E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ζουράρις: Μας βόλευε η «Μακεδονία του Ίλιντεν»

«Θα πάρουμε ως καλαμάρι και χαρτί, ό,τι γράφουν οι Σκοπιανοί; Σιγά την αξιοπιστία δηλαδή»

Δημοσίευση 3/10/2018 | 13:16

Ζουράρις: Μας βόλευε η «Μακεδονία του Ίλιντεν»

«Γενικώς η Aριστερά επειδή είναι πιο καλλιεργημένη και πιο ώριμη πνευματικώς πάντοτε από τη Δεξιά, βεβαίως είναι πάντα πιο εύκολη και πιο ευεπίφορη στην επίλυση θεμάτων, που έχουν να κάνουν με έριδα και με σύγκρουση, ασχέτως αν η λύση είναι καλή ή κακή» δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης FOCUS 103,6 ο Κώστας Ζουράρις, κληθείς να σχολιάσει τα πρακτικά από τις συνεδριάσεις των πολιτικών αρχηγών της πΓΔΜ, από τα οποία προκύπτει η αντίληψη της ηγεσίας της ΠΓΔΜ, ότι οι συνθήκες είναι ευνοϊκές για την επίλυση του ονοματολογικού, καθώς στην Ελλάδα είναι η Αριστερά στην εξουσία.

«Θα πρέπει κανείς να θέτει υπό συζήτηση και την αξιοπιστία των πρακτικών των σκοπιανών. Θα πάρουμε ως καλαμάρι και χαρτί, ό,τι γράφουν οι Σκοπιανοί; Σιγά την αξιοπιστία δηλαδή» συμπλήρωσε ο κ. Ζουράρις, ενώ για το ζήτημα της Μακεδονίας του Ίλιντεν επεσήμανε:

«Εγώ διαφωνώ γενικά με την ύπαρξη της «Μακεδονίας» στο όνομα των Σκοπίων, αλλά το «Ίλιντεν» μας βόλευε, μέσα στη γενική σύγχυση που υπάρχει στις έριδες των Βαλκανίων, γιατί αναγνωρίζουν μόνοι τους οι Σκοπιανοί ότι είναι Βούλγαροι και όχι Μακεδόνες. Το 1941 αναγνωρίζουν οι ίδιοι ότι είναι Βούλγαροι. Μέσα σε μία κακή, κατά τη γνώμη μου ρύθμιση του ονοματολογικού, εφόσον εγώ διαφωνώ πλήρως με το όνομα «Μακεδονία», το «Ίλιντεν» ήταν καλύτερη αυτή η λύση για μας, γιατί σήμαινε αυτομάτως ότι αυτοί ήταν Βούλγαροι.»

«Οι Μακεδόνες Συριζαίοι κόπτονται γιατί τους ενοχλεί πάρα πολύ το ζήτημα των Σκοπίων. Ο ΣΥΡΙΖΑ έδωσε μία πρόταση λύσης με το προσύμφωνο, το οποίο λέει ότι αυτή η συνολική ρύθμιση για την Ελλάδα, με την οποία εγώ δεν συμφωνώ.

«Συνεχίζω να στηρίζω την κυβέρνηση» επανέλαβε ο κ. Ζουράρις:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Λιβαδειά: Ένταση με αγρότες – Έσπασαν τον αστυνομικό κλοιό, «περικύκλωσαν» τον Κώστα Τσιάρα

Ελλάδα 07.10.2025
Μετά από διαπραγματεύσεις, επιτράπηκε η στάθμευση των τρακτέρ έξω από το διοικητήριο, όπου ήταν προγραμματισμένη η παρουσίαση.

Λήξη «συναγερμού», δεν αποσύρεται ο ΛεΜπρόν Τζέιμς – Τι αφορούσε η πολυαναμενόμενη «second decision»

Αθλητικά Νέα 07.10.2025
Αγωνία τέλος για τα εκατομμύρια των οπαδών του ΛεΜπρόν Τζέιμς ανά τον κόσμο και γενικότερα τους οπαδούς του

Πότε «πέφτει» η Black Friday 2025

Ελλάδα 07.10.2025
«Κλείδωσε» η μέρα

Επιβεβαιώθηκε το πρώτο υβρίδιο λύκου‑σκύλου στην Ελλάδα

Ελλάδα 07.10.2025
Για πρώτη φορά, ένα υβρίδιο λύκου-σκύλου επιβεβαιώθηκε στην Ελλάδα

Η Τούνμπεργκ απαντά στον Τραμπ: «Φαίνεται ότι υποφέρετε κι εσείς από προβλήματα θυμού»

Κόσμος 07.10.2025
Η Γκρέτα Τούνμπεργκ δεν χαρίστηκε στον Τραμπ

Κατέρρευσε μπαλκόνι στο Λαύριο – Μία γυναίκα τραυματίστηκε

Ελλάδα 07.10.2025
Μπαλκόνι κατέρρευσε στο Λαύριο, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ελαφρά μία γυναίκα

Μαχαίρωσαν δήμαρχο σε πόλη της Γερμανίας – Δίνει μάχη για τη ζωή της

Κόσμος 07.10.2025
Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως δέχθηκε 13 μαχαιριές

Βόλος: Βρέθηκε ζωντανός ο 53χρονος κτηνοτρόφος – Απειλούσε να βάλει τέλος στη ζωή του

Ελλάδα 07.10.2025
Εντοπίστηκε ο 53χρονος κτηνοτρόφος που αγνοούνταν από το πρωί της Τρίτης.