E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Τέλος τα capital controls για τις αναλήψεις μετρητών

Απελευθερώνονται πλήρως οι αναλήψεις μετρητών

Δημοσίευση 26/9/2018 | 13:40

Τέλος τα capital controls για τις αναλήψεις μετρητών

Απελευθερώνονται πλήρως οι αναλήψεις μετρητών στην Ελλάδα από 1η Οκτωβρίου σύμφωνα με νέα τροποποιητική απόφαση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, του υπουργείου Οικονομικών. Η ανακοίνωση της απόφασης αναμένεται ακόμη και σήμερα, καθώς έχει λάβει, σύμφωνα με πληροφορίες, την έγκριση του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου.

Προς υπογραφή από τον υπουργό Οικονομικών κ. Τσακαλώτο η τροποποιητική απόφαση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, η οποία θα προβλέπει την πλήρη κατάργηση των περιορισμών ανάληψης μετρητών λόγω capital controls.

Με την απόφαση που θα δημοσιευτεί άμεσα σε ΦΕΚ απελευθερώνεται πλήρως η ανάληψη μετρητών από φυσικά πρόσωπα και πάσης φύσεως νομικά πρόσωπα από λογαριασμούς καταθέσεων σε τράπεζες που λειτουργούν στον ελλαδικό χώρο.

Υπενθυμίζεται ότι τους τελευταίους μήνες η δυνατότητα ανάληψης είχε ανέλθει στα 5.000 ευρώ μηνιαίως, ενώ τον Ιούλιο του 2015 όταν εφαρμόστηκαν ήταν 450 ευρώ το 15θήμερο.Είναι η πρώτη φορά μετά από 3 χρόνια που απελευθερώνεται πλήρως εσωτερική κίνηση κεφαλαίων ως προς τα μετρητά.

Για τις συναλλαγές στο εξωτερικό δεν αναμένονται σοβαρές διαφοροποιήσεις, αν και είναι πολύ πιθανό να υπάρξει και εκεί μία μερική χαλάρωση.

Οι ίδιες πληροφορίες θέλουν διεύρυνση του ορίου εξαγωγής κεφαλαίου στο εξωτερικό από επιχειρήσεις για αγορές πρώτων υλών ή υπηρεσιών. Παραμένουν ωστόσο οι περιορισμοί στην εξαγωγή κεφαλαίων για όλους τους άλλους λόγους.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Το διαγραμμένο tweet που έφερε τα «πάνω κάτω» στις αγορές πετρελαίου

Οικονομία 11.03.2026
Η ζημιά εκατομμυρίων και το «ασυγχώρητο λάθος»

Μεγάλο καρχαριοειδές κολυμπούσε κοντά στην ακτή στο Καβούρι, δείτε βίντεο

Ελλάδα 11.03.2026
Το ψάρι είχε μήκος που ξεπερνούσε το 1,5 μέτρο, ενώ το πτερύγιό του ήταν ορατό πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας

Στενά του Ορμούζ: Ελληνόκτητο το ένα από τα τρία φορτηγά πλοία που χτυπήθηκαν από βλήματα

Κόσμος 11.03.2026
Το πλοίο ανήκει στον στόλο της Star Bulk, ιδιοκτήτης της οποίας είναι ο εφοπλιστής Πέτρος Παππάς

Αγαλμα Τραμπ – Επστάιν στην Ουάσιγκτον εμπνευσμένο από τη διάσημη σκηνή του «Τιτανικού»: «I’m the king of the world»

Κόσμος 11.03.2026
Ο τίτλος του έργου «Ο βασιλιάς του κόσμου» αποτελεί μια αναφορά στην ατάκα του Λεονάρντο Ντι Κάπριο ενώ αγκάλιαζε την αγαπημένη του, Ρόουζ, που υποδυόταν η Κέιτ Γουίνσλετ

Ιράν: Πέντε τρόποι με τους οποίους μπορεί να εξελιχθεί ο πόλεμος

Κόσμος 11.03.2026
Αναλυτές αναφέρουν πως εάν συνεχιστεί η σύγκρουση, θα μετατραπεί σε «πόλεμο φθοράς»

Χρυσή Αυγή: Αναγνωρίστηκαν ελαφρυντικά σε πέντε από τους καταδικασθέντες

Ελλάδα 11.03.2026
Ένα μέλος του δικαστηρίου είχε την άποψη ότι δεν έπρεπε να χορηγηθεί κανένα ελαφρυντικό

Θάνατος καθηγήτριας στη Θεσσαλονίκη: «Της πέταγαν μπουκάλια με νερό και βιβλία όταν γύρναγε, την έβριζαν»

Ελλάδα 11.03.2026
Τι υποστηρίζει ο δικηγόρος της οικογένειας - «Βρήκαν την εύκολη λύση να τη βγάλουν τρελή για να τη διώξουν»

Ο Τραμπ διαβεβαίωσε τον Ινφαντίνο: «Η εθνική Ιράν είναι ευπρόσδεκτη στο Μουντιάλ 2026»

Αθλητικά Νέα 11.03.2026
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ ήταν ξεκάθαρος προς τον πρόεδρο της FIFA

Η κυβέρνηση επιβάλλει πλαφόν σε καύσιμα και προϊόντα super market για ένα τρίμηνο

Ελλάδα 11.03.2026
«Δεν πρέπει αυτή η αναταραχή να οδηγήσει σε φαινόμενα κερδοσκοπίας» τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης

Ο Μοτζτάμπα Χαμενεΐ τραυματίστηκε στα πόδια την πρώτη μέρα του πολέμου

Κόσμος 11.03.2026
«Είναι σώος και ασφαλής» λέει το Ιράν