E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Σέρρες: Ο καθηγητής «φακελάκης» δίνει απαντήσεις σε όλα

Διέρρευσαν αποσπάσματα της απολογίας του

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 14/10/2018 | 17:51

Σέρρες: Ο καθηγητής «φακελάκης» δίνει απαντήσεις σε όλα

Ο καθηγητής του ΤΕΙ Σερρών, ο οποίος κατηγορείται ότι χρηματιζόταν από σπουδαστές του ιδρύματος προκείμενου να τους περνάει στα μαθήματά του χαρακτηρίζει τη δικογραφία ισχνότατη, ελλειμματική και κυρίως αυθαίρετη που αγγίζει τα όρια του χαλκευμένου.

Στην απολογία του, που αποκαλύπτει η εφημερίδα «Realnews» ο ήδη προφυλακισμένος καθηγητής υποστηρίζει πως όλες οι κατηγορίες που του αποδίδονται στηρίζονται σε αναπόδεικτες και αυθαίρετες εικασίες -φήμες που εκκινούν από το ότι ήταν αυστηρός καθηγητής με αποτέλεσμα να χαρακτηριστεί από κάποιους, μη επιμελείς φοιτητές, ως δύστροπος.

Σχετικά με τις φήμες περί σεξουαλικής παρενόχλησης σπουδαστριών αρνείται ότι έπραξε κάτι τέτοιο. Οπως λέει «κατά τη διάρκεια της ακαδημαϊκής μου καριέρας ανέπτυξα όπως συχνά συμβαίνει διαπροσωπικές σχέσεις με κάποιους φοιτητές μου. Στα πλαίσια των σχέσεων αυτών αναπτύχθηκε εκατέρωθεν οικειότητα μεταξύ μας η οποία ενδεχομένως και να παρερμηνεύτηκε.»
Αίτηση αποφυλάκισης στην ανακρίτρια

Με τους δύο συγκατηγορούμενούς του, ισχυρίζεται πως το μόνο που τον συνδέει είναι μία φιλία ετών και ότι ουδεμία σχέση έχει με κανένα φροντιστήριο των Σερρών. Από την πλευρά του ο Αλέξης Κούνιας συνήγορος του καθηγητή, δηλώνει ότι τις επόμενες ημέρες θα καταθέσει για λογαριασμό του πελάτη του αίτημα αποφυλάκισης στην ανακρίτρια.

Κατά τον κ. Κούγια «υπήρξε προκατάληψη και αυτό απεδείχθη από την πρωτοφανή ενέργεια να εκδοθεί διάταξη για τη δημοσιοποίηση φωτογραφιών και στοιχείων ταυτότητας των τριών φερόμενων ως δραστών αφού αυτού του είδους οι εισαγγελικές επιλογές προβλέπεται να γίνονται μόνο εις βάρος βιαστών παιδεραστών και άλλων επικίνδυνων κακοποιών για να τους αναγνωρίσουν άγνωστα θύματα τα οποία γνωρίζουν μόνο την εικόνα τους και όχι τα στοιχεία της ταυτότητάς τους».

Και καταλήγει ο κύριος Κούγιας: «Ποιος να τους αναγνωρίσει; Οι φοιτητές τους; Στην περίπτωση αυτή δυστυχώς, θέλω να πιστεύω από ανθρώπινο λάθος, βάφτισαν 8 φοιτητές, από 9.000 που δίδαξε ο καθηγητής ως θύματα εκβιασμού ενώ ακόμη και αν είναι αλήθεια, πρόκειται για δράστες που συνειδητά δωροδόκησαν άμεσα ή έμμεσα καθηγητή τους για να πάρουν πτυχίο Λογιστικής».

Στην απολογία του ο καθηγητής επιχείρησε να αποδομήσει τις κατηγορίες της εκβίασης και της δωροληψίας που του αποδίδονται υποστηρίζοντας πως το μόνο που τον ενδιέφερε ήταν «η σωστή κατανόηση και αφομοίωση των αντικειμένων που διδάσκω και η θεμελίωση βάσεων για τη μετέπειτα πορεία των φοιτητών μας».

«Απ’ όσο μπορώ να θυμηθώ ποτέ δεν απευθύνθηκε σε εμένα κάποιος φοιτητής είτε για να του συστήσω κάποιο φροντιστήριο είτε για να με ενημερώσει ότι παρακολουθεί μαθήματα στο φροντιστήριο.

Ακόμη δε και να είχε γίνει θα του συνιστούσα να πράξει κατά βούληση και πρωτίστως να επικεντρωθεί σε προσωπική επιμελή προσπάθεια που περιλαμβάνει τόσο την παρακολούθηση όσο και τη μελέτη.»
Οι εξηγήσεις του καθηγητή για τα χρήματα που βρέθηκαν

Ο καθηγητής των ΤΕΙ Σερρών μιλάει για τα μαθήματα που έκαναν φοιτητές σε φροντιστήρια και δίνει τη δική του εξήγηση για τα χρήματα που βρέθηκαν στην κατοχή του. «Δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να θεωρηθεί μεμπτό ότι συμπτωματικά κάποιοι φοιτητές που παρακολούθησαν φροντιστηριακά μαθήματα πέτυχαν στις εξετάσεις των μαθημάτων που διδάσκω.

Οσο δε για το χρηματικό ποσό που βρέθηκε στην κατοχή του, ισχυρίζεται ότι «δεν είναι δώρο αλλά έσοδα προσωπικά και της οικογένειάς του και χρήματα που αφορούν την άσκηση του ελεύθερου επαγγέλματος του λογιστή». Φοιτήτριες πάντως που τον γνώριζαν επιμένουν…

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Κοζάνη: Εντοπίστηκε κρούσμα ευλογιάς αιγοπροβάτων σε κτηνοτροφική μονάδα στην Αμυγδαλιά

E-Daily 2.TopNews Χτες
Από την πρώτη στιγμή, η κατάσταση των ζώων είχε προκαλέσει σοβαρές ανησυχίες στους κτηνιάτρους

Λουτράκι: Σορός άνδρα εντοπίστηκε να επιπλέει στη θάλασσα

E-Daily 2.TopNews Χτες
Οι αρχές διερευνούν αν η σορός ανήκει στον 38χρονο Ουκρανό υπήκοο που αγνοούνταν

Τέλος μίας εποχής στη Χίο: Πέθανε η κυρία Σμαράγδα, η τελευταία μόνιμη κάτοικος του Αναβάτου

E-Daily 2.TopNews Χτες
Θλίψη στην τοπική κοινωνία της Χίου για τον θάνατο της Σμαράγδας Παπαστυλιανού, της τελευταίας μόνιμης κατοίκου του Αναβάτου

Χαλάνδρι: Εργαστήριο αναβολικών κρυμμένο σε φαρμακείο – Πάνω από 1 εκατ. ευρώ τα κέρδη του κυκλώματος

E-Daily 2.TopNews Χτες
Δεκατέσσερις συλλήψεις από την αστυνομία και κατάσχεση 40.000 παράνομων σκευασμάτων

Voucher για βιβλία έως 150 ευρώ: Ποιοι δικαιούνται δωρεάν πρόσβαση σε εκδόσεις

E-Daily 2.TopNews Χτες
Χιλιάδες πολίτες μπορούν να αποκτήσουν δωρεάν βιβλία μέσω επιταγής από τη ΔΥΠΑ

Καταδίκη για Τζέιμς Δαλαμάγκα, τη σύντροφο και τον πατέρα του

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ποινή φυλάκισης 2 ετών και 9 μηνών επέβαλε το δικαστήριο στον Δαλαμάγκα

Σουηδία: «Όχι» από την αρχή Δημόσιας Υγείας σε smartphone πριν από τα 13 έτη

E-Daily 2.TopNews Χτες
Στόχος αυτής της νέας σύστασης είναι να «μειωθεί ο κίνδυνος τα παιδιά να εκτεθούν σε επιβλαβή περιεχόμενα»

Επίδομα αδείας 2026: Νέα ποσά μετά την αύξηση κατώτατου μισθού – Πότε και πώς καταβάλλεται

Οικονομία Χτες
Ποια είναι η ημερομηνία πληρωμής του επιδόματος αδείας, ο τρόπος υπολογισμού του και τι αλλάζει φέτος

Θάνατος 71χρονου επιβάτη εν πλω σε πλοίο από Κω προς Πειραιά

Ελλάδα Χτες
Τραγικό τέλος για 71χρονο επιβάτη κατά τη διάρκεια πλου από την Κω με προορισμό τον Πειραιά

Συναγερμός στο Αμερικανικό Πεντάγωνο

Κόσμος Χτες
Εκκενώνονται και αποκλείονται όροφοι του κτιρίου

16χρονη επιχείρησε να το σκάσει ξυπόλητη για να ξεφύγει από τον 30χρονο σύζυγό της στο Βόλο

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ο 30χρονος συνελήφθη για ενδοοικογενειακή σωματική βλάβη, ενδοοικογενειακή απειλή και ενδοοικογενειακή παράνομη βία

Λευκάδα: Βέλγος τουρίστας έπεσε από βράχο για μία selfie

Ελλάδα Χτες
Διακομίστηκε σοβαρά τραυματισμένος στο Νοσοκομείο Λευκάδας