E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Παναθηναϊκός: Συμφωνία Αλαφούζου‑Παϊρόζ για 10+10 εκατ. ευρώ

Πώς και πότε θα καλυφθεί το ποσό από την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου

Δημοσίευση 24/8/2018 | 16:14

Παναθηναϊκός: Συμφωνία Αλαφούζου‑Παϊρόζ για 10+10 εκατ. ευρώ

Η αύξηση των 20 εκατομμυρίων που έτρεχε τον τελευταίο μήνα στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός ολοκληρώθηκε και οι άνθρωποι του Γιάννη Αλαφούζου ανέλυσαν στο σημερινό διοικητικό συμβούλιο τον τρόπο που εκείνη καλύφθηκε κατά 17 εκατομμύρια ευρώ.

Περίπου 9 εκατομμύρια μετοχοποιήθηκαν από τον μεγαλομέτοχο της εταιρίας και ακόμη 8 από την Sortivo, η οποία ανήκει στον «mr. ΣΚΑΪ». Αυτό που αξίζει να σημειώσουμε είναι πως τούτο το καλοκαίρι μπήκε ζεστό χρήμα στα ταμεία της εταιρίας αλλά όχι τα 17 εκατομμύρια που αναφέραμε και πιο πάνω στο σύνολό τους.

Ένα αρκετά μεγάλο ποσό αφορούσε χρήματα που μπήκαν το προηγούμενο διάστημα (δεν είναι ξεκάθαρο το εύρος του διαστήματος) και μετοχοποιήθηκαν στην τρέχουσα αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, ώστε αυτή να φτάσει στα υψηλά επίπεδα κάλυψης.
Από κει και πέρα, η νέα Γ.Σ βάσει νόμου πρέπει να γίνει μετά από 22 μέρες και η επόμενη συνέλευση θα λάβει χώρα στις 21.9, κατά την οποία θα αποφασιστεί νέα αύξηση 10 εκατομμυρίων ευρώ, μία αύξηση που ζήτησε ο Παϊρότζ Πιενγκπονσάντ ζητώντας μάλιστα και το ύψος της να μην ξεπερνά το συγκεκριμένο ποσό.

Όπως φαίνεται η υπόθεση για την αλλαγή στο ιδιοκτησιακό της ΠΑΕ θα τραβήξει ακόμη ένα μήνα, καθώς η πλευρά του άγνωστου επιχειρηματικού σχήματος θα πρέπει να βάλει αυτά τα χρήματα στην νέα αύξηση για να ολοκληρωθεί η συμφωνία.

Αυτό θα μπορεί να το κάνει μέσα στο τρίμηνο που θα διαρκέσει η νέα ΑΜΚ. Τα παραπάνω δεδομένα μπορεί να αλλάξουν μόνο αν οι δύο πλευρές έρθουν σε συμφωνία μέσα ιδιωτικού συμφωνητικού πριν την νέα ΑΜΚ και η πλευρά του Παϊρότζ Πιενγκπονσάντ βάλει τα πρώτα χρήματα στην εταιρία.

Παράλληλα αξίζει να σημειώσουμε πως η πλευρά Παϊρότζ είχε δεσμευθεί και δημόσια πως η πρόταση της θα φέρει 47 εκατομμύρια ευρώ άμεσα στα ταμεία του συλλόγου, ποσό που απέχει πάρα πολύ από τα 10 της ερχόμενης αύξησης.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ξεψύχησε λέγοντας το «Πάτερ Ημών» κλαίγοντας και παρακαλώντας για τη ζωή της η 75χρονη στη Σαλαμίνα

Ελλάδα 25.11.2025
Ο εθισμός της στον τζόγο, οι κάμερες και το αίμα στο αυτοκίνητο πρόδωσαν την 46χρονη που σκότωσε την πεθερά της στη Σαλαμίνα

Τουρκία: Έκρηξη στο δικαστικό μέγαρο της Σανλιούρφα ‑ Αναφορές για τραυματίες

Κόσμος 25.11.2025
Αγνωστη η αιτία που προκάλεσε την έκρηξη

Μπριζίτ Μπαρντό: Ξανά στο νοσοκομείο ‑ Νέο επεισόδιο της ασθένειας που αντιμετωπίζει

Κόσμος 25.11.2025
Η 91χρονη σταρ του γαλλικού σινεμά είχε νοσηλευτεί ξανά πριν από έναν μήνα

Συγκλονιστικό βίντεο για τις γυvαικoκτovίες: Θύματα «ζωντανεύουν» μέσω AI

Ελλάδα 25.11.2025
Με αφορμή τη 25η Νοεμβρίου, Διεθνή Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών, ο Οργανισμός “Γίνε Ανθρωπος” δίνει μέσω AI φωνή στις ιστορίες γυναικών που δολοφονήθηκαν

Αυτό είναι το νέο άρμα των Τούρκων: Οι γείτονες ενισχύουν το οπλοστάσιό τους με τα πρώτα τεθωρακισμένα άρματα Altay T1

Κόσμος 25.11.2025
Τι σημαίνει αυτό για την ισορροπία ισχύος στην περιοχή και ποιο είναι το ενδιαφέρον για την Ελλάδα

«Το λιγουρεύεσαι;»: Η ανάρτηση Τσίπρα με την αφιέρωση του βιβλίου του στον Αδωνι Γεωργιάδη

Πολιτική 25.11.2025
«Βαθύτατες ευχαριστίες για τη δωρεάν διαφήμιση» αναφέρει ο πρώην πρωθυπουργός με αφορμή δηλώσεις του υπουργού Υγείας

Κίνα: Εντοπίστηκε το μεγαλύτερο κοίτασμα χρυσού στην ιστορία της χώρας

Κόσμος 25.11.2025
Στους 1.444 τόνους τα εκτιμώμενα αποθέματα

Οικογένεια ληστών που έκλεψε πάνω από 1,2 εκατ. καλείται να επιστρέψει μόλις 1 λίρα από τις κλοπές της

Κόσμος 25.11.2025
Είχαν κλέψει και τον επιθετικό της Λίβερπουλ, Αλεξάντερ Ίσακ