E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Τσίπρας: Πρώτη φορά μετά από 8 χρόνια ένας πρωθυπουργός με δικό του πρόγραμμα στη ΔΕΘ

«Η Θεσσαλονίκη δεν είναι φτωχός συγγενής»

Δημοσίευση 1/9/2018 | 12:50

Τσίπρας: Πρώτη φορά μετά από 8 χρόνια ένας πρωθυπουργός με δικό του πρόγραμμα στη ΔΕΘ

«Είναι η πρώτη φορά, μετά από 8 χρόνια, που πρωθυπουργός της Ελλάδας θα μιλήσει στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης και θα παρουσιάσει το σχέδιο της δικής του κυβέρνησης», τόνισε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, στην εισαγωγική τοποθέτηση, στη σύσκεψη με εκπροσώπους των παραγωγικών φορέων της Βόρειας, ενόψει της 83ης ΔΕΘ.

Το ζήτημα είναι το σχέδιο που θα παρουσιάσει να μην είναι μόνο της κυβέρνησης, αλλά να περιέχει και τις προτάσεις των παραγωγικών φορέων, γι αυτό γίνεται και η σύσκεψη, είπε ο πρωθυπουργός.

Για την 83η ΔΕΘ τόνισε ότι σηματοδοτεί το πέρασμα στη νέα εποχή για την Ελλάδα, μετά την έξοδο από τα μνημόνια και έστειλε το μήνυμα λέγοντας ότι μπορούμε πια να αισιοδοξούμε, χωρίς να εφησυχάζουμε.

«Για πρώτη φορά, μετά από 8 χρόνια, δημιουργείται ένας δημοσιονομικός χώρος και θέλω να συζητήσω μαζί σας για τη δίκαιη κατανομή του», επισήμανε ο πρωθυπουργός, λέγοντας πως προτεραιότητα έχει η ελάφρυνση των κοινωνικών στρωμάτων που σήκωσαν το μεγαλύτερο βάρος της δημοσιονομικής προσαρμογής.

Ταυτόχρονα έδωσε ιδιαίτερη σημασία στην πραγματοποίηση των αναγκαίων μεταρρυθμίσεων για να μην γυρίσει η χώρα στις πολιτικές που την οδήγησαν στη χρεοκοπία.

Η κυβέρνηση είπε έχει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας και αυτό θα εξειδικεύσει για την περιοχή της Μακεδονίας και της Θράκης στη διάρκεια της σύσκεψης.

Για τη Θεσσαλονίκη επισήμανε πως με την επίλυση του ονοματολογικού της πΓΔΜ θα γνωρίσει μια ραγδαία ανάπτυξη τα επόμενα τέσσερα χρόνια και θα γίνει πραγματικά η πρωτεύουσα των Βαλκανίων και θα είναι μια πόλη που θα παρακαλάει φέρνοντας τον τίτλο της συμπρωτεύουσας.

Παρατήρησε ότι είναι η δεύτερη φορά που πραγματοποιείται η σύσκεψη με τους φορείς της Β. Ελλάδας στη Θεσσαλονίκη και όχι στην Αθήνα, όπως γινόταν παλιά, πριν λειτουργήσει το Γραφείο Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη και σημείωσε πως αυτό δείχνει ότι η Θεσσαλονίκη δεν είναι «φτωχός συγγενής».

Ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε πολύ σημαντικό το γεγονός ότι η τιμώμενη χώρα στη φετινή ΔΕΘ είναι οι ΗΠΑ και πως η 83η ΔΕΘ είναι η μεγαλύτερη της δεκαετίας.

Στη σύσκεψη συμμετέχουν ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, οι αναπληρωτές υπουργοί Βιομηχανίας Στέργιος Πιτσιόρλας, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σωκράτης Φάμελλος, οι υφυπουργοί παρά τω πρωθυπουργώ Δημήτρης Λιάκος, Οικονομίας και Ανάπτυξης Στάθης Γιαννακίδης, Μακεδονίας-Θράκης Κατερίνα Νοτοπούλου και ο διευθυντής του Οικονομικού Γραφείου του πρωθυπουργού Γιώργος Τσίπρας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τρόμος για φοιτήτρια στη Θεσσαλονίκη: Ο πρώην της έγινε stalker για έναν ολόκληρο χρόνο

Ελλάδα 11.10.2025
Η σοκαριστική εξομολόγηση για την κόλαση που βίωνε

Αγιος Παντελεήμονας: Βίντεο ντοκουμέντο ‑ Η στιγμή που ο 47χρονος ζητά βοήθεια αιμόφυρτος

Ελλάδα 11.10.2025
Στο βίντεο ο άνδρας φαίνεται με τα αίματα στο κεφάλι και τα tie wrap στα χέρια

Γερμανία: Βασάνιζε για ώρες η 17χρονη θετή κόρη την Ίρις Στάλτσερ ‑ Της έκαψε μέχρι και τα μαλλιά!

Κόσμος 11.10.2025
Η δήμαρχος του Χέρντεκε επιβίωσε από την σαδιστική επίθεση

Σοβαρό τροχαίο στην εθνική οδό – Νταλίκα παρέσυρε ΙΧ που είχε σταματήσει στη ΛΕΑ – Απεγκλωβίστηκε ο οδηγός

Ελλάδα Χτες
Το ΙΧ ακινητοποιήθηκε λόγω βλάβης και είχε κάνει στην άκρη - Σώθηκε ο 80χρονος οδηγός

Οι μεγιστάνες της τεχνολογίας ετοιμάζουν καταφύγια για την «Ημέρα της Κρίσης»: Πρέπει να ανησυχούμε;

Κόσμος Χτες
Γιατί ο Ζούκερμπεργκ και άλλοι κρίσοι ετοιμάζονται για «τέλος του κόσμου».

Επίθεση με πιρούνι στην έγκυο: Νέο βίντεο ντοκουμέντο δείχνει τον δράστη μεθυσμένο

Ελλάδα Χτες
Ο σεσημασμένος 43χρονος δράστης, είχε στον όνομά του βαρύ ποινικό μητρώο, με δώδεκα συλλήψεις και ιστορικό κακοποιητικής συμπεριφοράς που ξεκινάει από το 2012.

Καρυστιανού: «Για να δίνουν το πράσινο φως για εκταφή, έχουν σκεφτεί τρόπο να ελέγξουν το αποτέλεσμα»

Ελλάδα Χτες
«Υποχρεωτικά πρέπει να απευθυνθούμε σε εργαστήρια του εξωτερικού και για θέμα αξιοπιστίας και για θέμα εμπιστοσύνης στο ελληνικό κράτος».

Πέθανε ο Τζον Λοτζ, τραγουδιστής και μπασίστας των Moody Blues

Κόσμος Χτες
Οι Moody Blues αναγνωρίζονται ευρέως ως πρωτοπόροι του προγκρέσιβ ροκ

«Αφιερώνω το Νόμπελ Ειρήνης στον Τραμπ», είπε η νικήτρια Μαρία Κορίνα Ματσάδο

Κόσμος Χτες
Οργή από τον Αμερικανό πρόεδρο που έχασε