E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Βελόνες και σε μπανάνες ‑ Έπιασαν γυναίκα επ` αυτοφώρω

Διαστάσεις παίρνει το θέμα στην Αυστραλία

Δημοσίευση 17/9/2018 | 19:44

Βελόνες και σε μπανάνες ‑ Έπιασαν γυναίκα επ` αυτοφώρω

Πανικό έχει προκαλέσει στην Αυστραλία η υπόθεση με τις βελόνες μέσα σε φράουλες, υποχρεώνοντας αλυσίδες σούπερ μάρκετ σε όλη τη χώρα να ανακαλέσουν χιλιάδες φράουλες, ενώ φρουτοπαραγωγοί θάβουν ολόκληρες σοδειές για προληπτικούς λόγους.   

Τα σούπερ μάρκετ Aldi και Coles απέσυραν τις φράουλες από τα ράφια τους σε όλη την ήπειρο εκτός από τη Δυτική Αυστραλία, με την αστυνομία να έχει τώρα εντοπίσει και εκεί ένα τουλάχιστον ύποπτο κρούσμα.   

Προς το παρόν άγνωστο παραμένει ποιοι βρίσκονται πίσω από την κακόβουλη πρακτική που τρομοκρατεί τους καταναλωτές και πλήττει τους καλλιεργητές.    Μία 62χρονη γυναίκα συνελήφθη σε κατάστημα στο κεντρικό Κουίνσλαντ καθώς προσπαθούσε να σπρώξει μία βελόνα μέσα σε μία μπανάνα, αλλά οι αρχές εκτιμούν πως πρόκειται για περίπτωση «μίμησης» και πως η γυναίκα δεν συνδέεται με τους δράστες.   

Ένας άντρας από το Γιορκ ανέφερε στην αστυνομία ότι είχε βρει μία βελόνα μέσα στον νεροχύτη που έπλυνες τις φράουλές του. Λίγες ώρες νωρίτερα, ένας επτάχρονος από τη νότια Αυστραλία είχε επίσης βρει μία βελόνα σε φράουλες που προέρχονταν από τη δυτική Αυστραλία.       

Ο πρόεδρος της Ένωσης Καλλιεργητών Φράουλας της Δυτικής Αυστραλίας, Νέιλ Χαντασάιντε γνωστοποίησε πως οι μεσάζοντες και οι ασφαλιστικές εταιρείες ζητούν τώρα από τους καλλιεργητές να σκανάρουν τα φρούτα τους για τυχόν βελόνες.     

«Ως κλάδος, είμαστε βέβαιοι πως οι βελόνες δεν τοποθετούνται στις φάρμες και προσπαθούμε να ενθαρρύνουμε τους καταναλωτές να αγοράσουν φράουλες, διαβεβαιώνοντάς τους πως δεν θα βρουν τίποτα άλλο στα φρούτα. Η κατανάλωσή τους είναι ασφαλής», δήλωσε ο Χαντασάιντε στο ABC.    «Εξετάζουμε διαφορετικούς τρόπους για να αντιμετωπίσουμε το ζήτημα. Ήδη αγοράστηκαν ανιχνευτές μετάλλων και συσκευασίες που σφραγίζονται για την προστασία των φρούτων».    Ο ίδιος ο Χαντασάιντε πλήρωσε 12.400 ευρώ για την εγκατάσταση ενός ανιχνευτή μετάλλων στην δική του φάρμα.   

Οι διανομείς τροφίμων στη Νέα Ζηλανδία ανακοίνωσε σήμερα που αποσύρουν όλες τις εισαγόμενες φράουλες από την Αυστραλία, πλήττοντας τους φρουτοπαραγωγούς. Ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Καλλιεργητών Φράουλας στο Κουίνσλαντ σχολίασε ότι η δολιοφθορά από αγνώστους που ξεκίνησε ως μία μεμονωμένη περίπτωση «καταναλωτικής τρομοκρατίας», οδηγεί τώρα έναν κλάδο πολλών εκατομμυρίων δολαρίων σε αδιέξοδο. «Είναι οργισμένος για όλους όσους πλήττονται - από τους αγρότες και τους μεσάζοντες, μέχρι τις εταιρείες συσκευασίας, τους οδηγούς και τις οικογένειές τους που ξαφνικά κινδυνεύουν να χάσουν τη δουλειά τους».   

Στο Κουίνσλαντ δραστηριοποιούνται 150 καλλιεργητές φράουλας και ο ετήσιος τζίρος από το εμπόριο υπολογίζεται στα 130 εκατομμύρια δολάρια Αυστραλίας.   Σύμφωνα με αναφορές της αστυνομίας, φράουλες με βελόνες έχουν βρεθεί στις συσκευασίες 7 διαφορετικών αγροτικών συνδέσμων και ουδείς γνωρίζει πόσοι και ποιοι κρύβονται πίσω από την κακόβουλη πρακτική που έχει επηρεάσει ολόκληρη τη χώρα.   

«Είναι πολλά και περίπλοκα τα πιθανά σενάρια και τα εξετάζουμε όλα, αλλά για αυτό χρειαζόμαστε χρόνο», δήλωσε ο υψηλόβαθμος αξιωματικός της αστυνομίας του Κουίνσλαντ, Ίαν Στιούαρτ. Η κυβέρνηση του Κούινσλαντ προσφέρει αμοιβή 100.000 αυστραλιανών δολαρίων για πληροφορίες που θα οδηγήσουν στη σύλληψη των δραστών.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Σέρρες: Κάθειρξη 10 ετών στον 16χρονο για τον θανατηφόρο ξυλοδαρμό του 17χρονου

E-Daily 2.TopNews 27.06.2026
Την ενοχή του κατηγορούμενου με το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση είχε ζητήσει και η εισαγγελέας

Πότε απαγορεύεται ο ιδιοκτήτης να ζητήσει αύξηση ενοικίου

E-Daily 2.TopNews 27.06.2026
Τι συμβουλεύει η ΕΕΚΕ για να μην τη «πατήσεις»

Γιατί δεν πέφτει η τιμή της βενζίνης στην Ελλάδα

E-Daily 2.TopNews 27.06.2026
Παρά την πτώση του πετρελαίου, η Ελλάδα παραμένει από τις ακριβότερες χώρες στα καύσιμα - Οι φόροι, τα διυλιστήρια και το «πλαφόν» στο μικροσκόπιο

Ξεμένουν από προσωπικό τα νοσοκομεία της Αθήνας

E-Daily 2.TopNews 27.06.2026
Είναι ενδεικτικό ότι σε όλο το ΕΣΥ παραμένουν κενές 20.000 οργανικές θέσεις μόνο νοσηλευτών

Αμερικανός υπουργός Ενέργειας: «Καύσωνας; Υπερβολές... Το κρύο σκοτώνει περισσότερο»

Κόσμος 27.06.2026
Διαφορετική προσέγγιση στο φαινόμενο της κλιματικής αλλαγής από τις κυβερνήσεις σε ΗΠΑ και Ευρώπη - Ειδικοί υποστηρίζουν ότι η σύγκριση μεταξύ θανάτων από ψύχος και καύσωνα είναι παραπλανητική

Formula 1: Δραματική στιγμή στην Αυστρία, ο Φερστάπεν έχασε τον έλεγχο και έπεσε στις μπαριέρες

E-Daily 2.TopNews 27.06.2026
Ο Μαξ Φερστάπεν έχασε τον έλεγχο της RB22 και κατέληξε στις μπαριέρες της στροφής 9 στις κατατακτήριες δοκιμές της Αυστρίας.

Εκβιασμός μέσω social media: 41χρονος πλήρωσε 4.770 ευρώ μετά από διαδικτυακή απάτη με χαρτομαντεία

E-Daily 2.TopNews 27.06.2026
Ταυτοποιήθηκε 36χρονη και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος της

Λιβαδειά: «Πήγα τη γυναίκα μου να γεννήσει και δεν την έφερα ποτέ πίσω»

E-Daily 2.TopNews 27.06.2026
Ζητά απαντήσεις ο σύζυγος της 35χρονης που πέθανε μετά τη γέννα

86χρονη έχασε 180.000 ευρώ σε τηλεφωνική απάτη, της είπαν ότι πρόκειται να αλλάξει νόμισμα η χώρα

E-Daily 2.TopNews 27.06.2026
Οι δράστες την κράτησαν στο τηλέφωνο για αρκετή ώρα, πείθοντάς την ότι επρόκειτο για απολύτως νόμιμη και επείγουσα διαδικασία

Πολωνία: Κεραυνός «χτυπά» το εμβληματικό συντριβάνι του Βρότσλαβ – Βίντεο

E-Daily 3.Left 27.06.2026
Από τον κεραυνό προκλήθηκαν σοβαρές ζημιές στο σύστημα φωτισμού, με τις παραστάσεις να αναστέλλονται