E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Νέο συγκλονιστικό βίντεο από την φονική πυρκαγιά στην Ανατολική Αττική

Από εθελοντή δασοπυροσβέστη

Δημοσίευση 29/7/2018 | 20:25

Νέο συγκλονιστικό βίντεο από την φονική πυρκαγιά στην Ανατολική Αττική

Τρομακτικό βίντεο, που αποτυπώνει την απίστευτη ταχύτημα με την οποία εξαπλώθηκαν οι φλόγες της φονικής πυρκαγιάς που κατέκαψε την Ανατολική Αττική, αφήνοντας πίσω 91 νεκρούς, ήρθε στο φως της δημοσιότητας.

Μιλώντας στην εφημερίδα «Τα Νέα», ο άνθρωπος που τράβηξε το βίντεο περιγράφει τα δραματικά λεπτά που η φωτιά κατευθυνόταν με ταχύτητα 120 χλμ./ώρα στο σπίτι του.

«Το πρώτο και δυσκολότερο βήμα είναι η απόφαση τού να φύγεις ή να μείνεις. Πρέπει να σταθμίσεις σωστά τις πιθανότητες και τους παράγοντες, αξιολογώντας την κατάσταση». Βλέποντας τις φλόγες να πλησιάζουν με εξωπραγματικές ταχύτητες και μη μπορώντας να βασιστεί στην έξωθεν βοήθεια, μιας και δεν υπήρχε ίχνος Πυροσβεστικής ή άλλης βοήθειας πουθενά, αποφάσισε να μη ρισκάρει την φυγή προς τα εμπρός που θα ήταν αρκετά αβέβαιη.

Όπως αναφέρει μαζί με τη συζυγό του Σοφία και τα τους παιδιά, Φίλιππο και Ιάσονα, 11 και 9 χρονών αντίστοιχα, ξεκίνησαν το «σφράγισμα» του σπιτιού, κλείνοντας ερμητικά όλες τις εξωτερικές πόρτες και παράθυρα και τοποθετώντας βρεγμένες πετσέτες. Στη συνέχεια έκλεισαν όλες τις εσωτερικές πόρτες και γέμισαν την μπανιέρα με νερό. Ακολούθησε η εκπαίδευση των παιδιών στη χρήση πυροσβεστήρων και οδηγίες στο τι ακριβώς πρέπει να κάνουν σε περίπτωση που μπει καπνός στο σπίτι. Τους εφοδίασε με μάσκες, βρεγμένες πετσέτες και μουσκεμένα σεντόνια σε περίπτωση που έπρεπε να μπουν στην μπανιέρα και να αναπνεύσουν μέσα από αυτά φιλτράροντας τον αέρα και βγήκε να δώσει την δική του μάχη.

Ως εκπαιδευμένος εθελοντής δασοπυροσβέστης είχε συμμετάσχει πολλές φορές στην κατάσβεση πυρκαγιών στην Αττική, αλλά αυτή τη φορά ήταν διαφορετικό.

Επρεπε να σώσει τη δική του οικογένεια και όχι κάποιου άλλου. Ανέβηκε στην ταράτσα κι άρχισε να καταβρέχει τα δέντρα του κήπου του και των γειτόνων και όταν οι φλόγες έφτασαν στον μαντρότοιχό του καίγοντας τα ψηλά πεύκα των διπλανών οικοπέδων, επικεντρώθηκε στην κατάσβεση των επίγειων εστιών για να εμποδίσει την εξάπλωση της φωτιάς. «Ο τρομακτικός αέρας έφερε τη φωτιά γρήγορα αλλά την έδιωξε και γρήγορα» μας λέει «και σάρωσε τα πάντα στο πέρασμά της». «Το γεγονός ότι άφησαν τη φωτιά να περάσει τη Λ. Μαραθώνος ήταν τραγικό. Αν αυτό συνέβαινε μια μέρα πριν, την Κυριακή, τα θύματα θα ήταν χιλιάδες».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Βουλγαρία: Τρεις νεκροί και εκατοντάδες εκτοπισμένοι από τις πλημμύρες

Κόσμος 04.10.2025
Μεταξύ των θυμάτων είναι και δύο διασώστες

Τι αλλάζει στα διπλώματα οδήγησης σε Ελλάδα και Ευρώπη

Ελλάδα 04.10.2025
Πώς θα τιμωρούνται οι παραβάτες του ΚΟΚ

Απίστευτη γκάφα από τον Κουέστα ‑ Έφαγε γκολ πίσω από την σέντρα στην Τουρκία

Αθλητικά Νέα 04.10.2025
Ο Χουλιάν Κουέστα ήταν αρνητικός πρωταγωνιστής της ήττας της Αντάλιασπορ με 5-2 απέναντι στη Ρίζεσπορ

Το «φιλί» της Σελήνης με τον Κρόνο μεταξύ 5 και 6 Οκτωβρίου ‑ Tι ώρα να το δείτε

Tech + Science 04.10.2025
Το φιλί μεταξύ του συντρόφου της Γης και του « Αρχοντα των Δαχτυλιδιών»

Πρώην ποδοσφαιριστής της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ «προσέλαβε» για μάνατζερ το ChatGPT

Αθλητικά Νέα 04.10.2025
Για να διαπραγματευτεί το νέο του συμβόλαιο

Έναρξη του αντιγριπικού εμβολιασμού ‑ Για 1η φορά διαθέσιμο το ρινικό εμβόλιο για παιδιά

Ελλάδα 04.10.2025
Υπάρχουν συγκεκριμένες αντενδείξεις για τη χορήγησή του

Δραματικό τέλος για κηπουρό σε βόθρο: Δύο χρόνια φυλάκιση με αναστολή στους ιδιοκτήτες βίλας στο Ρίο

Ελλάδα 04.10.2025
Ο 55χρονος βρήκε ασφυκτικό θάνατο, όταν κλήθηκε να επισκευάσει μια αντλία λυμάτων χωρίς κανένα μέτρο προστασίας

Αρτα: Ολοκληρώθηκε η εκταφή της 28χρονης Σπυριδούλας – Τα αναπάντητα ερωτήματα για τον θάνατό της

Ελλάδα 04.10.2025
Απαντήσεις ζητάει η οικογένεια της εγκύου - Τα ερωτήματα που μένουν ανοιχτά

Ουκρανία: Ρωσικό drone χτύπησε ουκρανικό επιβατικό τρένο ‑Βίντεο με βαγγόνι να φλέγεται

Κόσμος 04.10.2025
Μια νέα επίθεση με μη επανδρωμένο αεροσκάφος έπληξε έναν σιδηροδρομικό σταθμό στην πόλη Σόστκα, συμπεριλαμβανομένης μιας επιβατικής αμαξοστοιχίας.

Σοκ στη Βρετανία: Παντρεύτηκε 15χρονη βάσει της σαρία και τη βίαζε μαζί με άλλους 18 άνδρες

Κόσμος 04.10.2025
Οχτώ άνδρες καταδικάστηκαν σε συνολικά 91 χρόνια κάθειρξη για την εκμετάλλευση της ανήλικης