E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Παιδοκτόνος Πετρούπολης: Ξέσπασε η μάνα στη δίκη

Καταπέλτης η μητέρα της 18χρονης Ειρήνης που μαρτύρησε στα χέρια του πατέρα της

Δημοσίευση 8/10/2018 | 17:15

Παιδοκτόνος Πετρούπολης: Ξέσπασε η μάνα στη δίκη

Μειωμένο καταλογισμό επικαλέστηκε η υπεράσπιση του 56χρονου κατηγορουμένου που δολοφόνησε την 18χρονη κορη του, Ειρήνη, πέρυσι, στο σπίτι τους στην Πετρούπολη, σήμερα, στην έναρξη της δίκης ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας. Η υπεράσπιση του κατηγορουμένου μάλιστα ανέφερε πως ο 56χρονος δεν είναι σε θέση «να ανακαλέσει στη μνήμη του το τραγικό συμβάν», ανέφερε πως ο κατηγορούμενος δεν αποδέχεται την κατηγορία και άφησε υπόνοιες πως τρίτο πρόσωπο εμπλέκεται στην υπόθεση.

Ωστόσο, η μητέρα της Ειρήνης και συγγενικά του πρόσωπα υποστήριξαν στο Δικαστήριο ότι δεν αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα. Σύμφωνα με την κατηγορία, η 18χρονη μαρτύρησε στα χέρια του πατέρα της ο οποίος, αφού της έκλεισε το στόμα και τη μύτη, τη στραγγάλισε, την τραυμάτισε με μαχαίρι στο πρόσωπο, το στήθος και το χέρι και στη συνέχεια έβαλε φωτιά στο σπίτι τους. Το κορίτσι ξεψύχησε στο Θριάσιο όπου νοσηλεύτηκε για λίγα 24ωρα με τους γιατρούς να ελπίζουν σε ένα θαύμα το οποίο, τελικά, δεν έγινε.

Μητέρα: Ήταν ένας θεατρίνος
Η ακροαματική διαδικασία άρχισε με την κατάθεση της μητέρας του θύματος η οποία ξέσπασε σε βάρος του πρώην συζύγου της. Η γυναίκα περιέγραψε με τα πιο μελανά χρώματα την προσωπικότητα του ανθρώπου που για 19 χρόνια βρισκόταν στο πλευρό της.

«Ήταν ένας θεατρίνος. Είχαμε διαπληκτισμούς. Έβρισκε τρόπο να σε φέρνει πίσω. Έπαιζε καλά το ρόλο του…Το έπαιζε άρρωστος, είχε εξάρτηση από εμένα (…) Ήταν πανούργος και έξυπνος άνθρωπος, στην πονηριά δεν τον έπιανε κανείς», υποστήριξε η μητέρα της άτυχης Ειρήνης. Υπογράμμισε πως σε καμία περίπτωση δεν μπορούσε να φανταστεί ότι ο κατηγορούμενος θα έκανε κακό στο παιδί τους. «Η Ειρήνη ήταν ενα χαρούμενο παιδί, είχε όνειρα. Είχε ζωή, είχε όνειρα… » είπε κλαίγοντας.

Η γυναίκα περιέγραψε στην κατάθεση της τα 19 χρόνια που έζησε με τον κατηγορούμενο, κάνοντας λόγο για μια επεισοδιακή σχέση η οποία έφτασε στο διαζύγιο το 2011. Τα χρόνια που ακολούθησαν υπήρξαν προσπάθειες επανασύνδεσης , είπε, αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Τις μοιραίες ημέρες η ίδια είχε φύγει μαζί με τον μικρό γιο τους για το πατρικό της, στην Κέρκυρα και ο κατηγορούμενος δημιουργούσε επεισόδια στην μικρή που είχε μείνει μαζί του στην Αθήνα, γιατί είχε αντιρρήσεις για τη σχέση που διατηρούσε με έναν νεαρό Αλβανικής καταγωγής.

Σε ερώτηση του εισαγγελέα της έδρας για το τι πιστεύει ότι ώθησε τον κατηγορούμενο στην πράξη για την οποία κατηγορείται, η πρώην σύντροφος του ανέφερε : «Πιστεύω εγώ. Δεν μπορούσε να κάνει κακό σε εμένα. Ήξερε την αδυναμία μου στην Ειρήνη αν μου τη στερούσε θα έπαιρνε εκδίκηση … Δεν ξέρω αν ήταν αγάπη ή μίσος».

Εισαγγελέας : Ήθελε και αυτός να αυτοκτονήσει; Μπήκε και εκείνος στην εντατική.

Μάρτυρας : Όχι, έσωσε τη ζωή του και σκότωσε το παιδί μου.

Εισαγγελέας : Αν είχατε επιστρέψει τι νομίζετε οτι θα είχε κάνει;

Μάρτυρας: Μπορεί και να το έκανε μπορεί και όχι. Μπορεί να ήμουν εγώ στη θέση της Ειρήνης. Δεν το ξέρω στο παρελθόν με είχε χτυπήσει .

Η μάρτυρας εξέφρασε την βεβαιότητα πως το έγκλημα ήταν προμελετημένο και επικαλέστηκε μήνυμα που είχε λάβει απο το σύζυγό της λίγες ημέρες πριν το έγκλημα.

Το μήνυμα προαναγγελία θανάτου
«Σου ξημέρωσε μαύρη μέρα και ζωή γλυκιά μου» εμφανίζεται να της λέει, συμπληρώνοντας: «Όταν διαβάζεις αυτό το μήνυμα σημαίνει ότι είμαστε πλέον ν…. Τουλάχιστον θα έρθεις στην κηδεία μας. Τώρα κάτι είναι κι αυτό. Έδωσες πολύ πόνο και σου επιστρέφεται τώρα… Καλή αντάμωση… γλυκιά μου…» ανέφερε το επίμαχο μηνυμα το οποίο, ωστόσο, η υπεράσπιση του κατηγορούμενου αμφισβήτησε ότι εστάλη από τον 56χρονο. Η γυναίκα ήταν κατηγορηματική πως ο κατηγορούμενος ουδέποτε αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα υποστηρίζοντας πως μόνο μια φορά είχε παραμείνει για λίγες ώρες στο Δαφνί.

Στο τέλος της κατάθεσης η μητέρα της Ειρήνης ψιθύρισε στον κατηγορούμενο “θα σε διαλύσω”.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Απόλλων Σμύρνης: Σήκωσε το πρωτάθλημα και επέστρεψε στη Γ` Εθνική

E-Daily 2.TopNews 03.05.2026
Ο Απόλλων Σμύρνης εξασφάλισε και μαθηματικά το πρωτάθλημα της Α` ΕΠΣΑ και κλείδωσε την επιστροφή του στην Γ` Εθνική

Συναγερμός στον Περσικό Κόλπο: Επίθεση σε φορτηγό πλοίο ανοιχτά του Ιράν

E-Daily 2.TopNews 03.05.2026
Αναφορά για πολλαπλά μικρά σκάφη κοντά στο Σιρίκ - Ασφαλές το πλήρωμα, σε επιφυλακή η ναυτιλιακή κοινότητα

Κεφαλονιά: Νέες αποκαλύψεις για την Μυρτώ – «Τα αποτελέσματα των τοξικολογικών δεν συνάδουν με την συμπεριφορά της»

E-Daily 2.TopNews 03.05.2026
Ο δικηγόρος της οικογένειας λέει ότι με την υπόθεση της Μυρτούς «άνοιξε ο ασκός του Αιόλου για νέο κύκλο ερευνών σχετικά με κυκλώματα ναρκωτικών στο νησί»

Σερ Αλεξ Φέργκιουσον: Στο νοσοκομείο ο ιστορικός προπονητής της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

E-Daily 2.TopNews 03.05.2026
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες για την κατάσταση της υγείας του

«Δεν μπορούσα να πω ούτε το όνομά μου»: Η σοκαριστική μαρτυρία μιας Ουκρανής μετά από τον ξυλοδαρμό της στο Ντουμπάι

E-Daily 2.TopNews 03.05.2026
Η σοκαριστική υπόθεση της Maria Kovalchuk παραμένει ένα από τα πιο αμφιλεγόμενα περιστατικά που καταγράφηκαν στο Ντουμπάι το 2025

Συναγερμός στο Τσερνόμπιλ: Drone επιτέθηκε σε εργαστήριο ελέγχου εξωτερικής ραδιενέργειας

E-Daily 2.TopNews 03.05.2026
Δεν είναι ακόμη γνωστό αν το πλήγμα προκάλεσε ζημιές στο εργαστήριο, σύμφωνα με τον Διεθνή Οργανισμό Ατομικής Ενέργειας

Νέα Μάκρη: Αγρια δoλoφovία 36χρονου ‑ Συνελήφθη η σύζυγός του

E-Daily 2.TopNews 03.05.2026
Σοκ προκαλούν τα στοιχεία που έρχονται στο φως για την υπόθεση

Μετρό: Ποιοι σταθμοί της Γραμμής 2 θα κλείσουν νωρίτερα σήμερα και αύριο

Ελλάδα 03.05.2026
Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα τεθούν σε ισχύ στη Γραμμή 2 του Μετρό την Κυριακή (3/5) και την Δευτέρα (4/5) λόγω εργασιών στο Μετρό

Οι ΗΠΑ επέστρεψαν στην Ελλάδα 26 κλεμμένα αρχαία αντικείμενα

E-Daily 2.TopNews 03.05.2026
Αυτά τα πολύτιμα αντικείμενα αποτελούσαν σημαντικό μέρος της ζωής στον αρχαίο κόσμο

Σε τροχιά γύρω από τη Γη οι 4 πρώτοι ελληνικοί θερμικοί δορυφόροι για πρόληψη των πυρκαγιών

Ελλάδα 03.05.2026
Το σύστημα, που αναπτύχθηκε από την OroraTech, αποτελεί το πρώτο εθνικό δορυφορικό σύστημα σχεδιασμένο για την ανίχνευση και παρακολούθηση πυρκαγιών

Εταιρεία λάνσαρε chatbot που επιτρέπει συνομιλίες με τον «Ιησού» έναντι 1,99 δολαρίων το λεπτό

Tech + Science 03.05.2026
Εταιρεία χρεώνει άτομα 1,99 δολάρια ανά λεπτό για να μιλήσουν με το Avatar του Ιησού με τεχνητή νοημοσύνη.