E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Σέρρες: Ο καθηγητής «φακελάκης» δίνει απαντήσεις σε όλα

Διέρρευσαν αποσπάσματα της απολογίας του

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 14/10/2018 | 17:51

Σέρρες: Ο καθηγητής «φακελάκης» δίνει απαντήσεις σε όλα

Ο καθηγητής του ΤΕΙ Σερρών, ο οποίος κατηγορείται ότι χρηματιζόταν από σπουδαστές του ιδρύματος προκείμενου να τους περνάει στα μαθήματά του χαρακτηρίζει τη δικογραφία ισχνότατη, ελλειμματική και κυρίως αυθαίρετη που αγγίζει τα όρια του χαλκευμένου.

Στην απολογία του, που αποκαλύπτει η εφημερίδα «Realnews» ο ήδη προφυλακισμένος καθηγητής υποστηρίζει πως όλες οι κατηγορίες που του αποδίδονται στηρίζονται σε αναπόδεικτες και αυθαίρετες εικασίες -φήμες που εκκινούν από το ότι ήταν αυστηρός καθηγητής με αποτέλεσμα να χαρακτηριστεί από κάποιους, μη επιμελείς φοιτητές, ως δύστροπος.

Σχετικά με τις φήμες περί σεξουαλικής παρενόχλησης σπουδαστριών αρνείται ότι έπραξε κάτι τέτοιο. Οπως λέει «κατά τη διάρκεια της ακαδημαϊκής μου καριέρας ανέπτυξα όπως συχνά συμβαίνει διαπροσωπικές σχέσεις με κάποιους φοιτητές μου. Στα πλαίσια των σχέσεων αυτών αναπτύχθηκε εκατέρωθεν οικειότητα μεταξύ μας η οποία ενδεχομένως και να παρερμηνεύτηκε.»
Αίτηση αποφυλάκισης στην ανακρίτρια

Με τους δύο συγκατηγορούμενούς του, ισχυρίζεται πως το μόνο που τον συνδέει είναι μία φιλία ετών και ότι ουδεμία σχέση έχει με κανένα φροντιστήριο των Σερρών. Από την πλευρά του ο Αλέξης Κούνιας συνήγορος του καθηγητή, δηλώνει ότι τις επόμενες ημέρες θα καταθέσει για λογαριασμό του πελάτη του αίτημα αποφυλάκισης στην ανακρίτρια.

Κατά τον κ. Κούγια «υπήρξε προκατάληψη και αυτό απεδείχθη από την πρωτοφανή ενέργεια να εκδοθεί διάταξη για τη δημοσιοποίηση φωτογραφιών και στοιχείων ταυτότητας των τριών φερόμενων ως δραστών αφού αυτού του είδους οι εισαγγελικές επιλογές προβλέπεται να γίνονται μόνο εις βάρος βιαστών παιδεραστών και άλλων επικίνδυνων κακοποιών για να τους αναγνωρίσουν άγνωστα θύματα τα οποία γνωρίζουν μόνο την εικόνα τους και όχι τα στοιχεία της ταυτότητάς τους».

Και καταλήγει ο κύριος Κούγιας: «Ποιος να τους αναγνωρίσει; Οι φοιτητές τους; Στην περίπτωση αυτή δυστυχώς, θέλω να πιστεύω από ανθρώπινο λάθος, βάφτισαν 8 φοιτητές, από 9.000 που δίδαξε ο καθηγητής ως θύματα εκβιασμού ενώ ακόμη και αν είναι αλήθεια, πρόκειται για δράστες που συνειδητά δωροδόκησαν άμεσα ή έμμεσα καθηγητή τους για να πάρουν πτυχίο Λογιστικής».

Στην απολογία του ο καθηγητής επιχείρησε να αποδομήσει τις κατηγορίες της εκβίασης και της δωροληψίας που του αποδίδονται υποστηρίζοντας πως το μόνο που τον ενδιέφερε ήταν «η σωστή κατανόηση και αφομοίωση των αντικειμένων που διδάσκω και η θεμελίωση βάσεων για τη μετέπειτα πορεία των φοιτητών μας».

«Απ’ όσο μπορώ να θυμηθώ ποτέ δεν απευθύνθηκε σε εμένα κάποιος φοιτητής είτε για να του συστήσω κάποιο φροντιστήριο είτε για να με ενημερώσει ότι παρακολουθεί μαθήματα στο φροντιστήριο.

Ακόμη δε και να είχε γίνει θα του συνιστούσα να πράξει κατά βούληση και πρωτίστως να επικεντρωθεί σε προσωπική επιμελή προσπάθεια που περιλαμβάνει τόσο την παρακολούθηση όσο και τη μελέτη.»
Οι εξηγήσεις του καθηγητή για τα χρήματα που βρέθηκαν

Ο καθηγητής των ΤΕΙ Σερρών μιλάει για τα μαθήματα που έκαναν φοιτητές σε φροντιστήρια και δίνει τη δική του εξήγηση για τα χρήματα που βρέθηκαν στην κατοχή του. «Δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να θεωρηθεί μεμπτό ότι συμπτωματικά κάποιοι φοιτητές που παρακολούθησαν φροντιστηριακά μαθήματα πέτυχαν στις εξετάσεις των μαθημάτων που διδάσκω.

Οσο δε για το χρηματικό ποσό που βρέθηκε στην κατοχή του, ισχυρίζεται ότι «δεν είναι δώρο αλλά έσοδα προσωπικά και της οικογένειάς του και χρήματα που αφορούν την άσκηση του ελεύθερου επαγγέλματος του λογιστή». Φοιτήτριες πάντως που τον γνώριζαν επιμένουν…

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Euroleague: Έχασε την ευκαιρία ο Παναθηναϊκός, δεύτερη ήττα από την Βαλένθια στο ΟΑΚΑ και η σειρά σε πέμπτο ματς

Αθλητικά Νέα Χτες
Οι «πράσινοι» ηττήθηκαν ξανά από την Ισπανική ομάδα με 89-86 και η σειρά είναι στο 2-2

Ουκρανός βασάνιζε τους συγκρατούμενούς του σε φυλακή του Ντονέτσκ, κατηγορείται για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας

E-Daily 2.TopNews Χτες
Του είχε ανατεθεί να αποσπά ομολογίες -Τους χτυπούσε, τους έκανε βασανιστήρια, χρησιμοποιούσε σeξουαλική βία και άλλες απάνθρωπες, εξευτελιστικές πράξεις

Αμερικανικές δυνάμεις χτυπούν δύο ιρανικά τάνκερ που παραβίασαν τον αποκλεισμό ‑ Βίντεο της επίθεσης

E-Daily 2.TopNews Χτες
Η Ουάσιγκτον έχει αναχαιτίσει συνολικά 4 πλοία για προσπάθεια παραβίασης των αμερικανικών περιορισμών

Ανακαλύφθηκε γιγαντιαίο ρουμπίνι 11.000 καρατιών ‑ Αξίζει εκατομμύρια

E-Daily 3.Left Χτες
Είναι ένα από τα μεγαλύτερα ρουμπίνια που έχουν βρεθεί

Βόλος: Προφυλακιστέος ο επίδοξος ληστής που ξυλοκόπησε και χτύπησε με σίδερο 55χρονο

Ελλάδα Χτες
Προφυλακιστέος κρίθηκε 48χρονος στον Βόλο, ο οποίος κατηγορείται ότι επιτέθηκε και τραυμάτισε σοβαρά 55χρονο στην πυλωτή πολυκατοικίας, σε περιστατικό που συνέβη τον περασμένο Φεβρουάριο και οδήγησε στη σύλληψή του μήνες αργότερα

Θεσσαλονίκη: Λύκος εμφανίστηκε στα Μετέωρα ‑ Καταγράφηκε από κάμερα ασφαλείας

E-Daily 2.TopNews Χτες
Το άγριο ζώο καταγράφηκε από κάμερα ασφαλείας σπιτιού να κινείται στους δρόμους της περιοχής, πιθανότατα αναζητώντας τροφή ή κατεύθυνση προς πιο φυσικό περιβάλλον

Προφυλακίστηκε ο 25χρονος για τον ξυλοδαρμό του 17χρονου με αυτισμό στη Νέα Φιλαδέλφεια – «Ντρέπομαι, ντρέπομαι»

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ο νεαρός στην απολογία του εμφανίστηκε μετανιωμένος και ζήτησε συγγνώμη για την πράξη του

Σε κρίσιμη κατάσταση μετά από πτώση από πολυκατοικία 29χρονος στο Ρέθυμνο, πηδούσε από μπαλκόνι σε μπαλκόνι

E-Daily 2.TopNews Χτες
O νεαρός έμενε μαζί με τη σύντροφό του σε Airbnb στον 5ο όροφο πολυκατοικίας και φέρεται να κατανάλωσαν μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών

Κρήτη: Η ΑΑΔΕ στέλνει μαζικά ειδοποιητήρια και ζητά από αγρότες επιστροφές από επιδοτήσεις του ΟΠΕΚΕ

Ελλάδα Χτες
Μάλιστα η ΑΑΔΕ ζητά την άμεση καταβολή των επιστροφών από τους αγρότες