Το piano στα forte του
Δημοσίευση 19/11/2012 | 00:00

http://www.lsparnas.gr/
Ωρα προσέλευσης: 20:30
Από 5 Ευρώ
Το piano στα forte του
Στο Φιλολογικό Σύλλογο Παρνασσός
Ο κύκλος συναυλιών «Το piano στα forte του» παρουσιάζει πέντε Έλληνες πιανίστες της νεότερης γενιάς σε τέσσερα Σάββατα και μία Τετάρτη από τον Δεκέμβριο του 2012 έως τον Μάιο του 2013. Στην ιστορική και φιλόξενη αίθουσα του Φιλολογικού Συλλόγου «Παρνασσός» ξεδιπλώνουν τις ικανότητές τους πιανίστες που σπούδασαν σε ονομαστά ιδρύματα του εξωτερικού και βραβεύθηκαν επανειλημμένα σε διεθνείς διαγωνισμούς. Επιπλέον, εμφανίζονται σε ονομαστές αίθουσες και φεστιβάλ της υφηλίου και έχουν ηχογραφήσει για δισκογραφικές εταιρείες και ραδιοφωνικούς σταθμούς διαγράφοντας μια αξιοζήλευτη σταδιοδρομία.
Αναλυτικότερα, ο κύκλος ξεκινάει στις 8 Δεκεμβρίου 2012, Σάββατο, με τον διεθνή Θοδωρή Τζοβανάκη. Ο πολυβραβευμένος νεαρός Κωνσταντίνος Βαλιανάτος ακολουθεί την Τετάρτη 9 Ιανουρίου 2013. Η ακόμα νεότερη και ιδιαίτερα ταλαντούχα Νεφέλη Μούσουρα παίρνει την σκυτάλη το Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2013. Μετά από μεγάλο διάλειμμα ακολουθεί ο βιρτουόζος Νίκος Κυριόσογλου το Σάββατο 20 Απριλίου. Ο κύκλος κλείνει με την ιδιαίτερη μουσικότητα της Μαρίας Ζήση, κατοίκου Μαδρίτης από το 2002, στις 25 Μαΐου, ημέρα Σάββατο επίσης.
«Το piano στα forte του» έχει σκοπό να παρουσιάσει στο αθηναϊκό κοινό είτε λιγότερο γνωστούς πιανίστες είτε γνωστότερους που έχουν να εμφανιστούν πολλά χρόνια σε ρεσιτάλ πιάνου στην Αθήνα. Στη φετινή έκδοση του κύκλου, η δημογραφική ποικιλία των σολίστ είναι χαρακτηριστική, καθότι και οι πέντε προέρχονται από διαφορετικές ελληνικές πόλεις δίνοντας έτσι ένα μικρό δείγμα του ταλέντου του μουσικού πληθυσμού της χώρας.
Πρόγραμμα συναυλιών:
Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2012
Θοδωρής Τζοβανάκης – Κλασσικές παραλλαγές, ρομαντικές σονάτες
Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2013
Κωνσταντίνος Βαλιανάτος – Φουλ της μπαλλάντας Σάββατο
2 Φεβρουαρίου 2013
Νεφέλη Μούσουρα – Σονάτες και περιγραφές
Σάββατο 20 Απριλίου 2013
Νίκος Κυριόσογλου – Από την Γαλλία ως την Ρωσία
Σάββατο 25 Μαΐου 2013
Μαρία Ζήση – Εντυπώσεις γύρω από την φόρμα