E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Στατιστική Υπηρεσία: Αυτά είναι τα πιο συνηθισμένα ονόματα στην Ελλάδα

Ποιό όνομα είναι στην κορυφή για τους άνδρες και ποιο για τις γυναίκες

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 6/10/2018 | 19:54

Στατιστική Υπηρεσία: Αυτά είναι τα πιο συνηθισμένα ονόματα στην Ελλάδα

Έρευνα της ΕΛΣΤΑΤ που δημοσιεύτηκε πρόσφατα κατέγραψε τα χαρακτηριστικά της ελληνικής νεολαίας. Η συγκεκριμένη έκδοση αποτελεί μια προσπάθεια να δοθούν απαντήσεις σε πολλά ερωτήματα, αξιοποιώντας στοιχεία από πλήθος στατιστικών ερευνών που περιλαμβάνουν στοιχεία για τους νέους της χώρας μας.

Ανάμεσα στα πολύ ενδιαφέροντα στοιχεία της Έρευνας έχουμε όμως και την απάντηση σε ένα θέμα που συχνά αποτελεί αντικείμενο διαφωνίας. Ποιό όνομα είναι το δημοφιλέστερο στην Ελλάδα; Η ΕΛΣΤΑΤ έχει την απάντηση. Στους νέους (έως 34 ετών) καταγράφονται τα ακόλουθα ονόματα ως δημοφιλή, σε άνδρες και γυναίκες.

Όσον αφορά τους άνδρες, το 8,8% του συνολικού πληθυσμού των ανδρών έχει το όνομα «Γιώργος», ενώ ακολουθεί το «Γιάννης» με 6,5%. Οριακά, έρχεται τρίτο το όνομα «Δημήτρης» με 6,4%, ενώ ακολουθούν τα «Κώστας» (6%) και «Νίκος» (5,7%). Υπάρχουν τοπικές δημοφιλίες, όπως για παράδειγμα στην Περιφέρεια Κρήτης όπου οι Γιώργηδες φτάνουν το 10,4% και οι Μανώληδες το 7,6%. Το 8,8% των ανδρών στην Περιφέρεια Ιόνιων Νήσων έχουν το όνομα «Σπυρίδων».

Όσον αφορά τις γυναίκες, το 8,3% ονομάζεται «Μαρία», ακολουθεί το «Ελένη» με 5,2%, ενώ την πεντάδα συμπληρώνουν το «Κατερίνα» (3,7%), το «Βασιλική» (3,2%) και το «Σοφία» (2,3%). Και στα γυναικεία ονόματα υπάρχουν τοπικές αλλαγές. Το 13%(!) των γυναικών στην Περιφέρεια Κρήτης έχουν το όνομα «Μαρία».

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Κατερίνα Καραβάτου – Χρήστος Φερεντίνος: Μιλάνε πρώτη φορά για τη σχέση τους

Tabloid 18.02.2025
Ο Χρήστος Φερεντίνος, η Κατερίνα Καραβάτου αλλά και ο Γιάννης Κορδώνης παραχώρησαν την πρώτη τους κοινή τηλεοπτική συνέντευξη στην εκπομπή Happy Day

Πήγε στη Σαντορίνη μετά τους σεισμούς και είπε στους πυροσβέστες «είμαι YouTuber, ήρθα να ελέγξω την κατάσταση»

Παράξενα 18.02.2025
Tίποτα δεν εμπόδισε τον YouTuber Γιαννέλη να αψηφίσει την απαγόρευση...

Η Δανάη Μπάρκα απαντά για τη φωτογραφία με τον Φίλιππο Τσαγκρίδη και τα σχόλια της Κατερίνας Πεφτίτση

Tabloid 18.02.2025
`Είμαι υποχρεωμένη να κάνω την ομάδα μπροστά και πίσω από τις κάμερες να αισθάνεται ασφαλής`

Σπύρος Παπαδόπουλος: «Η Δήμητρα Παπαδοπούλου δεν ξέρει να γράφει ωραία αστεία, δε μου αλλάζει γνώμη κανείς»

Tabloid 18.02.2025
«Απλά -για αυτό κρατάνε τόσα χρόνια οι Απαράδεκτοι- έχει κεραίες που που πιάνουν τον παλμό του κόσμου»

Στα βήματα της Μπιάνκα Σενσόρι η 20χρονη αδελφή της

Tabloid 18.02.2025
Οι αναρτήσεις στο Instagram

Floor Time: Η νέα τάση στο Tik Tok που θέλει να ξαπλώνεις στο πάτωμα

Παράξενα 18.02.2025
Γιατί να το κάνεις αυτό θα ρωτήσεις, και με το δίκιο σου...

Το παρασκήνιο της σχέσης Meryl Streep ‑ Martin Short: Φιλία ή κάτι παραπάνω;

Tabloid 18.02.2025
Η σχέση που φημολογείται πως δεν είναι πλέον φιλική...

Οδηγός διπλοπάρκαρε τη Ferrari του στο Αιγάλεω και το ίντερνετ τον «δίκασε»: «Έκλεισε τον καθρέφτη τουλάχιστον»

Tabloid Χτες
Ο κόσμος του διαδικτύου ξέσπασε κατά οδηγού ταξί που αποφάσισε να διπλοπαρκάρει το φανταχτερό του αμάξι στο Αιγάλεω και να εξαφανιστεί

Βίκυ Καγιά: «Με απατούσε δεξιά και αριστερά!» – Η αποκάλυψη για την προσωπική της ζωή

Tabloid Χτες
Η αντίδραση για την επιστροφή της στο GNTM με την Χριστοπούλου και την Παπαγεωργίου