E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

«Έρωτες & Θρήνοι Γυναικών» από τις τραγωδίες του Ευριπίδη

«Άλκηστη», «Ανδρομάχη» «Μήδεια», «Ιφιγένεια», «Ελένη», «Εκάβη», «Ηλέκτρα»,στο Ηρώδειο

Δημοσίευση 1/8/2018 | 17:05

«Έρωτες & Θρήνοι Γυναικών» από τις τραγωδίες του Ευριπίδη
ΑΘΗΝΑ
Ημερομηνία: 16/9/2018
ΣΕΠΤ 2018
ΔE ΤΡ ΤΕ ΠΕ ΠΑ ΣΑ ΚΥ
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Ωρα προσέλευσης: 21:00

από 10 ευρώ

ΑΓΟΡΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ

Το Ίδρυμα Σπίτι του Ηθοποιού, ο πολιτιστικός οργανισμός  Sound & Picture Theatre Production  και ο σκηνοθέτης Πάνος Αγγελόπουλος παρουσιάζουν για μία και μοναδική παράσταση το έργο ΕΡΩΤΕΣ & ΘΡΗΝΟΙ  ΓΥΝΑΙΚΩΝ από τις τραγωδίες του Ευριπίδη «Άλκηστις», «Ανδρομάχη», «Μήδεια», «Ιφιγένεια», «Ελένη», «Εκάβη» και «Ηλέκτρα» στον εμβληματικό χώρο του Ωδείου Ηρώδου του Αττικού, την  Κυριακή  16  Σεπτεμβρίου 2018 και ώρα  9:00.

Τα έσοδα θα διατεθούν  στο Ίδρυμα  Σπίτι του Ηθοποιού.

Μια θεατρική σύνθεση, εμπνευσμένη από τις επτά τραγωδίες του Ευριπίδη, όπου σπουδαίες ελληνίδες ηθοποιοί και ένας δωδεκαμελής γυναικείος χορός, αναδεικνύουν το πάθος, την ένταση, τη συνύπαρξη αλλά και τη σύγκρουση της λογικής με το άλογο της ανθρώπινης ύπαρξης, τόσο για κάθε μια ξεχωριστά όσο και σε διάλογο μεταξύ τους.

Η αυτοθυσία και ο δυναμισμός κάθε ηρωίδας θα αναδειχθεί στη σκηνή, σε παράλληλη δράση με τις άλλες, «συνομιλώντας» σε κοινή δραματική πλοκή. Μια πρωτότυπη σκηνική συνύπαρξη, σε διαφορετικούς χρόνους και τόπους, αλλά σε ενιαία διάσταση, αποκαλύπτοντας τα συναισθήματα,  τους ρόλους  και  τις πολιτικές των ηρωίδων  του  σπουδαίου τραγωδού.

Πρόκειται για τη συγγραφική  σύνθεση μερών από μονολόγους κεντρικών ηρωίδων του Ευριπίδη  ως σχόλιο  για  τη γυναικεία  προσωπικότητα και την εξέλιξη της στο διηνεκές. Οι «Μονόλογοι» των γυναικών, που πρωταγωνιστούν στα δράματα και τα χορικά τους μέρη, καταδεικνύουν μέσα από τους έρωτες - θρήνους, το μέγεθος της προσωπικότητάς τους, συμβάλλοντας στην αρτιότερη ιχνογράφηση της ιστορικής τους υπόστασης.

Η παρουσία τους είναι έντονη, γεμάτη ενεργητικότητα και αποφασιστικότητα, ευγένεια και γενναιοδωρία, δυναμισμό και αυτοπεποίθηση, εξυπνάδα και νοημοσύνη. Η κάθε γυναίκα είναι ξεχωριστή: υπερβολικά συναισθηματική, σαγηνευτική και δραματική. Μέσα στα λόγια της βρίσκουμε αναφορές σε ζητήματα ισότητας των φύλων, θέματα σημαντικά για την καθημερινή ζωή και προβληματισμούς για τον ενεργό ρόλο της και τις διαστάσεις αυτού στην κοινωνία.

ΕΡΩΤΕΣ & ΘΡΗΝΟΙ ΓΥΝΑΙΚΩΝ από τις τραγωδίες του Ευριπίδη

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
16 Σεπτεμβρίου 2018
Ημέρα & ώρα παράστασης : Κυριακή  21:00
Διάρκεια: 1 ώρα και 45 λεπτά
Χώρος: Ωδείο Ηρώδου Αττικού- Xωρίς  διάλειμμα.

ΑΓΟΡΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

11ο Edessa Short Film Festival: Η μαγεία του κινηματογράφου επιστρέφει στην πόλη των νερών

Φεστιβάλ 18.06.2026
4 & 5 Ιουλίου 2026 - Cine Καταρράκτες, Περιοχή Μύλοι, Έδεσσα - Είσοδος Ελεύθερη

Οι Σκιαδαρέσες στο Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών: Μια βραδιά γεμάτη μουσική, χιούμορ και αυθεντική ενέργεια

Μουσική 18.06.2026
Το αγαπημένο μουσικό σχήμα επιστρέφει στη Θεσσαλονίκη για μια μεγάλη καλοκαιρινή συναυλία την Πέμπτη 25 Ιουνίου

Ο 12ος Πίθηκος στο Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών – Παρουσιάζει ζωντανά το «Ζούγκλα»

Μουσική 18.06.2026
Ο κορυφαίος εκπρόσωπος της ελληνικής hip hop σκηνής ανεβαίνει στη σκηνή της Σταυρούπολης την Τετάρτη 24 Ιουνίου 2026.

ΜΠΛΙΠ ΦΕΣΤ 26: Ποιοι εμφανίζονται στο μεγάλο φεστιβάλ ηλεκτρονικής μουσικής της Εύβοιας;

E-Daily 3.Left 18.06.2026
Τρεις ημέρες non-stop μουσικής με δύο stages και πάνω από 50 καλλιτέχνες στο Platanenhof της Κύμης, από 3 έως 5 Ιουλίου 2026.

Avli Music Festival 2026: Ποιοι εμφανίζονται σε Ανδρο, Τήνο και Σύρο τον Ιούλιο;

E-Daily 3.Left 18.06.2026
Έξι βραδιές με ζωντανή μουσική στις Κυκλάδες από τις 17 έως τις 22 Ιουλίου 2026, με εισιτήρια διαθέσιμα στο ticketmaster.gr.

Akylas – Press Start Tour στη Μονή Λαζαριστών

Μουσική 17.06.2026
Ο καλλιτέχνης που έγινε viral με το «Ferto» φέρνει το πιο εκρηκτικό καλοκαιρινό party στη Θεσσαλονίκη

Πάνος Μουζουράκης στο Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών ‑ Τι να περιμένουμε τον Ιούνιο;

Μουσική 17.06.2026
Ο Πάνος Μουζουράκης εμφανίζεται στη Θεσσαλονίκη τη Δευτέρα 22 Ιουνίου 2026, στις 21:05, παρουσιάζοντας live και το νέο του single «Τι Ωραίο».

14ο Thessaloniki Pride 2026: Ποιοι εμφανίζονται στη σκηνή και πότε γίνεται η πορεία

E-Daily 3.Left 15.06.2026
Το φεστιβάλ ξεκίνησε στις 15 Ιουνίου και κορυφώνεται το Σάββατο 20 Ιουνίου με την πορεία υπερηφάνειας και μεγάλη συναυλία στην πλατεία Λευκού Πύργου.

Οι Tripolism στο Bolivar Beach Club με τους Mayans

E-Daily 3.Left 15.06.2026
BOLIVAR BEACH BAR18/06

Οι Einstürzende Neubauten έρχονται στη Μονή Λαζαριστών

E-Daily 3.Left 15.06.2026
ΜΟΝΗ ΛΑΖΑΡΙΣΤΩΝ17/06