E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Huffington Post: Στη σκιά του φόβου οι ομοφυλόφιλοι στην Ελλάδα

Το δημοσίευμα της εφημερίδας φιλοξενεί τις μαρτυρίες δύο ομοφυλόφιλων ανδρών που καταγγέλλουν τις βίαιες επιθέσεις εναντίον τους

Δημοσίευση 26/11/2012 | 12:38

Huffington Post: Στη σκιά του φόβου οι ομοφυλόφιλοι στην Ελλάδα

Μία νέα πραγματικότητα δημιουργείται στην Ελλάδα για τους ομοφυλόφιλους, οι οποίοι αναγκάζονται να ζουν σε ένα παράλληλο σύμπαν, λόγω της αύξησης των εθνικιστικών φωνών που τίθενται εναντίον της κοινότητάς τους.

Σε μία Ελλάδα που μαστίζεται από την οικονομική κρίση, οι επιθέσεις εναντίον των ομοφυλόφιλων πληθαίνουν, σύμφωνα με την ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ''Huffington Post''. Οι προσωπικές ιστορίες των ανθρώπων που βίωσαν τα ρατσιστικά σχόλια και τις άνευ προηγουμένου συμπεριφορές σοκάρουν και δείχνουν το μέγεθος του προβλήματος.

Ο 39χρονος Σταμάτης Περαματζής περιγράφει τι του συνέβη, όταν έξω από ένα πάρκινγκ σε εμπορικό κέντρο της Αθήνας εκείνος και ο φίλος του δέχτηκαν απειλές από δύο άνδρες.

Ντυμένοι στα μαύρα τους πλησίασαν και τους φώναξαν: ''Θα σας πετάξουμε έξω από την Ελλάδα και δε θα επιστρέψετε ποτέ''. Αν και προσπάθησαν να τους αγνοήσουν, εκείνοι συνέχισαν την προκλητική συμπεριφορά τους λέγοντας: ''Θα σας δώσουμε ένα μάθημα''. Το χειρότερο απετράπη όταν έκανε την εμφάνισή του ένας φύλακας και τους απομάκρυνε.

Το περιστατικό δεν αναφέρθηκε στην αστυνομία.

Ο 25χρονος Στέφανος Αγελαστός τον περασμένο Αύγουστο μπήκε στη λίστα των θυμάτων που δέχθηκαν επίθεση εξαιτίας των σεξουαλικών του προτιμήσεων.

Βρισκόταν σε στάση λεωφορείου με το φίλο του, όταν τον πλησίασαν δύο άνδρες με μηχανή. Τους ρώτησαν αν είναι ομοφυλόφιλοι και όταν το παραδέχτηκαν, δέχθηκαν την επίθεσή τους. ''Ξαφνικά άρχισαν να μας γρονθοκοπούν και να μας κλωτσάνε. Κατάφερα να βρω το κινητό μου και να καλέσω την αστυνομία'', δηλώνει χαρακτηριστικά.

Ο 25χρονος καταγγέλλει και τη συμπεριφορά των περαστικών: ''Μας αγνοούσαν. Μόνο ένας Πακιστανός και ένας χρήστης ναρκωτικών ήρθαν να μας βοηθήσουν''.

Στις περισσότερες των περιπτώσεων τα θύματα δεν καταγγέλλουν τις επιθέσεις στην αστυνομία, γιατί ξέρουν πως δεν θα γίνει κάτι, ενώ όσοι απευθύνονται στις αρχές ποτέ δεν έχουν δικαιωθεί με τον εντοπισμό των δραστών.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Από τα φώτα της σκηνής στα φώτα της δικαστικής αίθουσας: H σκοτεινή πτώση ενός K‑pop ειδώλου

Πρόσωπα 24.08.2025
Kρίθηκε ένοχος για συμμετοχή στον ομαδικό βιaσμό τουρίστριας από την Κίνα

Ένα κέρμα των 2 ευρώ που αξίζει σχεδόν 2.000 – Το έχεις χωρίς να το ξέρεις;

Stories 24.08.2025
Πριν πληρώσεις ή πάρεις ρέστα, ρίξε μια δεύτερη ματιά

Η τραγική ιστορία του γιου του Marlon Brando, Christian

Πρόσωπα 24.08.2025
Ένα καταδικασμένο παιδί από τη μέρα που γεννήθηκε

Πολιτικοί, τραγουδιστές, ηθοποιοί: 7 διάσημοι που έπαιξαν σε διαφημιστικά

TV Σειρές 24.08.2025
Ένα μικρό αφιέρωμα σε διαφημίσεις που δεν ξεχάσαμε ποτέ

Μπιλ Γκέιτς: Η συνήθεια που έπρεπε να «σπάσει» για να χτίσει την επιτυχία του

Πρόσωπα Χτες
Ο ίδιος πάντως παραδέχεται ότι η «μάχη» συνεχίζεται

Explainer: Lafufu vs Labubu ‑ O εμπορικός πόλεμος που σοκάρει την Κίνα

Stories Χτες
Πώς ξεχωρίζεις το ψεύτικο από το αληθινό Labubu

Πώς τα οπίσθια μιας Γαλλίδας σερβιτόρας έγιναν εθνική παράδοση

Stories Χτες
Η εκδίκηση μιας σερβιτόρας και η ταπείνωση ενός δημάρχου

Η ταραχώδης ζωή της Αγκάθα Κρίστι

Πρόσωπα Χτες
Οι σταθμοί στη ζωή της που τη σημάδεψαν

Ο επικεφαλής της Microsoft προειδοποιεί: Η τεχνητή νοημοσύνη μας τρελαίνει;

Νέα Εποχή Προχτές
Ανησυχία για την «ψύχωση τεχνητής νοημοσύνης»

Η χώρα με τους λιγότερους τουρίστες στον κόσμο είναι ένας κρυμμένος παράδεισος

Νέα Εποχή 21.08.2025
Στο πιο απομονωμένο σημείο του Ειρηνικού υπάρχει μια χώρα που δέχεται λιγότερους τουρίστες κι από… τη Βόρεια Κορέα