E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Καλιφόρνια: Θα απαγορεύονται και με το νόμο τα αδύναμα password

Σε ποιες περιπτώσεις δεν θα επιτρέπονται ευκολοι κωδικοί όπως «admin», «password», «0000» και «1234»

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 6/10/2018 | 20:07

Καλιφόρνια: Θα απαγορεύονται και με το νόμο τα αδύναμα password

Η πολιτεία της Καλιφόρνια πέρασε νόμο που υιοθετεί υψηλότερα κριτήρια ασφαλείας για τις συνδεδεμένες με το διαδίκτυο συσκευές οι οποίες κατασκευάζονται και πωλούνται στην περιοχή.

Με βάση αυτόν το νόμο κάθε gadget που κατασκευάζεται θα πρέπει αν έχει έναν μοναδικό κωδικό. Να υπενθυμίσουμε ότι μέχρι χθες οι κωδικοί πρόσβασης που ορίζονταν από τους κατασκευαστές ακολουθούσαν ένα εύκολο μοτίβο κι ήταν πανομιότυποι με την λογική ότι ο χρήστης θα τους άλλαζε αφότου έπαιρνε στα χέρια του το προϊόν.

Ωστόσο τέτοιου είδους εύκολοι κωδικοί πρόσβασης, οι οποίοι ανά περιπτώσεις δεν άλλαζαν ποτέ, επέτρεψαν σε κυβερνοεγκληματίες να πραγματοποιούν επιθέσεις οι οποίες εξαπλώνονταν γρήγορα και προκαλούσαν μεγάλες ζημιές.

Ο νέος νόμος που αφορά στην ασφάλεια των συνδεδεμένων συσκευών απαιτεί από τους κατασκευαστές ηλεκτρονικών συσκευών να εξοπλίζουν τα προϊόντα τους με «λογικά» χαρακτηριστικά ασφαλείας.

Αυτό μπορεί να σημαίνει είτε έναν μοναδικό κωδικό πρόσβασης είτε μια διαδικασία εκκίνησης που αναγκάζει τους χρήστες να δημιουργούν τον δικό τους κώδικα όταν χρησιμοποιούν για πρώτη φορά τον κάθε gadget.

Το νομοσχέδιο επιτρέπει επίσης στους πελάτες που υφίστανται βλάβη όταν μια εταιρεία αγνοεί τον νόμο αυτό να μπορούν να προχωρήσουν σε μήνυση διεκδικώντας αποζημίωση.

Ο Kieren McCarthy χαρακτήρισε τον νόμο ως ένα μεγάλο βήμα αλλά και μια τεράστια χαμένη ευκαιρία. Ένα μεγαλύτερο πρόβλημα από τους αδύναμους κωδικούς πρόσβασης είναι η δημιουργία συσκευών που δεν μπορούν να αναβαθμιστούν με κάποιο update και παραμένουν εκτεθειμένες από λάθη του παρελθόντος, ανέφερε. Η Καλιφόρνια θα έπρεπε να έχει προσθέσει άρθρα στα οποία απαιτείται από τους κατασκευαστές να ακολουθούν μια πιο σφαιρική προσέγγιση στο πώς θα περιορίσουν τους κυβερνοεγκληματίες να αποκτήσουν πρόσβαση στις συσκευές τους.

Στα τέλη του 2016, οι Twitter, Spotify και Reddit είχαν κατεβάσει τις σελίδες τους μετά από μια κυβερνοεπίθεση που εκμεταλλεύτηκε τους εύκολους κωδικούς πρόσβασης και απέκτησε πρόσβαση σε πολλά διασυνδεδεμένα gadgets, συμπεριλαμβανομένων των καμερών των συσκευών καθώς και άλλων smart home devices.

Μια επίθεση από κακόβουλο λογισμικό, γνωστό ως VPNFilter, αυτή την περίοδο στοχεύει οικιακούς δρομολογητές (WiFi) και μέχρι στιγμής εκτιμάται ότι έχουν μολυνθεί περί τις 500.000 συσκευές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

«Eίμαι μαχητής»: Το νέο μήνυμα του Νικολάς Μαδούρο από τη φυλακή

Κόσμος 11.01.2026
Το μήνυμα που φέρεται να έστειλε μέσω των δικηγόρων του στον γιο του, Νικολάς Μαδούρο Γκέρα

Ανατροπή στο διπλό φονικό της Φοινικούντας: Κατηγορείται ως φυσικός αυτουργός ο 22χρονος που δήλωνε συνεργός

Ελλάδα Χτες
Η ανακρίτρια του Πρωτοδικείου Καλαμάτας που χειρίζεται την υπόθεση αποδίδει στον 22χρονο τον ρόλο του φυσικού αυτουργού της διπλής δολοφονίας, καθώς φέρεται να ήταν το πρόσωπο που εισήλθε το μοιραίο βράδυ στη σκηνή του εγκλήματος, παρά το γεγονός ότι ο ίδιος το είχε αρνηθεί στην πρώτη του απολογία

Τουλάχιστον 100 κλήσεις στην Πυροσβεστική λόγω της κακοκαιρίας

Ελλάδα Χτες
Οι κλήσεις αφορούν κυρίως κοπές δέντρων, αφαιρέσεις αντικειμένων και αντλήσεις υδάτων

Τριήμερο ψυχρής εισβολής στη χώρα με βουτιά της θερμοκρασίας, σε ποιες περιοχές θα χιονίσει

Καιρός Χτες
Σύμφωνα με τον Θοδωρή Κολυδά, η αλλαγή του καιρού που ξεκινά από αύριο, Κυριακή, σηματοδοτεί πτώση της θερμοκρασίας, η οποία θα γίνει αρχικά αισθητή στα βόρεια και σταδιακά θα επεκταθεί και στην υπόλοιπη χώρα

Απειλή κατά διαδηλωτών από τον γενικό εισαγγελέα του Ιράν: Όλοι τους αντιμέτωποι με θανατική ποινή

Κόσμος Χτες
Οι εισαγγελείς πρέπει να προετοιμάσουν γρήγορα τις δίκες και να μην δείξουν «επιείκεια, συμπόνια ή επιείκεια», πρόσθεσε ο Mohammad Movahedi Azad, γενικός εισαγγελέας της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν

Καρυστιανού: Το Σύνταγμα της χώρας έχει γίνει κουρελόχαρτο, καταργήστε το Αρθρο 86 για την ατιμωρησία των πολιτικών

Ελλάδα Χτες
Με αιχμηρή ανάρτηση, καταγγέλλει διαπλοκή, συμφωνία EU–Mercosur και νομοσχέδιο για τις Ένοπλες Δυνάμεις, ενώ ζητά άμεση αναθεώρηση του Συντάγματος και κατάργηση του άρθρου 86 και της βουλευτικής ασυλίας

Κραν Μοντανά ‑ Ο ιδιοκτήτης του μπαρ παραδέχεται: «Η έξοδος κινδύνου ήταν κλειδωμένη»

Κόσμος Χτες
Η ανάκριση του Ζακ Μορέτι: «Εγώ άνοιξα εκείνη την πόρτα, δεν ξέρω γιατί ήταν κλειστή»

Τουρκία: Συνελήφθη ο Τούρκος ηθοποιός που έγινε γνωστός στην Ελλάδα από τη σειρά «Φτερωτός Θεός»

Κόσμος Χτες
Ο Τζαν Γιαμάν συνελήφθη στην Τουρκία στο πλαίσιο έρευνας για διακίνηση και χρήση ναρκωτικών

Η απόφαση των αγροτών πριν τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό

Ελλάδα Χτες
Παραμένουν τα τρακτέρ στους δρόμους

Θλίψη στο Ηράκλειο για τον 27χρονο Στέλιο – Είχε πάει για κυνήγι με τον πατέρα και τον αδελφό του

Ελλάδα Χτες
«Παγωμένη» η τοπική κοινωνία του Δήμου Βιάννου από τον αδόκητο χαμό του Στέλιου Τσικνάκη – Ήταν μόλις 27 ετών