E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Παιδοκτόνος Πετρούπολης: Ξέσπασε η μάνα στη δίκη

Καταπέλτης η μητέρα της 18χρονης Ειρήνης που μαρτύρησε στα χέρια του πατέρα της

Δημοσίευση 8/10/2018 | 17:15

Παιδοκτόνος Πετρούπολης: Ξέσπασε η μάνα στη δίκη

Μειωμένο καταλογισμό επικαλέστηκε η υπεράσπιση του 56χρονου κατηγορουμένου που δολοφόνησε την 18χρονη κορη του, Ειρήνη, πέρυσι, στο σπίτι τους στην Πετρούπολη, σήμερα, στην έναρξη της δίκης ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας. Η υπεράσπιση του κατηγορουμένου μάλιστα ανέφερε πως ο 56χρονος δεν είναι σε θέση «να ανακαλέσει στη μνήμη του το τραγικό συμβάν», ανέφερε πως ο κατηγορούμενος δεν αποδέχεται την κατηγορία και άφησε υπόνοιες πως τρίτο πρόσωπο εμπλέκεται στην υπόθεση.

Ωστόσο, η μητέρα της Ειρήνης και συγγενικά του πρόσωπα υποστήριξαν στο Δικαστήριο ότι δεν αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα. Σύμφωνα με την κατηγορία, η 18χρονη μαρτύρησε στα χέρια του πατέρα της ο οποίος, αφού της έκλεισε το στόμα και τη μύτη, τη στραγγάλισε, την τραυμάτισε με μαχαίρι στο πρόσωπο, το στήθος και το χέρι και στη συνέχεια έβαλε φωτιά στο σπίτι τους. Το κορίτσι ξεψύχησε στο Θριάσιο όπου νοσηλεύτηκε για λίγα 24ωρα με τους γιατρούς να ελπίζουν σε ένα θαύμα το οποίο, τελικά, δεν έγινε.

Μητέρα: Ήταν ένας θεατρίνος
Η ακροαματική διαδικασία άρχισε με την κατάθεση της μητέρας του θύματος η οποία ξέσπασε σε βάρος του πρώην συζύγου της. Η γυναίκα περιέγραψε με τα πιο μελανά χρώματα την προσωπικότητα του ανθρώπου που για 19 χρόνια βρισκόταν στο πλευρό της.

«Ήταν ένας θεατρίνος. Είχαμε διαπληκτισμούς. Έβρισκε τρόπο να σε φέρνει πίσω. Έπαιζε καλά το ρόλο του…Το έπαιζε άρρωστος, είχε εξάρτηση από εμένα (…) Ήταν πανούργος και έξυπνος άνθρωπος, στην πονηριά δεν τον έπιανε κανείς», υποστήριξε η μητέρα της άτυχης Ειρήνης. Υπογράμμισε πως σε καμία περίπτωση δεν μπορούσε να φανταστεί ότι ο κατηγορούμενος θα έκανε κακό στο παιδί τους. «Η Ειρήνη ήταν ενα χαρούμενο παιδί, είχε όνειρα. Είχε ζωή, είχε όνειρα… » είπε κλαίγοντας.

Η γυναίκα περιέγραψε στην κατάθεση της τα 19 χρόνια που έζησε με τον κατηγορούμενο, κάνοντας λόγο για μια επεισοδιακή σχέση η οποία έφτασε στο διαζύγιο το 2011. Τα χρόνια που ακολούθησαν υπήρξαν προσπάθειες επανασύνδεσης , είπε, αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Τις μοιραίες ημέρες η ίδια είχε φύγει μαζί με τον μικρό γιο τους για το πατρικό της, στην Κέρκυρα και ο κατηγορούμενος δημιουργούσε επεισόδια στην μικρή που είχε μείνει μαζί του στην Αθήνα, γιατί είχε αντιρρήσεις για τη σχέση που διατηρούσε με έναν νεαρό Αλβανικής καταγωγής.

Σε ερώτηση του εισαγγελέα της έδρας για το τι πιστεύει ότι ώθησε τον κατηγορούμενο στην πράξη για την οποία κατηγορείται, η πρώην σύντροφος του ανέφερε : «Πιστεύω εγώ. Δεν μπορούσε να κάνει κακό σε εμένα. Ήξερε την αδυναμία μου στην Ειρήνη αν μου τη στερούσε θα έπαιρνε εκδίκηση … Δεν ξέρω αν ήταν αγάπη ή μίσος».

Εισαγγελέας : Ήθελε και αυτός να αυτοκτονήσει; Μπήκε και εκείνος στην εντατική.

Μάρτυρας : Όχι, έσωσε τη ζωή του και σκότωσε το παιδί μου.

Εισαγγελέας : Αν είχατε επιστρέψει τι νομίζετε οτι θα είχε κάνει;

Μάρτυρας: Μπορεί και να το έκανε μπορεί και όχι. Μπορεί να ήμουν εγώ στη θέση της Ειρήνης. Δεν το ξέρω στο παρελθόν με είχε χτυπήσει .

Η μάρτυρας εξέφρασε την βεβαιότητα πως το έγκλημα ήταν προμελετημένο και επικαλέστηκε μήνυμα που είχε λάβει απο το σύζυγό της λίγες ημέρες πριν το έγκλημα.

Το μήνυμα προαναγγελία θανάτου
«Σου ξημέρωσε μαύρη μέρα και ζωή γλυκιά μου» εμφανίζεται να της λέει, συμπληρώνοντας: «Όταν διαβάζεις αυτό το μήνυμα σημαίνει ότι είμαστε πλέον ν…. Τουλάχιστον θα έρθεις στην κηδεία μας. Τώρα κάτι είναι κι αυτό. Έδωσες πολύ πόνο και σου επιστρέφεται τώρα… Καλή αντάμωση… γλυκιά μου…» ανέφερε το επίμαχο μηνυμα το οποίο, ωστόσο, η υπεράσπιση του κατηγορούμενου αμφισβήτησε ότι εστάλη από τον 56χρονο. Η γυναίκα ήταν κατηγορηματική πως ο κατηγορούμενος ουδέποτε αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα υποστηρίζοντας πως μόνο μια φορά είχε παραμείνει για λίγες ώρες στο Δαφνί.

Στο τέλος της κατάθεσης η μητέρα της Ειρήνης ψιθύρισε στον κατηγορούμενο “θα σε διαλύσω”.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Παναθηναϊκός: Υπέγραψε για 4 χρόνια και ανακοινώθηκε ο Ετιέν Καμαρά

Αθλητικά Νέα 20.06.2026
Ο 23χρονος Γάλλος κεντρικός μέσος πέρασε από τα ιατρικά τεστ και υπέγραψε στον Παναθηναϊκό

Νέα απάντηση Μελόνι σε Τραμπ: «Η φιλία μου μαζί σας δεν βοήθησε τη δημοτικότητά μου»

E-Daily 2.TopNews 20.06.2026
Η φιλία των δύο ηγετών μάλλον είναι παρελθόν...

Θρίλερ με 29χρονο που έκανε πεζοπορία στις Ανδεις ‑ Ένα μήνα μετά τα ίχνη του αγνοούνται

E-Daily 2.TopNews 20.06.2026
Ο 29χρονος επικοινώνησε τελευταία φορά με τη μητέρα του πριν ξεκινήσει την εξερεύνηση της περιοχής Κούσκο στο Περού, έκτοτε δεν έχει δώσει σημεία ζωής

Πιθανή μια επιχείρηση στην Κούβα με... συνταγή Βενεζουέλας αποκαλύπτει ο Τραμπ

E-Daily 2.TopNews 20.06.2026
Σε συνέντευξή του ο Αμερικανός πρόεδρος επισήμανε ότι συγκεντρώνει αρκετές πιθανότητες μια αμερικανική επιχείρηση στην χώρα της Καραϊβικής στο πρότυπο εκείνης στη Βενεζουέλα για τη σύλληψη του Νικολάς Μαδούρο

Σοκ: Ανήλικοι διακινούσαν πορνογραφικό υλικό με ανήλικα κορίτσια – Τις έβαζαν να αυτοτραυματίζονται

E-Daily 2.TopNews 20.06.2026
Οι δύο 17χρονοι που συνελήφθησαν φέρεται να συνδέονται με εξτρεμιστική-σαδιστική ομάδα κακοποίησης ανηλίκων με διεθνή διαδικτυακή δράση

Δείτε βίντεο: Συμπλοκή με άγριο ξύλο μεταξύ δεκάδων τουριστών στην Αγία Νάπα έγινε viral

E-Daily 2.TopNews 20.06.2026
Σκληρές εικόνες από τον ομαδικό καβγά τουριστών στην Κύπρο με τις εικόνες να γίνεται viral στην πλατφόρμα του streamer HS TikkyTokky

Συγκλονιστικό βίντεο: Η στιγμή που ο Φερνάντο Γκάγκο παθαίνει έμφραγμα σε συνέντευξη Τύπου

E-Daily 2.TopNews 20.06.2026
Στο νοσοκομείο, ο Γκάγκο υποβλήθηκε σε σειρά καρδιολογικών εξετάσεων και στη συνέχεια οδηγήθηκε στο χειρουργείο

Το Ιράν έκλεισε τα Στενά του Ορμούζ: «ΗΠΑ και Ισραήλ παραβίασαν την κατάπαυση του πυρός» λέει η Τεχεράνη

E-Daily 2.TopNews 20.06.2026
Το ιρανικό επιτελείο προειδοποίησε για την λήψη περαιτέρω μέτρων αν «συνεχιστεί η επίθεση»

Στη Σταυρούλα ανήκουν οι κηλίδες αίματος στην τηλεόραση και το πάτωμα του σπιτιού

E-Daily 2.TopNews 20.06.2026
Ο άνδρας είναι ο βασικός ύποπτος για την εξαφάνιση της Σταυρούλας - Οι αρχές δίνουν πλέον διαστάσεις ανθρωποκτονίας στην υπόθεση - Πήρε προθεσμία από τον ανακριτή για να απολογηθεί για υπόθεση ναρκωτικών

Τι αποκαλύπτουν τα νέα έγγραφα του Πενταγώνου για τα UFO

E-Daily 2.TopNews 20.06.2026
Περισσότερα από 220 αποχαρακτηρισμένα έγγραφα, βίντεο και ηχητικά ντοκουμέντα, για τα λεγόμενα UFO, έδωσε στη δημοσιότητα η αμερικανική κυβέρνηση.

Βενετία: Ο νέος δήμαρχος ετοιμάζει «χαράτσι» 50 ευρώ για όποιον θέλει να επισκεφτεί την πόλη

Κόσμος 20.06.2026
Το 2024, η Βενετία έγινε η πρώτη τουριστική πόλη στον κόσμο που επέβαλε χρέωση εισόδου, εισάγοντας τέλος 5 ευρώ για 29 ημέρες αιχμής μεταξύ Απριλίου και Ιουλίου