E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ασπρόπυργος: Ανήλικα με ξύλα και μαχαίρια λήστευαν φορτηγά και εταιρείες

Πρόκειται για μια εγκληματική ομάδα που αποτελείται από ανηλίκους

Δημοσίευση 16/10/2018 | 14:04

Ασπρόπυργος: Ανήλικα με ξύλα και μαχαίρια λήστευαν φορτηγά και εταιρείες

Σύμφωνα με την αστυνομία, πρόκειται για παιδιά ηλικίας 13, 14, 15 και 16 ετών, ενώ ταυτοποιήθηκαν και αναζητούνται άλλοι τρεις συνεργοί τους.

Η ανήλικη συμμορία δρούσε στην βιομηχανική ζώνη στον Ασπρόπυργο. Σταματούσε τα διερχόμενα φορτηγά στην μέση του δρόμου, και στη συνέχεια έκαναν επίθεση στους οδηγούς αφαιρώντας τους ότι βρουν.

Σε άλλες περιπτώσεις έμπαιναν σε εταιρείες και με χρήση μαχαιριών και ξύλων ακινητοποιούσαν τους φύλακες και αφαιρούσαν πράγματα αξίας.

Το δελτίο τύπου της ΕΛΑΣ
«Εξαρθρώθηκε, από το Τμήμα Ασφάλειας Ασπροπύργου σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Δυτικής Αττικής, εγκληματική ομάδα ανηλίκων τα μέλη της οποίας διέπρατταν ληστείες σε βάρος οδηγών οχημάτων καθώς και κλοπές από εταιρείες στην περιοχή του Ασπροπύργου.

Συνελήφθησαν, στις 13 και 14-10-2018 στη Νέα Ζωή Ασπροπύργου, από αστυνομικούς των ανωτέρω Υπηρεσιών και της Ο.Π.Κ.Ε., τέσσερις (4) ημεδαποί, ηλικίας 13, 14, 15 και 16 ετών, μέλη της σπείρας. Επιπλέον, ταυτοποιήθηκαν και αναζητούνται τουλάχιστον τρείς (3) ημεδαποί συνεργοί τους.

Ως προς το χρονικό της υπόθεσης, από αρχές του έτους είχε διαπιστωθεί η εγκληματική δράση ομάδας ατόμων στην βιομηχανική ζώνη του Ασπροπύργου, τα οποία διέπρατταν ληστείες σε βάρος οδηγών οχημάτων καθώς και ληστείες και κλοπές από εταιρείες. Για τον λόγο αυτό, συστήθηκε ειδική ομάδα αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Ασπροπύργου που ανέλαβε την συλλογή στοιχείων για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των εμπλεκομένων.

Ως προς τον τρόπο δράσης, τα μέλη της σπείρας εκμεταλλευόμενα την ιδιαίτερη ρυμοτομία της περιοχής καθώς και το γεγονός της συνεχούς διέλευσης ή προσωρινής στάσης φορτηγών με εμπορεύματα και πρώτες ύλες, ανέκοπταν την πορεία των οχημάτων και στη συνέχεια επιτίθονταν στους οδηγούς, αφαιρώντας τους χρήματα, κινητά, κοσμήματα και σε κάποιες περιπτώσεις και τα οχήματα.

Σε άλλες περιπτώσεις, εισέρχονταν στις εγκαταστάσεις των εταιρειών και με χρήση σωματικής βίας και απειλή ξύλων και μαχαιριών, ακινητοποιούσαν εργαζομένους και φύλακες, αφαιρώντας τους κοσμήματα, χρήματα και άλλα προσωπικά αντικείμενα.

Από την μέχρι στιγμής έρευνα, έχουν εξιχνιασθεί -13- περιπτώσεις ληστειών, -4- απόπειρες ληστειών και -14 κλοπές.

Οι συλληφθέντες, με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών ο οποίος τους παρέπεμψε στον Ανακριτή Ανηλίκων»

FacebookTwitterMessenger

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Έβρος: Πλημμύρισαν περισσότερα από 100.000 στρέμματα ‑ Ακατάλληλο το νερό

Ελλάδα 22.02.2026
Η Περιφερειακή Ενότητα Έβρου παραμένει σε κατάσταση κινητοποίησης «RED CODE»

Αστυνομικοί της Σκότλαντ Γιαρντ παρείχαν ασφάλεια σε πάρτι του Επστάιν με παρόντα τον Αντριου το 2010

Κόσμος 22.02.2026
Σε αίτημα για σχολιασμό των σημερινών δημοσιευμάτων, η Σκότλαντ Γιαρντ απάντησε ότι δεν υπάρχει περαιτέρω σχόλιο

Αντιδράσεις για το κλείσιμο του ελληνικού προγράμματος της Deutsche Welle ‑ «Πλήγμα για τη Δημοκρατία»

Ελλάδα 22.02.2026
Η ζημιά είναι δυσανάλογη σε σχέση με το δημοσιονομικό όφελος, επισημαίνουν φορείς

Φωτιά στα Σπάτα σε αποθηκευτικό χώρο καταστήματος αθλητικών ειδών

Ελλάδα 22.02.2026
Ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής στο σημείο

Πατρινό Καρναβάλι: 50.000 καρναβαλιστές στους δρόμους – Δείτε τη μεγάλη παρέλαση


LIVE Ελλάδα 22.02.2026
Η πόλη της Πάτρας έχει κατακλυστεί από μεγάλο αριθμό επισκεπτών που ζουν από κοντά τις καρναβαλικές εκδηλώσεις

Ντόναλντ Τραμπ: Πράκτορες σκότωσαν ένοπλο άνδρα που προσπάθησε να μπει στην έπαυλή του στο Μαρ α Λάγκο

Κόσμος 22.02.2026
Ο άνδρας κρατούσε κυνηγετικό όπλο και μπιτόνι με βενζίνη κατά την «εισβολή του» στο Μαρ α Λάγκο, όπου τον εξουδετέρωσαν οι πράκτορες της Μυστικής Υπηρεσίας

Τουρκία: Διάσωση 80χρονης που είχε εγκλωβιστεί ανάμεσα σε βράχους

Κόσμος 22.02.2026
Η γιαγιά από την Αττάλεια βρέθηκε ζωντανή από τα σωστικά συνεργεία έπειτα από 24 ώρες ερευνών

Καλύτερα τα νέα για τη λίμνη του Μόρνου μετά τις βροχές

Ελλάδα 22.02.2026
Η «υγρή» χρονιά βελτιώνει τα αποθέματα, αλλά η στάθμη παραμένει 26% κάτω από τον μέσο όρο – Τι δείχνουν τα στοιχεία για τα νησιά και την κλιματική αλλαγή

Καθαρά Δευτέρα: Στα 22 ευρώ τα καλαμαράκια, πάνω από 3,30 η λαγάνα

Ελλάδα 22.02.2026
Οι ώρες λειτουργίας για Βαρβάκειο και Ρέντη

Σοβαρό ατύχημα με κροτίδα στην Πτολεμαΐδα: 17χρονος κινδυνεύει με ακρωτηριασμό

Ελλάδα 22.02.2026
Ο ανήλικος κινδυνεύει να χάσει τρία δάχτυλα - Η κατάσταση της υγείας του κρίνεται σοβαρή

NFL: Νεκρός ο 25χρονος παίκτης Rondale Moore ‑ Βρέθηκε σε γκαράζ

Αθλητικά Νέα 22.02.2026
Τι μεταφέρουν οι πρώτες πληροφορίες

Σε κλινική η Σάρα Φέργκιουσον μετά την δημοσιοποίηση των e‑mails του Επστάιν

Κόσμος 22.02.2026
Η Σάρα Φέργκιουσον κατέφυγε μυστικά στην παγκοσμίου φήμης κλινική Paracelsus Recovery Clinic στη Ζυρίχη της Ελβετίας, όπου το κόστος διαμονής ανέρχεται στις 13.000 λίρες την ημέρα