E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ρωσία: Απελάσεις Ελλήνων διπλωματών και άλλα αντίποινα για τις «μη φιλικές ενέργειες της Αθήνας»

Τι αναφέρει η σχετική ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 6/8/2018 | 18:13

Ρωσία: Απελάσεις Ελλήνων διπλωματών και άλλα αντίποινα για τις «μη φιλικές ενέργειες της Αθήνας»

Στο ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών στη Μόσχα εκλήθη ο Ελληνας πρέσβης το απόγευμα της Δευτέρας, προκειμένου να ενημερωθεί για τα αντίποινα της Μόσχας ως απάντηση στις «μη φιλικές ενέργειες» της Αθήνας να απελάσει δύο Ρώσους διπλωμάτες και να απαγορεύσει την είσοδο στη χώρα σε άλλους δύο, τον Ιούλιο

«Στις 6 Αυγούστου, ο πρέσβης της Ελλάδας στη Ρωσία Ανδρέας Φρυγάνας εκλήθη στο ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών όπου ενημερώθηκε για τα αντίποινα της ρωσικής πλευράς ως απάντηση στις μη φιλικές ενέργειες της Αθήνας προς Ρώσους διπλωμάτες και πολίτες τον Ιούλιο» αναφέρει η σχετική ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών.

Όπως αναφέρει σε σχετικό δημοσίευμά του τo Associated Press, «η Ρωσία αναφέρει ότι απάντηση quid quo pro στην απέλαση δύο ρώσων διπλωματών από την Ελλάδα». Και προσθέτει: «Το ρωσικό υπουργείο δεν έκανε γνωστά τα ονόματα των ελλήνων διπλωματών από τους οποίους ζητήθηκε να αποχωρήσουν».

Υπενθυμίζεται ότι τον Ιούλιο η Αθήνα προχώρησε στην απέλαση ρώσων διπλωματών με τις κατηγορίες ότι βοήθησαν στην οικονομική στήριξη διαδηλώσεων κατά της συμφωνίας για το ονοματολογικό με την πΓΔΜ, που θα άνοιγε το δρόμο για την είσοδο των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ. Η Ρωσία είχε τότε διαψεύσει τους ισχυρισμούς και είχε υποστηρίξει ότι η Αθήνα προχώρησε στη συγκεκριμένη πράξη υπό την πίεση συμμάχων από το ΝΑΤΟ.

Σύμφωνα με πληροφορίες που είδαν το δημοσιότητας στα ρωσικά αντίποινα περιλαμβάνονται απελάσεις και απαγορεύσεις εισόδου στη χώρα διπλωματικών στελεχών, κατ΄αναλογία των μέτρων που είχε λάβει η Αθήνα τον περασμένο Ιούλιο. Eιδικότερα, σύμφωνα με όσα ανέφερε το Hellasjournal του Μιχάλη Ιγνατίου, η Μόσχα προχωρά στην απέλαση του Εμπορικού Ακόλουθου και του διευθυντή του γραφείου τύπου της ελληνικής πρεσβείας στη Μόσχα, ενώ απαγορεύει την είσοδο στη Ρωσία στον Γ. Σακελλαρίου, διευθυντή του πολιτικού γραφείου του Έλληνα ΥΠΕΞ, Ν.Κοτζιά.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του ΣΚΑΙ, ελληνικές διπλωματικές πηγές χαρακτήριζαν τη ρωσική κίνηση «ασύμμετρη», καθώς η Αθήνα είχε στοιχεία για την δράση των 4 ρώσων διπλωματών ενώ η Ρωσία προχωρά στις κινήσεις απέλασης χωρίς να προσάπτει κάτι στους έλληνες διπλωματές. Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, στο ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών εκλήθη ο ρώσος πρέσβης.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Βουλγαρία: Τρεις νεκροί και εκατοντάδες εκτοπισμένοι από τις πλημμύρες

Κόσμος 04.10.2025
Μεταξύ των θυμάτων είναι και δύο διασώστες

Τι αλλάζει στα διπλώματα οδήγησης σε Ελλάδα και Ευρώπη

Ελλάδα 04.10.2025
Πώς θα τιμωρούνται οι παραβάτες του ΚΟΚ

Απίστευτη γκάφα από τον Κουέστα ‑ Έφαγε γκολ πίσω από την σέντρα στην Τουρκία

Αθλητικά Νέα 04.10.2025
Ο Χουλιάν Κουέστα ήταν αρνητικός πρωταγωνιστής της ήττας της Αντάλιασπορ με 5-2 απέναντι στη Ρίζεσπορ

Το «φιλί» της Σελήνης με τον Κρόνο μεταξύ 5 και 6 Οκτωβρίου ‑ Tι ώρα να το δείτε

Tech + Science 04.10.2025
Το φιλί μεταξύ του συντρόφου της Γης και του « Αρχοντα των Δαχτυλιδιών»

Πρώην ποδοσφαιριστής της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ «προσέλαβε» για μάνατζερ το ChatGPT

Αθλητικά Νέα 04.10.2025
Για να διαπραγματευτεί το νέο του συμβόλαιο

Έναρξη του αντιγριπικού εμβολιασμού ‑ Για 1η φορά διαθέσιμο το ρινικό εμβόλιο για παιδιά

Ελλάδα 04.10.2025
Υπάρχουν συγκεκριμένες αντενδείξεις για τη χορήγησή του

Δραματικό τέλος για κηπουρό σε βόθρο: Δύο χρόνια φυλάκιση με αναστολή στους ιδιοκτήτες βίλας στο Ρίο

Ελλάδα 04.10.2025
Ο 55χρονος βρήκε ασφυκτικό θάνατο, όταν κλήθηκε να επισκευάσει μια αντλία λυμάτων χωρίς κανένα μέτρο προστασίας

Αρτα: Ολοκληρώθηκε η εκταφή της 28χρονης Σπυριδούλας – Τα αναπάντητα ερωτήματα για τον θάνατό της

Ελλάδα 04.10.2025
Απαντήσεις ζητάει η οικογένεια της εγκύου - Τα ερωτήματα που μένουν ανοιχτά

Ουκρανία: Ρωσικό drone χτύπησε ουκρανικό επιβατικό τρένο ‑Βίντεο με βαγγόνι να φλέγεται

Κόσμος 04.10.2025
Μια νέα επίθεση με μη επανδρωμένο αεροσκάφος έπληξε έναν σιδηροδρομικό σταθμό στην πόλη Σόστκα, συμπεριλαμβανομένης μιας επιβατικής αμαξοστοιχίας.

Σοκ στη Βρετανία: Παντρεύτηκε 15χρονη βάσει της σαρία και τη βίαζε μαζί με άλλους 18 άνδρες

Κόσμος 04.10.2025
Οχτώ άνδρες καταδικάστηκαν σε συνολικά 91 χρόνια κάθειρξη για την εκμετάλλευση της ανήλικης