ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 1 ΜΑΡΤΙΟΥ
E-Agenda

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

3o Kapani Project: Ο Αλέξανδρος Πλωμαρίτης σας ξεναγεί στην φετινή διοργάνωση

Με την υποστήριξη του E-Daily.gr

Μια συνέντευξη με τον καλλιτεχνικό διευθυντή της εκδήλωσης που έχει αγκαλιάσει η Θεσσαλονίκη

Δημοσίευση 27/9/2018 | 18:07

3o Kapani Project: Ο Αλέξανδρος Πλωμαρίτης σας ξεναγεί στην φετινή διοργάνωση
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ημερομηνία: 06/10/2018
ΟΚΤ 2018
ΔE ΤΡ ΤΕ ΠΕ ΠΑ ΣΑ ΚΥ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031


Η στιγμή πλησιάζει. Η ημέρα που τα στενά της αγοράς Καπάνι θα γεμίσουν με μουσική, χορευτικές κινήσεις και εικόνες είναι πιο κοντά από ποτέ. Για 24 ώρες, η αγορά αλλάζει πρόσωπο μέσα από live acts, dj sets, performances και interactive installations. Στις 6 Οκτωβρίου 2018, στην καρδιά της πόλης, η πολιτιστική πνοή της Θεσσαλονίκης επιστρέφει για 3η χρονιά και υποδέχεται -όπως πάντα με ελεύθερη είσοδο- όποιον θέλει να γίνει κομμάτι της.

Ανάμεσα σε live μουσική από συγκροτήματα, δυναμικά dj sets και interactive installations με μια γεύση από τις αγορές των Βαλκανίων, το 3ο Kapani Project έρχεται για να γεμίσει τα στενά της αγοράς με χορευτικές και θεατρικές κινήσεις, παραστάσεις και σκηνικά που δίνουν στην φαντασία μορφή μέσα από την έκφραση.

Ο Καλλιτεχνικός διευθυντής του project μας «ξενάγησε» σε όλα τα performances πρόκειται να δούμε στη φετινή διοργάνωση:

«Το Kapani Project Project είναι ένα ιδιαίτερο project γιατί λαμβάνει χώρα στην ιστορική αγορά Καπάνι, συμβαίνει ενώ η αγορά είναι ανοιχτή και έτσι, προσελκύει περαστικούς και μη γνώμονες για το τι συμβαίνει κατά τη διάρκεια του. Επίσης, είναι ανοιχτό για το κοινό και χωρίς είσοδο. Η ανάγκη για εξωστρέφεια αλλά και η συνεχόμενη θέληση να δημιουργήσουμε καινούργιες συνεργίες στοχεύουν να φέρουν πιο κοντά τους ανθρώπους της πόλης μέσα από αυτή τη γιορτή τέχνης.

Έτσι, δεν θα μπορούσε να λείπει το κομμάτι των performances και από τη φετινή διοργάνωση. Μιας μορφή τέχνης η οποία απευθύνεται στο κοινό άμεσα και -πολλές φορές- ζητάει τη δικιά του συμμετοχή για να ολοκληρωθεί. Στα πλαίσια της διοργάνωσης η περιοχή αναβιώνει με τέτοιου είδους δράσεις, που σχετίζονται με το χαρακτήρα και τη χωροταξία της αγοράς. Όπως και πέρυσι, έτσι και φέτος θα έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε συνολικά 5 performances με στοιχεία live art, χορού και αυτοσχεδιασμού.

Η αγορά είναι τόπος ελεύθερης έκφρασης και το Kapani Project έχει ως σκοπό να φέρει δημιουργούς και επισκέπτες σε έναν κοινό σημείο, αφήνοντάς τους δουν και να ακούσουν κάτι διαφορετικό.».

Η «ανταλλαγή»

Τα μέλη της ομάδας περπατάνε στην αγορά και ζητάνε από τους μαγαζάτορες να τους δώσουν κάτι μικρό από τα προϊόντα που πουλάνε πριν τα προσφέρουνε στον κόσμο.

Ομάδα triplx: Η ομάδα triplx αποτελείται από τις φοιτήτριες της Σχολή Καλών Τεχνών Αφροδίτη Δάφνου, Αριάδνη Πεδιωτάκη και Μαργαρίτα Τσουλουχά.

Playback Theatre

Το θέατρο Playback είναι ένα είδος αυτοσχεδιαστικού, διαδραστικού θεάτρου, όπου οι ιστορίες του κοινού ζωντανεύουν πάνω στη σκηνή από τους ηθοποιούς κι έναν μουσικό.

Η ομάδα Playback Theatre Thessaloniki συγκροτήθηκε το 2018 από μέλη δύο παλαιότερων ομάδων Playback της πόλης: τους T!NG, και τους AquNa This.

Συντελεστές: Καλλιόπη Σαβρανίδου, Όλγα Κατσιώκαλη, Τάνια Βλαχομήτρου, Βασίλης Καρκαφίρης, Γιώργος Καρυπίδης, Μαρία Καμπάνη

Χορευτική performance «sliπ»

H έμπνευση για το κομμάτι ήρθε από τη σύγχρονη νυχτερινή ζωή και την ατμόσφαιρα του κλαμπ, με ό,τι χαρακτήρα αυτή μπορεί να έχει: pop, μαζικό, σέξι και σκοτεινό. Μέσα σε ένα αυθεντικό περιβάλλον διασκέδασης τα σώματα ξεχνάνε την ντροπή και την ταυτότητά τους και χορεύουν μέχρι τελικής πτώσης με σκοπό να είναι θελκτικά.

Η ομάδα πίσω από το έργο αποτελείται από τις: Ολίνα Οικονομίδου και Μαριάννα Λεπτοκαροπούλου, ενώ στη μουσική θα ακούσουμε mary and the boy, gesaffelstein.

Monocyclo Circus Lab – Performance Σύγχρονου Τσίρκο

Οι σκιές στον τοίχο ζωντανεύουν και ακροβατούν. Video και σώμα σε φράκταλς. Συνομιλία, ισορροπία, και αντίδραση. Μια performance συγχρόνου τσίρκο. Ένα μικρό ταξίδι στo σκοτάδι και το φως.

Σύλληψη/Σκηνοθεσία: Μότα Μαριάνθη. Video editing/ Installation: Θανάσης Πολυράκης. Performers: Maria, Nan Sick, Elda, Konstans

Κοινωνία /Μέλος ΙΙ

Πουλάκια, δένδρα και σφαχτά παίρνουν συχνά φωνή και λόγο στο παραδοσιακό τραγούδι. Το Κοινωνία / Μέλος ΙΙ, βασίζεται σε σ' ένα τέτοιο, πλάθοντάς το με στιχουργικές προσθήκες στο ύφος και το ρυθμό του πρωτότυπου. Αποτελεί μια απόπειρα επέκτασής του. Βασίζεται σε τραγούδι της Ανατολικής Θράκης που φτάνει πάντα ενεργό τελετουργικά στις μέρες μας.

Την «Κοινωνία» θα παρουσιάσει η Βιργινία Μαστρογιαννάκη. Ο χρόνος μετράει αντίστροφα. Τα στενά της αγοράς Καπάνι ετοιμάζονται να γεμίσουν από την καλλιτεχνική πνοή της πόλης για μία ακόμη χρονιά.

Στις 6 Οκτωβρίου, για 24 ώρες, ο θεσμός που αγαπήθηκε επιστρέφει. Και θα είμαστε όλοι εκεί.

Το teaser της φετινής διοργάνωσης:

https://www.youtube.com/watch?v=g4A8an6GjLE

Info - Kapani Project
Website: www.kapaniproject.gr
Facebook: www.facebook.com/kapaniproject
Instagram: www.instagram.com/kapaniproject

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ