E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Βελόνες και σε μπανάνες ‑ Έπιασαν γυναίκα επ` αυτοφώρω

Διαστάσεις παίρνει το θέμα στην Αυστραλία

Δημοσίευση 17/9/2018 | 19:44

Βελόνες και σε μπανάνες ‑ Έπιασαν γυναίκα επ` αυτοφώρω

Πανικό έχει προκαλέσει στην Αυστραλία η υπόθεση με τις βελόνες μέσα σε φράουλες, υποχρεώνοντας αλυσίδες σούπερ μάρκετ σε όλη τη χώρα να ανακαλέσουν χιλιάδες φράουλες, ενώ φρουτοπαραγωγοί θάβουν ολόκληρες σοδειές για προληπτικούς λόγους.   

Τα σούπερ μάρκετ Aldi και Coles απέσυραν τις φράουλες από τα ράφια τους σε όλη την ήπειρο εκτός από τη Δυτική Αυστραλία, με την αστυνομία να έχει τώρα εντοπίσει και εκεί ένα τουλάχιστον ύποπτο κρούσμα.   

Προς το παρόν άγνωστο παραμένει ποιοι βρίσκονται πίσω από την κακόβουλη πρακτική που τρομοκρατεί τους καταναλωτές και πλήττει τους καλλιεργητές.    Μία 62χρονη γυναίκα συνελήφθη σε κατάστημα στο κεντρικό Κουίνσλαντ καθώς προσπαθούσε να σπρώξει μία βελόνα μέσα σε μία μπανάνα, αλλά οι αρχές εκτιμούν πως πρόκειται για περίπτωση «μίμησης» και πως η γυναίκα δεν συνδέεται με τους δράστες.   

Ένας άντρας από το Γιορκ ανέφερε στην αστυνομία ότι είχε βρει μία βελόνα μέσα στον νεροχύτη που έπλυνες τις φράουλές του. Λίγες ώρες νωρίτερα, ένας επτάχρονος από τη νότια Αυστραλία είχε επίσης βρει μία βελόνα σε φράουλες που προέρχονταν από τη δυτική Αυστραλία.       

Ο πρόεδρος της Ένωσης Καλλιεργητών Φράουλας της Δυτικής Αυστραλίας, Νέιλ Χαντασάιντε γνωστοποίησε πως οι μεσάζοντες και οι ασφαλιστικές εταιρείες ζητούν τώρα από τους καλλιεργητές να σκανάρουν τα φρούτα τους για τυχόν βελόνες.     

«Ως κλάδος, είμαστε βέβαιοι πως οι βελόνες δεν τοποθετούνται στις φάρμες και προσπαθούμε να ενθαρρύνουμε τους καταναλωτές να αγοράσουν φράουλες, διαβεβαιώνοντάς τους πως δεν θα βρουν τίποτα άλλο στα φρούτα. Η κατανάλωσή τους είναι ασφαλής», δήλωσε ο Χαντασάιντε στο ABC.    «Εξετάζουμε διαφορετικούς τρόπους για να αντιμετωπίσουμε το ζήτημα. Ήδη αγοράστηκαν ανιχνευτές μετάλλων και συσκευασίες που σφραγίζονται για την προστασία των φρούτων».    Ο ίδιος ο Χαντασάιντε πλήρωσε 12.400 ευρώ για την εγκατάσταση ενός ανιχνευτή μετάλλων στην δική του φάρμα.   

Οι διανομείς τροφίμων στη Νέα Ζηλανδία ανακοίνωσε σήμερα που αποσύρουν όλες τις εισαγόμενες φράουλες από την Αυστραλία, πλήττοντας τους φρουτοπαραγωγούς. Ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Καλλιεργητών Φράουλας στο Κουίνσλαντ σχολίασε ότι η δολιοφθορά από αγνώστους που ξεκίνησε ως μία μεμονωμένη περίπτωση «καταναλωτικής τρομοκρατίας», οδηγεί τώρα έναν κλάδο πολλών εκατομμυρίων δολαρίων σε αδιέξοδο. «Είναι οργισμένος για όλους όσους πλήττονται - από τους αγρότες και τους μεσάζοντες, μέχρι τις εταιρείες συσκευασίας, τους οδηγούς και τις οικογένειές τους που ξαφνικά κινδυνεύουν να χάσουν τη δουλειά τους».   

Στο Κουίνσλαντ δραστηριοποιούνται 150 καλλιεργητές φράουλας και ο ετήσιος τζίρος από το εμπόριο υπολογίζεται στα 130 εκατομμύρια δολάρια Αυστραλίας.   Σύμφωνα με αναφορές της αστυνομίας, φράουλες με βελόνες έχουν βρεθεί στις συσκευασίες 7 διαφορετικών αγροτικών συνδέσμων και ουδείς γνωρίζει πόσοι και ποιοι κρύβονται πίσω από την κακόβουλη πρακτική που έχει επηρεάσει ολόκληρη τη χώρα.   

«Είναι πολλά και περίπλοκα τα πιθανά σενάρια και τα εξετάζουμε όλα, αλλά για αυτό χρειαζόμαστε χρόνο», δήλωσε ο υψηλόβαθμος αξιωματικός της αστυνομίας του Κουίνσλαντ, Ίαν Στιούαρτ. Η κυβέρνηση του Κούινσλαντ προσφέρει αμοιβή 100.000 αυστραλιανών δολαρίων για πληροφορίες που θα οδηγήσουν στη σύλληψη των δραστών.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΗΠΑ: Οι αμερικανικές αρχές συνέλαβαν την ανιψιά και την εγγονή του Κασέμ Σουλεϊμανί

Κόσμος Χτες
Συνελήφθησαν αφού ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάρκο Ρούμπιο ακύρωσε το καθεστώς μόνιμης διαμονής τους

Συγκλονίζει ο Μιρτσέα Λουτσέσκου: Ζήτησε από τον γιο του, Ραζβάν, εισιτήρια για τον τελικό Κυπέλλου του ΠΑΟΚ

Αθλητικά Νέα Χτες
«Κόκαλο» έμεινε ο Ραζβάν Λουτσέσκου, όταν άκουσε τον πατέρα του στο τηλέφωνο, να του ζητάει δύο εισιτήρια και την κατάκτηση του Κυπέλλου, μετά τα πέντε στεντ και τον απινιδωτή, που του τοποθετήθηκαν την Παρασκευή

Κασίμπασα: Το γκολ της χρονιάς, από τον τερματοφύλακα Ανδρέα Γιαννιώτη, δείτε βίντεο

Αθλητικά Νέα Χτες
Γκολ ποίημα από τον 33χρονο Έλληνα τερματοφύλακα, σε έναν αγώνα επιβίωσης για την παραμονή της ομάδας του, στην κατηγορία

Πάτρα: Ημίγυμνος άνδρας απειλούσε περαστικούς με αντικείμενο

Ελλάδα Χτες
Συνελήφθη από άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. που έσπευσαν στο σημείο

Τραμπ: Τελεσίγραφο 48 ωρών στο Ιράν – «Ανοίγουν οι πύλες της κολάσεως»

Κόσμος Χτες
Απέφυγε να αναφερθεί στον δεύτερο αγνοούμενο πιλότο

Εορταστικό ωράριο των καταστημάτων ‑ Πώς θα λειτουργήσουν

Ελλάδα Χτες
Μάλιστα αύριο Κυριακή των Βαίων θα είναι ανοιχτά τα καταστήματα

«Τσουχτερές» οι τιμές για το πασχαλινό τραπέζι ‑ Αυξήσεις ακόμα και 40%

Οικονομία Χτες
Βαθιά το χέρι στην τσέπη θα κληθούν να βάλουν οι καταναλωτές για το φετινό πασχαλινό τραπέζι. Πώς κινούνται οι τιμές.

Κυριακή Γρίβα: «Η δολοφονία του παιδιού μου ανέδειξε ότι δεν υπάρχει προστασία από την αστυνομία» λέει η μητέρα της

Ελλάδα Χτες
Δύο χρόνια συμπληρώθηκαν από τη νύχτα που η Κυριακή Γρίβα άφησε την τελευταία της πνοή

Αφέθηκε ελεύθερη η Ιωάννα Τούνη

Ελλάδα Χτες
Είχε συλληφθεί έπειτα από μήνυση για βίντεο που ανέβασε με καταδικασθέντα για το revenge ρorn

Τραγωδία στην Κόρινθο: Κατέρρευσε μπαλκόνι και σκότωσε γυναίκα – Τραυματίστηκαν τα παιδιά της

Ελλάδα Χτες
Η γυναίκα φέρεται να εγκλωβίστηκε κάτω από τον όγκο των δομικών υλικών και του τσιμέντου.