E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Τσίπρας ρίχνει «καρφί» για Καμμένο: Καλό είναι να μιλάμε όταν πρέπει να μιλήσουμε

Τι είπε μιλώντας από το βήμα της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 13/10/2018 | 13:57

Τσίπρας ρίχνει «καρφί» για Καμμένο: Καλό είναι να μιλάμε όταν πρέπει να μιλήσουμε

Σαφείς αιχμές κατά του Πάνου Καμμένου για τις δηλώσεις του από τις ΗΠΑ που έχει προκαλέσει ένταση μεταξύ των δύο κυβερνητικών εταίρων αλλά και εσωκομματικές αντιδράσεις, άφησε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ.

«Καλό είναι, όλοι όσοι έχουμε θέσεις ευθύνης σε αυτόν τον τόπο, να μάθουμε να δουλεύουμε περισσότερο, να είμαστε πιο αποτελεσματικοί και να μιλάμε λιγότερο. Και κυρίως να μιλάμε όταν πρέπει να μιλήσουμε, όχι όταν δεν πρέπει», είπε ο πρωθυπουργός, αναφερόμενος στην τοποθέτηση Καμμένου περί «βαλκανικού τόξου» με τη συμμετοχή ΠΓΔΜ, Αλβανίας, Βουλγαρίας και σε δεύτερο χρόνο πιθανόν της Σερβίας.

Αναφερόμενος στη Συμφωνία των Πρεσπών απάντησε εμμέσως στον κυβερνητικό του εταίρο για τα περί Plan B, στέλνοντας ταυτόχρονα μήνυμα στη γειτονική χώρα «ότι αν απορρίψει τη Συμφωνία, θα πρέπει να γνωρίζει ότι δεν θα υπάρξουν άλλες τέτοιες λύσεις για την είσοδό τους στην Ε.Ε., σε διεθνούς οργανισμούς και αμυντικές συμμαχίες, διότι εάν δεν αλλάξουν τη συνταγματική τους ονομασία η Ελλάδα δεν πρόκειται να το επιτρέψει. «Δεν θα δεχθούμε την είσοδο της γειτονικής χώρας με συνταγματική ονομασία που λέγεται Δημοκρατία της Μακεδονίας», ανέφερε.

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο πρωθυπουργός είπε ότι «η κυβέρνηση θα φέρει σύντομα στη Βουλή και θα νομοθετήσει τα μέτρα που εξήγγειλε ο ίδιος από το βήμα της 83ης ΔΕΘ». Ταυτόχρονα τόνισε πως η νομοθέτηση των μέτρων στη Βουλή «θα φέρει και τα κόμματα της αντιπολίτευσης προ των ευθυνών της διαρκώς ανέξοδης, αδιέξοδης, ψευδούς και καταστροφολογικής ρητορικής τους».

«Εδώ και δυο χρόνια, τα κόμματα της αντιπολίτευσης, μας λένε ότι όχι μόνο δε θα βγούμε από τα μνημόνια αλλά ότι υπογράψαμε και τέταρτο και συνεχίζουν στο ίδιο μοτίβο... Θα τους φέρουμε, λοιπόν, να ψηφίσουν τα μέτρα του "τέταρτου μνημονίου" που μας λένε ότι υπογράψαμε, ένα, ένα. Σαν το μαρτύριο της σταγόνας. Και με ονομαστικές ψηφοφορίες μάλιστα», είπε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στον προϋπολογισμό του 2019 είπε πως «το πιο ενδιαφέρον θα είναι όταν αυτός έρθει προς ψήφιση στη Βουλή, διότι τότε θα αποδειχθεί ότι δεν περιλαμβάνει μέτρα, αλλά μόνο αντίμετρα.

«Θυμάστε τη μεγάλη φασαρία με τα αντίμετρα; Τότε που όλο το παλιό κομματικό και μιντιακό σύστημα προσπαθούσε να πείσει τον λαό για τη μεγάλη συμφορά που έφερε ο ΣΥΡΙΖΑ και για το ότι δεν υπάρχουν αντίμετρα παρά μόνο μέτρα; Και τώρα οι έρμοι θα βρεθούν με ένα προϋπολογισμό που δε θα υπάρχουν μέτρα παρά μόνο αντίμετρα...», επισήμανε ο πρωθυπουργός.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ο Λευκός Πύργος το πρώτο ελληνικό μνημείο στους «Θησαυρούς της Ευρωπαϊκής Κινηματογραφικής Κληρονομιάς»

Ελλάδα 08.11.2025
Με τη διάκριση για τον Λευκό Πύργο, επιβεβαιώνει η σχέση της Θεσσαλονίκης με την έβδομη τέχνη

Παναθηναϊκός, Αταμάν για Λεσόρ: «Θα αποφασίσει με την ομάδα τι θεραπεία ή χειρουργείο θα κάνει»

Αθλητικά Νέα 08.11.2025
Ο Εργκίν Αταμαν αποκάλυψε το ενδεχόμενο ο Ματίας Λεσόρ να χρειαστεί κι άλλο χειρουργείο

Παιδοψυχολόγοι μεταβαίνουν στα Βορίζια – «Τα παιδιά δεν πρέπει να κουβαλούν τη βεντέτα»

Ελλάδα 08.11.2025
Στα Βορίζια αναμένεται να βρεθεί ειδική διεπιστημονική επιτροπή, με στόχο την ψυχολογική στήριξη των κατοίκων και κυρίως των παιδιών

Shutdown και πείνα στις ΗΠΑ: Σε καθεστώς αβεβαιότητας εκατομμύρια Αμερικανοί – «Πράσινο φως» στον Τραμπ να παγώσει τα κουπόνια τροφίμων

Κόσμος 08.11.2025
Συνεχίζεται η δημοσιονομική παράλυση της χώρας - Πάνω από 1.000 πτήσεις ακυρώθηκαν

Κυνική παραδοχή Μελόνι: «Με την δεξιά στην κυβέρνηση, δεν θα εγκριθεί ποτέ ειδικός φόρος για τις μεγάλες περιουσίες»

Κόσμος 08.11.2025
Η Τζόρτζια Μελόνι δεν δίστασε να παραδεχθεί δημοσίως ότι με τη δεξιά στην κυβέρνηση φόρος στις μεγάλες περιουσίες δεν πρόκειται να επιβληθεί ποτέ

Τέμπη: Με τους συγγενείς των θυμάτων στα έδρανα η δίκη στις 3/3 – Απορρίφθηκε αίτημα του κράτους να αποβληθούν

Ελλάδα 08.11.2025
Ένταση επικράτησε στη δίκη για τα Τέμπη και την αμαρτωλή σύμβαση 717 με κατηγορούμενους δύο ελεγκτές της Αρχής Διαφάνειας καθώς το Νομικό Συμβούλιο του κράτους βρέθηκε στα έδρανα της υπεράσπισης

Ηλεκτρονικό μπλόκο σε καπνό και αλκοόλ για ανηλίκους – Τι αλλάζει στα κέντρα ψυχαγωγίας

Ελλάδα 08.11.2025
Δημήτρης Παπαστεργίου: Η προστασία των παιδιών είναι ζήτημα ευθύνης και τεχνολογίας

Έφοδοι της ΕΛΑΣ σε οίκους ανοχής στην Αθήνα‑ Συνελήφθησαν 15 γυναίκες

Ελλάδα 08.11.2025
Κινούνται οι διαδικασίες σφράγισης και επανασφράγισης των συγκεκριμένων οίκων ανοχής

«Με βασάνιζαν επτά φορές τη μέρα για 20 λεπτά»: Ισραηλινός όμηρος περιγράφει τη φρίκη που έζησε δύο χρόνια στη Γάζα

Κόσμος 08.11.2025
«Μου έβαλαν πέτρες στα αφτιά και μου έκλεισαν τα μάτια για εβδομάδες» λέει ο 21χρονος Ρομ Μπρασλάβσκι που βίωσε ακραία ψυχολογική και σωματική κακοποίηση

Σοκ στην Πάτρα: Χειροπέδες σε 40χρονο εκπαιδευτικό για πορνογραφία ανηλίκων

Ελλάδα 08.11.2025
Έδειξε γυμνές φωτογραφίες των παιδιών του σε μαθήτρια