E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Το Ισραήλ κατηγορεί η Ρωσία για την κατάρριψη του κατασκοπευτικού αεροσκάφους

Το αεροπλάνο εξαφανίστηκε ενώ επέστρεφε στην αεροπορική βάση Χμάιμιμ της Συρίας

Δημοσίευση 18/9/2018 | 09:10

Το Ισραήλ κατηγορεί η Ρωσία για την κατάρριψη του κατασκοπευτικού αεροσκάφους

Για σκόπιμη εχθρική ενέργεια εκ μέρους του Ισραήλ έκανε λόγο ο ρώσος Υπουργός Αμύνης αναφερόμενος στην κατάρριψη του ρωσικού κατασκοπευτικού αεροσκάφους.

Ο κ. Σοϊγκού εξήγησε ότι ήταν ισραηλινά αεροσκάφη που ανάγκασαν το ρωσικό αεροσκάφος να μπει σε περιοχή της συριακής αεράμυνας γεγονός που οδήγησε στην κατάρριψή του και σημείωσε ότι 15 ζωές χάθηκαν εξαιτίας της «ανεύθυνης στάσης» των ισραηλινών πιλότων, που όπως είπε δεν είναι δυνατό να μην είδαν ότι το ρωσικό αεροσκάφος επιχειρούσε να προσγειωθεί.

Το αεροπλάνο εξαφανίστηκε ενώ επέστρεφε στην αεροπορική βάση Χμάιμιμ της Συρίας, ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας. Τη στιγμή που χάθηκε η επαφή με το Ιλιούσιν Il-20, μαχητικά αεροσκάφη F-16 της Πολεμικής Αεροπορίας του Ισραήλ εξαπέλυαν επιθέσεις εναντίον στόχων στην επαρχία Λαττάκεια της Συρίας, σημείωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS.

«Τη 17η Σεπτεμβρίου, περί τις 23:00 ώρα Μόσχας, η επικοινωνία με το πλήρωμα ενός ρωσικού αεροσκάφους Il-20 χάθηκε πάνω από τη Μεσόγειο Θάλασσα, καθώς το αεροσκάφος επέστρεφε στην αεροπορική βάση Χμάιμιμ, σε απόσταση 35 χιλιομέτρων από τις ακτές της Συρίας», τόνισε.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, το στίγμα του αεροσκάφους χάθηκε από τα ραντάρ «κατά τη διάρκεια επίθεσης τεσσάρων ισραηλινών αεροσκαφών F-16 εναντίον συριακών θέσεων στην επαρχία Λαττάκεια».

«Ταυτόχρονα, ρωσικά ραντάρ εντόπισαν εκτοξεύσεις πυραύλων από τη γαλλική φρεγάτα Auvergne, η οποία βρισκόταν στην περιοχή», σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Η διοίκηση των ρωσικών δυνάμεων στην αεροπορική βάση Χμάιμιμ διέταξε να γίνει επιχείρηση έρευνας και διάσωσης, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη, σύμφωνα με τα πρακτορεία ειδήσεων TASS και Sputnik

Ουδέν σχόλιο από το Ισραήλ

Οι ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ αρνήθηκαν να κάνουν οποιοδήποτε σχόλιο για την υπόθεση. «Δεν σχολιάζουμε αναφορές ή δημοσιεύματα στο εξωτερικό», περιορίστηκε να πει εκπρόσωπος των ισραηλινών ένοπλων δυνάμεων στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Sputnik.

ΗΠΑ: Το αεροπλάνο έχει καταρριφθεί

Και ενώ η Μόσχα έχει ξεκινήσει έρευνα για το αεροπλάνο και τους 14 επιβαίνοντες, οι ΗΠΑ θεωρούν πως το Il-20 έχει καταρριφθεί κατά λάθος από πυρά συστοιχίας της συριακής αντιαεροπορικής άμυνας. Αυτό εκτίμησε Αμερικανός αξιωματούχος.

Μιλώντας στο Reuters υπό καθεστώς ανωνυμίας, ο αξιωματούχος ανέφερε πως η εκτίμηση της Ουάσινγκτον είναι πως η συριακή αντιαεροπορική άμυνα έριξε αθέλητα το ρωσικό αεροσκάφος στην προσπάθειά της να αναχαιτίσει πυραύλους που είχαν εκτοξεύσει ισραηλινά αεροσκάφη.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Μαρούσι: Στη σκηνή η τραγουδίστρια Μαλού την ώρα της φονικής συμπλοκής

Ελλάδα 29.04.2024
Ένας άνδρας έπεσε vεκρός ύστερα από καυγά που ξέσπασε σε γνωστό νυχτερινό κέντρο στο Μαρούσι τα ξημερώματα της Κυριακής (28.4.2024) και τουλάχιστον δύο άνδρες νοσηλεύονται στο νοσοκομείο

Μαρούσι: Σoκαριστικό βίντεο ντοκουμέντο από τη φονική συμπλoκή

Ελλάδα Χτες
Κοντά στη σύλληψη του δράστη η Αστυνομία

Πέθανε ο Κώστας Πάντζιος – Υπήρξε ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ

Ελλάδα Χτες
Σε ηλικία 91 ετών άφησε την τελευταία του πνοή

Χωρίς σούπερ μάρκετ για τρεις ημέρες ‑ Πότε κλείνουν

Ελλάδα Χτες
Για τρεις ημέρες θα κατεβάσουν ρολά τα σούπερ μάρκετ τον επόμενο μήνα

Το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης ετοιμάζει ένταλμα σύλληψης για τον Νετανιάχου!

Κόσμος Χτες
Την πληροφορία μεταδίδουν ισραηλινά μέσα ενημέρωσης

Ειδικός κυβερνοασφάλειας προειδοποιεί: Μην googlάρετε ποτέ αυτές τις 6 φράσεις

Tech + Science Χτες
Λάθη που μπορεί να σας κοστίσουν ακριβά

Σάμος: Ένας vεκρός και τέσσερις αγνοούμενοι σε vαυάγιο μεταναστών

Ελλάδα Χτες
Η λέμβος σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες είχε ξεκινήσει από τα τουρκικά παράλια

Ρίψη βόμβας μέσω drone σε επιχείρηση στην Κρήτη

Ελλάδα Χτες
Αγνωστοι κατέβασαν με drone εμπρηστικό μηχανισμό μέσα στην επιχείρηση με πυροκροτητή και χρονόμετρα