E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

8χρονο κορίτσι πέθανε στην Κύπρο επειδή η μητέρα της επέμενε να βγει από το νοσοκομείο

Στην Λεμεσό

Δημοσίευση 7/8/2018 | 18:31

8χρονο κορίτσι πέθανε στην Κύπρο επειδή η μητέρα της επέμενε να βγει από το νοσοκομείο

Ενα οκτάχρονο κοριτσάκι από τη Βουλγαρία πέθανε από σηπτικό σοκ λόγω της εμμονής της μητέρας του να το βγάλει από το νοσοκομείο όπου το είχε μεταφέρει νωρίτερα, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας.

Το υπουργείο, που ζήτησε πλήρη έρευνα για το περιστατικό, ανέφερε ότι στο νοσοκομείου τηρήθηκαν όλες οι δέουσες διαδικασίες και το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό ενήργησε με ευαισθησία και ευσυνειδησία, παρά την άρνηση συνεργασίας από τη μητέρα του παιδιού.

Το περιστατικό συνέβη χθες την αυγή στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού. Σύμφωνα με την έκθεση γεγονότων, που υποβλήθηκε στον υπουργό, το παιδί είχε μεταφερθεί στο νοσοκομείο το απόγευμα της Κυριακής με αφθώδη στοματίτιδα και αφυδάτωση, ενώ οι γονείς είχαν αναφέρει ότι το κοριτσάκι παρουσίαζε πυρετό από διημέρου και αρνείτο να λάβει τροφή και υγρά.

Στην ανακοίνωση προστίθεται ότι ο ιατρός εξέτασε διεξοδικά το παιδί και ενημέρωσε τηλεφωνικά την εφημερεύουσα παιδίατρο για τα ευρήματα και οι δύο ιατροί από κοινού αποφάσισαν την εισαγωγή του παιδιού στην Παιδιατρική Κλινική για περαιτέρω νοσηλεία και χορήγηση εξειδικευμένης θεραπείας.

Ωστόσο, παρότι επεξηγήθηκε στους γονείς η σοβαρότητα της κατάστασης της οκτάχρονης και η ανάγκη περαιτέρω νοσηλείας, η μητέρα αρνείτο την εισαγωγή του παιδιού, με αποτέλεσμα να της ζητηθεί να υπογράψει έντυπο ανάληψης της ευθύνης μη νοσηλείας. Μετά παρέλευση κάποιων ωρών, το παιδί μεταφέρθηκε εκ νέου στο νοσοκομείο την αυγή της Δευτέρας, αλλά κατέληξε, παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες του ιατρικού προσωπικού να το επαναφέρει.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η μεγάλη έξοδος: 629.000 αυτοκίνητα έφυγαν από την Αθήνα

Ελλάδα 11.04.2026
Πόσοι πέρασαν τις εθνικές οδούς

Πέδρο Σάντσεθ: Η Ευρώπη να «κάνει μεγάλα όνειρα» και να αναλάβει ρόλο ως ηθικός ηγέτης

Κόσμος 11.04.2026
Οι δηλώσεις έγιναν στο πλαίσιο συζήτησης για το μέλλον της Ευρώπης

Ιρανικές πηγές: «Το πρόσωπο του Μοτζταμπά Χαμενεΐ έχει παραμορφωθεί, υπέστη σοβαρά τραύματα στα πόδια»

Κόσμος 11.04.2026
Ο 56χρονος αναρρώνει και παραμένει σε πνευματική διαύγεια, ανέφεραν στο Reuters άνθρωποι που βρίσκονται κοντά στον στενό του κύκλο

Ο ιερέας της Χίου που ξεχωρίζει με τον μοναδικό τρόπο μετάδοσης του μηνύματος της Ανάστασης

Ελλάδα 11.04.2026
Ο ιερέας που έχει γίνει διάσημος για τον χαρακτηριστικό τρόπο που μεταφέρει το μήνυμα της Ανάστασης του Ιησού

Έγινε η πρώτη Ανάσταση στην Κέρκυρα: Το εντυπωσιακό έθιμο του τεχνητού σεισμού

Ελλάδα 11.04.2026
Αναπαριστούν με αυτόν τον τρόπο τον σεισμό που κατά τις Γραφές ακολούθησε την Πρώτη Ανάσταση

Χάντερ Μπάιντεν προκαλεί τους γιους του Τραμπ σε αγώνα πάλης σε «κλουβί»

Κόσμος Χτες
Για τον εορτασμό των 250 χρόνων από την ανεξαρτησία των ΗΠΑ, ο Ντόναλντ Τραμπ σχεδιάζει να φιλοξενήσει αγώνες με επαγγελματίες αθλητές του UFC στον Λευκό Οίκο

Λουτσέσκου: Ο συγκινητικός επικήδειος του Ραζβάν στην κηδεία του Μιρτσέα

Αθλητικά Νέα Χτες
Ο Μιρτσέα Λουτσέσκου κηδεύτηκε με στρατιωτικές τιμές στο Βουκουρέστι και ο γιος του, Ραζβάν, ήταν εκεί μέχρι το τέλος

Ο ηγέτης της γαλλικής ακροδεξιάς Ζορντάν Μπαρντελά και η Ιταλίδα πριγκίπισσα Μαρία‑Καρολίνα είναι ζευγάρι;

Κόσμος Χτες
«Το ειδύλλιο που κανείς δεν περίμενε» και φωτογραφίες τους που τους δείχνουν μαζί παρουσιάζει γαλλικό περιοδικό