E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Μητέρα ξεψύχησε αβοήθητη γιατί το τοπικό Κέντρο Υγείας ήταν κλειστό!

Λόγω έλλειψης ιατρών εφημερεύει μόνο τις ζυγές μέρες του μήνα και τις υπόλοιπες έως τις 3 η ώρα το μεσημέρι

Δημοσίευση 29/8/2018 | 15:52

Μητέρα ξεψύχησε αβοήθητη γιατί το τοπικό Κέντρο Υγείας ήταν κλειστό!

Το βράδυ της περασμένης Δευτέρας, κι ενώ ο Πρωθυπουργός έσβηνε και έγραφε ονόματα για τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης, μια 48χρονη μητέρα δύο ανήλικων κοριτσιών κατέληγε μέσα στο σπίτι της, το οποίο βρίσκεται 50 μέτρα από το Κέντρο Υγείας Μαργαριτίου Θεσπρωτίας, χωρίς να μπορέσει να λαβει καμία βοήθεια, καθώς το Κέντρο Υγείας ήταν κλειστό από τις 3 το μεσημέρι λόγω ελλείψεων Ιατρών.

Αυτό καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), αποτυπώνοντας αυτό το θλιβερό συμβάν για να δείξει την κατάσταση αποδιοργάνωσης στην οποία βρίσκονται τα Κέντρα Υγείας ανα τη χώρα.

"Οι γιατροί του Κέντρου Υγείας είναι πεπεισμένοι ότι πιθανότατα θα έσωζαν τη γυναίκα εάν το Κέντρο Υγείας ήταν ανοικτό. Στο Κέντρο Υγείας ήταν γνωστό το ιστορικό της. Κλήθηκε ασθενοφόρο από το Κέντρο Υγείας Ηγουμενίτσας, καθώς το Κέντρο Υγείας Μαργαριτίου δεν διαθέτει αςθενοφόρο. Σε περισσότερο από μία ώρα διεκομίσθη στο ΤΕΠ του Κέντρου Υγείας Ηγουμενίτσας, χρόνος που όμως απεδείχθη μοιραίος" επισημαίνεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε η ΠΟΕΔΗΝ.

Το Κέντρο Υγείας Μαργαριτίου βρίσκεται 60 χιλιόμετρα από το νοσοκομείο Πρέβεζας, 28 χιλιόμετρα από Κ.Υ. Ηγουμενίτσας (ΤΕΠ), 24 χιλιόμετρα από το Κ.Υ. Πάργας. Οι ιατροί που υπηρετούν είναι η Διευθύντρια Οδοντίατρος και τρεις Γενικοί Ιατροί. Εξυπηρετεί 5000 κατοίκους τον χειμώνα και το καλοκαίρι ο πληθυσμός διπλασιάζεται.

Λόγω έλλειψης ιατρών εφημερεύει μόνο τις ζυγές μέρες του μήνα και τις υπόλοιπες έως τις 3 η ώρα το μεσημέρι. Τις μονές ημέρες το μήνα εφημερεύει το Κέντρο Υγείας Πάργας.

"Δυστυχώς η γυναίκα χάθηκε επειδή αντιμετώπισε πρόβλημα σε μονή ημέρα του μήνα" σχολιάζει δηκτικά η Ομοσπονδία.

Σοβαρά προβλήματα καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ και για τη λειτουργία του Κέντρου Υγείας Σαλαμίνας. Σύμφωνα με την Ομοσπονδία, οι βιαιοπραγίες σε βάρος του προσωπικού και οι κλοπές βρίσκονται στην ημερήσια διάταξη, λόγω της πλημμελούς φύλαξης. Γίνονται διαρρήξεις οχημάτων από το προαύλιο και βίαιες επιθέσεις στο Ιατρονοσηλευτικό Προσωπικό. Οι φραστικές επιθέσεις και απειλές από Ρομα είναι καθημερινό φαινόμενο.

Καταγγέλλεται δε συγκεκριμένο συμβάν. "Το βράδυ 29/9/2018 Νοσηλευτής ξυλοκοπήθηκε αναίτια από συνοδούς μιας ασθενούς ρομά κατά την εξέταση αυτής". Η ΠΟΕΔΗΝ ζητεί "προτού υπάρξει σοβαρός τραυματισμός συναδέλφου, να επιληφθεί το Υπουργείο Υγείας και να αυξηθεί η φύλαξη".

Ανάλογα συμβάντα έχουν καταγραφεί και στο Κέντρο Υγείας Λυγουριου. Γιατρός δέχθηκε πρόςφατα επίθεση αναίτια από ομάδα Ρομα (γρονθοκοπήθηκε πολλές φορές βίαια). Οι γιατροί και οι νοσηλευτές είναι αναστατωμένοι καθότι είναι εκτεθειμένοι σε βίαιες συμπεριφορές συνοδών και ασθενών χωρίς αιτία. Αυτά συμβαίνουν λόγω πλημμελούς φύλαξης, αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ.

Ρουσφέτια στο Κέντρο Υγείας Ορεστιάδας

Την ίδια στιγμή, η Ομοςπονδία καταγγέλλει πως τοποθετήθηκε Νοσηλεύτρια στο Κέντρο Υγείας Ορεστιάδας με απόσπαση λόγω συνυπηρέτησης με ένστολο σύζυγο χωρίς να έχουν ανάγκη από Νοσηλευτικό Προσωπικό. Μάλιστα ο σύζυγος ένστολος υπηρετεί σε Στρατιωτική Μονάδα της περιφέρειας Διδυμοτείχου στην οποία βρίσκεται το Γενικό Νοσοκομείο Διδυμοτείχου που στενάζει από τις ελλείψεις Νοσηλευτικού Προσωπικού, με δεκάδες σχετικές καταγγελίες από την ΠΟΕΔΗΝ.

Χαρακτηριστική είναι η επιστολή του Διευθυντή του Κέντρου Υγείας και του Σωματείου Εργαζομένων. Ο Διευθυντής Ιατρός του Κ.Υ. Ορεστιάδας ζητει, να μην ικανοποιούνται αιτήματα αποσπάσεων Νοσηλευτικού Προσωπικού στο Κέντρο Υγείας Ορεστιάδας, διότι το υπάρχον προσωπικό καλύπτει τις ανάγκες.

Μάλιστα ζητεί οι Νοσηλεύτριες που αποσπώνται από εδώ και στο εξής γιασυνυπηρέτηση με ένστολο σύζυγο να τοποθετούνται στο Νοσοκομείο Διδυμοτείχου και όχι στο Κέντρο Υγείας Ορεστιάδας όπως έχει το δικαίωμα εκ του νόμου ο Διοικητής της 4ηςΥΠΕ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τραγωδία στο Βόλο: Ένοχος μόνο για πλημμελήματα ο οδηγός της μηχανής που παρέσυρε παππού και βρέφος

Ελλάδα 21.11.2025
Το δικαστήριο τον απάλλαξε για το κακούργημα της επικίνδυνης οδήγησης - Καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης δύο ετών με αναστολή

Μαμντάνι για τη συνάντηση με τον Τραμπ: «Έχω πολλές διαφωνίες με τον πρόεδρο, αλλά δεν πρόκειται για εμένα»

Κόσμος Χτες
«Πρόκειται για τη σχέση μεταξύ της πόλης της Νέας Υόρκης και του Λευκού Οίκου», πρόσθεσε

Πέθανε στα 63 ο Gary «Mani» Mounfield των Stone Roses και Primal Scream

Πολιτισμός Χτες
Ο Mounfield υπήρξε ιδρυτικό μέλος των Stone Roses, συγκροτήματος που καθόρισε τον λεγόμενο ήχο του «Madchester»

Καισαριανή: Εμπρησμός σε γνωστό μπαρ

Ελλάδα Χτες
«Πόλεμο συμφερόντων» βλέπει η ΕΛΑΣ

Πολική νύχτα στην Αλάσκα: Η πόλη που δεν θα δει ήλιο για δύο μήνες

Κόσμος Χτες
Βίντεο από την τελευταία ανατολή για το 2025

Σάλος στις ΗΠΑ: Έξι Δημοκρατικοί καλούν τον στρατό να μην υπακούει σε παράνομες διαταγές

Κόσμος Χτες
«Η προδοσία τιμωρείται με θάνατο» λέει ο Τραμπ

Το Grok του Έλον Μασκ αρνήθηκε το Ολοκαύτωμα

Κόσμος Χτες
Ξεκίνησε έρευνα στη Γαλλία

Θεσσαλονίκη: Τρίχρονο αγοράκι έπεσε από τις κερκίδες του Ποσειδώνιου Κολυμβητηρίου

Ελλάδα Χτες
Διακομίστηκε με τραύμα στο κεφάλι στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, όπου νοσηλεύεται, εκτός κινδύνου

Ισπανία: Η Meta καταδικάστηκε για «αθέμιτο ανταγωνισμό»

Κόσμος Χτες
Αποζημίωση 540 εκατ. ευρώ σε ΜΜΕ

Πειραιάς: 34χρονος γρονθοκόπησε οδηγό ταξί επειδή αρνήθηκε να τον μεταφέρει

Ελλάδα Χτες
Ο 34χρονος μπήκε σε ταξί που οδηγούσε 51χρονος και απαίτησε να μεταφερθεί στον προορισμό του