E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ζάεφ & Τσίπρας υποψήφιοι για Νόμπελ Ειρήνης!

Ανακοινώνεται αύριο ο νικητής

Δημοσίευση 4/10/2018 | 15:30

Ζάεφ & Τσίπρας υποψήφιοι για Νόμπελ Ειρήνης!

Δίνουν και παίρνουν τα στοιχήματα για τον φετινό νικητή του Νόμπελ Ειρήνης, λίγες ώρες πριν από την ανακοίνωση της νορβηγικής επιτροπής.

Υπήρξαν ορισμένα σουηδικά ΜΜΕ που προέβλεψαν ότι το φετινό βραβείο μπορεί να έχει άρωμα... Ελλάδας.

«Οι πρωθυπουργοί της Ελλάδας και της ΠΓΔΜ μπορεί να είναι οι φετινοί νικητές του Νόμπελ Ειρήνης», έγραψε πρόσφατα τηλεγράφημα του σουηδικού πρακτορείου ειδήσεων ΤΤ.

Συνολικά 331 πρόσωπα και οργανώσεις έχουν προταθεί για το φετινό Νόμπελ Ειρήνης.

Ντόναλντ Τραμπ και Κιμ γιονγκ Ουν φιγουράρουν ως ακατάλληλοι υποψήφιοι με την προσέγγιση της Βόρειας και της Νότιας Κορέας να θεωρείται αναμφίβολα πρόωρη.

«Από τη μία πλευρά, οι κορεατικές εξελίξεις είναι, μάλλον, το πιο θεαματικό γεγονός της χρονιάς στον τομέα αυτόν. Αλλά, από την άλλη πλευρά αναρωτιέμαι μήπως είναι πρόωρο να δοθεί το βραβείο γι΄αυτό», σχολιάζει ο διευθυντής του Διεθνούς Ινστιτούτου Ερευνών για την Ειρήνη της Στοκχόλμης, Νταν Σμιθ.

Πάντως, το φετινό βραβείο έχει πολλές πιθανότητες να δοθεί στην ακτιβίστρια που έδωσε πνοή στο κίνημα κατά της σεξουαλικής κακοποίησης με το hashtag #MeToo, Amanda Ngugen. Ή, θα μπορούσε να δοθεί σε πρόσωπα τιμώντας τους αγώνες κατά της σεξουαλικής βίας στο πρόσωπο του γυναικολόγου Ντένις Μουκουέγκε από τον Κονγκό και της νεαρής Γιαζίντι Νάντια Μουράντ, πρώην σεξουαλικής σκλάβας της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.

Ανάμεσα στους άλλους υποψήφιους συγκαταλέγονται η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, οργανώσεις για την ελευθερία του Τύπου όπως οι Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα, υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Ρωσία όπως η MKO (Μemorial) και η εφημερίδα «Novaia Gazeta».

Άλλα ονόματα που απλά ακούγονται είναι ο εξόριστος στο Βέλγιο Κάρλες Πουτζδεμόν πρώην ηγέτης της Καταλονίας, η Γερμανίδα καγκελάριος,Άνγκελα Μέρκελ , ο Πάπας Φραγκίσκος όπως και ο Έντουαρντ Σνόουντεν, το «βαθύ λαρύγγι» της Υπηρεσίας Εθνικής Ασφάλειας (NSA). Σε λίγες ώρες θα γίνει γνωστό το όνομα του νικητή και θα μάθουμε αν τελικά είναι βάσιμο το τηλεγράφημα του σουηδικού πρακτορείου ειδήσεων ΤΤ, που είχε γράψει για το ενδεχόμενο βράβευσης του Έλληνα πρωθυπουργού και του Σκοπιανού ομολόγου του σχετικά με τη συμφωνία που υπέγραψαν θέτοντας τέρμα σε ένα μακρόχρονο αδιέξοδο σχετικά με την ονομασία της ΠΓΔΜ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Οι influencers γύρισαν την πλάτη στο Ντουμπάι: Αδειες οι παραλίες υπό το φόβο επιθέσεων από το Ιράν

Κόσμος Χτες
Ο άλλοτε δημοφιλής και πολυτελής προορισμός μοιάει με πόλη – φάντασμα, σύμφωνα με τη Daily Mail

ΑΕΚ: Τρίτο φαβορί για την κατάκτηση του Conference League

Αθλητικά Νέα Χτες
Η ΑΕΚ έχει 12% πιθανότητες να φτάσει στη Λειψία και να κερδίσει την κούπα - Η Κρίσταλ Πάλας το φαβορί

Η Κούβα υποστηρίζει ότι ξεκίνησε συνομιλίες με τις ΗΠΑ

Κόσμος Χτες
Την πληροφορία επιβεβαίωσε και ο Λευκός Οίκος

Ανακαλύφθηκε η χαμένη Αλεξάνδρεια του Τίγρη που ίδρυσε ο Μέγας Αλέξανδρος στο Ιράκ

Πολιτισμός Χτες
Το τεράστιο μέγεθός της εξέπληξε τους αρχαιολόγους

Δολοφονία 20χρονου στην Καλαμαριά: Τι έδειξε η ιατροδικαστική έρευνα

Ελλάδα Χτες
Έγινε στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία του ΑΠΘ όπου μεταφέρθηκε η σορός

Θεσσαλονίκη: Στην Ασφάλεια εμφανίστηκε με τον δικηγόρο του ο ύποπτος για τη δολοφονία του 20χρονου

Ελλάδα Χτες
Ο νεαρός είχε ταυτοποιηθεί και τον αναζητούσε η Αστυνομία στη Θεσσαλονίκη

Νεκρά και τα έξι μέλη πληρώματος του αμερικανικού αεροσκάφους που συνετρίβη στο Ιράκ

Κόσμος Χτες
Τα ονόματά τους θα παραμείνουν απόρρητα για διάστημα 24 ωρών

Ποδηλάτισσα στην Ισπανία χάνει τον έλεγχο και στέκεται στο χείλος του γκρεμού ‑ Βίντεο

Κόσμος Χτες
Το περιστατικό καταγράφηκε από κάμερα 360 μοιρών που είχε τοποθετημένη στο ποδήλατό της