E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ασπρόπυργος: Ανήλικα με ξύλα και μαχαίρια λήστευαν φορτηγά και εταιρείες

Πρόκειται για μια εγκληματική ομάδα που αποτελείται από ανηλίκους

Δημοσίευση 16/10/2018 | 14:04

Ασπρόπυργος: Ανήλικα με ξύλα και μαχαίρια λήστευαν φορτηγά και εταιρείες

Σύμφωνα με την αστυνομία, πρόκειται για παιδιά ηλικίας 13, 14, 15 και 16 ετών, ενώ ταυτοποιήθηκαν και αναζητούνται άλλοι τρεις συνεργοί τους.

Η ανήλικη συμμορία δρούσε στην βιομηχανική ζώνη στον Ασπρόπυργο. Σταματούσε τα διερχόμενα φορτηγά στην μέση του δρόμου, και στη συνέχεια έκαναν επίθεση στους οδηγούς αφαιρώντας τους ότι βρουν.

Σε άλλες περιπτώσεις έμπαιναν σε εταιρείες και με χρήση μαχαιριών και ξύλων ακινητοποιούσαν τους φύλακες και αφαιρούσαν πράγματα αξίας.

Το δελτίο τύπου της ΕΛΑΣ
«Εξαρθρώθηκε, από το Τμήμα Ασφάλειας Ασπροπύργου σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Δυτικής Αττικής, εγκληματική ομάδα ανηλίκων τα μέλη της οποίας διέπρατταν ληστείες σε βάρος οδηγών οχημάτων καθώς και κλοπές από εταιρείες στην περιοχή του Ασπροπύργου.

Συνελήφθησαν, στις 13 και 14-10-2018 στη Νέα Ζωή Ασπροπύργου, από αστυνομικούς των ανωτέρω Υπηρεσιών και της Ο.Π.Κ.Ε., τέσσερις (4) ημεδαποί, ηλικίας 13, 14, 15 και 16 ετών, μέλη της σπείρας. Επιπλέον, ταυτοποιήθηκαν και αναζητούνται τουλάχιστον τρείς (3) ημεδαποί συνεργοί τους.

Ως προς το χρονικό της υπόθεσης, από αρχές του έτους είχε διαπιστωθεί η εγκληματική δράση ομάδας ατόμων στην βιομηχανική ζώνη του Ασπροπύργου, τα οποία διέπρατταν ληστείες σε βάρος οδηγών οχημάτων καθώς και ληστείες και κλοπές από εταιρείες. Για τον λόγο αυτό, συστήθηκε ειδική ομάδα αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Ασπροπύργου που ανέλαβε την συλλογή στοιχείων για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των εμπλεκομένων.

Ως προς τον τρόπο δράσης, τα μέλη της σπείρας εκμεταλλευόμενα την ιδιαίτερη ρυμοτομία της περιοχής καθώς και το γεγονός της συνεχούς διέλευσης ή προσωρινής στάσης φορτηγών με εμπορεύματα και πρώτες ύλες, ανέκοπταν την πορεία των οχημάτων και στη συνέχεια επιτίθονταν στους οδηγούς, αφαιρώντας τους χρήματα, κινητά, κοσμήματα και σε κάποιες περιπτώσεις και τα οχήματα.

Σε άλλες περιπτώσεις, εισέρχονταν στις εγκαταστάσεις των εταιρειών και με χρήση σωματικής βίας και απειλή ξύλων και μαχαιριών, ακινητοποιούσαν εργαζομένους και φύλακες, αφαιρώντας τους κοσμήματα, χρήματα και άλλα προσωπικά αντικείμενα.

Από την μέχρι στιγμής έρευνα, έχουν εξιχνιασθεί -13- περιπτώσεις ληστειών, -4- απόπειρες ληστειών και -14 κλοπές.

Οι συλληφθέντες, με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών ο οποίος τους παρέπεμψε στον Ανακριτή Ανηλίκων»

FacebookTwitterMessenger

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Καισαριανή: Η πρώτη δήλωση του Βέλγου συλλέκτη για τις φωτογραφίες: «Ανακουφισμένος που τελείωσαν όλα»

Ελλάδα 20.02.2026
Ανέφερε ότι υπάρχει λύση στο τραπέζι με τις ελληνικές αρχές σχετικά με τις φωτογραφίες

Πέθανε η δημοσιογράφος Ντέπυ Νικολοπούλου – Παπαβησσαρίωνος

Ελλάδα 20.02.2026
Την Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου στις 11:30 η κηδεία της Ντέπυς Νικολοπούλου – Παπαβησσαρίωνος

ΗΠΑ: Αεροδρόμιο θα πάρει το όνομα του Ντόναλντ Τραμπ

Κόσμος 20.02.2026
Μετονομάζεται σε «Ντόναλντ Τραμπ» το αεροδρόμιο του Παλμ Μπιτς μετά από έγκριση των αρχών της Φλόριντα

Καισαριανή: Αυθεντικές οι φωτογραφίες σύμφωνα με το Υπουργείο Πολιτισμού

Ελλάδα 20.02.2026
Προσύμφωνο του υπουργείου Πολιτισμού με τον συλλέκτη για την απόκτηση των 262 φωτογραφιών

Προσοχή: Ποιες υπηρεσίες του gov.gr θα «κατέβουν» αυτή την Κυριακή;

Ελλάδα 20.02.2026
Την Κυριακή 22 Φεβρουαρίου, 09:00-13:00, η ΓΓΠΣΨΔ θα αναβαθμίσει τις υποδομές αυθεντικοποίησης χρηστών. Κατά τη διάρκεια των εργασιών, ορισμένες υπηρεσίες του gov.gr δεν θα είναι προσωρινά διαθέσιμες

Γαλλία: Πολίτης έκανε «βαρκάδα» με καγιάκ σε πλημμυρισμένο εμπορικό κέντρο ‑ Βίντεο

Ελλάδα 20.02.2026
Η Γαλλία έχει σημειώσει μετεωρολογικό ρεκόρ με περισσότερες από 35 συνεχόμενες ημέρες βροχής

Ηλεία: Δις ισόβια και 13 χρόνια κάθειρξης για τον δολοφόνο και βιαστή της 11χρονης

Ελλάδα 20.02.2026
Ιδιαίτερη βαρύτητα είχε η μετατροπή της αρχικής κατηγορίας από απόπειρα βιασμού σε τετελεσμένο βιασμό, όπως προέκυψε από την ιατροδικαστική εξέταση

Ξεκίνησε η έξοδος των εκδρομέων: Πληρότητες 100% στα λεωφορεία για Πάτρα ‑ Αυξημένα δρομολόγια

Ελλάδα 20.02.2026
Η κίνηση και στους δύο σταθμούς των ΚΤΕΛ είναι αυξημένη σε ποσοστό περίπου 20% σε σχέση με πέρυσι

Eλέφαντας στην Ταϊλάνδη εξαγριώθηκε όταν τον διέκοψαν κατά το ζευγάρωμα: Επιτέθηκε στον φροντιστή του και διέλυσε οχήματα

Κόσμος 20.02.2026
Ο 19χρονος αρσενικός ελέφαντας τραυμάτισε σοβαρά τον ιδιοκτήτη του και προκάλεσε εκτεταμένες ζημιές - Χρειάστηκαν δύο ώρες για να δράσει το ηρεμιστικό

Τουρκία: 21χρονη χτυπήθηκε από λεωφορείο ενώ την κυνηγούσε αδέσποτος σκύλος, δίνει μάχη για τη ζωή της

Κόσμος 20.02.2026
Η φοιτήτρια Κενέτ Νεσιμπέλ Γκιούλ υπέστη τραύματα σε εσωτερικά όργανα και αρκετά κατάγματα

Κυνήγι στη «Ζώνη Θανάτου»: Οι νέες τακτικές μάχης των Ρώσων στον πόλεμο της Ουκρανίας ‑ Βίντεο

Κόσμος 20.02.2026
Νέες συνθήκες στο πεδίο της μάχης, όπου η ρομποτική και η ταχύτητα λήψης αποφάσεων παίζουν βασικό ρόλο

Ρούλα Πισπιρίγκου: Με μπαστούνι στο δικαστήριο

Ελλάδα 20.02.2026
Η Ρούλα Πισπιρίγκου νοσεί από σοβαρή ασθένεια