E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Μποτιλιάρισμα και ουρές χιλιομέτρων στα εγκαίνια του πρώτου ΙΚΕΑ στην Ινδία

Ο κόσμος έπαθε κυριολεκτικά παροξυσμό

Δημοσίευση 13/8/2018 | 16:47

Μποτιλιάρισμα και ουρές χιλιομέτρων στα εγκαίνια του πρώτου ΙΚΕΑ στην Ινδία

Το εγκαίνια του πρώτου καταστήματος IKEA στην Ινδία, πραγματοποιήθηκαν την Πέμπτη και όπως ήταν αναμενόμενο χιλιάδες ήταν οι Ινδοί που θέλησαν να το επισκεφθούν.

Το νέο κατάστημα άνοιξε στην πόλη Χαϊντεραμπάντ με πληθυσμό περίπου 7 εκατομμύρια κατοίκους.

Όπως, ήταν λογικό, η μεγάλη περιέργεια των Ινδών, οδήγησε σε απίστευτο μποτιλιάρισμα τόσο προς όσο και από το κατάστημα, ενώ ακόμη και στην είσοδο του επικράτησε πανδαιμόνιο, με τους επισκέπτες να σπρώχνονται για να μπουν στο εσωτερικό.

Τα βίντεο και οι φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν την αυξημένη κίνηση από και προς το κατάστημα, ενώ δεν είναι λίγοι και οι χρήστες που δεν διστάζουν να εκφράσουν τον έντονο εκνευρισμό τους στο Twitter.

Ένας χρήστης, μάλιστα, έγραψε πως η συνηθισμένη διαδρομή των 40 λεπτών από το γραφείο στο σπίτι του, μετατράπηκε σε μια ταλαιπωρία δύο ωρών.

«Τρομερή κίνηση! Η συνηθισμένη διαδρομή των 40 λεπτών από το γραφείο μετατράπηκε σε μια ταλαιπωρία 2 ωρών οδήγησης. Τώρα κάθε κάτοικος της πόλης ξέρει τι είναι το Ikea και που βρίσκεται στο Χαϊντεραμπάντ» έγραψε στο twitter.

Ένας άλλος χρήστης έγραψε πως η κυκλοφοριακή συμφόρηση έφτασε τα 20 χιλιόμετρα και πως χρειάστηκε 4 ώρες για να φτάσει στο σπίτι του.

«Τα εγκαίνια του Ikea τα κατάλαβαν σήμερα οι περισσότεροι κάτοικοι του Χαϊντεραμπάντ. 20 χιλιόμετρα κυκλοφοριακής συμφόρησης. Μου πήρε 4 ώρες για να φτάσω στο σπίτι», ανέφερε.

Εξαιτίας του παραπάνου πανζουρλισμού, η αστυνομία προέτρεψε τους πελάτες του καταστήματος να μην καλούν ταξί κατά μήκος του δρόμου μπροστά από την είσοδο και να περιμένουν στα καθορισμένα σημεία παραλαβής του καταστήματος.

Το χάος όμως που επικρατούσε έξω ήταν περίπου το ίδιο και στο εσωτερικό του καταστήματος, κρίνοντας από τα βίντεο που κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο.

«Είναι σαν να πρόκειται για μια Black Friday. Άνοιξε το πρώτο κατάστημα Ikea στην Ινδία» έγραψε ένας χρήστης στο Twitter.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόκειται για τη δεύτερη απόπειρα της σουηδικής εταιρείας να ανοίξει κατάστημα στην τεράστια αλλά δύσκολη αγορά της Ινδίας. Η προηγούμενη προσπάθεια το 2006, είχε συναντήσει εμπόδια από τους τοπικούς νόμους.

Αυτή τη φορά, όμως και σύμφωνα με τον επικεφαλής του Ikea, Τζέσπερ Μπρόντιν, το Ikea υπόσχεται να προσφέρει «ποιότητα σε προσιτές τιμές».

Ο Μπροντίν σημείωσε, επίσης, πως το Ikea, προσαρμόστηκε και στα ινδικά πρότυπα, προκειμένου να προσελκύσει την τεράστια μεσαία τάξη που δεν έχει συνηθίσει να συναρμολογεί μόνη της τα ίδια τα προϊόντα.

Μέσα σε αυτό το πλάνο, αντί για τα χαρακτηριστικά κεφτεδάκια της εταιρίας, που φτιάχνονται από βόειο ή χοιρινό κρέας, θα μπορεί να τα βρει κανείς φτιαγμένα από κρέας κοτόπουλου ή χορτοφαγικά, ενώ στο μενού έχει προστεθεί και το αγαπημένο τοπικό πιάτο, biryani, που πωλείται έναντι 99 ρουπιών (1,44 δολάρια).

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ήταν κάτι παραπάνω από φίλοι; Ο έρωτας που φούντωσε στα ’90s και το Hollywood δεν ξέχασε ποτέ!

Celebrity Stories 19.08.2025
Από το Chaplin στο Only You, οι δύο superstars έγραψαν το δικό τους ερωτικό σενάριο – και παρότι το ειδύλλιο έσβησε, η χημεία τους παραμένει αξεπέραστη

Σταρόβας σε Καραβάτου: «Έλεγα ότι είναι μια κοπέλα στο κοινό με προβλήματα όρασης που γουστάρει τον Κρατερό»

Tabloid Χτες
Η αντίδραση της παρουσιάστριας στην αναφορά του πρώην συζύγου της

Ατύχημα για το Νίκο Κοκλώνη

Tabloid Χτες
Τι συνέβη;

Τάκης Βαμβακίδης: Νοσηλεύεται με πνευμονική εμβολή

Tabloid Χτες
Βρίσκεται σε πλήρη ακινησία

Η Σοφία Παυλίδου ποζάρει ξαπλωμένη στα βράχια με φόντο το ηλιοβασίλεμα

Tabloid Χτες
Η ηθοποιός απολαμβάνει στιγμές χαλάρωσης, μακριά από τις επαγγελματικές της υποχρεώσεις

Η Αννα Τσουκαλά έγινε μητέρα σε ηλικία 50 ετών ‑ Η φωτογραφία μέσα από το μαιευτήριο

Tabloid Χτες
Η ηθοποιός έφερε στον κόσμο ένα υγιέστατο αγοράκι

Τζέισον Στέιθαμ: Στην Αντίπαρο ο ηθοποιός

Tabloid Χτες
Ο Χολιγουντιανός σταρ πόζαρε δίπλα στην ηθοποιό Αρτεμη Αστεριάδη κατά τις διακοπές του στο νησί

Μαρίνα Καλογήρου: «Έζησα αδελφικά με μοναχές σε δύο μοναστήρια»

Tabloid Χτες
Η σπάνια φώτο από τις διακοπές της