E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Tριπλό έγκλημα στον Έβρο: Η νεκροτομή και ένα κινητό θα ρίξουν περισσότερο φως

Τρεις ημέρες κείτονταν νεκρές οι τρεις μετανάστριες στα ελληνοτουρκικά σύνορα

Δημοσίευση 12/10/2018 | 08:03

Tριπλό έγκλημα στον Έβρο: Η νεκροτομή και ένα κινητό θα ρίξουν περισσότερο φως

Δολοφονήθηκαν από συγγενή για ηθικούς λόγους οι τρεις γυναίκες ή εκτελέσθηκαν «για παραδειγματισμό» για θρησκευτικούς λόγους; 

Η τριπλή δολοφονία γυναικών συγκλονίζει τον Έβρο από χθες, με τον ιατροδικαστή και τους αστυνομικούς που παίρνουν μέρος στις έρευνες, να προσπαθούν να συμπληρώσουν τα κομμάτια της φρικιαστικής υπόθεσης. Τρεις γυναίκες βρέθηκαν άγρια δολοφονημένες με φονικά χτυπήματα στο λαιμό και το στήθος. Το μαχαίρι του εγκλήματος, που βρέθηκε στο σημείο, είναι στρατιωτικού τύπου.

Πρόκειται για ένα οδοντωτό μαχαίρι που χρησιμοποιείται από κυνηγούς ή και δύτες και μεταφέρθηκε στα εγκληματολογικά εργαστήρια για να ανιχνευθούν δακτυλικά αποτυπώματα και γενετικό υλικό.

Όμως αυτό δεν είναι το μόνο στοιχείο που υπάρχει η ελπίδα ότι θα φωτίσει το μυστήριο. Ένα κινητό που βρέθηκε δίπλα σε μία από τις νεκρές κοπέλες έχει σταλεί για εξέταση. Σύμφωνα με όσα αναφέρει το «Εθνος», το τηλέφωνο βρέθηκε δίπλα από τη σορό της μεγαλύτερης εκ των τριών. Μάλιστα, ήταν ακόμα σε λειτουργία, παρά το γεγονός ότι οι δολοφονίες έγιναν 3-5 μέρες προτού βρεθούν τα πτώματα, σύμφωνα με τον ιατροδικαστή.

Οι τρεις γυναίκες εντοπίστηκαν στην παρόχθια περιοχή του Πραγγίου Έβρου, από έναν αγρότη που εκείνη την στιγμή ακολουθούσε τον αγροτικό δρόμο για να φτάσει στο χωράφι του. Ο δράστης ή οι δράστες δεν έκαναν προσπάθεια να τις κρύψουν και οι τρεις σοροί βρίσκονταν στην άκρη του δρόμου. Ο ιατροδικαστής ολοκλήρωσε την πρώτη εξέταση και διαπίστωσε ότι τα δύο κοριτσάκια, το μικρότερο 12-15 ετών, το μεγαλύτερο 17-20 ετών δίπλα-δίπλα, δεμένες πισθάγκωνα, τοποθετημένες στα γόνατα να κοιτούν προς την ίδια πλευρά και με μόνα τραύματα, δύο βαθιά και θανατηφόρα χτυπήματα με μαχαίρι στον λαιμό τους.

Περίπου 10 μέτρα πιο μακριά βρέθηκε η άλλη γυναίκα ηλικίας έως 35 ετών, ακριβώς με τον ίδιο τρόπο.

Οι γυναίκες ήταν ντυμένες κανονικά με τα ρούχα τους ενώ από την πρώτη έρευνα δεν εντοπίστηκαν γύρω τους άλλα στοιχεία. Αν και οι τρεις γυναίκες ήταν ντυμένες κανονικά, η νεκροτομή θα διερευνήσει το ενδεχόμενο να είχαν υποστεί σεξουαλική κακοποίηση.

Πάντως, το κίνητρο της ληστείας έχει αποκλειστεί, καθώς πάνω τους βρέθηκαν τα προσωπικά τους αντικείμενα, όχι όμως και ταυτότητές τους με αποτέλεσμα να παραμένουν άγνωστες προς το παρόν. Ο χρόνος θανάτου εκτιμάται σε μερικά 24ωρα πριν ανακαλυφθούν οι σοροί.

Ένα από τα σενάρια που εξετάζουν οι Αρχές, και φαίνεται ως το πιο πιθανό, είναι να υπήρξε αντιπαράθεση ανάμεσα στις γυναίκες και τον λαθροδιακινητή και ο διαπληκτισμός έφτασε μέχρι το έγκλημα.

Το δεύτερο σενάριο σχετίζεται με ενδοοικογενειακή διένεξη. Εάν επιβεβαιωθεί από την εξέταση DNA η συγγενική σχέση των γυναικών μεταξύ τους, εξετάζεται ο δράστης να προέρχεται από το ίδιο περιβάλλον και να προηγήθηκε διένεξη που αφορούσε λόγους ήθους, όπως έλεγαν αστυνομικοί στα σύνορα.

Το άλλο σενάριο έχει να κάνει με οργανωμένη εκτέλεση για θρησκευτικούς λόγους, που θεωρείται το πιο απίθανο είναι όμως και το πιο τρομακτικό, ενώ δεν έχει αποκλειστεί το ενδεχόμενο να προηγήθηκε καταδίωξη και οι γυναίκες να εκτελέστηκαν και από ξένους στρατιωτικούς που εισήλθαν στο ελληνικό έδαφος ως μετανάστες.

Απαντήσεις θα αρχίσουν να δίδονται όταν γίνουν όλες οι εργαστηριακές εξετάσεις για να βρεθούν άλλα στοιχεία που συνδέονται με τρίτα πρόσωπα. Το αστυνομικό έργο είναι ιδιαίτερα δύσκολο δεδομένου ότι μέχρι τώρα δεν έχει προσδιοριστεί ούτε η ακριβής καταγωγή των θυμάτων. Ο ιατροδικαστής μίλησε για μετανάστριες, που μπορεί να προέρχονται από μία ευρεία περιοχή που περιλαμβάνει τη βόρεια Αφρική, τη Μέση Ανατολή και την Ασία. Πάντως στην έκθεση γίνεται λόγος για "Ασιάτισσες". Αύριο αναμένεται να γίνει η νεκροτομή και να εξεταστούν αναλυτικότερα τα ευρήματα του ιατροδικαστή.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Σοκ στην Ισπανία: Η σύζυγος του Πέδρο Σάντσεθ κατηγορείται για διαφθορά

Κόσμος 14.04.2026
Τριγμοί στην κυβέρνηση από τη δίωξη

Ντίζελ κάτω από 2 ευρώ: Πρόσκαιρη ανάσα στην αντλία – Τι φέρνει η εκεχειρία

Οικονομία 14.04.2026
Παραμένει η αβεβαιότητα στις αγορές

Υπερυπολογιστής της NASA προβλέπει πότε θα τελειώσει η Γη – Και είναι νωρίτερα απ’ότι πιστεύαμε

Tech + Science 14.04.2026
Το «ρολόι της Αποκάλυψη» δείχνει αυξημένο κίνδυνο παγκόσμιας καταστροφής λόγω γεωπολιτικών εντάσεων, πυρηνικών απειλών, κλιματικής κρίσης και εξελίξεων στην τεχνητή νοημοσύνη.

Έρχονται εξώσεις‑εξπρές για απλήρωτα ενοίκια: Τι αλλάζει από την 1η Μαΐου

Ελλάδα 14.04.2026
Ανάσα για τους ιδιοκτήτες που έχουν μπλέξει με απλήρωτα ενοίκια - Ο δικηγόρος που αναλαμβάνει μια υπόθεση υποχρεούται να εκδώσει τη σχετική διαταγή μέσα σε 20 ημέρες από την ανάθεση

Αγριο έγκλημα στις ΗΠΑ: 18χρονος βίασε την 16χρονη θετή αδελφή του και την στραγγάλισε

Κόσμος 14.04.2026
Σύμφωνα με τη δικογραφία, ο Τίμοθι Χάντσον φέρεται να είχε μια περίεργη εμμονή με τη θετή αδελφή του, η οποία κατέληξε σε τραγωδία

Πανελλήνιες 2026: Το χρονοδιάγραμμα μέχρι τον Ιούνιο ‑ Πότε κάνουν «πρεμιέρα» οι εξετάσεις

Ελλάδα 14.04.2026
Το τελευταίο κουδούνι για τα λύκεια θα χτυπήσει στις 15 Μαΐου 2026

Νέες αποδοχές για 600.000 υπαλλήλους – Ο «χάρτης» μισθών από 1η Απριλίου

Οικονομία 14.04.2026
Τι αλλάζει στους μισθούς μετά τις αυξήσεις

Σόου Τραμπ on camera: Παρήγγειλε fast food στον Λευκό Οίκο, έδωσε φιλοδώρημα 100 δολάρια στη διανομέα, βίντεο και φωτογραφίες

Κόσμος Χτες
Για να διαφημίσει το νομοσχέδιό του που μειώνει την φορολογία στα φιλοδωρήματα - Την κάλεσε να δώσουν μαζί... συνέντευξη Τύπου

Μαχαίρωσαν περιπτερά στα Εξάρχεια, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Ελλάδα Χτες
Ο τραυματίας διακομίστηκε στο νοσοκομείο «Ερυθρός Σταυρός»

Τραμπ για ναυτικό αποκλεισμό του Ιράν: Αμεση «εξουδετέρωση» κάθε πλοίου που θα πλησιάσει

Πολιτική Χτες
Από τις 17:00 ώρα Ελλάδας τέθηκε σε ισχύ ο ναυτικός αποκλεισμός λιμανιών του Ιράν

Απαγορεύτηκε η είσοδος στην Ελλάδα σε Τουρκοκύπρια που είχε τραγουδήσει στην Κομοτηνή εμβατήριο για την καταστροφή της Σμύρνης, «θα το ξαναέκανα» λέει

Ελλάδα Χτες
Η Ισίν Καρατζά είχε τραγουδήσει το εθνικιστικό τραγούδι σε εκδήλωση στην Κομοτηνή το καλοκαίρι του 2024 - Το βίντεο που ανήρτησε από το αεροδρόμιο

Απάντηση ΥΠΕΞ σε Φιντάν: Η Ελλάδα δεν δέχεται υποδείξεις, ούτε οφείλει εξηγήσεις σε κανέναν για την εξωτερική της πολιτική

Πολιτική Χτες
Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών είχε δηλώσει πως η συνεργασία Ελλάδας, Κύπρου και Ισραήλ δημιουργεί προβλήματα και πόλεμο