflix έγινε μελαχρινή λίγο πριν το καλοκαίρι

Η Ζιζέλ ποζάρει τόπλες στα 45 της και εξηγεί γιατί έγινε το πρόσωπο μιας «υγιούς γενιάς» top models

E-Daily 3.Left Χτες
Το διάσημο μοντέλο εξηγεί ότι η επιτυχία της δεν οφειλόταν μόνο στην εμφάνισή της, αλλά και στον χαρακτήρα και την ενέργεια που εξέπεμπε

Το Moonrise στη Μύκονο: Το yacht των 325 εκατ. ευρώ του ιδρυτή του WhatsApp

E-Daily 3.Left Χτες
Η «πλωτή ιδιωτική κατοικία» του συνιδρυτή του WhatsApp, Jan Koum

Μουντιάλ 2026: Η τηλεθέαση που σημείωσε η πρεμιέρα στην ΕΡΤ1

E-Daily 3.Left Χτες
Το μέσο μερίδιο τηλεθέασης στους άνδρες (18-34) έφτασε το 40,8%

Η Έμιλι Ραταϊκόφσκι... πήρε μια κούκλα‑μωρό στην αγκαλιά και φωτογραφήθηκε ως μητέρα που θηλάζει, δείτε βίντεο

E-Daily 3.Left Χτες
Το 35χρονο μοντέλο πόζαρε με ένα μαύρο δερμάτινο σύνολο και ένα «μωρό» στην αγκαλιά για εξώφυλλο περιοδικού, αναδεικνύοντας το πλούσιο ντεκολτέ της