E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Τα μέλη του ΕΣΡ είδαν τις δηλώσεις Καψώχα στην ΕΡΤ και απειλούν με κυρώσεις

Διαβάστε την ανακοίνωση του ΕΣΡ

Δημοσίευση 19/9/2018 | 15:00

Τα μέλη του ΕΣΡ είδαν τις δηλώσεις Καψώχα στην ΕΡΤ και απειλούν με κυρώσεις

Την εκπομπή της ΕΡΤ «Δεύτερη Ματιά», της 17ης Σεπτεμβρίου, στην οποία ο δημοσιογράφος Σωτήρης Καψώχας αποκάλεσε τον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη «θεωρητικό του φασισμού» παρακολούθησαν εκτάκτως σήμερα τα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης.

Σε ανακοίνωση που εκδόθηκε από ΕΣΡ επισημαίνεται ότι «τα μέλη του Συμβουλίου εξέφρασαν την ανησυχία τους για το γεγονός ότι παρατηρούνται φαινόμενα υποβάθμισης της ποιότητας των εκπεμπομένων προγραμμάτων» και προστίθεται ότι το Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης «ιδιαιτέρως απασχόλησε και απασχολεί η ποιότητα του δημόσιου λόγου, το ζήτημα της αμεροληψίας των ειδησεογραφικών και ενημερωτικών εκπομπών και το κλίμα πόλωσης, που καλλιεργείται».

Σχετικά με την εκπομπή «Δεύτερη Ματιά» της ΕΡΤ, με έναν έμμεσο τρόπο το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηελόρασης κάνει λόγο για «φαινόμενα υποβάθμισης της ποιότητας των εκπεμπομένων προγραμμάτων».

Με την αφορμή αυτή, το ΕΣΡ προειδοποιεί ότι θα ελέγξει όλα τα ειδησεογραφικά και ενημερωτικά προγράμματα των τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών σταθμών, δημόσιων και ιδιωτικών, καθ’ όλη τη διάρκεια του Σεπτεμβρίουκαι θα επιβάλλει κυρώσεις «όπου επιβάλλεται».

Διαβάστε την ανακοίνωση του ΕΣΡ:

Το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης συνήλθε σήμερα σε προγραμματισμένη συνεδρίαση για να συζητήσει θέματα που συνδέονται με την ποιότητα του προγράμματος τηλεοπτικών, κυρίως, σταθμών εθνικής και περιφερειακής εμβέλειας. Κατά τη συνεδρίαση προεβλήθη και η εκπομπή της ΕΡΤ1 «Δεύτερη ματιά» της 17ης τρέχοντος.

Τα μέλη του Συμβουλίου εξέφρασαν την ανησυχία τους για το γεγονός ότι παρατηρούνται φαινόμενα υποβάθμισης της ποιότητας των εκπεμπομένων προγραμμάτων.

Ιδιαιτέρως απασχόλησε και απασχολεί το ΕΣΡ η ποιότητα του δημόσιου λόγου, το ζήτημα της αμεροληψίας των ειδησεογραφικών και ενημερωτικών εκπομπών και το κλίμα πόλωσης, που καλλιεργείται.

Κατά τη σημερινή συνεδρίαση αποφασίστηκε έλεγχος όλων των ειδησεογραφικών και ενημερωτικών προγραμμάτων των τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών σταθμών, δημόσιων και ιδιωτικών, καθ’ όλη τη διάρκεια του Σεπτεμβρίου και η έναρξη διαδικασιών ελέγχου και επιβολής κυρώσεων στις περιπτώσεις, που αυτό επιβάλλεται.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Βέφα Αλεξιάδου για Μενεγάκη: «Δεν έχουμε επικοινωνία... Με πίκρανε στην τελευταία της εκπομπή...»

Tabloid 04.05.2024
Η Βέφα Αλεξιάδου, σε συνέντευξη που παραχώρησε μίλησε για τις σχέσεις της σήμερα με την Ελένη Μενεγάκη που όπως παραδέχεται, είναι ανύπαρκτες

Το υψηλό κασέ της Αννας Παναγιωτοπούλου στο Ντόλτσε Βίτα

TV Buzz 04.05.2024
Πόσα έπαιρνε η Αννα Παναγιωτοπούλου στο Ντόλτσε Βίτα;

Συγκινεί η Μαρία Καβογιάννη: «Δε θα ξεχάσω πόσο με στήριξες ...»

Social 04.05.2024
«Δεν είναι τυχαίο ότι έφυγες την ημέρα της Ανάστασης», έγραψε στην ανάρτησή της

«Σε ευχαριστώ από καρδιάς»: Ο «Αντώνης Καλούδης» αποχαιρετά τη «Χριστίνα Μαρκάτου» με μια νοσταλγική δημοσίευση

Social 04.05.2024
Πριν από ακριβώς 29 χρόνια, τον Μάιο του 1995, οι δύο ηθοποιοί βρέθηκαν για πρώτη φορά

Βανδή ‑ Μπισμπίκης: Χέρι‑χέρι στη Μύκονο, δεν κρύβουν τον έρωτά τους

Tabloid 04.05.2024
Το ζευγάρι επέλεξε το νησί των ανέμων για να περάσει τις διακοπές του Πάσχα

Αναστασία: «Ο πνευματικός μου με βοηθά πολύ...»

Tabloid 04.05.2024
«Οι κρίσεις πανικού είναι το τίμημα της επιτυχίας...»