E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Παιδοκτόνος Πετρούπολης: Ξέσπασε η μάνα στη δίκη

Καταπέλτης η μητέρα της 18χρονης Ειρήνης που μαρτύρησε στα χέρια του πατέρα της

Δημοσίευση 8/10/2018 | 17:15

Παιδοκτόνος Πετρούπολης: Ξέσπασε η μάνα στη δίκη

Μειωμένο καταλογισμό επικαλέστηκε η υπεράσπιση του 56χρονου κατηγορουμένου που δολοφόνησε την 18χρονη κορη του, Ειρήνη, πέρυσι, στο σπίτι τους στην Πετρούπολη, σήμερα, στην έναρξη της δίκης ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας. Η υπεράσπιση του κατηγορουμένου μάλιστα ανέφερε πως ο 56χρονος δεν είναι σε θέση «να ανακαλέσει στη μνήμη του το τραγικό συμβάν», ανέφερε πως ο κατηγορούμενος δεν αποδέχεται την κατηγορία και άφησε υπόνοιες πως τρίτο πρόσωπο εμπλέκεται στην υπόθεση.

Ωστόσο, η μητέρα της Ειρήνης και συγγενικά του πρόσωπα υποστήριξαν στο Δικαστήριο ότι δεν αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα. Σύμφωνα με την κατηγορία, η 18χρονη μαρτύρησε στα χέρια του πατέρα της ο οποίος, αφού της έκλεισε το στόμα και τη μύτη, τη στραγγάλισε, την τραυμάτισε με μαχαίρι στο πρόσωπο, το στήθος και το χέρι και στη συνέχεια έβαλε φωτιά στο σπίτι τους. Το κορίτσι ξεψύχησε στο Θριάσιο όπου νοσηλεύτηκε για λίγα 24ωρα με τους γιατρούς να ελπίζουν σε ένα θαύμα το οποίο, τελικά, δεν έγινε.

Μητέρα: Ήταν ένας θεατρίνος
Η ακροαματική διαδικασία άρχισε με την κατάθεση της μητέρας του θύματος η οποία ξέσπασε σε βάρος του πρώην συζύγου της. Η γυναίκα περιέγραψε με τα πιο μελανά χρώματα την προσωπικότητα του ανθρώπου που για 19 χρόνια βρισκόταν στο πλευρό της.

«Ήταν ένας θεατρίνος. Είχαμε διαπληκτισμούς. Έβρισκε τρόπο να σε φέρνει πίσω. Έπαιζε καλά το ρόλο του…Το έπαιζε άρρωστος, είχε εξάρτηση από εμένα (…) Ήταν πανούργος και έξυπνος άνθρωπος, στην πονηριά δεν τον έπιανε κανείς», υποστήριξε η μητέρα της άτυχης Ειρήνης. Υπογράμμισε πως σε καμία περίπτωση δεν μπορούσε να φανταστεί ότι ο κατηγορούμενος θα έκανε κακό στο παιδί τους. «Η Ειρήνη ήταν ενα χαρούμενο παιδί, είχε όνειρα. Είχε ζωή, είχε όνειρα… » είπε κλαίγοντας.

Η γυναίκα περιέγραψε στην κατάθεση της τα 19 χρόνια που έζησε με τον κατηγορούμενο, κάνοντας λόγο για μια επεισοδιακή σχέση η οποία έφτασε στο διαζύγιο το 2011. Τα χρόνια που ακολούθησαν υπήρξαν προσπάθειες επανασύνδεσης , είπε, αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Τις μοιραίες ημέρες η ίδια είχε φύγει μαζί με τον μικρό γιο τους για το πατρικό της, στην Κέρκυρα και ο κατηγορούμενος δημιουργούσε επεισόδια στην μικρή που είχε μείνει μαζί του στην Αθήνα, γιατί είχε αντιρρήσεις για τη σχέση που διατηρούσε με έναν νεαρό Αλβανικής καταγωγής.

Σε ερώτηση του εισαγγελέα της έδρας για το τι πιστεύει ότι ώθησε τον κατηγορούμενο στην πράξη για την οποία κατηγορείται, η πρώην σύντροφος του ανέφερε : «Πιστεύω εγώ. Δεν μπορούσε να κάνει κακό σε εμένα. Ήξερε την αδυναμία μου στην Ειρήνη αν μου τη στερούσε θα έπαιρνε εκδίκηση … Δεν ξέρω αν ήταν αγάπη ή μίσος».

Εισαγγελέας : Ήθελε και αυτός να αυτοκτονήσει; Μπήκε και εκείνος στην εντατική.

Μάρτυρας : Όχι, έσωσε τη ζωή του και σκότωσε το παιδί μου.

Εισαγγελέας : Αν είχατε επιστρέψει τι νομίζετε οτι θα είχε κάνει;

Μάρτυρας: Μπορεί και να το έκανε μπορεί και όχι. Μπορεί να ήμουν εγώ στη θέση της Ειρήνης. Δεν το ξέρω στο παρελθόν με είχε χτυπήσει .

Η μάρτυρας εξέφρασε την βεβαιότητα πως το έγκλημα ήταν προμελετημένο και επικαλέστηκε μήνυμα που είχε λάβει απο το σύζυγό της λίγες ημέρες πριν το έγκλημα.

Το μήνυμα προαναγγελία θανάτου
«Σου ξημέρωσε μαύρη μέρα και ζωή γλυκιά μου» εμφανίζεται να της λέει, συμπληρώνοντας: «Όταν διαβάζεις αυτό το μήνυμα σημαίνει ότι είμαστε πλέον ν…. Τουλάχιστον θα έρθεις στην κηδεία μας. Τώρα κάτι είναι κι αυτό. Έδωσες πολύ πόνο και σου επιστρέφεται τώρα… Καλή αντάμωση… γλυκιά μου…» ανέφερε το επίμαχο μηνυμα το οποίο, ωστόσο, η υπεράσπιση του κατηγορούμενου αμφισβήτησε ότι εστάλη από τον 56χρονο. Η γυναίκα ήταν κατηγορηματική πως ο κατηγορούμενος ουδέποτε αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα υποστηρίζοντας πως μόνο μια φορά είχε παραμείνει για λίγες ώρες στο Δαφνί.

Στο τέλος της κατάθεσης η μητέρα της Ειρήνης ψιθύρισε στον κατηγορούμενο “θα σε διαλύσω”.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Σέρρες: Κάθειρξη 10 ετών στον 16χρονο για τον θανατηφόρο ξυλοδαρμό του 17χρονου

E-Daily 2.TopNews Χτες
Την ενοχή του κατηγορούμενου με το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση είχε ζητήσει και η εισαγγελέας

Πότε απαγορεύεται ο ιδιοκτήτης να ζητήσει αύξηση ενοικίου

E-Daily 2.TopNews Χτες
Τι συμβουλεύει η ΕΕΚΕ για να μην τη «πατήσεις»

Γιατί δεν πέφτει η τιμή της βενζίνης στην Ελλάδα

E-Daily 2.TopNews Χτες
Παρά την πτώση του πετρελαίου, η Ελλάδα παραμένει από τις ακριβότερες χώρες στα καύσιμα - Οι φόροι, τα διυλιστήρια και το «πλαφόν» στο μικροσκόπιο

Ξεμένουν από προσωπικό τα νοσοκομεία της Αθήνας

E-Daily 2.TopNews Χτες
Είναι ενδεικτικό ότι σε όλο το ΕΣΥ παραμένουν κενές 20.000 οργανικές θέσεις μόνο νοσηλευτών

Αμερικανός υπουργός Ενέργειας: «Καύσωνας; Υπερβολές... Το κρύο σκοτώνει περισσότερο»

Κόσμος Χτες
Διαφορετική προσέγγιση στο φαινόμενο της κλιματικής αλλαγής από τις κυβερνήσεις σε ΗΠΑ και Ευρώπη - Ειδικοί υποστηρίζουν ότι η σύγκριση μεταξύ θανάτων από ψύχος και καύσωνα είναι παραπλανητική

Formula 1: Δραματική στιγμή στην Αυστρία, ο Φερστάπεν έχασε τον έλεγχο και έπεσε στις μπαριέρες

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ο Μαξ Φερστάπεν έχασε τον έλεγχο της RB22 και κατέληξε στις μπαριέρες της στροφής 9 στις κατατακτήριες δοκιμές της Αυστρίας.

Εκβιασμός μέσω social media: 41χρονος πλήρωσε 4.770 ευρώ μετά από διαδικτυακή απάτη με χαρτομαντεία

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ταυτοποιήθηκε 36χρονη και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος της

Λιβαδειά: «Πήγα τη γυναίκα μου να γεννήσει και δεν την έφερα ποτέ πίσω»

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ζητά απαντήσεις ο σύζυγος της 35χρονης που πέθανε μετά τη γέννα

86χρονη έχασε 180.000 ευρώ σε τηλεφωνική απάτη, της είπαν ότι πρόκειται να αλλάξει νόμισμα η χώρα

Ελλάδα Χτες
Οι δράστες την κράτησαν στο τηλέφωνο για αρκετή ώρα, πείθοντάς την ότι επρόκειτο για απολύτως νόμιμη και επείγουσα διαδικασία

Πολωνία: Κεραυνός «χτυπά» το εμβληματικό συντριβάνι του Βρότσλαβ – Βίντεο

E-Daily 3.Left Χτες
Από τον κεραυνό προκλήθηκαν σοβαρές ζημιές στο σύστημα φωτισμού, με τις παραστάσεις να αναστέλλονται