E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ψινάκης: Fake news οι φωτογραφίες με τις πεταμένες προμήθειες για τους πυρόπληκτους

Ο δήμος Μαραθώνα εξέδωσε ανακοίνωση με 15 μέρες καθυστέρηση

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 8/10/2018 | 21:31

Ψινάκης: Fake news οι φωτογραφίες με τις πεταμένες προμήθειες για τους πυρόπληκτους

Για "fake news" κάνει λόγο ο Ηλίας Ψινάκης σχετικά με τις εικόνες ντροπής από τις εκτεθειμένες προμήθειες έξω από το Κέντρο Υποστήριξης των Πυρόπληκτων στη Νέα Μάκρη. Με 15 ημέρες καθυστέρηση ο δήμος Μαραθώνα με ανακοίνωσή του υποστηρίζει ότι οι φωτογραφίες είναι «αποσπασματικές και υπηρετούν δόλιους σκοπούς».

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του δήμου Μαραθώνα αναφέρει:

«Ο Δήμος Μαραθώνος σε ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες από την πρώτη στιγμή είχε εφαρμόσει το σχέδιο αποκατάστασης των πληγέντων του φυσικού περιβάλλοντος και της επιστροφής στην κανονικότητα. Το έργο που επιτελείται είναι τιτάνιο και δεν θα μπορούσε να έχει αποτέλεσμα χωρίς τη συνδρομή εκατοντάδων εθελοντών, φορέων και ειδικά των Ενόπλων Δυνάμεων.

Πρόσφατα είδαν το φως της δημοσιότητας αποσπασματικές εικόνες των οποίων οι διακινητές επεδίωξαν να διαστρεβλώσουν την πραγματικότητα και να απαξιώσουν το έργο που επιτελείται στο Δήμο.

Η αλήθεια είναι μία. Στο πλαίσιο των αναγκαίων ενεργειών που έπρεπε να γίνουν ήταν και η λειτουργία του Αθλητικού και Πολιτιστικού Κέντρου Νέας Μάκρης που στεγάζεται στην πρώην Αμερικανική Βάση.

Σε αυτό φιλοξενήθηκαν οι δομές υποστήριξης των πυρόπληκτων αμέσως μετά τη φονική καταστροφή. Στο χώρο αυτό με την συγκλονιστική συμβολή των συμπολιτών μας, συγκεντρώθηκαν μεγάλες ποσότητες τροφίμων, φαρμάκων, εργαλείων, συσκευών , ρούχων και άλλων ειδών πρώτης ανάγκης.

Για την καλύτερη εξυπηρέτηση και πιο αποτελεσματική κάλυψη των αναγκών των πυρόπληκτων αποφασίσαμε τη μεταφορά αυτών των υλικών σε ειδικούς φυλασσόμενους και κλιματιζόμενους χώρους στην Ε΄ Κατασκήνωση που φιλοξενούνται οι οικογένειες των πυρόπληκτων.

Η επιχείρηση αυτή ολοκληρώθηκε σε δύο εβδομάδες και έγινε με τη καθοριστική συμβολή – για ακόμη μία φορά – του Γενικού Επιτελείου Στρατού.

Το οποίο και ευχαριστούμε θερμότατα. Σε όλη αυτή τη μεγάλη προσπάθεια και τη διαδικασία μεταφοράς και επανατοποθέτησης στους νέους χώρους λήφθηκαν αποσπασματικές φωτογραφίες που υπηρετούν δόλιους σκοπούς.

Στην ασπίδα της αλήθειας συντρίβονται τα ψεύδη. Δεν θα επιτρέψουμε σε ιδιοτελή συμφέροντα και μικροπολιτικές επιδιώξεις να αλλοιώσουν την πραγματικότητα.

Αναζητείται ελάχιστη συνείδηση από όλους εκείνους που τυμβωρυχούν πάνω στο πόνο και τη καταστροφή. Αναζητείται στοιχειώδης σοβαρότητα και ευθύνη από όλους εκείνους που υπονομεύουν τη προσπάθεια να σταθεί ο Δήμος και πάλι στα πόδια του.

Αναζητείται ο λόγος που κάποιοι δεν μας αφήνουν να «κλείσουμε» τις πληγές μας επιδιώκοντας να ανοίγουν νέες παραπλανώντας τη κοινή γνώμη με ψευδείς ειδήσεις».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

The Times: O Χαμενεΐ ετοιμάζει σχέδιο διαφυγής στη Μόσχα

Κόσμος 05.01.2026
Το σχέδιο αυτό θα μπορούσε να ενεργοποιηθεί εφόσον διαπιστωθεί ότι ο στρατός και οι δυνάμεις ασφαλείας λιποτακτούν ή αρνούνται να εφαρμόσουν εντολές του

Κακλαμάνης: Η συγκλονιστική αποκάλυψη για τον Παπαδάκη – «Αυτό δεν το ήξερε ούτε η οικογένειά του»

Κόσμος 05.01.2026
«Αυτό πρέπει να το πω, ακόμα κι αν τώρα τρώει το μουστάκι του από την τσαντίλα του»

Στα δικαστήρια της Νέας Υόρκης ο Νικολάς Μαδούρο και η σύζυγός του ‑ Θα δικαστούν κεκλεισμένων θυρών

Κόσμος 05.01.2026
Ο Νικολάς Μαδούρο μεταφέρθηκε από το κέντρο κράτησης όπου βρισκόταν στο Μπρούκλιν, στο δικαστήριο του Μανχάταν όπου αναμένεται να δικαστεί κελεισμένων των θυρών

Συναγερμός στις γαλλικές αρχές: Ανδρας επιτέθηκε με μαχαίρι σε επιβάτη που κοιμόταν μέσα στο τρένο

Κόσμος 05.01.2026
Το θύμα υπέστη ελαφρά τραύματα στο μάγουλο και τα χέρια

Καρυστιανού για το FIR Αθηνών: «Τέμπη» και στον αέρα;

Ελλάδα 05.01.2026
«Ήρθε η ώρα να διεκδικήσουμε τα δικαιώματά μας, να αξιώσουμε σεβασμό και να κατακτήσουμε το όραμα ενός πραγματικού Κράτους Δικαίου» γράφει στην ανάρτησή της

Ντουμπάι: Η Ουκρανή που ξυλοκοπήθηκε σε πάρτι Porta Potty ξαναπερπατάει ‑ «Ένιωσα σαν σπασμένη κούκλα»

Κόσμος 05.01.2026
Η πολύμηνη αποκατάστασή της περιελάμβανε τουλάχιστον 10 χειρουργικές επεμβάσεις, τα έξοδα των οποίων ανέλαβε το Ντουμπάι, ενώ κανείς δεν έχει κατηγορηθεί

Τα 148 λεπτά που οδήγησαν στη σύλληψη του Μαδούρο – Ο εντυπωσιακός σχεδιασμός της επιχείρησης

Κόσμος 05.01.2026
Υπήρχε και ανθρώπινη πηγή εντός της βενεζουελανικής κυβέρνησης

Τραγωδία για ζευγάρι Ελλήνων στον Παναμά: Νεκρή η σύζυγος ‑ Σε κρίσιμη κατάσταση ο άνδρας

Κόσμος 05.01.2026
Τραγωδία για γνωστό ζευγάρι νομικών από την Κεφαλονιά κατά τη διάρκεια διακοπών στον Παναμά

Τελεσίγραφο Κυβέρνησης: Την Tετάρτη θα εξειδικεύσουμε τα μέτρα για τους αγρότες

Ελλάδα 05.01.2026
Τι είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για το χθεσινό μπλακ άουτ στα αεροδρόμια, αλλά και για τη Βενεζουέλα

Κρήτη: Έκρηξη σε καυστήρα σπιτιού στην Ανώπολη Χερσονήσου – Νεκρός 34χρονος

Ελλάδα 05.01.2026
Ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του και διαπιστώθηκε ο θάνατός του