E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Σέρρες: Ο καθηγητής «φακελάκης» δίνει απαντήσεις σε όλα

Διέρρευσαν αποσπάσματα της απολογίας του

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 14/10/2018 | 17:51

Σέρρες: Ο καθηγητής «φακελάκης» δίνει απαντήσεις σε όλα

Ο καθηγητής του ΤΕΙ Σερρών, ο οποίος κατηγορείται ότι χρηματιζόταν από σπουδαστές του ιδρύματος προκείμενου να τους περνάει στα μαθήματά του χαρακτηρίζει τη δικογραφία ισχνότατη, ελλειμματική και κυρίως αυθαίρετη που αγγίζει τα όρια του χαλκευμένου.

Στην απολογία του, που αποκαλύπτει η εφημερίδα «Realnews» ο ήδη προφυλακισμένος καθηγητής υποστηρίζει πως όλες οι κατηγορίες που του αποδίδονται στηρίζονται σε αναπόδεικτες και αυθαίρετες εικασίες -φήμες που εκκινούν από το ότι ήταν αυστηρός καθηγητής με αποτέλεσμα να χαρακτηριστεί από κάποιους, μη επιμελείς φοιτητές, ως δύστροπος.

Σχετικά με τις φήμες περί σεξουαλικής παρενόχλησης σπουδαστριών αρνείται ότι έπραξε κάτι τέτοιο. Οπως λέει «κατά τη διάρκεια της ακαδημαϊκής μου καριέρας ανέπτυξα όπως συχνά συμβαίνει διαπροσωπικές σχέσεις με κάποιους φοιτητές μου. Στα πλαίσια των σχέσεων αυτών αναπτύχθηκε εκατέρωθεν οικειότητα μεταξύ μας η οποία ενδεχομένως και να παρερμηνεύτηκε.»
Αίτηση αποφυλάκισης στην ανακρίτρια

Με τους δύο συγκατηγορούμενούς του, ισχυρίζεται πως το μόνο που τον συνδέει είναι μία φιλία ετών και ότι ουδεμία σχέση έχει με κανένα φροντιστήριο των Σερρών. Από την πλευρά του ο Αλέξης Κούνιας συνήγορος του καθηγητή, δηλώνει ότι τις επόμενες ημέρες θα καταθέσει για λογαριασμό του πελάτη του αίτημα αποφυλάκισης στην ανακρίτρια.

Κατά τον κ. Κούγια «υπήρξε προκατάληψη και αυτό απεδείχθη από την πρωτοφανή ενέργεια να εκδοθεί διάταξη για τη δημοσιοποίηση φωτογραφιών και στοιχείων ταυτότητας των τριών φερόμενων ως δραστών αφού αυτού του είδους οι εισαγγελικές επιλογές προβλέπεται να γίνονται μόνο εις βάρος βιαστών παιδεραστών και άλλων επικίνδυνων κακοποιών για να τους αναγνωρίσουν άγνωστα θύματα τα οποία γνωρίζουν μόνο την εικόνα τους και όχι τα στοιχεία της ταυτότητάς τους».

Και καταλήγει ο κύριος Κούγιας: «Ποιος να τους αναγνωρίσει; Οι φοιτητές τους; Στην περίπτωση αυτή δυστυχώς, θέλω να πιστεύω από ανθρώπινο λάθος, βάφτισαν 8 φοιτητές, από 9.000 που δίδαξε ο καθηγητής ως θύματα εκβιασμού ενώ ακόμη και αν είναι αλήθεια, πρόκειται για δράστες που συνειδητά δωροδόκησαν άμεσα ή έμμεσα καθηγητή τους για να πάρουν πτυχίο Λογιστικής».

Στην απολογία του ο καθηγητής επιχείρησε να αποδομήσει τις κατηγορίες της εκβίασης και της δωροληψίας που του αποδίδονται υποστηρίζοντας πως το μόνο που τον ενδιέφερε ήταν «η σωστή κατανόηση και αφομοίωση των αντικειμένων που διδάσκω και η θεμελίωση βάσεων για τη μετέπειτα πορεία των φοιτητών μας».

«Απ’ όσο μπορώ να θυμηθώ ποτέ δεν απευθύνθηκε σε εμένα κάποιος φοιτητής είτε για να του συστήσω κάποιο φροντιστήριο είτε για να με ενημερώσει ότι παρακολουθεί μαθήματα στο φροντιστήριο.

Ακόμη δε και να είχε γίνει θα του συνιστούσα να πράξει κατά βούληση και πρωτίστως να επικεντρωθεί σε προσωπική επιμελή προσπάθεια που περιλαμβάνει τόσο την παρακολούθηση όσο και τη μελέτη.»
Οι εξηγήσεις του καθηγητή για τα χρήματα που βρέθηκαν

Ο καθηγητής των ΤΕΙ Σερρών μιλάει για τα μαθήματα που έκαναν φοιτητές σε φροντιστήρια και δίνει τη δική του εξήγηση για τα χρήματα που βρέθηκαν στην κατοχή του. «Δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να θεωρηθεί μεμπτό ότι συμπτωματικά κάποιοι φοιτητές που παρακολούθησαν φροντιστηριακά μαθήματα πέτυχαν στις εξετάσεις των μαθημάτων που διδάσκω.

Οσο δε για το χρηματικό ποσό που βρέθηκε στην κατοχή του, ισχυρίζεται ότι «δεν είναι δώρο αλλά έσοδα προσωπικά και της οικογένειάς του και χρήματα που αφορούν την άσκηση του ελεύθερου επαγγέλματος του λογιστή». Φοιτήτριες πάντως που τον γνώριζαν επιμένουν…

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ιράν: Θα χτυπήσουμε σκληρά την Κύπρο

Κόσμος 02.03.2026
«Θα χτυπήσουμε την Κύπρο με τόση σφοδρότητα που οι Αμερικανοί θα φύγουν από το νησί»

Πιτ Χέγκσεθ: «Δεν ξεκινήσαμε αυτόν το πόλεμο, αλλά ο Τραμπ θα τον τελειώσει!»

Κόσμος 02.03.2026
Τι ανέφερε ο υπουργός Αμυνας των ΗΠΑ για την επίθεση στο Ιράν, το καθεστώς της Ισλαμικής Δημοκρατίας και το πυρηνικό πρόγραμμα.

Επιστράτευση στην Ελλάδα: Πότε γίνεται και ποιοι καλούνται ‑ Οι ηλικίες και αναλυτικές οδηγίες

Ελλάδα 02.03.2026
Οι ηλικίες και αναλυτικές οδηγίες για τους πολίτες

Ιρανικά ΜΜΕ: Νεκρή και η σύζυγος του Αλί Χαμενεΐ

Κόσμος 02.03.2026
Σύμφωνα με τα κρατικά μέσα ενημέρωσης στο Ιράν, η σύζυγος του Αλί Χαμενεΐ, υπέκυψε και αυτή στα τραύματά της.

Ιατροδικαστική για 31χρονη στον Κολωνό: Δεν ήταν έγκυος ‑ Για κακούργημα διώκεται ο σύντροφός της

Ελλάδα 02.03.2026
Ο ιατροδικαστής προσπαθεί αν ο θάνατος προκλήθηκε αποκλειστικά από τα χτυπήματα

Μπλακ άουτ στις πτήσεις: Μπαράζ μαζικών ακυρώσεων και εκτροπών

Ελλάδα 02.03.2026
Σε κατάσταση αυξημένης επιφυλακής οι αεροπορικές

Πέθανε ο δημοσιογράφος και λογοτέχνης Σπύρος Κατσίμης

Ελλάδα 02.03.2026
Το συγκινητικό αντίο της κόρης του, Μαριλένας

Από λάθος του Κουβέιτ η πτώση των αμερικανικών μαχητικών

Κόσμος 02.03.2026
Και τα έξι μέλη των πληρωμάτων πρόλαβαν να εκτιναχθούν με ασφάλεια από τα αεροσκάφη

Ιράν προς αποκλεισμό από το Μουντιάλ 2026: Το Ιράκ φαβορί για την αντικατάσταση

Αθλητικά Νέα 02.03.2026
Ο πόλεμος αλλάζει τα δεδομένα – Σενάρια για ανακατανομή θέσεων και πιθανό «παράθυρο» επαναφοράς μέσω wild card

Δύο φρεγάτες και F16 στέλνει η Ελλάδα στην Κύπρο

Ελλάδα 02.03.2026
Η απόφαση ελήφθη έπειτα από τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν λίγο πριν το μεσημέρι ο πρωθυπουργός με τον πρόεδρο της Κύπρου

«Αδειασαν οι ουρανοί»: Μαζικές ακυρώσεις πτήσεων, κλειστά αεροδρόμια και παγκόσμιο χάος στις αερομεταφορές

Κόσμος 02.03.2026
Χιλιάδες ακυρώσεις πτήσεων – Ποιες εταιρείες επηρεάζονται