E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Μεγάλη νίκη με ανατροπή για τον ΠΑΟΚ: 3‑2 την Σπάρτακ

Έπιασε πέναλτι ο Πασχαλάκης

Δημοσίευση 8/8/2018 | 22:10

Μεγάλη νίκη με ανατροπή για τον ΠΑΟΚ: 3‑2 την Σπάρτακ

Στο πρώτο παιχνίδι του τρίτου προκριματικού γύρου του Τσάμπιονς Λιγκ, ο ΠΑΟΚ κατάφερε να κερδίσει την Σπαρτάκ Μόσχας με 3-2 στην Θεσσαλονίκη, έπειτα από μία ολική ανατροπή και πλέον βρίσκεται σε θέση οδηγού ενόψει της ρεβάνς στην Μόσχα, την ερχόμενη εβδομάδα.

Το πρώτο ημίχρονο του αγώνα ήταν άκρως απολαυστικό, καθώς τα είχε όλα. Οι δύο ομάδες σκόραραν πέντε γκολ, το παιχνίδι είχε πολλές φάσεις και μονομαχίες ανάμεσα στους δύο αντιπάλους αλλά το πιο σημαντικό ήταν το γεγονός ότι μόλις σε 17 λεπτά, ο ΠΑΟΚ έφερε πάνω… κάτω το παιχνίδι και εκεί που βρισκόταν πίσω με 0-2, κέρδισε με 3-2.

Στα πρώτα λεπτά του αγώνα, η Σπαρτάκ Μόσχας πίεζε ψηλά τον ΠΑΟΚ θέλοντας να του δημιουργήσει πρόβλημα στην κυκλοφορία. Μόλις στο έβδομο λεπτό, με όμορφη επίθεση από τα αριστερά και παράλληλη μπαλιά στον Ποπόφ, οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ. Ο ΠΑΟΚ απάντησε με το σουτ του Πρίγιοβιτς στο 14’, αλλά στο 17’ η ελληνική ομάδα δέχθηκε και δεύτερο γκολ. Ο Πρόμες έξω από την περιοχή του ΠΑΟΚ έγινε κάτοχος της μπάλας, επιχείρησε το σουτ, αλλά η μπάλα βρήκε στον Χατσερίντι και άλλαξε πορεία. Ο Πασχαλάκης προσπάθησε να απομακρύνει με το ένα χέρι αλλά έστειλε την μπάλα στο αριστερό δοκάρι, η οποία αναπήδησε και εν τέλει πέρασε την γραμμή.

Δέκα λεπτά αργότερα, ο ΠΑΟΚ έχασε μια μεγάλη ευκαιρία για να μειώσει σε 1-2, αλλά το σουτ του Πέλκα το απέκρουσε εντυπωσιακά ο Μεξιμένκο. Μπορεί να μην βρήκε το γκολ με τον αρχηγό του ο ΠΑΟΚ, όμως στο 29’ κέρδισε πέναλτι και με τον Πρίγιοβιτς σκόραρε για το 1-2. Από εκείνο το σημείο, μέχρι και το τέλος του πρώτου 45λεπτου, οι γηπεδούχοι είχαν τον έλεγχο του αγώνα, και στο 37ο λεπτό ισοφάρισαν με το όμορφο πλασέ του Λημνιού. Η ανατροπή αυτή όμως, δεν είχε τέλος εκεί. Στο 44’, ο ΠΑΟΚ γύρισε το παιχνίδι σε 3-2 με τον Πέλκα και μπήκε σε θέση οδηγού. Έπειτα από μια εντυπωσιακή ενέργεια του Μάτος, ο Μαξιμένκο έκανε ένα τραγικό λάθος, η μπάλα πέρασε μέσα από τα χέρια του και ο αρχηγός του ΠΑΟΚ βρέθηκε σε θέση βολής για να «σπρώξει» την μπάλα στα δίχτυα.

Παρά το γεγονός πως το δεύτερο ημίχρονο δεν είχε πολλές φάσεις, ο ΠΑΟΚ έχασε απίθανη ευκαιρία με τον Πέλκα στο 64’ για να κάνει το 4-2 και να «κλειδώσει» την νίκη. Η Σπαρτάκ έκανε ανεπανάληπτο λάθος στην άμυνα, ο 24χρονος το εκμεταλλεύτηκε, κέρδισε την μπάλα, και βρέθηκε ανενόχλητος στην μεγάλη περιοχή. Το σουτ του όμως πέρασε λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι. Η Σπαρτάκ από την πλευρά της, έψαχνε το «χρυσό» γκολ της ισοφάρισης. Στο 69’ ο Χατσερίντι τράβηξε τον αντίπαλό του μέσα στην περιοχή των γηπεδούχων και ο διαιτητής υπέδειξε πέναλτι. Με καταπληκτική επέμβαση στο πέναλτι του Πρόμες, ο Πασχαλάκης κράτησε το 3-2 και εν συνεχεία η άμυνα του ΠΑΟΚ έδιωξε την μπάλα. Στα τελευταία είκοσι λεπτά του αγώνα, η Σπαρτάκ βρισκόταν συνέχεια στην επίθεση αλλά εν τέλει δεν κατάφερε να ισοφαρίσει.

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Χατσερίδης, Κρέσπο, Μαουρίσιο (Σάκχοφ 84' ), Κάνιας, Πέλκας, Λημνιός (Ζαμπά 79΄), Ελ Καντουρί (Ουάρντα 62' ), Πρίγιοβιτς.

Σπαρτάκ Μόσχας: Μαξιμένκο, Γκιγκό, Πρόμες, Φερνάντο, Λουίς Αντριάνο, Μποκέτι, Κομπάροφ, Λομοβίτσκι, Εσένκο, Ζομπνίν, Ποπόφ (Τιμοφέεβ 64΄)

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Γνωστή Καναδή ηθοποιός σχεδιάζει να προσφύγει στην υποβοηθούμενη αυτοκτονία λόγω ψυχικής ασθένειας

Κόσμος 30.12.2025
Η 48χρονη ηθοποιός έχει προσφύγει στη Δικαιοσύνη ζητώντας να ενταχθεί στο πρόγραμμα υποβοηθούμενης αυτοκτονίας του Καναδά, επικαλούμενη πολυετή και ανίατη ψυχική νόσο

Ο κόσμος το 2026: Τι προέβλεψαν οι Σαμάνοι στο Περού για Τραμπ, Μαδούρο και Ουκρανία

Κόσμος 30.12.2025
Σαμάνοι από το Περού προβλέπουν για το 2026 ασθένεια για τον Τραμπ, πτώση και αυτοεξορία για τον Μαδούρο και τέλος του πολέμου στην Ουκρανία

Στον ανακριτή ο γιος της Ελένης Παπαδοπούλου για τη δολοφονία της

Ελλάδα 30.12.2025
Ο 60χρονος θα αρνηθεί ενώπιον του ανακριτή τις κατηγορίες

Συνεργάτης του Γιάννη Τσουκαλά περιγράφει: Μπήκαν 100 άτομα στο ρινγκ και μας βαρούσαν ανελέητα

Κόσμος 30.12.2025
Συνεργάτης του kickboxer περιγράφει την άγρια επίθεση στη Σερβία

Πρωτοφανής επέμβαση στην Κίνα: Γιατροί «έσωσαν» το αυτί γυναίκας, τοποθετώντας το προσωρινά στο πόδι της

Κόσμος 30.12.2025
Γιατί η ομάδα των χειρούργων επέλεξε το πόδι της γυναίκας να «φιλοξενήσει» προσωρινά το αυτί

Αδιανόητο βίντεο: Αδερφές ξυλοκόπησαν φίλη τους και την άφησαν αναίσθητη στη μέση του δρόμου

Κόσμος 30.12.2025
Μέσα σε 13 λεπτά από την επίθεση οι δύο γυναίκες εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν από την αστυνομία

Χαλκίδα: 13χρονος στο νοσοκομείο λόγω κατανάλωσης αλκοόλ σε χριστουγεννιάτικο γλέντι

Ελλάδα 30.12.2025
Οι γονείς του τον μετέφεραν στο νοσοκομείο και έπειτα συνελήφθησαν για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο

Στον «πάγο» η βόρεια Ελλάδα: Πού έδειξε το θερμόμετρο ‑8,6 βαθμούς Κελσίου

Κόσμος 30.12.2025
Αρκετούς βαθμούς κάτω από το μηδέν έπεσε η θερμοκρασία στην Κεντρική Μακεδονία

Τέλη κυκλοφορίας 2026: Εκπνέει η προθεσμία ‑ Δεν θα δοθεί παράταση

Ελλάδα 30.12.2025
Αν οι οδηγοί δεν είναι συνεπείς θα βρεθούν αντιμέτωποι με «τσουχτερά» πρόστιμα

Τραγωδία στα Ανω Λιόσια: Νεκρός άνδρας που παρασύρθηκε από τον προαστιακό

Ελλάδα 30.12.2025
Στο σημείο έσπευσε άμεσα ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ