E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Παρίσι: Σοκ στην κοινή γνώμη από βίντεο όπου άνδρας παρενοχλεί μια 22χρονη

Το βίντεο έχει συγκεντρώσει ήδη πάνω από 900.000 προβολές

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 30/7/2018 | 19:58

Παρίσι: Σοκ στην κοινή γνώμη από βίντεο όπου άνδρας παρενοχλεί μια 22χρονη

Μια γυναίκα στο Παρίσι αποφάσισε να χρησιμοποιήσει τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να καταγγείλει τη σeξουαλική παρενόχληση σε βάρος της. Συγκεκριμένα δημοσίευσε το βίντεο με την επίθεση που δέχθηκε από έναν άνδρα, ο οποίος τη χαστούκισε, όταν εκείνη δεν δίστασε να απαντήσει στα προσβλητικά σχόλιά του.

Όλα ξεκίνησαν από μια ανάρτηση στο Facebook. Αυτόν τον τρόπο επέλεξε η Μαρί Λαγκέρ, 22 ετών, για να αφηγηθεί την ιστορία της μαζί με ένα χαρακτηριστικό βίντεο από κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης. Την περασμένη Τρίτη καθώς εκείνη επέστρεφε στο σπίτι της στο βορειοανατολικό Παρίσι ένας άνδρας άρχισε να «κάνει ήχους, να εκφράει προσβλητικά σχόλια, να σφυρίζει και να μιλάει άσεμνα με ταπεινωτικό και προσβλητικό τρόπο».

«Τότε εγώ του απάντησα "βούλωσέ το" συνεχίζοντας τον δρόμο μου. Διότι δεν ανέχομαι αυτού του είδους τη συμπεριφορά. Δεν μπορώ να σιωπώ και δεν πρέπει πλέον να σιωπούμε», έγραψε η 22χρονη στον λογαριασμό της. Όμως «αυτό δεν άρεσε σε εκείνον τον άνδρα», συνέχισε η ίδια. Εκείνος, αρχικά, της «πέταξε ένα τασάκι», κατόπιν την ακολούθησε, τη «χτύπησε στο πρόσωπο στη μέση του δρόμου, παρουσία δεκάδων αυτοπτών μαρτύρων».

Το κείμενό της συνόδευε ένα βίντεο, που κατέγραψε η κάμερα κλειστού κυκλώματος του μπαρ, μπροστά από το οποίο εκτυλίχθηκαν τα γεγονότα. Στο βιντεοσκοπημένο υλικό μπορεί κανείς να δει την επίθεση κι έπειτα αρκετούς αυτόπτες μάρτυρες, πελάτες ενός καφέ, να επιχειρούν να μιλήσουν στον άνδρα και να τον εμποδίζουν να προσεγγίσει εκ νέου το νεαρό θύμα του.

Η Μαρί Λαγκέρ κατέθεσε μήνυση εις βάρος του, μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο επικαλούμενο πηγή της αστυνομίας.

Το Σάββατο, η 22χρονη κατήγγειλε το περιστατικό και στο Twitter: «Επειδή απάντησα στην παρενόχλησή του, ένας άνδρας με χτύπησε στη μέση του δρόμου, παρουσία δεκάδων μαρτύρων. Απαράδεκτο. Τέλος στην παρενόχληση στον δρόμο (#noustoutes #metoo #balancetonporc #harcelementderue).

Ερωτηθείσα από την εφημερίδα Le Parisien, η ίδια εξήγησε ότι έχει μώλωπες στο πρόσωπο, επισημαίνοντας την έκπληξη που νιώθει από την απήχηση που είχε το βίντεο στους χρήστες του Facebook και του Twitter. Όπως γράφει σήμερα το BBC, το βίντεο έχει συγκεντρώσει ήδη 900.000 προβολές.

«Το διακύβευμα είναι μεγάλο: πρόκειται για την ελευθερία των γυναικών να κυκλοφορούν άφοβα στους δημόσιους χώρους» σχολίασε η υπουργός Ισότητας Μαρλέν Σιαπά, σε μια συνέντευξη που δημοσιεύτηκε χθες στον ιστότοπο της Parisien.

Το βίντεο με την επίθεση εναντίον της 22χρονης είδε το φως της δημοσιότητας τη στιγμή που η γαλλική κυβέρνηση θέτει σε ισχύ νόμο κατά της σeξιστικής και σeξουαλικής βίας. Μεταξύ άλλων προβλέπει την επιβολή προστίμου επί τόπου σε περιστατικά παρενόχλησης στον δρόμο, ύψους τουλάχιστον 90 ευρώ.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ο Justin Bieber «φωνάζει για βοήθεια» ‑ Η νέα ανάρτηση που προκαλεί ανησυχία

Social Χτες
Η τελευταία ανάρτηση του Justin Bieber στο Instagram έφερε ανησυχία στους θαυμαστές του καθώς η εύθραυστη εικόνα του προκάλεσε πολλά ερωτηματικά

«Ο Καρβέλας μου είχε πει την επόμενη φορά να πάω χωρίς άρωμα και έφυγα ‑ Tον διαχειρίστηκα γλυκά»

TV Buzz Χτες
Στην κάμερα της εκπομπής Γεια σου και στη Νάνσυ Παραδεισανού παραχώρησε συνέντευξη η Έφη Σαρρή το μεσημέρι της Κυριακής 28/4.

Μαρίνα Σάττι: Αναχώρησε για Σουηδία η ελληνική αποστολή

Eurovision Χτες
Αποκάλυψε τι θα φορά στη σκηνή τη βραδιά της Eurovision!

Κιάνου Ριβς ‑ Γουινόνα Ράιντερ: «Αποκάλυψη βόμβα» ‑ Είναι παντρεμένοι εδώ και 30 χρόνια

Tabloid Χτες
Ο άγνωστος γάμος του Κιάνου Ριβς και της Γουινόνα Ράιντερ πριν από 30 χρόνια

Μαίρη Συνατσάκη: Απαντά για την κόντρα με τον Ηλία Ψινάκη «Αν είχα στόχο τα ρουχαλάκια μου θα έμενα σιωπηλή»

TV Buzz Χτες
Την απάντησή της στην επiθεση από τον Ηλία Ψινάκη στο χτεσινό επεισόδιο του J2US, έδωσε η Μαίρη Συνατσάκη

Ψινάκης για Μαίρη Συνατσάκη: «Εκμεταλλεύονται το metoo για να πουλήσουν δύο ρουχαλάκια»

TV Buzz Χτες
H έντονη αντίδραση της Πηνελόπης Αναστασοπούλου και τα πυρά του Ηλία Ψινάκη για την Μαίρη Συνατσάκη.