E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Κόπηκε από χαρτί και θα πέθαινε από θανατηφόρο μικρόβιο

Απίστευτο και όμως αληθινό

Δημοσίευση 9/9/2018 | 12:31

Κόπηκε από χαρτί και θα πέθαινε από θανατηφόρο μικρόβιο

Τυχερός μέσα στην ατυχία του στάθηκε ένας νεαρός εμπορικός αντιπρόσωπος από το Κουίνσλαντ της βόρειας Αυστραλίας, ο οποίος κόντεψε να χάσει ακόμα και την ζωή του, εξαιτίας ενός μικρού κοψίματος από χαρτί σε δάχτυλο του χεριού του. Σκληρή εικόνα.

Ο 27χρονος Ράιαν Τέιλορ βρισκόταν στην αυλή του σπιτιού του, διαβάζοντας ένα βιβλίο, όταν με μία λάθος κίνηση έκοψε τον παράμεσο του δεξιού του χεριού. Χωρίς να θορυβηθεί ιδιαίτερα συνέχισε τις καθημερινές του εργασίες, ώσπου αντιλήφθηκε ότι η πληγή στο χέρι του είχε επεκταθεί ταχύτατα, ενώ πύον κι αίμα έβγαιναν ασταμάτητα.

Χωρίς να υποψιαστεί ότι κάτι πήγαινε πολύ στραβά, ο Τέιλορ μετέβη στο τοπικό κέντρο υγείας, όπου οι γιατροί τον καθησύχασαν, κάνοντας λόγο για μία μικρή μόλυνση. Όμως τα πράγματα ήταν πολύ χειρότερα.

Λίγες ώρες αργότερα, η πληγή άρχισε να κακοφορμίζει, ενώ είχε καλύψει ολόκληρη την παλάμη του 27χρονου και επεκτεινόταν προς τον βραχίονά του. Χρειάστηκαν μερικές συμπληρωματικές εξετάσεις ώστε το νοσηλευτικό προσωπικό να αντιληφθεί ότι ο νεαρός αντιμετώπιζε θανάσιμο κίνδυνο, καθώς είχε προσβληθεί από νεκρωτική περιτονίτιδα, μία ασθένεια που προκαλεί καταστροφή του λεπτού ιστού του δέρματος και στο 30% των περιπτώσεων οδηγεί στον θάνατο, ενώ ο ακρωτηριασμός των μολυσμένων μελών θεωρείται σχεδόν επιβεβλημένος σε περιπτώσεις που η μόλυνση έχει προχωρήσει αρκετά.

Ευτυχώς, ο Τέιλορ, όμως στάθηκε τυχερός. Μετά από 10 χειρουργικές επεμβάσεις σε διάστημα λιγότερο των δύο εβδομάδων και συνεχή καθαρισμό των ιστών από το μολυσμένο δέρμα, ο 27χρονος ιδιωτικός υπάλληλος κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή, ενώ γλίτωσε κι από τον μερικό ακρωτηριασμό του δεξιού του χεριού. Ο ίδιος αισθάνεται αρκετά τυχερός που απέφυγε τα χειρότερα, εφιστώντας την προσοχή σε όλους σε περίπτωση που μετά από έναν αμελητέο τραυματισμό παρατηρήσουν ασυνήθιστη εξέλιξη της πληγής.

Η νεκρωτική περιτονίτιδα (necrotazing fasciitis) οφείλεται στην «εισβολή» στο δέρμα σαρκοφάγων ζωυφίων, τα οποία καταστρέφουν τον μαλακό ιστό και μπορεί να αντιμετωπιστεί μόνο με γρήγορη διάγνωση, χορήγησε αντιβιοτικών και συνεχείς επεμβάσεις καθαρισμού των ιστών.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ο Τραμπ περιμένει 30 έως 50 εκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου από την Βενεζουέλα

Κόσμος 07.01.2026
«Ο Τραμπ εγκαθιστά χωρίς κόμπλεξ ένα αμερικανικό προτεκτοράτο σε μία κυρίαρχη χώρα και διεκδικεί δικαιώματα στους πόρους της»

Λαϊκές αγορές: Αναστέλλεται η απεργία ‑ Κανονικά από την Παρασκευή η λειτουργία τους

Ελλάδα 07.01.2026
Δεν θα πραγματοποιηθεί η προγραμματισμένη δράση στη λαχαναγορά - Η ανακοίνωση για τις λαϊκές αγορές

Κλείνουν τα Τέμπη οι αγρότες – Απαντούν με κλιμάκωση στα μέτρα της κυβέρνησης

Ελλάδα 07.01.2026
Σε εισήγηση για ανάλογο αποκλεισμό δείχνει πως βαδίζει και το μπλόκο της Θήβας

Αγρότες: Εμπαιγμός τα μέτρα, ειδικά η ρύθμιση για το ρεύμα – «Θέλουν να μας εξαφανίσουν» – Συσκέψεις στα μπλόκα

Ελλάδα 07.01.2026
Αρνητικές είναι οι πρώτες αντιδράσεις των αγροτοκτηνοτρόφων στην εξειδίκευση των μέτρων της κυβέρνησης

Προκαταρκτική έρευνα για τις δηλώσεις Βαρουφάκη – Εξετάζεται «διαφήμιση χρήσης ουσιών»

Ελλάδα 07.01.2026
Οι αναφορές του προέδρου του ΜέΡΑ25 αφορούν περιστατικό που, όπως ο ίδιος σημείωσε, έλαβε χώρα 37 χρόνια πριν, το 1989, στο εξωτερικό

Σφοδρός καύσωνας στην Αυστραλία

Κόσμος 07.01.2026
Προειδοποίηση για ακραίο κίνδυνο πυρκαγιάς

Νεκρός Ρώσος μεγιστάνας, το ελικόπτερό του έμπλεξε σε καλώδια και συνετρίβη

Κόσμος 07.01.2026
Νεκρός είναι ο Ιλίας Γκιμαντουτντίνοφ

Είχε σκύλο με λουρί να τρέχει έξω από το ΙΧ στη Θεσσαλονίκη – «Το ζώο το αγαπώ»

Ελλάδα 07.01.2026
Το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο για «κακοποίηση ζώου»

Η ΕΛ.ΑΣ έστειλε στον εισαγγελέα το βίντεο του Βαρουφάκη που παραδέχεται πως έχει πάρει ecstacy

Ελλάδα 07.01.2026
Η Δίωξη Ναρκωτικών έστειλε το βίντεο στις εισαγγελικές αρχές προκειμένου να διαπιστωθεί αν προκύπτουν ζητήματα διερεύνησης

«Βόμβα» Αταμάν για το μέλλον στον Παναθηναϊκό

Αθλητικά Νέα 07.01.2026
Ο Εργκίν Αταμαν ανέλαβε την ευθύνη για την εικόνα του Παναθηναϊκού ενώ προχώρησε και σε μία βαρύγδουπη δήλωση αναφορικά με το μέλλον του

Σοκαριστικό: Ο Τραμπ εξευτελίζει δημόσια τον Μακρόν

Κόσμος 07.01.2026
«Σε ικετεύω, θα κάνω ό,τι θέλεις, κύριε, μου έλεγε και κλαψούριζε»

Ζητώ συγγνώμη, το παιδί μου θα πληρώσει, λέει η μάνα του 16χρονου

Ελλάδα 07.01.2026
Βαριές κακώσεις σε όλο το σώμα του 17χρονου στις Σέρρες έδειξε η ιατροδικαστική