E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

1.18 εκατομμύρια ευρώ θα πληρώσει η συλλέκτρια που αγόρασε τον κατεστραμμένο Banksy

Και μάλιστα με μεγάλη της χαρά!

Δημοσίευση 12/10/2018 | 11:35

1.18 εκατομμύρια ευρώ θα πληρώσει η συλλέκτρια που αγόρασε τον κατεστραμμένο Banksy

Η γυναίκα που αγόρασε την περασμένη εβδομάδα έναντι 1,ο4 εκατ. στερλίνες (1,18 εκατ. ευρώ) τον πίνακα του αινιγματικού καλλιτέχνη Μπάνκσι (Banksy) , ο οποίος αυτοκαταστράφηκε αμέσως μετά την πλειοδότησή του στο Λονδίνο, επιβεβαίωσε χθες πως θα καταβάλλει το τίμημα του έργου στον στον Οίκο δημοπρασιών Sotheby's.

O πίνακας "Κορίτσι με Μπαλόνι"(Girl With Balloon), ναι μεν έγινε λωρίδες από τον καταστροφέα εγγράφων που ο καλλιτέχνης είχε εφαρμόσει στο πίσω μέρος της κορνίζας, αλλά ακριβώς τα κομμάτια τούτα του πίνακα θεωρείται πλέον πως αποτελούν ένα νέο έργο, που ο ίδιος ο Μπάνκσι έχει ονομάσει Love is in the Bin (Η αγάπη είναι στον σκουπιδοτενεκέ).

Η γυναίκα που αγόρασε το έργο είναι μία "ευρωπαία συλλέκτρια" με μακρά συνεργασία με τον συγκεκριμένο Οίκο δημοπρασιών, τονίζουν στην ανακοίνωσή τους οι Sotheby's, που απέφυγαν να αποκαλύψουν την ταυτότητά της.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Artist Banksy shreds his own painting after it hammers for over a million dollars.History made!!#banksy#sothebys#banksyshred#banksyart

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Robert A Casterline (@casterlineartdlr) στις

"Όταν το σφυρί σήμανε την τελική πράξη της δημοπράτησης του πίνακα, την περασμένη εβδομάδα, αρχικά συγκλονίσθηκα, όπως σταδιακά άρχισα να αντιλαμβάνομαι πως μόλις είχα κάνει δικό μου έναν σταθμό στην ιστορία της τέχνης", τονίζει η ίδια η αγοράστρια, σύμφωνα με την ανακοίνωση των Sotheby's. Ο Οίκος προσθέτει επίσης πως το 'ξαναβαπτισμένο' έργο του Μπάνκσι θα εκτεθεί για το κοινό στα τέλη της επόμενης εβδομάδας στην έδρα του Sotheby's, στην οδό Νιου Μποντ Στριτ του Λονδίνου.

Η "αναπάντεχη περφόρμανς" του Μπάνκσι "μετατράπηκε αυτοστιγμής σε ένα μοναδικό γεγονός στην παγκόσμια ιστορία της Τέχνης", υπογραμμίζει ο Sotheby's, που θεωρεί ότι αυτή "ήταν η πρώτη φορά που ένα νέο έργο τέχνης δημιουργείται κατά τη διάρκεια μίας δημοπρασίας".

Τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης εκτιμούν πως με το 'κόλπο γκρόσο' του Μπάνκσι, η αξία του έργου του έχει διπλασιασθεί στην παγκόσμια αγορά της τέχνης, εξαιτίας ακριβώς της έκπληξης που προκάλεσε η αυτοκαταστροφή του.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η Τζένιφερ Ανιστον ονειρεύεται ελληνικό γάμο ‑ όλα όσα ξέρουμε μέχρι τώρα

Tabloid 24.11.2025
Το μόνο που μένει είναι να δούμε αν οι φήμες είναι αληθινές

Χριστίνα Μπόμπα για Σάκη Τανιμανίδη: «Στην αρχή της σχέσης μας εκείνος κυρίως ήθελε παιδιά»

Tabloid Χτες
Η γνωστή Influencer μίλησε για τις δίδυμες κόρες της και τη σχέση της με τον Σάκη Τανιμανίδη, αφότου έγιναν γονείς

Ιωάννα Τούνη: Ο γιος της «λιώνει» στην αγκαλιά της – «Το ασφαλές του μέρος»

Tabloid Χτες
Μαμά και γιος σε ένα άκρως τρυφερό στιγμιότυπο!

Κλέλια Ανδριολάτου: «Σ` ευχαριστώ που δε με ρωτάς για την Έλενα Χριστοπούλου»

Tabloid Χτες
Η αντίδραση της Κλέλιας Ανδριολάτου στα λεγόμενα της Ναταλίας Γερμανού για την Έλενα Χριστοπούλου

Ειρήνη Σκλήβα: 29 χρόνια μετά τον τίτλο της «Μις Κόσμος» ‑ Η ζωή της και οι σπάνιες φωτογραφίες

Tabloid Χτες
Η Ειρήνη Σκλήβα είναι η μοναδική Ελληνίδα που κέρδισε τον εν λόγω τίτλο

Θυμάσαι τις Las Ketchup; Δες τες 22 χρόνια μετά την τεράστια επιτυχία του Asereje

Tabloid Χτες
Οι αδερφές Lucia, Pilar και Lola έχουν αλλάξει πολύ

Δήμητρα Ματσούκα: Ισχύει ότι εκπομπή με ηχογράφησε χωρίς τη θέληση μου και θα κάνω μήνυση

Tabloid Προχτές
«Είμαι καλά, δεν έχω να πω κάτι για το τι συνέβη»

Η Σίσσυ Χρηστίδου απαντά στον Γιώργο Λιάγκα: «Δεν γίνεται να είσαι συνέχεια το θύμα»

TV Buzz Προχτές
Τοποθετήθηκε μετά τις πρόσφατες δηλώσεις του