E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

«ALEXANDER» ROCK OPERA

Δημοσίευση 12/11/2012 | 11:53

«ALEXANDER» ROCK OPERA
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - Stage
26ης Οκτωβρίου 27
Ημερομηνίες: από 9/11/2012 έως 18/11/2012
ΝΟE 2012
ΔE ΤΡ ΤΕ ΠΕ ΠΑ ΣΑ ΚΥ
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930

Ωρα προσέλευσης: 20:00

Η καινούρια ροκ όπερα «Alexander» σε πρώτη εκτέλεση, ξεκινάει την πορεία της στη Θεσσαλονίκη, φέτος που η πόλη γιορτάζει τα εκατό χρόνια από την απελευθέρωσή της. Το έργο είναι αποτέλεσμα μιας αγγλο-ελληνικής συνεργασίας, όπου τη μουσική υπογράφει ο συνθέτης Κώστας Αθυρίδης και το λιμπρέτο στα αγγλικά η λογοτέχνης/ιστορικός Penny Turner.

Η όπερα στοχεύει, με σύγχρονο ήχο και μουσική, να μας φέρει κοντά στη μαγεία, στο όνειρο και στην ανθρώπινη φύση του Μεγάλου Αλεξάνδρου, ενός των Μεγαλυτέρων της παγκόσμιας ιστορίας. Παρουσιάζεται από την καλλιτεχνική ομάδα EPOPSIS(στην οποία συμμετέχουν μουσικοί και τραγουδιστές της ροκ σκηνής της Θεσσαλονίκης), σε μια δίωρη μουσικοθεατρική παράσταση, με ζωντανή ορχήστρα 14 μουσικών και 40 ηθοποιούς, τραγουδιστές και χορευτές.

Οι παραστάσεις θα πραγματοποιηθούν στη μουσική σκηνή Stage (26ης Οκτωβρίου 27, περιοχή Σφαγεία) στις 9,10,11 και 15,16,17,18 Νοεμβρίου 2012. Προσεύλεση κοινού στις 20:00, ώρα έναρξης παραστάσεων στις 20:30.

Προπώληση εισιτηρίων: θα ξεκινήσει από 15 Οκτωβρίου 2012 στο βιβλιοπωλείο Ιανός(Αριστοτέλους).

Συντελεστές:
Η σκηνοθεσία είναι του Κώστα Αθυρίδη, τα σκηνικά και τα κοστούμια επιμελήθηκε ο Απόστολος Βέττας, τις χορογραφίες η ¶σπα Φούτση, σύμβουλος σκηνοθεσίας ο Αλέξανδρος Ευκλείδης, τον ήχο ο Γιάννης Μαυρίδης (Cue Productions), τα φώτα οι Κέλλυ Εφραιμίδου και Ελίζα Αλεξανδροπούλου, στην ενορχήστρωση- διεύθυνση ορχήστρας ο Κώστας Τζούνης, στη διεύθυνση παραγωγής και stage manager η Βίκη Αλεξάκη και στην διοργάνωση παραγωγής η SOLDOUT(managing music events).
Το ρόλο του Αλέξανδρου ενσαρκώνει ο Δημήτρης Τικτόπουλος, της Λανίκης και της Ιέρειας η Ρούλα Μανισσάνου, του Ηφαιστείωνα ο Νικίας Φονταράς, του Φίλιππου ο Αποστόλης Ψυχράμης, της Ολυμπιάδας η Χαρίκλεια Χατζησαββίδου, της Κλειούς η Γεωργία Βεληβασάκη, της Ρωξάνης η Ραχήλ Τσελεπίδου, της Πυθίας ο Δημήτρης Κυανίδης, του Αρίστανδρου ο Γιώργος Ξυπολιτάς, του Αντύπα ο Stephan Schwerdtfeger, του Κλείτου ο Γιάννης Κυρατσός, των στρατηγών οι: Γιώργος Φωκάς, Θωμάς Βλιαγκόφτης και Ντίνος Ψυχογιός, της Θαΐδας η Αρετή Βαλαβανοπούλου και της Καμπάσπης η Νόνικα Μαλκουτζή.
Το καστ συμπληρώνεται από ένα σύνολο νέων τραγουδιστών και ηθοποιών της πόλης μας και μέλη της χορευτικής ομάδας της σχολής χορού «¶σπα Φούτση».

Βιβλίο με 2xCD
Το βιβλίο(που περιέχει 2xCD) με την μουσική της ροκ όπερα “Alexander”, θα κυκλοφορήσει σε έκδοση Polytropon (Κομνηνών 2, Καλαμαριά Θεσσαλονίκης, τηλ.2310 410658) την 1η Νοεμβρίου 2012, θα περιλαμβάνει το πλήρες κείμενο(script) στα αγγλικά, της Penny Turner, καθώς και μετάφραση/απόδοση της Γεωργίας Βεληβασάκη στα ελληνικά.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε το site μας
www.alexander-rockopera.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
e-mail: [email protected]

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Athens Pride 2026

E-Daily 3.Left Χτες
Η πορεία είναι χώρος διεκδίκησης, γιορτής, μνήμης αλλά και συλλογικής δράσης με ένα μήνυμα: “Τα δικαιώματά μας δεν είναι διαπραγματεύσιμα”!

Ο Γιάννης Χαρούλης επιστρέφει στη Θεσσαλονίκη στο Θέατρο Γης

Μουσική Προχτές
Κλείσε το εισιτήριό σου!

«Social Innovation Hackathon UoM – Junior Edition 2026»: Ένα καινοτόμο βήμα από το σχολείο στην κοινωνική αλλαγή

Cityλάιφ Προχτές
Κυριακή, 17 Μαΐου 2026 (09:30–16:30) στην Αίθουσα Αθλοπαιδιών, Πανεπιστήμιο Μακεδονίας

reworks agora: REASONABLE DOUBT: A Motivating Power

Φεστιβάλ Προχτές
Το φετινό reworks agora παρουσιάζει ένα τριήμερο πρόγραμμα δράσεων στην πόλη της Θεσσαλονίκης, που ενώνει τη δημιουργική σκέψη με την ηχητική εμπειρία

Rivo στο Bolivar Beach Club

Μουσική Προχτές
BOLIVAR BEACH BAR16/0520

Mayans w/ Coeus στο Bolivar Beach Club

Μουσική Προχτές
BOLIVAR BEACH BAR14/05

Στη σκηνή της ECDM Expo οι παγκόσμιοι ηγέτες της Τεχνητής Νοημοσύνης

Cityλάιφ 11.05.2026
Στο Ολυμπιακό Γήπεδο Φαλήρου, Tae Kwon Do

Thessaloniki Street Food Festival

Φεστιβάλ 08.05.2026
ΔΕΘ - HELEXPOαπό 20/05 έως 24/05

NEWORLD w/ ARGY & ARTBAT

Μουσική 06.05.2026
Παρασκευή 3 Ιουλίου ARGY και ARTBAT στην Αθήνα με το NEWORLD

Ο Γιώργος Μαζωνάκης έρχεται τον Ιούνιο στη Θεσσαλονίκη!

Μουσική 06.05.2026
ΛΙΜΑΝΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ10/0620