E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Γερμανία: Στα «κάγκελα» πολίτες και βουλευτές ενόψει της επίσκεψης Ερντογάν

Διαδηλώσεις στις μεγάλεις πόλεις και αρνήσεις βουλευτών να παραστούν στο επίσημο γεύμα

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 23/9/2018 | 10:50

Γερμανία: Στα «κάγκελα» πολίτες και βουλευτές ενόψει της επίσκεψης Ερντογάν

Η προγραμματισμένη επίσκεψη του προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την ερχόμενη εβδομάδα στη Γερμανία προκαλεί ήδη αντιδράσεις, ημέρες πριν από την άφιξή του επικεφαλής του τουρκικού κράτους στη χώρα, όπου πραγματοποιήθηκαν σήμερα διαδηλώσεις σε διάφορες πόλεις.

Μερικές εκατοντάδες άνθρωποι συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις στη γερμανική πρωτεύουσα, το Βερολίνο, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της αστυνομίας. Οι διαδηλωτές κρατούσαν πλακάτ όπου αναγραφόταν το σύνθημα «Ερντογάν δεν είσαι ευπρόσδεκτος». Τις πορείες οργάνωσε ένας συνασπισμός οργανώσεων κατά του Τούρκου προέδρου, μεταξύ αυτών και μιας κουρδικής ένωσης.

Σε άλλες πόλεις στη δυτική Γερμανία, διαδηλωτές, με τον αριθμό τους να κυμαίνεται μεταξύ 80 και 200 κατέκλυσαν τους δρόμους.

Μαζικές κινητοποιήσεις έχουν προγραμματιστεί για την επόμενη Παρασκευή και Σάββατο στο Βερολίνο και στην Κολωνία κατά της επίσκεψης Ερντογάν, με τους διαδηλωτές να αναμένουν τουλάχιστον 10.000 ανθρώπους σε κάθε μία από τις διαδηλώσεις. Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν φθάνει στο Βερολίνο την προσεχή Πέμπτη και θα επισκεφθεί την Κολωνία το Σάββατο.

Δεν αντιδρούν μόνο οι πολίτες στην επίσκεψη Ερντογάν αλλά και στελέχη γερμανικών κομμάτων. Έτσι, ως τώρα, την πρόσκλησή τους στην επίσημη δεξίωση που θα παραθέσει ο Πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Γερμανίας Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ προς τιμήν του Προέδρου της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν την επόμενη εβδομάδα απέρριψαν μέχρι τώρα δύο στελέχη γερμανικών κομμάτων.

Ο εκπρόσωπος των Φιλελευθέρων (FDP) για θέματα εξωτερικής πολιτικής Μπιτζάν Ντιρ Σαράι και η αντιπρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Αριστεράς Σεβίμ Νταγκντελέν δήλωσαν σήμερα ότι δεν σκοπεύουν να παραστούν στο δείπνο που θα παρατεθεί προς τιμήν του κ. Ερντογάν, εκφράζοντας έτσι την αντίθεσή τους στην πολιτική του.

Ο κ. Ντιρ Σαράι δήλωσε στον τηλεοπτικό σταθμό «Welt» ότι ως βουλευτής δεν μπορεί να δειπνήσει με τον τούρκο Πρόεδρο την ώρα που γερμανοί πολίτες βρίσκονται σε τουρκικές φυλακές και η 'Αγκυρα απομακρύνεται συνεχώς από τις δημοκρατικές αξίες και τις αξίες του κράτους δικαίου.

Η κυρία Νταγκντελέν από την πλευρά της, σε συνέντευξή της στην «Deutsche Welle», εξήγησε ότι υπό τις παρούσες συνθήκες θεωρεί «απολύτως ανάρμοστη» την επίσημη υποδοχή και την απόδοση στρατιωτικών τιμών στον Ταγίπ Ερντογάν. «Εγώ προσωπικά δεν θα ήθελα να δειπνήσω με έναν απαγωγέα, ο οποίος "μπουντρουμιάζει" δεκάδες χιλιάδες πολιτικούς του αντιπάλους και στηρίζει τις τρομοκρατικές ομάδες στην Συρία, εισβάλλει σε γειτονικές χώρες κατά παράβαση του διεθνούς δικαίου και κάνει πόλεμο εναντίον των Κούρδων», δήλωσε το στέλεχος της Αριστεράς και πρόσθεσε ότι προτιμά αντ' αυτού να λάβει μέρος στις διαδηλώσεις που θα οργανωθούν εναντίον του κ. Ερντογάν.

Ο Τούρκος Πρόεδρος θα γίνει δεκτός με στρατιωτικές τιμές από την γερμανική Προεδρία, όπως προβλέπεται από το πρωτόκολλο, καθώς είναι η πρώτη επίσημη επίσκεψή του στη χώρα έπειτα από πρόσκληση του σημερινού Ομοσπονδιακού Προέδρου.

Ο πρώην αρχηγός των Πρασίνων και σφοδρός επικριτής του κ. Ερντογάν Τζεμ Έζντεμιρ δήλωσε από την πλευρά του στην «Stuttgarter Nachrichten» ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να μιλήσει πολύ σοβαρά στον τούρκο Πρόεδρο και να του εξηγήσει ότι υπάρχουν και συνέπειες όταν κάποιος συμπεριφέρεται όπως εκείνος,.

Για το διάστημα της παραμονής του Ταγίπ Ερντογάν στην Γερμανία έχουν προγραμματιστεί διαδηλώσεις σε πολλές γερμανικές πόλεις και κυρίως στην Κολωνία, όπου ο Πρόεδρος της Τουρκίας θα παραστεί στα επίσημα εγκαίνια του τεμένους DITIB, το οποίο θεωρείται «το μακρύ χέρι» της 'Αγκυρας στην Γερμανία.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Θρίλερ με την Γιου Τινγκ: «Είχαμε ραντεβού την ημέρα της εξαφάνισής της και δεν εμφανίστηκε ποτέ»

E-Daily 2.TopNews 06.07.2026
Στο «μικροσκόπιο» το στίγμα του κινητού της – Πού εστιάζεται η έρευνα

Πανελλήνιες 2026: Αύριο ανοίγει η πλατφόρμα για το Μηχανογραφικό – Τι πρέπει να ξέρετε

E-Daily 2.TopNews 06.07.2026
Από αύριο διαθέσιμη η ηλεκτρονική πλατφόρμα υποβολής Μηχανογραφικών για υποψήφιους ΓΕΛ και ΕΠΑΛ

Θεσσαλονίκη: 30χρονος Κοσοβάρος συνελήφθη στη Δοϊράνη με ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης από την Κροατία

E-Daily 2.TopNews 06.07.2026
Ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης σε βάρος του εκκρεμούσε για υπόθεση παράνομης διακίνησης ανθρώπων

Λευκάδα: Στο νοσοκομείο αστυνομικός μετά από τροχαίο με αγριογούρουνο

Ελλάδα 06.07.2026
Ο αστυνομικός νοσηλεύεται στο νοσοκομείο της Λευκάδας όπου και θα υποβληθεί σε ορθοπεδικό χειρουργείο

Αναστάτωση στην Πλαζ Πάτρας: Λαγοκέφαλος δάγκωσε λουόμενη στον λαιμό

E-Daily 2.TopNews 06.07.2026
Το συμβάν έλαβε χώρα την Κυριακή (5/7) το πρωί

Βρετανός εμμονικός με τον Χάνιμπαλ διαμέλισε τη γειτόνισσά του και έδωσε χάρτη για να βρουν τη σορό: «Ήταν όνειρο ζωής»

Κόσμος 06.07.2026
Ο 48χρονος Καρλ Χάτσινγκς σκότωσε και τεμάχισε την Τζούλι Μπάκλεϊ μετά από καβγά - Η εισαγγελέας αποκάλυψε ότι ο δράστης έλεγε πως αν υπήρχε θεατρική παράσταση για τον Χάνιμπαλ Λέκτερ «θα ήταν ο ιδανικός για τον ρόλο, χωρίς καν να χρειαστεί πρόβες»

Πυρκαγιά στην Αγία Ελένη Τροιζηνίας: Εκκένωση προς Ανω Φανάρι μέσω 112 – 16 εναέρια μέσα στη μάχη με τις φλόγες

E-Daily 2.TopNews 06.07.2026
110 πυροσβέστες με 23 οχήματα, δέκα αεροσκάφη και έξι ελικόπτερα επιχειρούν στο σημείο – Ανεμοι 6 μποφόρ δυσκολεύουν την κατάσβεση

Θρήνος για τον 33χρονο Γιάννη που σκοτώθηκε σε τροχαίο στα Χανιά, η μηχανή του συγκρούστηκε με απορριμματοφόρο

E-Daily 2.TopNews 06.07.2026
Ο  33χρονος υπηρετούσε στην 115 Πτέρυγα Μάχης και κατευθυνόταν στη μονάδα του για να αναλάβει υπηρεσία

Διπλό φονικό Αιγίου: Ίχνη αίματος βρέθηκαν έξω από το δωμάτιο των θυμάτων

E-Daily 2.TopNews 06.07.2026
Οι αναλύσεις DNA βρίσκονται σε εξέλιξη, οι μαρτυρίες εξετάζονται και τα νέα δεδομένα οδηγούν σε σημαντικά συμπεράσματα

Σάμος: Νεκρός μετανάστης από το Σουδάν ‑ Διασώθηκαν 35 ακόμη άτομα

Κόσμος 06.07.2026
Τα υπόλοιπα 35 άτομα που επέβαιναν στη λέμβο μεταφέρθηκαν στην ΚΕΔ Ζερβού, για να πραγματοποιηθεί η προβλεπόμενη καταγραφή

Φρίκη για δύο γυναίκες που πήγαν στο Πακιστάν για επενδύσεις σε crypto: Απήχθησαν, βασανίστηκαν και βιάστηκαν ομαδικά

E-Daily 2.TopNews 06.07.2026
Το ένα από τα δύο θύματα υποστήριξε ότι είχε προσκληθεί στο Ισλαμαμπάντ από τον εγγονό του υπουργού Εξωτερικών της χώρας, ο οποίος της είχε υποσχεθεί επαγγελματικές γνωριμίες με επενδυτές για την εταιρεία της

Οργή στην Ιταλία με το ριψοκίνδυνο άλμα Αμερικανού influencer ‑ «Η λίμνη Κόμο δεν είναι λούνα παρκ»

E-Daily 3.Left 06.07.2026
Δημόσια έκκληση από τους κατοίκους του Νέσσο για τον «επικίνδυνο τουρισμό» που προωθούν διάφοροι influencers - «Σεβαστείτε τα μέρη, σεβαστείτε όσους ζουν εκεί»