E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Στην Αυστραλία τα κοάλα πεθαίνουν από πείνα

Στο νησί Ρέιμοντ ζουν περίπου 250 κοάλα και 470 άνθρωποι

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 4/8/2018 | 19:07

Στην Αυστραλία τα κοάλα πεθαίνουν από πείνα

Τα κοάλα που ζουν σε ένα νησί στα ανοικτά της νότιας ακτής της Αυστραλίας πεθαίνουν από την πείνα, καθώς οι κάτοικοι έχουν κόψει πολλά δέντρα για να προστατευθούν από τις δασικές πυρκαγιές με αποτέλεσμα να καταστρέφουν το φυσικό περιβάλλον και τη βασική πηγή διατροφής των μαρσιποφόρων ζώων.

Η Γουέντι Χέντρικσεν, που εργάζεται σε ένα καταφύγιο ζώων στο νησί Ρέιμοντ που βρίσκεται στα ανοικτά της πολιτείας Βικτόρια, δήλωσε ότι κάθε εβδομάδα φτάνει στο κέντρο αυτό τουλάχιστον ένα κοάλα που κινδυνεύει να πεθάνει από την πείνα.

«Η κατάσταση επηρεάζει τα κοάλα σε όλη την πολιτεία, όχι μόνο στο νησί Ρέιμοντ», εξήγησε η Χέντρικσεν. «Απλώς είναι πιο προφανές εδώ διότι υπάρχει μόνο ένα κέντρο στο οποίο έρχονται όλα τα κοάλα και είμαστε σε θέση να δούμε πιο ξεκάθαρα το πρόβλημα», πρόσθεσε.

Στο νησί Ρέιμοντ ζουν περίπου 250 κοάλα και 470 άνθρωποι. Η Αυστραλία είναι αντιμέτωπη με ξηρασία αυτή την περίοδο, αν και η κατάσταση είναι πιο δύσκολη πιο βόρεια, στην πολιτεία της Νέας Νότιας Ουαλίας.

Ωστόσο σε μια προσπάθεια να προληφθούν οι ανεξέλεγκτες δασικές πυρκαγιές οι κάτοικοι κόβουν πολλά δέντρα, γεγονός που απειλεί την επιβίωση των κοάλα, τα οποία τρέφονται κυρίως από φύλλα ευκάλυπτου.

Τα κοάλα συνήθως ζουν κοντά στην ακτογραμμή της Αυστραλίας, όμως μεταφέρθηκαν και σε άλλες περιοχές, όπως το νησί Ρέιμοντ, προκειμένου να γλιτώσουν από τους Ευρωπαίους εποίκους οι οποίοι τα σκότωναν για τη γούνα τους με αποτέλεσμα να κινδυνεύσουν με εξαφάνιση.

Όμως οι πληθυσμοί που εισάγονται σε κάποιες περιοχές συχνά ξεφεύγουν από τον έλεγχο πληθυσμιακά και κινδυνεύουν να πεθάνουν από την πείνα, αν δεν ελεγχθεί η αναπαραγωγή τους, δήλωσε η Βαλεντίνα Μέλα, καθηγήτρια περιβαλλοντικών σπουδών στο πανεπιστήμιο του Σίδνεϊ.

Τα κοάλα θεωρούνται «ευάλωτο» είδος βάσει της αυστραλιανής νομοθεσίας, ενώ ελεύθερα στη φύση υπάρχουν λιγότερα από 90.000, ίσως μόλις 43.000, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Αυστραλιανού Ιδρύματος Κοάλα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Σέρρες: Προφυλακιστέος ο 15χρονος για τον θανάσιμο ξυλοδαρμού του 17χρονου

Ελλάδα 09.01.2026
Φυγαδεύτηκε από το δικαστικό μέγαρο

Χαμενεΐ: Ο αλαζόνας Τραμπ θα «πέσει» σαν τον Φαραώ και τον Σάχη, έχει τα χέρια του λερωμένα με αίμα

Κόσμος 09.01.2026
Αναφερόμενος στα επεισόδια στην Τεχεράνη και σε άλλες πόλεις, υποστήριξε ότι ομάδες ανθρώπων «με πρόθεση την καταστροφή» προκάλεσαν ζημιές σε κτίρια της χώρας, με στόχο να ικανοποιήσουν τον πρόεδρο των ΗΠΑ

Καραϊβική: Καρέ καρέ η κατάληψη του πετρελαιοφόρου της Βενεζουέλας από Αμερικανούς πεζοναύτες

Κόσμος 09.01.2026
Αμερικανοί πεζοναύτες αποβιβάστηκαν από ελικόπτερο στο κατάστρωμα του «Olina»

Συρία: Τανκ χτύπησε ρεπόρτερ που κάλυπτε τις φονικές συγκρούσεις στο Χαλέπι – Σώθηκε από θαύμα

Κόσμος 09.01.2026
Ο ρεπόρτερ επέζησε με ελαφριά τραύματα, παρά την αιμοραγγία που του προκάλεσε το χτύπημα

Απίστευτο σκηνικό με θύμα τον Γιώργο Κούτσια – Του επιτέθηκε συμπαίκτης του

Αθλητικά Νέα 09.01.2026
Ο νεαρός Έλληνας ποδοσφαιριστής δέχτηκε επίθεση από συμπαίκτη του στο φιλικό Βικτόρια Πλζεν – Λουγκάνο και προς τιμήν του δεν αντέδρασε καθόλου.

Πάτρα: Πώς πήγαν να «καλύψουν» τον φόνο του 30χρονου ‑ Καθάρισαν με χλωρίνη και ξήλωσαν κάμερες

Ελλάδα 09.01.2026
Συνταρακτικές αποκαλύψεις για τον θανάσιμο ξυλοδαρμό του 30χρονου σε κλαμπ στην Πάτρα, με τις κινήσεις των ιδιοκτητών να διαγράφουν ξεκάθαρη απόπειρα συγκάλυψης

Στο δικαστήριο οι ιδιοκτήτες του μπαρ στο Κραν Μοντανά: Το παρελθόν με τις αρχές και το βίντεο που προκάλεσε οργή

Κόσμος 09.01.2026
Το παρελθόν τους με τις αρχές και το βίντεο από το μοιραίο βράδυ.

Χρήστος Πολίτης: Πότε θα γίνει η τελετή αποτέφρωσης

Ελλάδα 09.01.2026
Στο αποτεφρωτήριο Ριτσώνας το τελευταίο αντίο στον ηθοποιό Χρήστο Πολίτη

Πάτρα: Συναγερμός για την εξαφάνιση της 16χρονης Λόρας

Ελλάδα 09.01.2026
Η Λόρα Λ έχει ύψος 1,60 μ., είναι 50 κιλά, έχει ξανθοκόκκινα μαλλιά και γαλάζια μάτια