E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Πάνω από 5000 άτομα σε ομαδική κηδεία των θυμάτων της γέφυρας στη Γένοβα

Διαμαρτυρία 20 οικογενειών

Δημοσίευση 18/8/2018 | 17:34

Πάνω από 5000 άτομα σε ομαδική κηδεία των θυμάτων της γέφυρας στη Γένοβα

Πέντε χιλιάδες άτομα παρακολουθούν την κηδεία 16 θυμάτων της κατάρρευσης της γέφυρας της Γένοβας, που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Κατά την άφιξή του, ο πρόεδρος Σέρτζιο Ματταρέλλα χειροκροτήθηκε από τους πολίτες και θέλησε να συνομιλήσει και να συμπαρασταθεί σε όλους τους συγγενείς των θυμάτων.

Στην αίθουσα της Έκθεσης της Γένοβας, όπου τελείται η κηδεία, είναι παρόντες και ποδοσφαιριστές των ομάδων της Γένοβας και της Σαμπντόρια. Οι δυο αυτές ομάδες θα πάρουν μέρος στην πρώτη ημέρα του ιταλικού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου, που ξεκινά το Σάββατο.

Η σημερινή τελετή είναι λιτή, και όλες οι εμπορικές επιχειρήσεις, την ώρα αυτή, παραμένουν κλειστές. Στην Γένοβα βρίσκονται, επίσης, ο πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε και οι αντιπρόεδροι της κυβέρνησης, Λουίτζι Ντι Μάιο και Ματτέο Σαλβίνι. Και στο λιμάνι της πόλης, έχει διακοπεί κάθε δραστηριότητα σε ένδειξη πένθους.

Ανάγκη για δικαιοσύνη

Στην επιβεβλημένη απόδοση δικαιοσύνης αναφέρθηκε ο καθολικός αρχιεπίσκοπος της Γένοβας, "Αντζελο Μπανιάσκο, κατά την κηδεία των θυμάτων, στον χώρο της Έκθεσης της Πόλης.

«Πρέπει να αποδοθεί δικαιοσύνη, έστω και αν αυτό δεν θα σβήσει τον πόνο. Η κατάρρευση αυτή προκάλεσε ένα τεράστιο τραύμα στην καρδιά της πόλης», τόνισε ο καρδινάλιος.

«Η πληγή είναι βαθιά, και οφείλεται στον απέραντο πόνο όσων έχασαν τους συγγενείς τους, ή περιμένουν να μάθουν νέα για τους αγνοούμενους. Οφείλεται και στους τραυματίες και στους άστεγους. Τόσες και τόσες είναι οι αιτίες απόγνωσης, αλλά και τα μηνύματα αλληλεγγύης που έφτασαν από την Ιταλία, όπως και από τόσες χώρες του κόσμου», πρόσθεσε.

«Θα οικοδομήσουμε και πάλι γέφυρες και θα περπατήσουμε μαζί», ολοκλήρωσε ο καθολικός καρδινάλιος.

Διαμαρτυρία 20 οικογενειών

20 οικογένειες, όμως, αποφάσισαν να μην πάρουν μέρος στην κηδεία αυτή που οργανώνει το ιταλικό κράτος.

«Πρόκειται για μια εντυπωσιακή διαμαρτυρία από μέρους όλων αυτών των οικογενειών και των πολιτών της χώρας, γενικότερα. Νιώθουν ότι απειλείται η ασφάλειά τους», υπογράμμισε πριν από λίγο, σε σχόλιό του, ο διευθυντής της εφημερίδας La Stampa, Μαουρίτσιο Μολινάρι. Πρόσθεσε, δε, ότι «ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Σέρτζιο Ματταρέλλα, ο οποίος είναι παρών στην Γένοβα, θα πρέπει, με μεγάλη δυσκολία, να προσπαθήσει να επουλώσει τις πληγές αυτές».

Στον χώρο της Έκθεσης της Γένοβας, όπου γίνεται η κηδεία, χειροκροτήθηκαν επανειλημμένα, πάντως, τόσο οι πυροσβέστες, όσο και οι άνδρες και οι γυναίκες της Ιταλικής Πολιτικής Προστασίας.

Πάνω στα φέρετρα, έχει τοποθετηθεί μια σημαία της Χιλής (ένα από τα θύματα καταγόταν από την Λατινική Αμερική), αλλά και σημαίες της ποδοσφαιρικής ομάδας της Γένοβας. Ο Ιταλός πρόεδρος Ματταρέλλα, πριν από την κηδεία, επισκέφθηκε το σημείο της κατάρρευσης, όπου επί τέσσερις ημέρες κατέβαλαν κάθε δυνατή προσπάθεια οι πυροσβέστες, η αστυνομία και οι καραμπινιέροι, η Πολιτική Προστασία και αμέτρητοι εθελοντές.

Το σχέδιο της Autostrade per l"Italia

Η Autostrade per l"Italia ανακοίνωσε σήμερα ότι υψηλόβαθμα στελέχη της θα παραχωρήσουν συνέντευξη Τύπου για να ανακοινώσουν τις πρωτοβουλίες που θα αναλάβει η ιταλική εταιρεία μετά την κατάρρευση της οδογέφυρας Μοράντι στον αυτοκινητόδρομο Α10 στη Γένοβα, στη βόρεια Ιταλία, την περασμένη Τρίτη.

Η Autostrade, που υπάγεται στον όμιλο υποδομών Atlantia, ελέγχει το τμήμα του αυτοκινητοδρόμου Α10 που συνδέει την Γένοβα με τη γαλλική μεθόριο και ως εκ τούτου βρέθηκε στο επίκεντρο της πολιτικής θύελλας που ξέσπασε μετά την κατάρρευση την Τρίτη τμήματος μήκους 200 μέτρων της οδογέφυρας στον αυτοκινητόδρομο αυτόν, προκαλώντας τον θάνατο τουλάχιστον 38 ανθρώπων.

Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι ο πρόεδρός της και ο γενικός διευθυντής της θα ανακοινώσουν κατά την συνέντευξη αυτή Τύπου τις πρωτοβουλίες που θα αναλάβει η Autostrade για να υποστηρίξει τις οικογένειες των θυμάτων, των αγνοουμένων και αυτούς που απομακρύνθηκαν από τα σπίτια τους, όπως και άλλους με στόχο να βοηθηθεί η κυκλοφορία στην πόλη.

Αυτή θα είναι η πρώτη δημόσια εμφάνιση εκπροσώπων της εταιρείας από την περασμένη Τρίτη που σημειώθηκε η τραγωδία.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Μητσοτάκης: Σε συνεννόηση με τα διυλιστήρια έρχεται μείωση 10 λεπτών στη βενζίνη και 5 στο diesel

E-Daily 2.TopNews 10.07.2026
Πρόκεται για την πρώτη φορά που κυβέρνηση παρεμβαίνει στα διυλιστήρια για μείωση στις τιμές των καυσίμων

Θεσσαλονίκη: Τρόμος στη πτήση ‑ Έσπασε παράθυρο, τραυματίστηκε επιβάτης

E-Daily 2.TopNews 10.07.2026
Ο τραυματίας επιβάτης συγκρατήθηκε από τη ζώνη ασφαλείας και τους διπλανούς του, αποφεύγοντας πτώση εκτός αεροπλάνου.

«Μην το κάνεις»: Το δραματικό βίντεο για να μην πέσει γυναίκα από γέφυρα στο Μπρούκλιν

E-Daily 3.Left 10.07.2026
Η γυναίκα έμεινε στη γέφυρα για πάνω από μια ώρα, μέχρι ένας αστυνομικός να την αγκαλιάσει και να την απομακρύνει

Συνελήφθη στον Λαγκαδά Θεσσαλονίκης 60χρονος που έκανε παράνομα χειρουργεία σε ζώα

E-Daily 2.TopNews 10.07.2026
Στην κατοικία του, εντοπίστηκαν ιατρικά εργαλεία, καθώς και τραπέζι χειρουργείου

Αγρια δολοφονία 43χρονης στην Ιρλανδία: Την βρήκε ξυλοκοπημένη η 13χρονη κόρη της, ύποπτος ο 28χρονος μετανάστης σύντροφός της

E-Daily 2.TopNews 10.07.2026
Η Τζέιμι Κάρνεϊ είχε γνωρίσει τον Αχμάντ Αλσακέρ σε πορεία υπέρ της Παλαιστίνης

WSJ: Το Ισραήλ ενημέρωσε τις ΗΠΑ για νέο ιρανικό σχέδιο δολοφονίας του Ντόναλντ Τραμπ

E-Daily 2.TopNews 10.07.2026
«Θέλουν να εξοντώσουν τον ηγέτη των ΗΠΑ, εμένα», δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος από την Αγκυρα - Αγνωστες οι πληροφορίες που παρέδωσε η Μοσάντ στις ΗΠΑ

Μαρινάκης για Τσίπρα: Γιατί κράτησε ανοιχτή τη Βουλή για τον Ποινικό Κώδικα και ποιους εξυπηρέτησε ο «εντιμότατος»;

E-Daily 2.TopNews 10.07.2026
Η λέξη ντροπή δεν είναι πια αρκετή για να αποδώσει το πολιτικό κατάντημα του Τσίπρα, ανέφερε σε δήλωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

Τρεις συλλήψεις σε Θεσσαλονίκη και Χανιά για τη δολοφονία της Βάγιας Νέστορα

E-Daily 2.TopNews 10.07.2026
Δύο άντρες και μία γυναίκα οι συλληφθέντες - Οι δύο αποτελούσαν το «επιχειρησιακό ζευγάρι» και ο τρίτος είχε υποστηρικτικό ρόλο – Πρόκειται για άτομα γνωστά στον αναρχικό χώρο, η γυναίκα έφυγε για Κρήτη μετά τη δολοφονία

Σκηνικό πρωτοφανούς έντασης από την Ζ. Κωνσταντοπούλου ‑ Κάλεσε την αστυνομία

E-Daily 2.TopNews 10.07.2026
«Πρέπει να επιληφθεί η αστυνομική αρχή για το αυτόφωρο κακούργημα που διαπράττουν οι βουλευτές της ΝΔ», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Εγώ ένα τσιγάρο άναψα»: Βίντεο με τραυματία εργαζόμενο λίγα λεπτά μετά την έκρηξη στην επιχείρηση στον Ασπρόπυργο

E-Daily 2.TopNews 10.07.2026
Από την φωτιά τραυματίστηκαν έντεκα άτομα - Τα τρία δίνουν μάχη διασωληνωμένα σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας

Χιλιάδες νεκρά ψάρια ξεβράστηκαν σε παραλία της Εύβοιας ‑ Bίντεο και φωτογραφίες

E-Daily 2.TopNews 10.07.2026
Ανησυχία σε κατοίκους και λουόμενους – Αναζητούνται τα αίτια του φαινομένου