E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Καταρρακτώδης βροχή και χαλάζι στη Θεσσαλονίκη

Έπεσαν δέντρα στους δρόμους

Δημοσίευση 23/7/2018 | 18:57

Καταρρακτώδης βροχή και χαλάζι στη Θεσσαλονίκη

Καταρρακτώδης βροχή, που συνοδεύεται από χαλαζόπτωση, έπληξε πριν από λίγο περιοχές του πολεοδομικού συγκροτήματος της Θεσσαλονίκης, όπου κεντρικοί δρόμοι μετατράπηκαν μέσα σε λίγα λεπτά σε ποτάμια, προκαλώντας προβλήματα στις μετακινήσεις των οχημάτων.

Προηγήθηκαν ισχυροί άνεμοι, που είχαν ως αποτέλεσμα να λυγίσουν δέντρα.

Με δυσκολία διεξαγόταν η κίνηση στην περιφερειακή οδό της Θεσσαλονίκης και σε άλλους δρόμους της πόλης, ενώ η ορατότητα σε πολλά σημεία ήταν εξαιρετικά περιορισμένη. Ανάλογα καιρικά φαινόμενα έπληξαν επίσης περιοχές περιφερειακά της Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με το seleo.gr, αυτοκίνητο προσέκρουσε σε δύο κάδους απορριμάτων στην οδό Λαμπράκη 213, στην Τούμπα. Δέντρα έπεσαν στη συμβολή των οδών Σοφούλη με Καπετάν Γκόνη, Πόντου με Αιγαίου και στην οδό Χάλκης στην Καλαμαριά. Η οδός Ανδριανουπόλεως ήταν προσωρινά κλειστή, καθώς έπεσε και εκεί δέντρο. Επίσης, στην περιοχή των Αμπελοκήπων, τραπέζι έπεσε από μπαλκόνι πάνω σε σταθμευμένο όχημα. Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει αναφορές για τραυματίες λόγω των περιστατικών. 

Σύμφωνα, δε, με το thestival.gr, τα περισσότερα συμβάντα καταγράφονται στις περιοχές της Κωνσταντινουπόλεως, της Μαρτίου και της Βούλγαρη, στο Ε' Δημοτικό Διαμέρισμα. Σε ορισμένες περιπτώσεις μάλιστα, τα κλαδιά των δέντρων έπεσαν πάνω σε σταθμευμένα οχήματα, προκαλώντας υλικές ζημιές. Επί τόπου έσπευσαν άντρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Πτώσεις δέντρων καταγράφηκαν και στην περιοχή της Καλαμαριάς. Επίσης, λόγω της έντονης βροχόπτωσης, προκλήθηκαν σπινθήρες σε κολώνα της ΔΕΗ, κοντά στο Κυβερνείο. Στο σημείο εκλήθη συνεργείο της ΔΕΗ.

Σε κοπές δέκα δέντρων στο κέντρο, αλλά και περιφερειακά της Θεσσαλονίκης, προχώρησε η Πυροσβεστική Υπηρεσία, καθώς πολλά από αυτά έπεσαν ή πήραν κλίση λόγω του αέρα. Από το απόγευμα, όταν και σημειώθηκε επιδείνωση του καιρού, βρέχει σε όλη την Κεντρική Μακεδονία, ωστόσο, όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο επικεφαλής του αυτόνομου Τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Μπάμπης Στεργιάδης, δεν σημειώθηκαν, μέχρι στιγμής, πλημμυρικά φαινόμενα.

«Οι υπηρεσίες της Πολιτικής Προστασίας βρίσκονται σε πλήρη επιφυλακή. Αναμένουμε την εξέλιξη του φαινομένου» σημείωσε ακόμη.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Βίντεο μυστήριο από άρμα με την αμερικανική και τη ρωσική σημαία

Κόσμος 18.08.2025
Ο Αντρέι Γερμάκ, επικεφαλής του γραφείου του προέδρου της Ουκρανίας, αναδημοσίευσε το βίντεο στο Telegram

Χαλάνδρι: Βγήκε να ταΐσει τις γάτες και της έστησε καρτέρι θανάτου – Γιατί τη σκότωσε ο 28χρονος

Ελλάδα 18.08.2025
O 28χρονος σκότωσε με μαχαίρι 47χρονη στο Χαλάνδρι γιατί «με εξέθεσε στους φίλους μου», όπως ομολόγησε

Συναγερμός στο Μανχάταν: Αποκλεισμένη η Times Square λόγω ύποπτου δέματος

Κόσμος 18.08.2025
Στο κλείσιμο τμήματος της πλατείας Times Square στο κεντρικό Μανχάταν προχώρησε η αστυνομία της Νέας Υόρκης, στο πλαίσιο έρευνας σχετικά με ένα ύποπτο πακέτο που εντοπίστηκε

Επιστήμονες κατέγραψαν για πρώτη φορά σε βίντεο την εμφύτευση ανθρώπινου εμβρύου στη μήτρα

Tech + Science 18.08.2025
Η μελέτη πραγματοποιήθηκε από το Ινστιτούτο Βιομηχανικής της Καταλονίας (IBEC), σε συνεργασία με το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Dexeus της Βαρκελώνης, που παρείχε τα έμβρυα

Πιστόλι, σπαθί «κατάνα» και ξιφίδια βρέθηκαν στο σπίτι 25χρονης που συνελήφθη στον Ασπρόπυργο

Ελλάδα 18.08.2025
Η νεαρή κατηγορείται για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων

Χάος σε παραλία της Γρανάδας: Θυελλώδεις άνεμοι σάρωσαν λουόμενους

Κόσμος 18.08.2025
Ενώ η Ισπανία βρίσκεται αντιμέτωπη με φωτιές – Δείτε βίντεο

Φλόριντα: Η σοκαριστική στιγμή που οδηγός νταλίκας και προκαλεί τροχαίο με τρεις νεκρούς

Κόσμος 18.08.2025
Ο Σινγκ βρίσκεται παράνομα στις ΗΠΑ από το 2018 - Κατηγορείται για τριπλή ανθρωποκτονία

Ανατροπή στη δoλoφovία στο Χαλάνδρι: Τι ερευνά τώρα η ΕΛ.ΑΣ.

Ελλάδα 18.08.2025
Δράστης και θύμα δεν ήταν σύντροφοι, αλλά είχαν γνωριστεί τον Ιανουάριο στο συσσίτιο της εκκλησίας

Τροχαίο στην Ξάνθη: Φορτηγό συγκρούστηκε με δύο ΙΧ – Τρεις νεκροί και δύο τραυματίες

Ελλάδα 18.08.2025
Τροχαίο δυστύχημα έξω από την Ξάνθη στην Εγνατία Οδό - Φορτηγό συγκρούστηκε με δύο ΙΧ - Ξέσπασε φωτιά

Ανετράπη ιδιωτικό ασθενοφόρο στου Γουδή ‑ Nεκρός ο ασθενής που μετέφερε

Ελλάδα 18.08.2025
Με εντολή της Ελληνικής Αστυνομίας, υπάρχει διακοπή της κυκλοφορίας στο σημείο