E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Βελόνες και σε μπανάνες ‑ Έπιασαν γυναίκα επ` αυτοφώρω

Διαστάσεις παίρνει το θέμα στην Αυστραλία

Δημοσίευση 17/9/2018 | 19:44

Βελόνες και σε μπανάνες ‑ Έπιασαν γυναίκα επ` αυτοφώρω

Πανικό έχει προκαλέσει στην Αυστραλία η υπόθεση με τις βελόνες μέσα σε φράουλες, υποχρεώνοντας αλυσίδες σούπερ μάρκετ σε όλη τη χώρα να ανακαλέσουν χιλιάδες φράουλες, ενώ φρουτοπαραγωγοί θάβουν ολόκληρες σοδειές για προληπτικούς λόγους.   

Τα σούπερ μάρκετ Aldi και Coles απέσυραν τις φράουλες από τα ράφια τους σε όλη την ήπειρο εκτός από τη Δυτική Αυστραλία, με την αστυνομία να έχει τώρα εντοπίσει και εκεί ένα τουλάχιστον ύποπτο κρούσμα.   

Προς το παρόν άγνωστο παραμένει ποιοι βρίσκονται πίσω από την κακόβουλη πρακτική που τρομοκρατεί τους καταναλωτές και πλήττει τους καλλιεργητές.    Μία 62χρονη γυναίκα συνελήφθη σε κατάστημα στο κεντρικό Κουίνσλαντ καθώς προσπαθούσε να σπρώξει μία βελόνα μέσα σε μία μπανάνα, αλλά οι αρχές εκτιμούν πως πρόκειται για περίπτωση «μίμησης» και πως η γυναίκα δεν συνδέεται με τους δράστες.   

Ένας άντρας από το Γιορκ ανέφερε στην αστυνομία ότι είχε βρει μία βελόνα μέσα στον νεροχύτη που έπλυνες τις φράουλές του. Λίγες ώρες νωρίτερα, ένας επτάχρονος από τη νότια Αυστραλία είχε επίσης βρει μία βελόνα σε φράουλες που προέρχονταν από τη δυτική Αυστραλία.       

Ο πρόεδρος της Ένωσης Καλλιεργητών Φράουλας της Δυτικής Αυστραλίας, Νέιλ Χαντασάιντε γνωστοποίησε πως οι μεσάζοντες και οι ασφαλιστικές εταιρείες ζητούν τώρα από τους καλλιεργητές να σκανάρουν τα φρούτα τους για τυχόν βελόνες.     

«Ως κλάδος, είμαστε βέβαιοι πως οι βελόνες δεν τοποθετούνται στις φάρμες και προσπαθούμε να ενθαρρύνουμε τους καταναλωτές να αγοράσουν φράουλες, διαβεβαιώνοντάς τους πως δεν θα βρουν τίποτα άλλο στα φρούτα. Η κατανάλωσή τους είναι ασφαλής», δήλωσε ο Χαντασάιντε στο ABC.    «Εξετάζουμε διαφορετικούς τρόπους για να αντιμετωπίσουμε το ζήτημα. Ήδη αγοράστηκαν ανιχνευτές μετάλλων και συσκευασίες που σφραγίζονται για την προστασία των φρούτων».    Ο ίδιος ο Χαντασάιντε πλήρωσε 12.400 ευρώ για την εγκατάσταση ενός ανιχνευτή μετάλλων στην δική του φάρμα.   

Οι διανομείς τροφίμων στη Νέα Ζηλανδία ανακοίνωσε σήμερα που αποσύρουν όλες τις εισαγόμενες φράουλες από την Αυστραλία, πλήττοντας τους φρουτοπαραγωγούς. Ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Καλλιεργητών Φράουλας στο Κουίνσλαντ σχολίασε ότι η δολιοφθορά από αγνώστους που ξεκίνησε ως μία μεμονωμένη περίπτωση «καταναλωτικής τρομοκρατίας», οδηγεί τώρα έναν κλάδο πολλών εκατομμυρίων δολαρίων σε αδιέξοδο. «Είναι οργισμένος για όλους όσους πλήττονται - από τους αγρότες και τους μεσάζοντες, μέχρι τις εταιρείες συσκευασίας, τους οδηγούς και τις οικογένειές τους που ξαφνικά κινδυνεύουν να χάσουν τη δουλειά τους».   

Στο Κουίνσλαντ δραστηριοποιούνται 150 καλλιεργητές φράουλας και ο ετήσιος τζίρος από το εμπόριο υπολογίζεται στα 130 εκατομμύρια δολάρια Αυστραλίας.   Σύμφωνα με αναφορές της αστυνομίας, φράουλες με βελόνες έχουν βρεθεί στις συσκευασίες 7 διαφορετικών αγροτικών συνδέσμων και ουδείς γνωρίζει πόσοι και ποιοι κρύβονται πίσω από την κακόβουλη πρακτική που έχει επηρεάσει ολόκληρη τη χώρα.   

«Είναι πολλά και περίπλοκα τα πιθανά σενάρια και τα εξετάζουμε όλα, αλλά για αυτό χρειαζόμαστε χρόνο», δήλωσε ο υψηλόβαθμος αξιωματικός της αστυνομίας του Κουίνσλαντ, Ίαν Στιούαρτ. Η κυβέρνηση του Κούινσλαντ προσφέρει αμοιβή 100.000 αυστραλιανών δολαρίων για πληροφορίες που θα οδηγήσουν στη σύλληψη των δραστών.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Eurovision 2026: Το BBC συνδέει το “Ferto” του Akyla με την οικονομική κρίση στην Ελλάδα

E-Daily 3.Left 09.05.2026
Διθυραμβικά σχόλια συνεχίζει να συγκεντρώνει η ελληνική συμμετοχή

Πάτρα: Συναγερμός για διασπορά φυματίωσης – Δεκάδες κρούσματα σε εργάτες γης από το Νεπάλ

E-Daily 2.TopNews 09.05.2026
«Δύσκολος πληθυσμός, κρύβονται και δεν συμμορφώνονται»

Ισόβια κάθειρξη στον δράστη της δολοφονίας 34χρονου έξω από κλαμπ στις Σέρρες το 2025

E-Daily 2.TopNews 09.05.2026
Το φονικό επεισόδιο ξεκίνησε έπειτα από καβγά

Χανταϊός στο κρουαζιερόπλοιο: Ανατροπή με το «σημείο μηδέν» ‑ Δεν μεταδόθηκε από χωματερή

E-Daily 2.TopNews 09.05.2026
Νέα δεδομένα για το «σημείο μηδέν» του χανταϊού

Ο ουρανός πάνω από την Αλάσκα τρελάθηκε, και ο δορυφόρος της NASA κατέγραψε κάθε δευτερόλεπτο

E-Daily 3.Left 09.05.2026
Δορυφόρος της NASA κατέγραψε μια εντυπωσιακή σειρά ατμοσφαιρικών φαινομένων πάνω από τον Κόλπο της Αλάσκας

Καταναλωτικά δάνεια: Πλαφόν στο κόστος και τέλος στις υπερβολικές χρεώσεις έως 100.000 ευρώ

E-Daily 2.TopNews 09.05.2026
Νέο πλαφόν σε καταναλωτικά δάνεια έως 100.000 ευρώ περιορίζει το κόστος αποπληρωμής, ενισχύει τη διαφάνεια και προστατεύει δανειολήπτες από υπερβολικές χρεώσεις, επιβάλλοντας σαφή όρια και ενημέρωση

Μαρινάκης για Τσίπρα: Περιφερόμενος κίνδυνος για τη χώρα, έκλεισε τις τράπεζες και τώρα θέλει να τις εξυγιάνει

Ελλάδα 09.05.2026
Νωρίτερα ο πρώην πρωθυπουργός είχε ζητήσει την επιβολή «πατριωτικής εισφοράς» σε τράπεζες και επιχειρήσεις

Drone στη Λευκάδα: Εξουδετερώθηκαν με ελεγχόμενη έκρηξη τα εκρηκτικά

E-Daily 2.TopNews 09.05.2026
Το θαλάσσιο drone εντόπισαν δύο ψαράδες στη θαλάσσια περιοχή της Βασιλικής

Νέος συναγερμός σε κρουαζιερόπλοιο: Πάνω από 100 ασθενείς από νοροϊό στην Καραϊβική

E-Daily 2.TopNews 09.05.2026
Το πλοίο αυτή τη στιγμή πλέει ανοιχτά των βόρειων ακτών της Δομινικανής Δημοκρατίας και έχει προγραμματιστεί να προσεγγίσει το Nassau, την πρωτεύουσα των Μπαχάμες

Απίστευτο περιστατικό στο αεροδρόμιο του Ντένβερ: Αεροπλάνο χτύπησε άνθρωπο που περπατούσε τον διάδρομο προσγείωσης

E-Daily 2.TopNews 09.05.2026
Η πτήση ακυρώθηκε καθώς αμέσως μετά πήρε φωτιά ο κινητήρας του αεροπλάνου και οι επιβάτες το εγκατέλειψαν χρησιμοποιώντας τις τσουλήθρες για προληπτικούς λόγους

Μήνυμα Πούτιν προς ΝΑΤΟ: «Η Ρωσία πάντα ήταν και θα είναι νικήτρια»

Κόσμος 09.05.2026
Οι δηλώσεις του Ρώσου προέδρου για την Ημέρα της Νίκης στην Κόκκινη Πλατεία