E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Προφυλακιστέοι οι τρεις αλλοδαποί για τη δολοφονία στου Φιλοπάππου

Δεν είχαμε σκοπό να σκοτώσουμε μόνο να ληστέψουμε, είπαν

Δημοσίευση 27/8/2018 | 14:16

Προφυλακιστέοι οι τρεις αλλοδαποί για τη δολοφονία στου Φιλοπάππου

Το δρόμο για τις φυλακές πήραν μετά τις απολογίες τους στον ανακριτή οι τρεις αλλοδαποί - δύο Πακιστανοί, ηλικίας 17 και 28 ετών και ένας 25χρονος Ιρακινός - κατηγορούμενοι για την ανθρωποκτονία του 25χρονου φοιτητή Νικόλα Μουστάκα, ανήμερα του 15Αυγουστου, στον λόφο του Φιλοπάππου.

Σε βάρος τους η εισαγγελία άσκησε κακουργηματικές ποινικές διώξεις για τις οποίες απολογήθηκαν ενώπιον του 13ου ανακριτή και για αυτές τις κατηγορίες κρίθηκαν σήμερα προφυλακιστέοι αμέσως μετά τις απολογίες τους.

Συγκεκριμένα, σε βάρος των τριών αλλοδαπών έχει ασκηθεί δίωξη για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση, της ληστείας κατά συρροή, της παράνομης οπλοφορίας και της σύστασης συμμορίας.

Το στυγερό έγκλημα που έχει συγκλονίσει τη κοινή γνώμη έλαβε χώρα ανήμερα του Δεκαπενταύγουστου στο Φιλοπάππου, όπου ο νεαρός βρισκόταν μαζί με 23χρονη Πορτογαλίδα φίλη του.

«Συγκλονισμένη» η οικογένεια του αδικοχαμένου φοιτητή δήλωσε παράσταση πολιτικής αγωγής στην ανακριτική διαδικασία που βρίσκεται σε εξέλιξη, δια του δικηγόρου της κ. Δημήτρη Τσοβόλα.

Μάλιστα, το πρωί στα δικαστήρια, κατά την μεταγωγών των τριών κατηγορουμένων, το παρών έδωσαν μέλη της Χρυσής Αυγής με επικεφαλής τους βουλευτές τους Ηλία Κασιδιάρη και Γιάννη Λαγό. Περίπου 20 άτομα συγκεντρώθηκαν φωνάζοντας συνθήματα κατά τον κατηγορουμένων .

«Θέλαμε μόνο να ληστέψουμε»

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι τρεις αλλοδαποί κατηγορούμενοι, που δεν είχαν δικηγόρο, φέρονται να επιχείρησαν να αντικρούσουν στις απολογίες τους την κατηγορία της ανθρωποκτονίας, επισημαίνοντας πως σκοπός τους ήταν η ληστεία και όχι η δολοφονία του 25χρονου φοιτητή.

«Πήγα για να κάνω ληστεία» φέρεται να υποστήριξε χαρακτηριστικά στον ανακριτή ο 17χρονος Πακιστανός σημειώνοντας πως δεν είχε σκοπό να δολοφονήσει το θύμα, ωστόσο ο 25χρονος γλίστρησε και έπεσε στο γκρεμό

Από την πλευρά, του ο 27χρονος ομοεθνής φέρεται να ανάφερε στην απολογία του: « Ο μικρός (σ.σ ο 17χρονος συγκατηγορούμενός του) πήρε την τσάντα της κοπέλας και μέσα δεν είχε λεφτά ούτε κινητό τηλέφωνο. Το θύμα είχε το κινητό στην τσέπη του και είπε ότι θα μας το έδινε. Την στιγμή που το θύμα έβαλε το χέρι του στη τσέπη υπέθεσε ότι ο 17χχρονος (συγκατηγορούμενος) θα έκανε κίνηση προς το μέρος του. Σήκωσε τα χέρια του έκανε βήματα προς τα πίσω γλίστρησε και έπεσε».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Βουλγαρία: Τρεις νεκροί και εκατοντάδες εκτοπισμένοι από τις πλημμύρες

Κόσμος 04.10.2025
Μεταξύ των θυμάτων είναι και δύο διασώστες

Τι αλλάζει στα διπλώματα οδήγησης σε Ελλάδα και Ευρώπη

Ελλάδα 04.10.2025
Πώς θα τιμωρούνται οι παραβάτες του ΚΟΚ

Απίστευτη γκάφα από τον Κουέστα ‑ Έφαγε γκολ πίσω από την σέντρα στην Τουρκία

Αθλητικά Νέα 04.10.2025
Ο Χουλιάν Κουέστα ήταν αρνητικός πρωταγωνιστής της ήττας της Αντάλιασπορ με 5-2 απέναντι στη Ρίζεσπορ

Το «φιλί» της Σελήνης με τον Κρόνο μεταξύ 5 και 6 Οκτωβρίου ‑ Tι ώρα να το δείτε

Tech + Science 04.10.2025
Το φιλί μεταξύ του συντρόφου της Γης και του « Αρχοντα των Δαχτυλιδιών»

Πρώην ποδοσφαιριστής της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ «προσέλαβε» για μάνατζερ το ChatGPT

Αθλητικά Νέα 04.10.2025
Για να διαπραγματευτεί το νέο του συμβόλαιο

Έναρξη του αντιγριπικού εμβολιασμού ‑ Για 1η φορά διαθέσιμο το ρινικό εμβόλιο για παιδιά

Ελλάδα 04.10.2025
Υπάρχουν συγκεκριμένες αντενδείξεις για τη χορήγησή του

Δραματικό τέλος για κηπουρό σε βόθρο: Δύο χρόνια φυλάκιση με αναστολή στους ιδιοκτήτες βίλας στο Ρίο

Ελλάδα 04.10.2025
Ο 55χρονος βρήκε ασφυκτικό θάνατο, όταν κλήθηκε να επισκευάσει μια αντλία λυμάτων χωρίς κανένα μέτρο προστασίας

Αρτα: Ολοκληρώθηκε η εκταφή της 28χρονης Σπυριδούλας – Τα αναπάντητα ερωτήματα για τον θάνατό της

Ελλάδα 04.10.2025
Απαντήσεις ζητάει η οικογένεια της εγκύου - Τα ερωτήματα που μένουν ανοιχτά

Ουκρανία: Ρωσικό drone χτύπησε ουκρανικό επιβατικό τρένο ‑Βίντεο με βαγγόνι να φλέγεται

Κόσμος 04.10.2025
Μια νέα επίθεση με μη επανδρωμένο αεροσκάφος έπληξε έναν σιδηροδρομικό σταθμό στην πόλη Σόστκα, συμπεριλαμβανομένης μιας επιβατικής αμαξοστοιχίας.

Σοκ στη Βρετανία: Παντρεύτηκε 15χρονη βάσει της σαρία και τη βίαζε μαζί με άλλους 18 άνδρες

Κόσμος 04.10.2025
Οχτώ άνδρες καταδικάστηκαν σε συνολικά 91 χρόνια κάθειρξη για την εκμετάλλευση της ανήλικης