E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Επίθεση της ΠΟΣΠΕΡΤ στον Κυριάκο Μητσοτάκη

«Οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ δεν είναι πρόβατα για κούρεμα και σφαγή»

Δημοσίευση 23/8/2018 | 18:14

Επίθεση της ΠΟΣΠΕΡΤ στον Κυριάκο Μητσοτάκη

Επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη για τις δηλώσεις του μετά την συνάντησή του με εκπροσώπους συνδικαλιστών της ΕΡΤ στις αρχές της εβδομάδας, εξαπέλυσε μέσω ανακοίνωσής η ΠΟΣΠΕΡΤ, σημειώνοντας πως με όσα είπε ο πρόεδρος της ΝΔ, «έφερε ξανά στο νού μας τι σημαίνει νεοφιλελεύθερη βαρβαρότητα».

«Μια βαρβαρότητα που ο ίδιος μαζί με τον Σαμαρά εφάρμοσε σε όλη την κοινωνία, με αρχή τις απολύσεις 150.000 "αξιολογηθέντων" υπαλλήλων του στενού και ευρύτερου δημόσιου τομέα, χωρίς να υπολογίζονται και οι 2.900 παράνομα απολυμένοι της ΕΡΤ οι οποίοι δεν πέρασαν κανενός είδους αξιολόγηση πλην εκείνης του Σαμαρά ("ήταν όλοι τους αριστεροί")», επισημαίνει στην ανακοίνωσή της η ΠΟΣΠΕΡΤ, που κάνει λόγο για «επανάληψη των πάγιων αντιερτικών του θέσεων (σ.σ. του Κ. Μητσοτάκη)», σε συνάντησή του με «εκπροσώπους μιας ολιγάριθμης διασπαστικής ομάδας εργαζομένων στην ΕΡΤ και γνωστών από το παρελθόν για τα έργα, τις πράξεις και την προθυμία τους να στηρίξουν τους πραξικοπηματίες του μαύρου στη δημιουργία των μορφωμάτων της ΔΤ και της ΝΕΡΙΤ, που τις χαρακτήριζε ως "ακηδεμόνευτες" και… πλουραλιστικές!!!».

«Αν και επιμένει στην πάγια θέση του να μειώσει το ανταποδοτικό τέλος (στο μισό δήλωνε πρόσφατα) ο Κ. Μητσοτάκης, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ν.Δ "…επανέλαβε τη δέσμευσή του ότι, όπως και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, έτσι και στην ΕΡΤ, δεν θα γίνουν απολύσεις, αλλά θα υπάρξει πλήρης διαφάνεια, αξιολόγηση και αξιοκρατία στην αξιοποίηση των εργαζομένων...". Όπως είπαμε είναι γνωστό σε όλους τι εννοούσε στο πρόσφατο παρελθόν ο Μητσοτάκης σαν "αξιολόγηση", όμως υπάρχει και η συνέντευξη που παραχώρησε σε ραδιοφωνικούς σταθμούς της Θεσσαλονίκης μόλις πριν 90 ημέρες, στην οποία ξεκάθαρα δήλωνε ότι πρέπει να ξεχάσουμε την ΕΡΤ που ξέρουμε και πως "…Το τέλος υπέρ της ΕΡΤ θα μειωθεί στο μισό και θα προσαρμοστεί σε αυτόν τον προϋπολογισμό. Αν αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να λειτουργήσει με λιγότερο προσωπικό, θα λειτουργήσει με λιγότερο προσωπικό…"».

Η ανακοίνωση της ΠΟΣΠΕΡΤ καταλήγει, απευθυνόμενη στον πρόεδρο της ΝΔ ότι «οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ δεν είναι πρόβατα για κούρεμα και σφαγή, αλλά δημοκράτες πολίτες που όπως απέδειξαν και στο παρελθόν ξέρουν να υπερασπίζονται τη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση, τη δημοκρατία και το δημόσιο συμφέρον».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Χάντερ Μπάιντεν προκαλεί τους γιους του Τραμπ σε αγώνα πάλης σε «κλουβί»

Κόσμος Χτες
Για τον εορτασμό των 250 χρόνων από την ανεξαρτησία των ΗΠΑ, ο Ντόναλντ Τραμπ σχεδιάζει να φιλοξενήσει αγώνες με επαγγελματίες αθλητές του UFC στον Λευκό Οίκο

Λουτσέσκου: Ο συγκινητικός επικήδειος του Ραζβάν στην κηδεία του Μιρτσέα

Αθλητικά Νέα Χτες
Ο Μιρτσέα Λουτσέσκου κηδεύτηκε με στρατιωτικές τιμές στο Βουκουρέστι και ο γιος του, Ραζβάν, ήταν εκεί μέχρι το τέλος

Ο ηγέτης της γαλλικής ακροδεξιάς Ζορντάν Μπαρντελά και η Ιταλίδα πριγκίπισσα Μαρία‑Καρολίνα είναι ζευγάρι;

Κόσμος Χτες
«Το ειδύλλιο που κανείς δεν περίμενε» και φωτογραφίες τους που τους δείχνουν μαζί παρουσιάζει γαλλικό περιοδικό

Ουγγαρία: Ποιος είναι ο Πέτερ Μαγυάρ, ο πολιτικός που προηγείται στις δημοσκοπήσεις ενόψει εκλογών

Κόσμος Χτες
Από το εσωτερικό του συστήματος εξουσίας στην ηγεσία της αντιπολίτευσης, ο 45χρονος πολιτικός επιχειρεί να ανατρέψει την κυριαρχία του Όρμπαν έπειτα από 16 χρόνια στην εξουσία

Πάτρα: Φωτιά σε πολυκατοικία ‑ Επιχείρηση απεγκλωβισμού σε εξέλιξη

Ελλάδα Χτες
Μια γυναίκα βρήκε τραγικό θάνατο σε φλεγόμενο διαμέρισμα πολυκατοικίας στην Πάτρα

Γερμανία: Επίθεση σε ισραηλινό εστιατόριο στο Μόναχο ‑ Αντισημιτικά κίνητρα εξετάζουν οι αρχές

Κόσμος Χτες
Δεν υπήρξαν τραυματισμοί αλλά προκλήθηκαν μεγάλες ζημιές

Ο Μαροκινός που έγινε «είδωλο» στην Κίνα ‑ «Την έσωσε και έφυγε σιωπηλά»

Κόσμος Χτες
Η ηρωική πράξη του κέρδισε τον θαυμασμό και η ταυτότητά του δεν άργησε να αποκαλυφθεί

Συνομιλίες ΗΠΑ ‑ Ιράν: Όλα κρέμονται σε μια κλωστή ‑ Το σχέδιο των δέκα σημείων και οι παρουσίες

Κόσμος Χτες
Ιράν: «Το σχέδιο 10 σημείων της Τεχεράνης θα αποτελέσει τη βάση για τις συνομιλίες με τις ΗΠΑ»

Η νέα λειτουργία του WhatsApp ‑ Τι αλλάζει και πότε

Tech + Science Χτες
Η νέα λειτουργία του WhatsApp θα είναι διαθέσιμη τους επόμενους μήνες, αλλά αρχικά θα είναι διαθέσιμη σε περιορισμένο αριθμό χρηστών