E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ψάρια κολυμπούσαν στους διαδρόμους νοσοκομείου που πλημμύρισε

Το νερό έφτανε μέχρι τα γόνατα

Δημοσίευση 30/7/2018 | 21:32

Ψάρια κολυμπούσαν στους διαδρόμους νοσοκομείου που πλημμύρισε

Ο μουσώνας στην Ινδία, που έχει προκαλέσει τον θάνατο 545 ανθρώπων από τον Μάιο, προξένησε πλημμύρα μέσα σε νοσοκομείο του κρατιδίου Μπιχάρ, στη βορειοανατολική Ινδία, όπου ψάρια βρέθηκαν να κολυμπούν μέσα στους διαδρόμους και στον θάλαμο εντατικής νοσηλείας, ανακοίνωσαν σήμερα οι αρχές.

Ενώ το ακάθαρτο νερό εισέρρεε μέσα στην μονάδα εντατικής νοσηλείας στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Ναλάντα στην Πάντα, την πρωτεύουσα του Μπιχάρ, οι ασθενείς οχυρώθηκαν όπως μπορούσαν στα κρεβάτια τους περιμένοντας να περάσει ο χείμαρρος. Μάλιστα, ο συγγενής ενός ασθενή έπιασε ένα ψάρι, όπως μεταδίδουν το Reuters και το Γαλλικό Πρακτορείο και αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Εικόνες που μεταδόθηκαν από την τηλεόραση δείχνουν το νερό να έχει φθάσει μέχρι τα γόνατα των γιατρών που φροντίζουν ασθενείς οι οποίοι βρίσκονται πάνω σε κλίνες το ύψος των οποίων έχει ρυθμιστεί αρκετά ψηλά από το πάτωμα. Ορισμένοι ασθενείς απομακρύνθηκαν από τον θάλαμο, ενώ το προσωπικό απασχολείτο με την άντληση του νερού που είχε εισχωρήσει ήδη στον ιατρικό εξοπλισμό.

«Ένα μέρος του ισογείου πλημμύρισε χθες, Κυριακή, αφότου έφραξε ένας σωλήνας λόγω των ισχυρών βροχοπτώσεων», εξήγησε ο Σιταράμ Πρασάντ, εκπρόσωπος του νοσοκομείου.

Το περιστατικό δείχνει τα προβλήματα που αναδεικνύονται για τις υποδομές της χώρας από το πέρασμα ενός μουσώνα που σπέρνει κάθε χρόνο τον θάνατο και την καταστροφή. Από τον Ιούνιο έως τον Σεπτέμβριο, δεκάδες χιλιάδες κτίρια και κατοικίες πλημμυρίζουν σε τακτική βάση.

Από τον Μάιο, 545 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους εξαιτίας των βροχοπτώσεων που έπληξαν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο περισσότερο από ένα εκατομμύριο κατοίκους. Μόνο στο κρατίδιο Ουτάρ Πραντές, που βρίσκεται δυτικά του Μπιχάρ, η κατάρρευση σπιτιών και τοίχων ήταν αιτία να χάσουν τη ζωή τους σχεδόν 80 άνθρωποι από την Πέμπτη, σύμφωνα με τον τοπικό εκπρόσωπο της υπηρεσίας εκτάκτων καταστάσεων.

Τα γειτονικά κρατίδια ήταν επίσης σε συναγερμό και οι αρχές απομάκρυναν από τις εστίες τους 3.000 κατοίκους των περιοχών που βρίσκονται κοντά στον Γιαμούνα, παραπόταμο του Γάγγη, ο οποίος ξεπέρασε το επίπεδο συναγερμού για πλημμύρα στο Νέο Δελχί.

Στο κρατίδιο Χαριάνα, πολλά υδάτινα ρεύματα έφθασαν επίσης το επίπεδο συναγερμού για πλημμύρα, σύμφωνα με τις αρχές. Το κρατίδιο Γκουζαράτ (δυτικά) και το 'Ασαμ (βορειοανατολικά) επίσης επλήγησαν. Περισσότεροι από 200.000 άνθρωποι ζουν μέσα σε πρόχειρους καταυλισμούς στο 'Ασαμ.

Η Βομβάη, η πρωτεύουσα του κρατιδίου Μαχαράστρα (δυτικά), επλήγη ολόκληρες ημέρες από καταρρακτώδεις βροχές που προκάλεσαν εκτός από μεγάλες πλημμύρες, σοβαρά προβλήματα στην οδική κυκλοφορία.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Το σκάνδαλο που παραλίγο να καταστρέψει την αυτοκράτειρα της latin pop

Celebrity Stories 21.11.2025
Από την κορυφή της δόξας στη φυλακή και την επιστροφή: Η αληθινή ιστορία της Μεξικανής σταρ που σόκαρε τον κόσμο

Stalker Γιάννη Πλούταρχου: «Υπήρχε ερωτική ανταπόκριση από την άλλη πλευρά»

Tabloid Χτες
Δηλώσεις μετά την καταδικαστική απόφαση

Η Αρίνα Σαμπαλένκα ζει τον έρωτά της με τον Γιώργο Φραγκούλη στις Μαλδίβες

Social Χτες
Οι φωτογραφίες που ανέβασε η Λευκορωσίδα τενίστρια από τις διακοπές της με τον Ελληνοαυστραλό σύντροφό της

Γιάννης Τσιμιτσέλης: Η on air απάντησή του για τα χτεσινά «γαλλικά» του που έγιναν viral

TV Buzz Χτες
Αντιλαμβανόμενος το σφάλμα και τη δημοσιότητα που έλαβε το περιστατικό, ο Γιάννης Τσιμιτσέλης έσπευσε να τοποθετηθεί δημόσια

Μουγκοπέτρος: «Στο ένα δάχτυλο είχε φύγει όλο το δέρμα και έχω βάλει από το μπούτι μου! Μάζευα τα κομμάτια…»

Celebrity Stories Χτες
«Εγώ που έμεινα ανάπηρος ζητάω συγγνώμη! Για να μη μου στείλει κι άλλο εξώδικο και δεν ξέρω αν μπορώ και να ανταπεξέλθω»

Αφέθηκε ελεύθερη η Δήμητρα Ματσούκα μετά τη σύλληψή της

Celebrity Stories Χτες
Ποινική δίωξη για τρία αδικήματα στη Δήμητρα Ματσούκα

Αντώνης Σρόιτερ: «Τρώω bullying από τη μαμά μου, αν δε σηκώνω το τηλέφωνο»

Tabloid Χτες
Όσα είπε για το δελτίο, τους συναδέλφους του και τις γυναίκες της ζωής του

Kevin Spacey – Αστεγος επτά χρόνια μετά το σκάνδαλο: «Κυριολεκτικά δεν έχω σπίτι»

Tabloid Χτες
Οι οικονομικές δυσκολίες, οι συνεχείς μετακινήσεις και η προσπάθεια για restart

Κατερίνα Καινούργιου: Το «καρφί» on air – «Νόμιζα ότι είχα την καλύτερη παραγωγή, μέχρι που γνώρισα εσάς»

Tabloid Χτες
Μια γλυκιά έκπληξη επιφυλάσσουν οι συνεργάτες της Κατερίνας Καινούργιου, κατά τη διάρκεια της στήλης των ζωδίων στην «Super Κατερίνα»

Αρκάς: Καίγεται ο τόπος κι εμείς… στον κόσμο μας

Χιούμορ Χτες
«Τι προσπαθείς να μας πεις, προφήτη, μ’ αυτή την παραβολή;»

Με χρυσά φτερά και μήνυμα «take our history back» η Μαίρη Χατζηπαύλου στον διαγωνισμό Miss Universe

Social Χτες
Οι υποψήφιες «Μις Υφήλιος» έκαναν πασαρέλα φορώντας στολές που τιμούν τις χώρες τους - Μετά από αλλεπάλληλες... «αναποδιές» πλησιάζει η ώρα του μεγάλου τελικού

Όταν ο Keanu Reeves προκάλεσε πανικό σε ένα λεπτό

Celebrity Stories Χτες
Η απρόβλεπτη είσοδος του Keanu Reeves στο E3 που έκανε το κοινό να ουρλιάζει, έγινε meme και έγραψε μια από τις πιο iconic στιγμές στην ιστορία του gaming