E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Μητσοτάκης στη ΔΕΘ: Η «μπηχτή» στο ΑΠΕ, ο Κούδας και το... «ιπτάμενο» μικρόφωνο

Παραλίγο ατύχημα για τον Κυριάκο Μητσοτάκη όταν μικρόφωνο της ΕΡΤ «προσγειώθηκε» μπροστά του

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 15/9/2018 | 17:52

Μητσοτάκης στη ΔΕΘ: Η «μπηχτή» στο ΑΠΕ, ο Κούδας και το... «ιπτάμενο» μικρόφωνο

Στα περίπτερα της 83ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης ξεναγήθηκε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ συνομίλησε με εκθέτες, αλλά και με το κοινό.

Στις 10.30 έφτασε στα γραφεία της διοίκησης της ΔΕΘ Helexpo, όπου ο πρόεδρος της, Αναστάσιος Τζήκας, τον ενημέρωσε για τα στοιχεία που συνθέτουν τη φετινή διοργάνωση. Παρουσίασε στον κ. Μητσοτάκη το σχέδιο ανάπλασης της ΔΕΘ ύψους 120 εκατ. ευρώ, η οποία προβλέπεται να έχει ολοκληρωθεί το 2026. Ο κ. Μητσοτάκης εξέφρασε τη συμφωνία του με το σχέδιο ανάπλασης και είπε ότι αυτό θα λειτουργήσει αναπτυξιακά και για τη διεθνή έκθεση και για την πόλη της Θεσσαλονίκης.

Ο πρόεδρος της ΝΔ είχε επίσης συνάντηση και με εκπροσώπους του σωματείων των εργαζομένων στη ΔΕΘ. Στην αρχή της συνάντησης ο πρόεδρος της ΝΔ παρατήρησε ότι τα τηλεοπτικά συνεργεία είναι περισσότερα σε σχέση με πέρυσι κι όταν οι φωτορεπόρτερ του ζήτησαν να κοιτάξει από την άλλη πλευρά για να τραβήξουν φωτογραφίες ο κ. Μητσοτάκης σχολίασε: «Κοιτάζω το ίδιο καλά και αριστερά και δεξιά».

Το «καρφί» στο ΑΠΕ

Από τη βόλτα του προέδρου, δεν έλειψαν οι εκπλήξεις αλλά και τα «καρφιά». Περνώντας από το περίπτερο του Αθηναϊκού και Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων και ενώ του ζητήθηκε από τους δημοσιογράφους του ΑΠΕ -ΜΠΕ να κάνει δηλώσεις, ο κ. Μητσοτάκης αρκέστηκε στο να σχολιάσει : «Πολύ ωραία τα βλέπουμε τα πράγματα με τον Τσίπρα».

Δώρα φανέλες από Άρη και Ηρακλή και τα... εγκαίνια της νέας Τούμπας

Ο πρόεδρος της ΝΔ επισκέφθηκε επίσης το περίπτερο του Άρη, όπου ο πρόεδρος της ομάδας του χάρισε μία φανέλα με το όνομά του και τον αριθμό 1, ως μία συμβολική κίνηση για την πρωτιά στις επερχόμενες εκλογές. Στη συνέχεια, πέρασε από το αντίστοιχο του Ηρακλή, όπου και εκεί πήρε ως δώρο μία φανέλα με τον αριθμό 110, όσα και τα χρόνια του «Γηραιού».

O κ.Μητσοτάκης επισκέφθηκε και το σταντ της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, όπου τον υποδέχθηκαν ο ζωντανός θρύλος της ομάδας, Γιώργος Κούδας, ο πρώην παίκτης του ΠΑΟΚ και νυν ευρωβουλευτής της ΝΔ, Θεόδωρος Ζαγοράκης, ο βουλευτής του κόμματος, Σταύρος Καλαφάτης και ο πρώην γενικός γραμματέας δημοσίων έργων Στράτος Σιμόπουλος.

Σε μία σύντομη συνομιλία που είχε με τους παρευρισκομένους τόνισε ότι η ΝΔ θα κάνει ότι μπορεί για την υλοποίηση του νέου γηπέδου του ΠΑΟΚ στην Τούμπα. Από την πλευρά του ο Γιώργος Κούδας τόνισε απευθυνόμενος στον κ. Μητσοτάκη ότι εύχεται να εγκαινιάσει ο ίδιος το νέο γήπεδο του ΠΑΟΚ. «Χαρά μου θα είναι να το εγκαινιάσω, να γίνει ένα γηπέδο κόσμημα, αντάξιο της ιστορίας του συλλόγου και να φιλοξενήσει στο μέλλον μεγάλους ευρωπαϊκούς αγώνες. Ο ΠΑΟΚ θα αποκτήσει το γήπεδο που το αξίζει», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

Virtual reality, videogames και το ηλεκτροκινούμενο αυτοκίνητο

Έπειτα ο κ. Μητσοτάκης πήγε στο περίπτερο των ηλεκτρονικών παιχνιδιών και συνομίλησε με τους νεαρούς gamers. Μάλιστα δοκίμασε και ο ίδιος την εμπειρία της επαυξημένης πραγματικότητας φορώντας τα ειδικά γυαλιά.

Στη συνέχεια, περιεργάστηκε το ηλεκτροκινούμενο αυτοκίνητο που εκτίθεται στον υπαίθριο χώρο της ΔΕΘ. Μιλώντας μάλιστα με τους υπεύθυνους, σημείωσε ότι ετοιμάζει και μέσα στον επόμενο μήνα θα παρουσιάσει ένα μεγαλόπνοο σχέδιο για τη συνολική προώθηση της ηλεκτροκίνησης στη χώρα.

Το απρόοπτο με το «ιπτάμενο» μικρόφωνο

Από την επίσκεψη δεν έλειψαν και τα απρόοπτα, όταν κατά τη διάρκεια της περιήγησης του Κυριάκου Μητσοτάκη ένα μικρόφωνο της ΕΡΤ «προσγειώθηκε» μπροστά του. Το μικρόφωνο του boom έφυγε από τη θέση του και έπεσε στο κεφάλι ενός αστυνομικού. Ένα μέτρο πιο πίσω βρισκόταν το κεφάλι του προέδρου της ΝΔ.

Σημειώνεται, ότι απόψε στις 8 το βράδυ ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα πραγματοποιήσει την καθιερωμένη ομιλία του στο «Βελλίδειο», ενώ αύριο στη 1 το μεσημέρι, στον ίδιο χώρο θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Παιχνίδια εξουσίας στα Τίρανα: Το μπρα ντε φερ Ερντογάν με Μακρόν ‑ Έσφιξε το δάχτυλο για πολλή ώρα

Κόσμος 18.05.2025
Με όρους ισχύος και επίδειξης εξουσίας αντιμετωπίστηκε από τουρκικά μέσα και χρήστες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στην Τουρκία το στιγμιότυπο μεταξύ των προέδρων της Γαλλίας και της Τουρκίας στα Τίρανα

Χανιά: Σκότωσαν και διαμέλισαν χελώνα caretta‑caretta επειδή τη θεωρούσαν... επιθετική

Ελλάδα 18.05.2025
Οργισμένες οι φιλοζωικές οργανώσεις ζητούν την παρέμβαση των αρμόδιων Αρχών

Eurovision 2025: Γρονθοκοπήθηκε διαδηλωτής που διαμαρτυρόταν κατά τη διάρκεια της εμφάνισης του Ισραήλ

Κόσμος 18.05.2025
Το επίμαχο περιστατικό λίγο πριν ανέβει στη σκηνή η εκπρόσωπος του Ισραήλ

Ηράκλειο: Πτώμα άνδρα εντοπίστηκε σε περιπατητικό μονοπάτι

Ελλάδα 18.05.2025
Το πτώμα ενός άνδρα 59 ετών, εντοπίστηκε σε περιπατητικό μονοπάτι στην περιοχή του Γιούχτα στο Δήμο Αρχανών Αστερουσίων Ηρακλείου

Ξεσκεπάστηκε απάτη με τυριά «φαντάσματα» ‑ Τα πλαστά τιμολόγια και τα ανώνυμα τηλέφωνα

Ελλάδα 18.05.2025
Ξεπερνά το εκατομμύριο η ζημιά – Έκδοση βουλεύματος από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Λάρισας

«Ακούγαμε ουρλιαχτά» ‑ Μαρτυρίες σοκ για το σκάφος που «καρφώθηκε» στη γέφυρα Μπρούκλιν

Κόσμος 18.05.2025
«Σε εκείνο το σημείο συνειδητοποιήσαμε ότι γινόμαστε μάρτυρες μιας τραγωδίας. Είναι αρκετά φρικτό... »

Επίθεση με γκαζάκια στο σπίτι του πρώην προέδρου του ΕΟΔΑΣΑΑΜ

Ελλάδα 18.05.2025
Επίθεση με γκαζάκια σημειώθηκε, στο σπίτι του πρώην προέδρου του ΕΟΔΑΣΑΑΜ

Στίβος: Τρίτη στο Τόκιο η Τατιάνα Γκούσιν

Αθλητικά Νέα 18.05.2025
Η Τατιάνα Γκούσιν κατέλαβε την τρίτη θέση στο διεθνές μίτινγκ «Golden Grand Prix», το οποίο διεξήχθη στο Τόκιο

«Κατέρρευσε» η Κνωσός! Η Μενδώνη δίνει εξηγήσεις για τη σοκαριστική φθορά στα δελφίνια

Ελλάδα 18.05.2025
Η υπουργός Πολιτισμού απαντάει στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Νίκο Ανδρουλάκη που μίλησε για εγκατάλειψη του αρχαιολογικού χώρου της Κνωσού

Αν είσαι άνεργος, μπορεί να δικαιούσαι 8.000€ – Μάθε τώρα πώς!

Οικονομία 18.05.2025
Το πλαφόν για το νέο επίδομα ανεργίας έχει οριστεί στα 1.295 ευρώ, εφόσον ο άνεργος έχει πολλά χρόνια ασφάλισης και αυξημένες αποδοχές

«Είναι θαύμα που είμαι ζωντανή»: Μια 33χρονη κόντεψε να πεθάνει μετά από 10ωρη πτήση – Τι της συνέβη

Κόσμος 18.05.2025
Έφτασε ένα βήμα πριν το θάνατο, όταν ταξίδευε από το Τορόντο στο Ντουμπάι

Τραγωδία στην Πάτρα: Πέθανε την ώρα που χόρευε σε γαμήλιο γλέντι

Ελλάδα 18.05.2025
Στο σημείο έσπευσε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, το οποίο μετέφερε τον άτυχο άνδρα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών , όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του