E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Στα χέρια της αστυνομίας ο απατεώνας που κορόιδεψε τον Λευτέρη Πανταζή

Το κουτί με τα 60.000 ευρώ είχε μόνο αποκόμματα εφημερίδων

Δημοσίευση 5/10/2018 | 12:47

Στα χέρια της αστυνομίας ο απατεώνας που κορόιδεψε τον Λευτέρη Πανταζή

Στα χέρια της αστυνομίας βρίσκεται ο 61χρονος που κατάφερε να εξαπατήσει πολίτες, ανάμεσα τους και τον γνωστό τραγουδιστή Λευτέρη Παντάζη και να τους αρπάξει χρήματα.

Η παγίδα με το κουτί των 60.000 ευρώ

Συγκεκριμένα ο συλληφθείς είχε προσεγγίσει τον Λευτέρη Πανταζή με την πρόφαση όταν έχει επαφές με ιδρύματα, την Εκκλησία και πως συχνά έκανε δωρεές. Μάλιστα για να τον πείσει του είχε δώσει ένα κουτί (κλειδωμένο) και του είχε πει πως μέσα είχε 60.000 ευρώ, χρήματα που θα τα έκανε δωρεά σε κάποιο ίδρυμα στην Κρήτη. Μάλιστα του είχε πει να πάνε παρέα. Ο επιτήδειος ζήτησε από τον Λευτέρη Πανταζή να κρατήσει το κουτί (μικρό χρηματοκιβώτιο) και να το κρύψει στο χρηματοκιβώτιο. Μάλιστα για να γίνει και πιο πιστευτός πριν του το δώσει έκανε πως έβαλε μέσα μία ακόμη δεσμίδα με ευρώ.
Αρχικά ο τραγουδιστής ήταν επιφυλακτικός, ωστόσο στη συνέχεια πείστηκε και πήρε το κουτί. Λίγες ημέρες μετά ο επιτήδειος κατάφερε και έπεισε τον Λευτέρη Πανταζή να του δώσει 60.000 ευρώ προκειμένου εκείνος να τα βάλει σε μία ευκαιριακή χρηματιστηριακή επένδυση. Μάλιστα για να διώξει κάθε υποψία από τον τραγουδιστή του είπε «αν τα χάσουμε, άνοιξε το κουί με τις 60.000 ευρώ και πάρτα».

Τελικά ο επιτήδειος εξαφανίστηκε και όταν ο Λευτέρης Πανταζής τον έψαξε και δεν τον βρήκε αποφάσισε να ανοίξει το κουτί. Τότε με έκπληξη διαπίστωσε πως αντί για χαρτονομίσματα, το κουτί περιείχε αποκόμματα από εφημερίδες. Στη συνέχεια ο τραγουδιστής πήγε για καταγγελία στην Αστυνομία.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Συνελήφθησαν, πρωινές ώρες της 3-10-2018 στη Νέα Σμύρνη, έπειτα από ενδελεχή έρευνα και συντονισμένη επιχείρηση αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Νοτιανατολικής Αττικής, δύο (2) άτομα, εκ των οποίων ένας 61χρονος ημεδαπός και μία 39χρονη αλλοδαπή, για απάτες σε βάρος πολιτών.

Ως προς τον τρόπο δράσης, οι ανωτέρω προσέγγιζαν τα υποψήφια θύματα τους, συστηνόμενοι ως εύποροι επιχειρηματίες και με το πρόσχημα αύξησης των χρηματικών τους κεφαλαίων μέσω ευκαιριακών χρηματιστηριακών επενδύσεων, τους έπειθαν να τους καταβάλουν μεγάλα χρηματικά ποσά προς επένδυση.

Επιπρόσθετα, προφασιζόμενοι ότι είναι κοινωνικά ευαισθητοποιημένοι πολίτες, που διαθέτουν χρήματα σε φιλανθρωπίες, παρότρυναν τα θύματά τους να προσφέρουν από κοινού χρηματικά ποσά για δωρεές.

Περαιτέρω, για να γίνουν περισσότερο πειστικοί, τους διαβεβαίωναν για την ασφάλεια των υπό επένδυση χρημάτων, παραδίδοντάς τους ως εγγύηση κλειστό χρηματοκιβώτιο, περιέχον υποτίθεται το αντίστοιχο χρηματικό ποσό.

Όταν τα θύματα αντιλαμβανόντουσαν την απάτη σε βάρος τους, απασφάλιζαν τα χρηματοκιβώτια και διαπίστωναν ότι στο εσωτερικό τους αντί χρημάτων υπήρχαν αποκόμματα εφημερίδων σε δεσμίδες, σε σχήμα και μέγεθος χαρτονομισμάτων.

Μέχρι στιγμής, εξιχνιάσθηκαν δύο (2) περιπτώσεις στην Γλυφάδα που σημειώθηκαν τον Μάιο και τον Αύγουστο του τρέχοντος έτους, με το συνολικό ποσό που απέσπασαν από τους εξαπατηθέντες πολίτες, να ανέρχεται στις -135.000- ευρώ.

Στην κατοχή τους καθώς και από την κατ’ οίκον έρευνα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το χρηματικό ποσό των -108.700- ευρώ, δύο (2) χρηματοκιβώτια, ένας (1) χαρτοφύλακας και πλήθος αποκομμάτων εφημερίδων σε δεσμίδες, σχήματος και μεγέθους χαρτονομισμάτων. Επίσης κατασχέθηκε και ένα (1) αυτοκίνητο ως μέσο μεταφοράς και δύο (2) κινητά τηλέφωνα.

Περαιτέρω, επισημαίνεται ότι ο 61χρονος είχε κατηγορηθεί στο παρελθόν για περιπτώσεις διακεκριμένων κλοπών, απάτες, πλαστογραφία, παράνομη οπλοφορία και απόδραση κρατουμένου.

Οι συλληφθέντες, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε για κυρία ανάκριση, ενώ η έρευνα για την ταυτοποίηση και άλλων παρόμοιων περιπτώσεων συνεχίζεται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Συναγερμός στο Ιράν: Οι ΗΠΑ ξεκίνησαν τις επιθέσεις που προανήγγειλε ο Τραμπ – Μπαράζ εκρήξεων σε διάφορες περιοχές

E-Daily 2.TopNews 09.07.2026
Eνεργοποιήθηκε η ιρανική αεράμυνα - Χωρίς ρεύμα η πόλη Τσαμπαχάρ - Οι ΗΠΑ ενημέρωσαν το Ισραήλ πριν από την επίθεση

Μουντιάλ 2026: Τι σημαίνει η χειρονομία «Χ» που έκανε ο προπονητής της Αιγύπτου

E-Daily 2.TopNews 09.07.2026
Η εξήγηση πίσω από την χαρακτηριστική χειρονομία του Χοσάμ Χασάν που προκάλεσε ερωτήματα σε πολλούς φιλάθλους ανά τον κόσμο

Απίστευτη απάντηση Ερντογάν για το casus belli: Σχεδόν κανένας Τούρκος δεν ξέρει τι είναι, ας μην απασχολούμε τους λαούς μας με αυτά

E-Daily 2.TopNews Χτες
Δεν ρωτήσαμε ποτέ την Ελλάδα «γιατί αγοράζεις αυτά τα όπλα;» - Λάθος του Μητσοτάκη να ακολουθήσει τον Νετανιάχου για τα F-35 - Συμφωνώ μαζί του, πρέπει να συζητήσουμε για το Αιγαίο, η επίλυση των ζητημάτων που αφορούν αυτά τα ύδατα αποτελεί πρωτίστως καθήκον των ηγετών

Φρίκη στο Λονγκ Αιλαντ με 54χρονη «φιλόζωη» – Κρατούσε αιχμάλωτα 155 ζώα σε άθλιες συνθήκες – Δεκάδες ζώα σε κρίσιμη κατάσταση

E-Daily 2.TopNews Χτες
Η 54χρονη συνελήφθη στις αρχές Ιουνίου και αντιμετωπίζει συνολικά 67 κατηγορίες για κακοποίηση ζώων

Αργεντινή: Εκπαιδευτής πιλότων αυτοκτόνησε εν πτήσει, αφήνοντας μόνη της μαθήτρια να προσγειώσει το αεροπλάνο

E-Daily 2.TopNews Χτες
«Ξέρεις τι να κάνεις» της είπε και πήδηξε στο κενό - Εντοπίστηκε νεκρός 20 λεπτά αργότερα σε ένα χωράφι στην περιοχή, που η 22χρονη  είχε υποδείξει ως το σημείο όπου θα μπορούσε να είχε πέσει

Χείμαρρος ο Ντόναλντ Τραμπ: «Δεν έχω αποφασίσει ακόμα για τα F‑35 στην Τουρκία» – Οι απειλές του Ιράν και η ατάκα για τον Λένιν

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ο Ντόναλντ Τραμπ υποστήριξε ότι οι στρατιωτικές δυνατότητες του Ιράν έχουν υποστεί σοβαρό πλήγμα

Ρήγμα στη σύνοδο του ΝΑΤΟ με ηχηρό «όχι» από την Πράγα στο πακέτο βοήθειας των 70 δισεκ. ευρώ για την Ουκρανία

E-Daily 2.TopNews Χτες
Η Δημοκρατία της Τσεχίας γυρίζει την πλάτη στο γιγαντιαίο πακέτο-μαμούθ για το Κίεβο

Λύθηκε μυστήριο αιώνων: Τα χαμένα οστά του Αλφρέδου του Μέγα που νίκησε τους Βίκινγκς βρέθηκαν κάτω από πάρκινγκ, λέει ερευνητής

E-Daily 3.Left Χτες
Ο Αλφρέδος ο Μέγας ήταν γνωστός κυρίως για την υπεράσπιση του Ουέσσεξ ενάντια στους Βίκινγκς και για το γεγονός ότι έθεσε τα θεμέλια για την ενωμένη Αγγλία - Κέρδισε στρατό με επικεφαλής των ηγέτη των Βίκινγκς Γκούθρουμ αναγκάζοντάς τους να ασπαστούν τον Χριστιανισμό

Θεσσαλονίκη: «Με έχει χτυπήσει πολλές φορές» ‑ Στη φυλακή 64χρονος

Ελλάδα Χτες
Απολογούμενος ο 64χρονος παραδέχθηκε μόνο ότι χτύπησε τη γυναίκα στα χέρια και ζήτησε συγγνώμη γι` αυτό

Μαύρη Θάλασσα: Η στιγμή που ουκρανικό USV χτυπά ρωσικό τάνκερ ‑ Βίντεο

E-Daily 2.TopNews Χτες
Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση που εξέδωσαν οι Δυνάμεις Μη Επανδρωμένων Συστημάτων της Ουκρανίας, περισσότερα από εννέα ρωσικά δεξαμενόπλοια χτυπήθηκαν από σμήνη drones

Απόρρητο εγχειρίδιο αποκαλύπτει πώς η CIA δημιουργούσε δυνατότερους και ταχύτερους ανθρώπους με τη δύναμη του μυαλού

E-Daily 3.Left Χτες
Το εγχειρίδιο, το οποίο αποχαρακτηρίστηκε και δόθηκε στη δημοσιότητα από τη CIA το 2003, αποτελούσε μέρος εκπαιδευτικού υλικού που είχε εξεταστεί από τη Διοίκηση Πληροφοριών και Ασφάλειας του αμερικανικού στρατού