E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Τέλος τα capital controls για τις αναλήψεις μετρητών

Απελευθερώνονται πλήρως οι αναλήψεις μετρητών

Δημοσίευση 26/9/2018 | 13:40

Τέλος τα capital controls για τις αναλήψεις μετρητών

Απελευθερώνονται πλήρως οι αναλήψεις μετρητών στην Ελλάδα από 1η Οκτωβρίου σύμφωνα με νέα τροποποιητική απόφαση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, του υπουργείου Οικονομικών. Η ανακοίνωση της απόφασης αναμένεται ακόμη και σήμερα, καθώς έχει λάβει, σύμφωνα με πληροφορίες, την έγκριση του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου.

Προς υπογραφή από τον υπουργό Οικονομικών κ. Τσακαλώτο η τροποποιητική απόφαση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, η οποία θα προβλέπει την πλήρη κατάργηση των περιορισμών ανάληψης μετρητών λόγω capital controls.

Με την απόφαση που θα δημοσιευτεί άμεσα σε ΦΕΚ απελευθερώνεται πλήρως η ανάληψη μετρητών από φυσικά πρόσωπα και πάσης φύσεως νομικά πρόσωπα από λογαριασμούς καταθέσεων σε τράπεζες που λειτουργούν στον ελλαδικό χώρο.

Υπενθυμίζεται ότι τους τελευταίους μήνες η δυνατότητα ανάληψης είχε ανέλθει στα 5.000 ευρώ μηνιαίως, ενώ τον Ιούλιο του 2015 όταν εφαρμόστηκαν ήταν 450 ευρώ το 15θήμερο.Είναι η πρώτη φορά μετά από 3 χρόνια που απελευθερώνεται πλήρως εσωτερική κίνηση κεφαλαίων ως προς τα μετρητά.

Για τις συναλλαγές στο εξωτερικό δεν αναμένονται σοβαρές διαφοροποιήσεις, αν και είναι πολύ πιθανό να υπάρξει και εκεί μία μερική χαλάρωση.

Οι ίδιες πληροφορίες θέλουν διεύρυνση του ορίου εξαγωγής κεφαλαίου στο εξωτερικό από επιχειρήσεις για αγορές πρώτων υλών ή υπηρεσιών. Παραμένουν ωστόσο οι περιορισμοί στην εξαγωγή κεφαλαίων για όλους τους άλλους λόγους.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πτώση δέντρου στο Ίλιον πάνω σε ταξί μετά το μπουρίνι στην Αττική – Πληροφορίες για εγκλωβισμένο άτομο

E-Daily 2.TopNews Χτες
Σε εξέλιξη βρίσκεται η επιχείρηση της Πυροσβεστικής για τον απεγκλωβισμό ατόμου

Συναγερμός στην Ιταλία για δαγκώματα από ψάρι σε λουόμενους

E-Daily 2.TopNews Χτες
«Έχασε πολύ αίμα» – Γιατί οι αρχές αποκλείουν τον λαγοκέφαλο

Ανατροπή στο NBA: Ο ΛεΜπρόν Τζέιμς υπογράφει με τη Φιλαδέλφεια

E-Daily 3.Left Χτες
Θα αγωνιστεί στην τέταρτη ομάδα της καριέρας του στο NBA

Η κακοκαιρία σφυροκοπά τη χώρα με μπουρίνια, χαλάζι και πάνω από 100.000 κεραυνούς σε μία ώρα – Σε ετοιμότητα η Αττική

E-Daily 2.TopNews Χτες
Οι καταιγίδες αναμένεται να συνοδεύονται από έντονη κεραυνική δραστηριότητα

Η εκκένωση του Καπ Φερέ στη Γαλλία, ένα πρωτοφανές σχέδιο, που είχε εκπονηθεί από το 2023

E-Daily 2.TopNews Χτες
Η πυρκαγιά έχει ήδη κάψει περισσότερα από 125.000 στρέμματα, μια επιφάνεια μεγαλύτερη εκείνης του Παρισιού και οδήγησε στην εκκένωση 44.000 ανθρώπων σε διάστημα δύο ημερών

Συγκλονίζει η ναυαγοσώστρια που έσωσε το κοριτσάκι: «Ήταν παγωμένο, μελανιασμένο, με πρησμένα μάτια»

E-Daily 2.TopNews Χτες
«Όλα γίνονται εντελώς μηχανικά. Βγαίνουν χωρίς να το σκεφτούμε καν»

ΟΠΕΚΕΠΕ: Παραπέμπεται σε δίκη για ψευδή κατάθεση ο «Φραπές»

E-Daily 2.TopNews Χτες
Εκκρεμεί επίσης δεύτερη δίκη για απείθεια, η οποία έχει οριστεί για τον ερχόμενο Οκτώβριο

Φωτιά στον Μαρμαρά Χαλκιδικής – Χαμός στην περιοχή από τους κεραυνούς

Ελλάδα Χτες
Η Πυροσβεστική βρίσκεται ήδη στο σημείο

«Τσουχτερό» πρόστιμο 1.312 ευρώ σε οδηγό για αποτσίγαρο

E-Daily 2.TopNews Χτες
Υπάλληλοι του κλιμακίου αντιμετώπισης εγκλημάτων εμπρησμού της Πυροσβεστικής επέβαλαν χρηματική ποινή 1.312 ευρώ στον οδηγό.