E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Γερμανία: Στα «κάγκελα» πολίτες και βουλευτές ενόψει της επίσκεψης Ερντογάν

Διαδηλώσεις στις μεγάλεις πόλεις και αρνήσεις βουλευτών να παραστούν στο επίσημο γεύμα

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 23/9/2018 | 10:50

Γερμανία: Στα «κάγκελα» πολίτες και βουλευτές ενόψει της επίσκεψης Ερντογάν

Η προγραμματισμένη επίσκεψη του προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την ερχόμενη εβδομάδα στη Γερμανία προκαλεί ήδη αντιδράσεις, ημέρες πριν από την άφιξή του επικεφαλής του τουρκικού κράτους στη χώρα, όπου πραγματοποιήθηκαν σήμερα διαδηλώσεις σε διάφορες πόλεις.

Μερικές εκατοντάδες άνθρωποι συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις στη γερμανική πρωτεύουσα, το Βερολίνο, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της αστυνομίας. Οι διαδηλωτές κρατούσαν πλακάτ όπου αναγραφόταν το σύνθημα «Ερντογάν δεν είσαι ευπρόσδεκτος». Τις πορείες οργάνωσε ένας συνασπισμός οργανώσεων κατά του Τούρκου προέδρου, μεταξύ αυτών και μιας κουρδικής ένωσης.

Σε άλλες πόλεις στη δυτική Γερμανία, διαδηλωτές, με τον αριθμό τους να κυμαίνεται μεταξύ 80 και 200 κατέκλυσαν τους δρόμους.

Μαζικές κινητοποιήσεις έχουν προγραμματιστεί για την επόμενη Παρασκευή και Σάββατο στο Βερολίνο και στην Κολωνία κατά της επίσκεψης Ερντογάν, με τους διαδηλωτές να αναμένουν τουλάχιστον 10.000 ανθρώπους σε κάθε μία από τις διαδηλώσεις. Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν φθάνει στο Βερολίνο την προσεχή Πέμπτη και θα επισκεφθεί την Κολωνία το Σάββατο.

Δεν αντιδρούν μόνο οι πολίτες στην επίσκεψη Ερντογάν αλλά και στελέχη γερμανικών κομμάτων. Έτσι, ως τώρα, την πρόσκλησή τους στην επίσημη δεξίωση που θα παραθέσει ο Πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Γερμανίας Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ προς τιμήν του Προέδρου της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν την επόμενη εβδομάδα απέρριψαν μέχρι τώρα δύο στελέχη γερμανικών κομμάτων.

Ο εκπρόσωπος των Φιλελευθέρων (FDP) για θέματα εξωτερικής πολιτικής Μπιτζάν Ντιρ Σαράι και η αντιπρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Αριστεράς Σεβίμ Νταγκντελέν δήλωσαν σήμερα ότι δεν σκοπεύουν να παραστούν στο δείπνο που θα παρατεθεί προς τιμήν του κ. Ερντογάν, εκφράζοντας έτσι την αντίθεσή τους στην πολιτική του.

Ο κ. Ντιρ Σαράι δήλωσε στον τηλεοπτικό σταθμό «Welt» ότι ως βουλευτής δεν μπορεί να δειπνήσει με τον τούρκο Πρόεδρο την ώρα που γερμανοί πολίτες βρίσκονται σε τουρκικές φυλακές και η 'Αγκυρα απομακρύνεται συνεχώς από τις δημοκρατικές αξίες και τις αξίες του κράτους δικαίου.

Η κυρία Νταγκντελέν από την πλευρά της, σε συνέντευξή της στην «Deutsche Welle», εξήγησε ότι υπό τις παρούσες συνθήκες θεωρεί «απολύτως ανάρμοστη» την επίσημη υποδοχή και την απόδοση στρατιωτικών τιμών στον Ταγίπ Ερντογάν. «Εγώ προσωπικά δεν θα ήθελα να δειπνήσω με έναν απαγωγέα, ο οποίος "μπουντρουμιάζει" δεκάδες χιλιάδες πολιτικούς του αντιπάλους και στηρίζει τις τρομοκρατικές ομάδες στην Συρία, εισβάλλει σε γειτονικές χώρες κατά παράβαση του διεθνούς δικαίου και κάνει πόλεμο εναντίον των Κούρδων», δήλωσε το στέλεχος της Αριστεράς και πρόσθεσε ότι προτιμά αντ' αυτού να λάβει μέρος στις διαδηλώσεις που θα οργανωθούν εναντίον του κ. Ερντογάν.

Ο Τούρκος Πρόεδρος θα γίνει δεκτός με στρατιωτικές τιμές από την γερμανική Προεδρία, όπως προβλέπεται από το πρωτόκολλο, καθώς είναι η πρώτη επίσημη επίσκεψή του στη χώρα έπειτα από πρόσκληση του σημερινού Ομοσπονδιακού Προέδρου.

Ο πρώην αρχηγός των Πρασίνων και σφοδρός επικριτής του κ. Ερντογάν Τζεμ Έζντεμιρ δήλωσε από την πλευρά του στην «Stuttgarter Nachrichten» ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να μιλήσει πολύ σοβαρά στον τούρκο Πρόεδρο και να του εξηγήσει ότι υπάρχουν και συνέπειες όταν κάποιος συμπεριφέρεται όπως εκείνος,.

Για το διάστημα της παραμονής του Ταγίπ Ερντογάν στην Γερμανία έχουν προγραμματιστεί διαδηλώσεις σε πολλές γερμανικές πόλεις και κυρίως στην Κολωνία, όπου ο Πρόεδρος της Τουρκίας θα παραστεί στα επίσημα εγκαίνια του τεμένους DITIB, το οποίο θεωρείται «το μακρύ χέρι» της 'Αγκυρας στην Γερμανία.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΔΝΤ: Η ΕΕ θα κληθεί να αντιμετωπίσει τεράστιες δαπάνες σε άμυνα, ενέργεια και συντάξεις τα επόμενα 15 χρόνια

E-Daily 2.TopNews Χτες
Το δημόσιο χρέος στην ΕΕ αναμένεται να φτάσει το 130% του ΑΕΠ έως το 2040 χωρίς μέτρα, εκτιμά το ΔΝΤ - Προτείνει μεταρρυθμίσεις, δημοσιονομική εξυγίανση και κοινό δανεισμό

Ο κόσμος βρίσκεται στο χείλος της επόμενης πανδημίας – Νέα προειδοποίηση ΠΟΥ

E-Daily 2.TopNews Χτες
Νέα έκθεση προειδοποιεί ότι οι επιδημίες γίνονται συχνότερες και πιο επικίνδυνες, ενώ οι χώρες δεν είναι έτοιμες για την επόμενη μεγάλη υγειονομική κρίση

Σκάνδαλο με «ελληνικά» αρχαία αγαλματίδια στον Οίκο Sotheby’s: Πλαστά έγγραφα πρόδωσαν την απάτη των 680.000 λιρών

E-Daily 2.TopNews Χτες
46χρονος άνδρας προσπάθησε να πουλήσει ψεύτικα αρχαία αγάλματα στον οίκο δημοπρασιών

Πλανητική παρέλαση: Το σπάνιο φαινόμενο που θα φωτίζει τον νυχτερινό ουρανό ‑ Πότε θα σημειωθεί

E-Daily 2.TopNews Χτες
Έχετε την ευκαιρία να παρατηρήστε μια σπάνια ευθυγράμμιση Αφροδίτης, Δία και Ερμή

Iron Maiden στην Αθήνα: Ενημέρωση προς το κοινό που θα πάει στο ΟΑΚΑ σε περίπτωση βροχής

Πολιτισμός Χτες
Για λόγους ασφαλείας, δεν επιτρέπονται ομπρέλες οποιουδήποτε μεγέθους, καθώς και τσάντες ή σακίδια μεγαλύτερα από Α4 (21cm x 30cm)

Κορδελιό: Γονατιστός στις γραμμές καθόταν ο άνδρας που παρασύρθηκε από τρένο

E-Daily 2.TopNews Χτες
Δύο αυτοκτονίες σε μία εβδομάδα σε γραμμές τρένου στη δυτική Θεσσαλονίκη

Ουγκάντα: Τρία νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα Έμπολα στη χώρα

Κόσμος Χτες
Υγειονομικός συναγερμός από τον ΠΟΥ

Τραγωδία στην Κίνα με 90 νεκρούς, σε ανθρακωρυχείο

E-Daily 2.TopNews Χτες
«Καθώς τρέχαμε έβλεπα ανθρώπους να καταρρέουν»

Πέθανε στα 59 του ο ράπερ Rob Base – Έδινε μάχη με τον καρκίνο

Κόσμος Χτες
Η απογείωση της καριέρας του

Βαθαίνει το ρήγμα Τραμπ – Νετανιάχου: «Οι ΗΠΑ αφήνουν το Ισραήλ εκτός διαπραγματεύσεων με το Ιράν»

Κόσμος Χτες
Οι φορές που οι ΗΠΑ «άδειασαν» τον ισραηλινό στρατό κατά τη διάρκεια της κοινής επιχείρησής τους κατά του Ιράν

Αρχεία UFO: Viral το βίντεο με παράξενο ιπτάμενο αντικείμενο που μοιάζει με «αιωρούμενο εξωγήινο»

E-Daily 3.Left Χτες
Νέα βίντεο με UFO από το αμερικανικό υπουργείο Πολέμου των ΗΠΑ