E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Τσίπρας ρίχνει «καρφί» για Καμμένο: Καλό είναι να μιλάμε όταν πρέπει να μιλήσουμε

Τι είπε μιλώντας από το βήμα της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 13/10/2018 | 13:57

Τσίπρας ρίχνει «καρφί» για Καμμένο: Καλό είναι να μιλάμε όταν πρέπει να μιλήσουμε

Σαφείς αιχμές κατά του Πάνου Καμμένου για τις δηλώσεις του από τις ΗΠΑ που έχει προκαλέσει ένταση μεταξύ των δύο κυβερνητικών εταίρων αλλά και εσωκομματικές αντιδράσεις, άφησε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ.

«Καλό είναι, όλοι όσοι έχουμε θέσεις ευθύνης σε αυτόν τον τόπο, να μάθουμε να δουλεύουμε περισσότερο, να είμαστε πιο αποτελεσματικοί και να μιλάμε λιγότερο. Και κυρίως να μιλάμε όταν πρέπει να μιλήσουμε, όχι όταν δεν πρέπει», είπε ο πρωθυπουργός, αναφερόμενος στην τοποθέτηση Καμμένου περί «βαλκανικού τόξου» με τη συμμετοχή ΠΓΔΜ, Αλβανίας, Βουλγαρίας και σε δεύτερο χρόνο πιθανόν της Σερβίας.

Αναφερόμενος στη Συμφωνία των Πρεσπών απάντησε εμμέσως στον κυβερνητικό του εταίρο για τα περί Plan B, στέλνοντας ταυτόχρονα μήνυμα στη γειτονική χώρα «ότι αν απορρίψει τη Συμφωνία, θα πρέπει να γνωρίζει ότι δεν θα υπάρξουν άλλες τέτοιες λύσεις για την είσοδό τους στην Ε.Ε., σε διεθνούς οργανισμούς και αμυντικές συμμαχίες, διότι εάν δεν αλλάξουν τη συνταγματική τους ονομασία η Ελλάδα δεν πρόκειται να το επιτρέψει. «Δεν θα δεχθούμε την είσοδο της γειτονικής χώρας με συνταγματική ονομασία που λέγεται Δημοκρατία της Μακεδονίας», ανέφερε.

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο πρωθυπουργός είπε ότι «η κυβέρνηση θα φέρει σύντομα στη Βουλή και θα νομοθετήσει τα μέτρα που εξήγγειλε ο ίδιος από το βήμα της 83ης ΔΕΘ». Ταυτόχρονα τόνισε πως η νομοθέτηση των μέτρων στη Βουλή «θα φέρει και τα κόμματα της αντιπολίτευσης προ των ευθυνών της διαρκώς ανέξοδης, αδιέξοδης, ψευδούς και καταστροφολογικής ρητορικής τους».

«Εδώ και δυο χρόνια, τα κόμματα της αντιπολίτευσης, μας λένε ότι όχι μόνο δε θα βγούμε από τα μνημόνια αλλά ότι υπογράψαμε και τέταρτο και συνεχίζουν στο ίδιο μοτίβο... Θα τους φέρουμε, λοιπόν, να ψηφίσουν τα μέτρα του "τέταρτου μνημονίου" που μας λένε ότι υπογράψαμε, ένα, ένα. Σαν το μαρτύριο της σταγόνας. Και με ονομαστικές ψηφοφορίες μάλιστα», είπε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στον προϋπολογισμό του 2019 είπε πως «το πιο ενδιαφέρον θα είναι όταν αυτός έρθει προς ψήφιση στη Βουλή, διότι τότε θα αποδειχθεί ότι δεν περιλαμβάνει μέτρα, αλλά μόνο αντίμετρα.

«Θυμάστε τη μεγάλη φασαρία με τα αντίμετρα; Τότε που όλο το παλιό κομματικό και μιντιακό σύστημα προσπαθούσε να πείσει τον λαό για τη μεγάλη συμφορά που έφερε ο ΣΥΡΙΖΑ και για το ότι δεν υπάρχουν αντίμετρα παρά μόνο μέτρα; Και τώρα οι έρμοι θα βρεθούν με ένα προϋπολογισμό που δε θα υπάρχουν μέτρα παρά μόνο αντίμετρα...», επισήμανε ο πρωθυπουργός.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Οι influencers γύρισαν την πλάτη στο Ντουμπάι: Αδειες οι παραλίες υπό το φόβο επιθέσεων από το Ιράν

Κόσμος Χτες
Ο άλλοτε δημοφιλής και πολυτελής προορισμός μοιάει με πόλη – φάντασμα, σύμφωνα με τη Daily Mail

ΑΕΚ: Τρίτο φαβορί για την κατάκτηση του Conference League

Αθλητικά Νέα Χτες
Η ΑΕΚ έχει 12% πιθανότητες να φτάσει στη Λειψία και να κερδίσει την κούπα - Η Κρίσταλ Πάλας το φαβορί

Η Κούβα υποστηρίζει ότι ξεκίνησε συνομιλίες με τις ΗΠΑ

Κόσμος Χτες
Την πληροφορία επιβεβαίωσε και ο Λευκός Οίκος

Ανακαλύφθηκε η χαμένη Αλεξάνδρεια του Τίγρη που ίδρυσε ο Μέγας Αλέξανδρος στο Ιράκ

Πολιτισμός Χτες
Το τεράστιο μέγεθός της εξέπληξε τους αρχαιολόγους

Δολοφονία 20χρονου στην Καλαμαριά: Τι έδειξε η ιατροδικαστική έρευνα

Ελλάδα Χτες
Έγινε στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία του ΑΠΘ όπου μεταφέρθηκε η σορός

Θεσσαλονίκη: Στην Ασφάλεια εμφανίστηκε με τον δικηγόρο του ο ύποπτος για τη δολοφονία του 20χρονου

Ελλάδα Χτες
Ο νεαρός είχε ταυτοποιηθεί και τον αναζητούσε η Αστυνομία στη Θεσσαλονίκη

Νεκρά και τα έξι μέλη πληρώματος του αμερικανικού αεροσκάφους που συνετρίβη στο Ιράκ

Κόσμος Χτες
Τα ονόματά τους θα παραμείνουν απόρρητα για διάστημα 24 ωρών

Ποδηλάτισσα στην Ισπανία χάνει τον έλεγχο και στέκεται στο χείλος του γκρεμού ‑ Βίντεο

Κόσμος Χτες
Το περιστατικό καταγράφηκε από κάμερα 360 μοιρών που είχε τοποθετημένη στο ποδήλατό της