E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Με λουκέτο απειλούνται τα ελληνικά σχολεία της Αιγύπτου λόγω έλλειψης εκπαιδευτικών

Δεν υπάρχει ενδιαφέρον από αρκετούς εκπαιδευτικού

Δημοσίευση 18/8/2018 | 18:07

Με λουκέτο απειλούνται τα ελληνικά σχολεία της Αιγύπτου λόγω έλλειψης εκπαιδευτικών

Το ζήτημα της λειτουργίας των ελληνικών σχολείων στην παροικία της Αιγύπτου, έθεσε ο αρχιεπίσκοπος Σινά, Φαράν και Ραϊθούς κ. Δαμιανός στον υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κώστα Γαβρόγλου.   

Ο αρχιεπίσκοπος έγραψε επιστολή στον Κώστα Γαβρόγλου, υπογραμμίζοντας την ανάγκη παράτασης στις αποσπάσεις των καθηγητών σε Κάιρο και Αλεξάνδρεια, καθώς δεν υπάρχει ενδιαφέρον από αρκετούς εκπαιδευτικούς.   

Ο αρχιεπίσκοπος Σιναίου, που σύμφωνα με τον αιγυπτιακό νόμο είναι και ο επίσημος διευθυντής του αμιγώς Ελληνικού Γυμνασίου – Λυκείου της Αμπετείου Σχολής Καΐρου, επεσήμανε το μεγάλο πρόβλημα που δημιουργείται για την εύρυθμη λειτουργία των σχολείων στη Χώρα του Νείλου, από το γεγονός ότι ελάχιστοι ήταν οι καθηγητές που εξέφρασαν φέτος το ενδιαφέρον τους για να έρθουν από τη νέα σχολική χρονιά να υπηρετήσουν τα ελληνικά σχολεία της Αιγύπτου. Στην επιστολή του προς τον κ. Γαβρόγλου, ο Αρχιεπίσκοπος Δαμιανός τονίζει τη σημασία της λειτουργίας της Αμπετείου Σχολής, που καλύπτει τις ανάγκες της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της ελληνικής παροικίας στο Κάιρο.   

Και ζητά από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας να συναινέσουν στις προτάσεις της Συντονίστριας Εκπαίδευσης Βορείου Αφρικής και Μέσης Ανατολής, Μαριέττας Κουμαριανού, για άμεση αποστολή νέων εκπαιδευτικών που να καλύψουν τις ανάγκες των σχολείων, παρακαλώντας επίσης όπως δοθεί η «έγκριση για παράταση των όσων εκπαιδευτικών τυγχάνουν αποσπασμένοι με οργανική θέση στην Ελλάδα, προκειμένου αυτοί τουλάχιστον να συνεχίσουν το εκπαιδευτικό τους έργο έως ότου ενδεχομένως στο εγγύς, ελπίζουμε, μέλλον ευρεθούν και αποσταλούν επιπροσθέτως εκπαιδευτικοί».   

«Σημειώνουμε ιδιαίτερα την ανάγκη, η απόφασή σας αυτή περί συνέχισης της απόσπασης των ήδη απεσπασμένων εκπαιδευτικών να εκδοθεί, ει δυνατόν, άμεσα πριν την 30ή Αυγούστου, προκειμένου να γνωρίζουν αν πρέπει να παρουσιαστούν την 1η Σεπτεμβρίου στις οργανικές τους θέσεις», σημειώνει ο αρχιεπίσκοπος στην επιστολή του, την οποία κοινοποιεί και στην υφυπουργό Παιδείας κα Μερόπη Τζούφη.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Διπλό φονικό στη Φοινικούντα της Μεσσηνίας ‑ Νεκροί δύο άνδρες

Ελλάδα 05.10.2025
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, εντοπίστηκαν έξω από κλαμπ της περιοχής

ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός 2‑1: Έφερε... τούμπα το ματς ο Δικέφαλος

Αθλητικά Νέα 05.10.2025
Μεγάλο τρίποντο για τους «ασπρόμαυρους» - Δείτα τα γκολ

Τι αλλάζει από τον Νοέμβριο στις πληρωμές με IRIS – Το νέο σύστημα γίνεται υποχρεωτικό

Οικονομία 05.10.2025
Η υπηρεσία IRIS χρησιμοποιείται ήδη ευρέως στην Ελλάδα

Τέλη κυκλοφορίας 2026: Ποια είναι η φετινή προθεσμία πληρωμής – Τι προβλέπει η διαδικασία

Auto + Moto 05.10.2025
Δεν προβλέπονται αλλαγές στα ποσά των τελών για το 2026 σε σχέση με το 2025

Σερβιτόρα στη Μυτιλήνη έριξε καυτό τσάι σε βρέφος ‑ Μεταφέρθηκε με αεροδιακομιδή στην Αθήνα

Ελλάδα 05.10.2025
Το βρέφος βρισκόταν στο καρότσι του, όταν νεαρή εργαζόμενη φέρεται να έχυσε κατά λάθος το ζεστό ρόφημα πάνω του – Η εργαζόμενη συνελήφθη

Πότε αλλάζει η ώρα

Ελλάδα 05.10.2025
Πηγαίνουμε τα ρολόγια μία ώρα πίσω

Νέο πλαίσιο για τις βραχυχρόνιες μισθώσεις ‑ Τι αλλάζει για τα Airbnb

Ελλάδα 05.10.2025
Από την 1η Οκτωβρίου τέθηκε σε ισχύ ο νόμος 5170/2025 - Διαγράφονται μη νόμιμα καταλύματα, καθιερώνονται προδιαγραφές ποιότητας και εντείνονται οι έλεγχοι στην αγορά της Airbnb

Απάτη με ΦΠΑ: Στη φυλακή οδηγούνται πέντε από τους κατηγορουμένους μετά τις απολογίες τους

Ελλάδα 05.10.2025
Αλλοι οκτώ κατηγορούμενοι για την υπόθεση με τις απάτες με ΦΠΑ και φόρο εισοδήματος απολογούνται σήμερα Κυριακή - Εντός της ημέρας η απόφαση της δικαιοσύνης

Αναδρομικά για 500.000 επικουρικές ‑ Τι ποσά θα λάβουν οι συνταξιούχοι

Οικονομία 05.10.2025
Τα αναδρομικά ποσά σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να ξεπεράσουν και τα 15.000 ευρώ

Καιρός: Έρχεται η κακοκαιρία «Barbara» από το βράδυ της Κυριακής

Καιρός 05.10.2025
Ποιες περιοχές θα πλήξει η κακοκαιρία

Ανοιχτό το θέμα του lockdown για τα αιγοπρόβατα λόγω της ευλογιάς – Σύσκεψη τη Δευτέρα

Ελλάδα 05.10.2025
Ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Χρήστος Κέλλας ανέφερε ότι ένα πιθανό lockdown περιλαμβάνει «ακραία απαγόρευση μετακινήσεων (ζώων), απαγόρευση ζωοτροφών ή και γάλακτος»