E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Βελόνες και σε μπανάνες ‑ Έπιασαν γυναίκα επ` αυτοφώρω

Διαστάσεις παίρνει το θέμα στην Αυστραλία

Δημοσίευση 17/9/2018 | 19:44

Βελόνες και σε μπανάνες ‑ Έπιασαν γυναίκα επ` αυτοφώρω

Πανικό έχει προκαλέσει στην Αυστραλία η υπόθεση με τις βελόνες μέσα σε φράουλες, υποχρεώνοντας αλυσίδες σούπερ μάρκετ σε όλη τη χώρα να ανακαλέσουν χιλιάδες φράουλες, ενώ φρουτοπαραγωγοί θάβουν ολόκληρες σοδειές για προληπτικούς λόγους.   

Τα σούπερ μάρκετ Aldi και Coles απέσυραν τις φράουλες από τα ράφια τους σε όλη την ήπειρο εκτός από τη Δυτική Αυστραλία, με την αστυνομία να έχει τώρα εντοπίσει και εκεί ένα τουλάχιστον ύποπτο κρούσμα.   

Προς το παρόν άγνωστο παραμένει ποιοι βρίσκονται πίσω από την κακόβουλη πρακτική που τρομοκρατεί τους καταναλωτές και πλήττει τους καλλιεργητές.    Μία 62χρονη γυναίκα συνελήφθη σε κατάστημα στο κεντρικό Κουίνσλαντ καθώς προσπαθούσε να σπρώξει μία βελόνα μέσα σε μία μπανάνα, αλλά οι αρχές εκτιμούν πως πρόκειται για περίπτωση «μίμησης» και πως η γυναίκα δεν συνδέεται με τους δράστες.   

Ένας άντρας από το Γιορκ ανέφερε στην αστυνομία ότι είχε βρει μία βελόνα μέσα στον νεροχύτη που έπλυνες τις φράουλές του. Λίγες ώρες νωρίτερα, ένας επτάχρονος από τη νότια Αυστραλία είχε επίσης βρει μία βελόνα σε φράουλες που προέρχονταν από τη δυτική Αυστραλία.       

Ο πρόεδρος της Ένωσης Καλλιεργητών Φράουλας της Δυτικής Αυστραλίας, Νέιλ Χαντασάιντε γνωστοποίησε πως οι μεσάζοντες και οι ασφαλιστικές εταιρείες ζητούν τώρα από τους καλλιεργητές να σκανάρουν τα φρούτα τους για τυχόν βελόνες.     

«Ως κλάδος, είμαστε βέβαιοι πως οι βελόνες δεν τοποθετούνται στις φάρμες και προσπαθούμε να ενθαρρύνουμε τους καταναλωτές να αγοράσουν φράουλες, διαβεβαιώνοντάς τους πως δεν θα βρουν τίποτα άλλο στα φρούτα. Η κατανάλωσή τους είναι ασφαλής», δήλωσε ο Χαντασάιντε στο ABC.    «Εξετάζουμε διαφορετικούς τρόπους για να αντιμετωπίσουμε το ζήτημα. Ήδη αγοράστηκαν ανιχνευτές μετάλλων και συσκευασίες που σφραγίζονται για την προστασία των φρούτων».    Ο ίδιος ο Χαντασάιντε πλήρωσε 12.400 ευρώ για την εγκατάσταση ενός ανιχνευτή μετάλλων στην δική του φάρμα.   

Οι διανομείς τροφίμων στη Νέα Ζηλανδία ανακοίνωσε σήμερα που αποσύρουν όλες τις εισαγόμενες φράουλες από την Αυστραλία, πλήττοντας τους φρουτοπαραγωγούς. Ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Καλλιεργητών Φράουλας στο Κουίνσλαντ σχολίασε ότι η δολιοφθορά από αγνώστους που ξεκίνησε ως μία μεμονωμένη περίπτωση «καταναλωτικής τρομοκρατίας», οδηγεί τώρα έναν κλάδο πολλών εκατομμυρίων δολαρίων σε αδιέξοδο. «Είναι οργισμένος για όλους όσους πλήττονται - από τους αγρότες και τους μεσάζοντες, μέχρι τις εταιρείες συσκευασίας, τους οδηγούς και τις οικογένειές τους που ξαφνικά κινδυνεύουν να χάσουν τη δουλειά τους».   

Στο Κουίνσλαντ δραστηριοποιούνται 150 καλλιεργητές φράουλας και ο ετήσιος τζίρος από το εμπόριο υπολογίζεται στα 130 εκατομμύρια δολάρια Αυστραλίας.   Σύμφωνα με αναφορές της αστυνομίας, φράουλες με βελόνες έχουν βρεθεί στις συσκευασίες 7 διαφορετικών αγροτικών συνδέσμων και ουδείς γνωρίζει πόσοι και ποιοι κρύβονται πίσω από την κακόβουλη πρακτική που έχει επηρεάσει ολόκληρη τη χώρα.   

«Είναι πολλά και περίπλοκα τα πιθανά σενάρια και τα εξετάζουμε όλα, αλλά για αυτό χρειαζόμαστε χρόνο», δήλωσε ο υψηλόβαθμος αξιωματικός της αστυνομίας του Κουίνσλαντ, Ίαν Στιούαρτ. Η κυβέρνηση του Κούινσλαντ προσφέρει αμοιβή 100.000 αυστραλιανών δολαρίων για πληροφορίες που θα οδηγήσουν στη σύλληψη των δραστών.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Σκoτώθηκε ο Ντιόγκο Ζότα σε τρoχαίo

Αθλητικά Νέα 03.07.2025
Σοκ στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο

Μπάγερν Μονάχου: Πέθανε προπονητής κατά τη διάρκεια ποδοσφαιρικού καμπ των Βαυαρών

Αθλητικά Νέα 03.07.2025
Ο Αφγανός έχασε τη ζωή του κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες

ΟΠΕΚΕΠΕ: Υφυπουργός της κυβέρνησης ζήτησε να πληρωθεί επιδότηση σε νεκρό

Ελλάδα 03.07.2025
Οι νέες αποκαλύψεις για το σκάνδαλο στον ΟΠΕΚΕΠΕ - Στις νέες δικογραφίες που έρχονται, γίνεται λόγος για συνολικά 30 βουλευτές

Φωτιά στην Ιεράπετρα: Σε τρία μέτωπα η μάχη

Ελλάδα 03.07.2025
Εκκενώθηκαν οικισμοί, κάηκαν σπίτια

Η Γερμανία λανσάρει καύσιμο που αποτελείται κατά 95% από μη ορυκτές πρώτες ύλες

Κόσμος 03.07.2025
Πριν από λίγες ημέρες ένα πρατήριο καυσίμων κοντά στη Βρέμη της αλυσίδας Classic έγινε το πρώτο στην Ευρώπη που διένειμε το Klima Benzin 95

Γαλλία: Ελεγχόμενες βουτιές στον Σηκουάνα

Κόσμος 03.07.2025
Μπάνια στον Σπρέε ζητούν οι Βερολινέζοι

Έρχονται αυτόματα πρόστιμα από την ΑΑΔΕ ‑ Τι αλλάζει

Οικονομία 03.07.2025
Ειδοποιητήρια σε real time μέσω myAADE και email - Έως 500 ευρώ τα πρόστιμα χωρίς ανθρώπινη παρέμβαση

Βίντεο: Ασυνήθιστο κύμα ψύχους σαρώνει την Αργεντινή

Κόσμος 03.07.2025
Παραλίες στον Ατλαντικό, όπως η Μιραμάρ καλύφθηκαν από χιόνι - Tα θερμόμετρα χθες στο Μπουένος Αιρες έδειχναν –19° Κελσίου