E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ρώσος πρέσβης: «Απογοητευτική» η κίνηση της Ελλάδας να απελάσει τους Ρώσους διπλωμάτες

Σημείωσε ότι οι διμερείς σχέσεις των δύο χωρών διένυαν μέχρι τότε μια περίοδο «πρωτοφανούς ακμής»

Δημοσίευση 20/7/2018 | 11:24

Ρώσος πρέσβης: «Απογοητευτική» η κίνηση της Ελλάδας να απελάσει τους Ρώσους διπλωμάτες

Ο Αντρέι Μάσλοβ, ο Ρώσος πρέσβης στην Ελλάδα χαρακτήρισε «απογοητευτική» την κίνηση της Ελλάδας να απελάσει τους ρώσους διπλωμάτες, ενώ σημείωσε οι διμερείς σχέσεις των δύο χωρών διένυαν μέχρι τότε μια περίοδο «πρωτοφανούς ακμής».

Τις δηλώσεις αυτές τις έκανε ο κ. Μάσλοβ μιλώντας την Πέμπτη στο Sputnik, ενώ ανέβηκαν στο λογαριασμό της ρωσικής πρεσβείας στην Ελλάδα στο twitter σήμερα το πρωί.

Συγκεκριμένα ο ο Ρώσος πρέσβης αναφέρει:

«Τα τελευταία χρόνια ήταν περίοδος πρωτοφανούς ακμής στις ρωσο-ελληνικές σχέσεις. Ο πλούσιος πολιτικός διάλογος στο υψηλότατο και υψηλό επίπεδο».
«Το Αφιερωματικό έτος Ρωσία - Ελλάδα 2016, το κοινό Έτος Τουρισμού 2017/2018, στενές επαφές αρμόδιων υπουργείων, επιχειρηματιών και κοινωνίας των πολιτών».

«Οι κινήσεις της ελληνικής πλευράς, κατά την φετινή χρονιά των 190 χρόνων από την ίδρυση των διπλωματικών μας σχέσεων και της 25ης επετείου του θεμελιώδους Συμφώνου Φιλίας και Συνεργασίας, έχουν γίνει απογοήτευση για μας».
«Η δήλωση της Μ.Ζαχάροβα ήταν σωστή και ισορροπημένη, ενώ η αντίδραση του ελληνικού ΥΠΕΞ υπερβολική».

Διέγραψαν το tweet για τον Κοτζιά

Εντωμεταξύ, την ίδια ώρα, η Ρωσική πρεσβεία κατέβασε το επίμαχο χθεσινοβραδινό tweet που άδειαζε τον Νίκο Κοτζιά.

Η εν λόγω κίνηση θα μπορούσε να θεωρηθεί ως κίνηση αποκλιμάκωσης της τεταμένης κατάταστασης, ωστόσο τα νεότερα tweet της ρωσικής πρεσβείας με τα αποσπάσματα της χθεσινής ομιλίας του Ρώσου πρέσβη δεν δείχνουν προς αυτή την κατεύθυνση.

Πώς έφθασαν χθες σε οριακό σημείο οι σχέσεις Αθήνας-Μόσχας

Μετά την απέλαση των Ρώσων διπλωματών, η Μόσχα χθες, μετά τις λεκτικές απειλές, προχώρησε σε ακύρωση της επίσκεψης του Ρώσου ΥΠΕΞ Σεργκέι Λαβρόφ που ήταν προγραμματισμένη για το Φθινόπωρο.

Η Αθήνα, δια μέσου διπλωματικών πηγών απάντησε πως «ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών είναι καλοδεχούμενος στην Αθήνα» και πρόσθεσαν πως «το αίτημα της επίσκεψης του κ. Λαβρόφ στη χώρα μας είχε διατυπωθεί από τη ρωσική πλευρά».

Ο Αλέξης Τσίπρας κάλεσε εκτάκτως τον Νίκο Κοτζιά στο Μέγαρο Μαξίμου, προκειμένου να συνεκτιμηθούν όλες οι τελευταίες εξελίξεις και να χαράξουν «γραμμή» για τα επόμενα βήματα.

Ωστόσο, ακολούθησε το «άδειασμα» εκ μέρους της Ρωσικής πρεσβείας στον Νίκο Κοτζιά, μέσω του επίμαχου tweet που διεγράφη σήμερα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Το IRIS γίνεται υποχρεωτικό ‑ Αλλάζει ο τρόπος πληρωμών και αποδείξεων

Οικονομία 21.11.2025
Tι πρέπει να έχουν έτοιμο οι επιχειρήσεις

Σας παίρνουν συνέχεια τηλέφωνο από την Πολωνία; Γιατί δεν πρέπει να το σηκώσετε

Ελλάδα 21.11.2025
Τι δεν πρέπει να κάνετε αν δείτε κλήσεις από +48 και +3197

Νέα ταυτότητα: Οι κρίσιμες ενημερώσεις που δεν πρέπει να αμελήσεις

Ελλάδα 21.11.2025
Η έγκαιρη ενημέρωση είναι απαραίτητη

Σοκάρει βίντεο ντοκουμέντο από τον άγριο ξυλοδαρμό ανήλικης από συνομήλικές της

Ελλάδα 21.11.2025
Προβληματισμό προκαλεί το μένος με το οποίο χτυπούν με χέρια και πόδια τα τέσσερα κορίτσια το θύμα τους

Τραγωδία στο Βόλο: Ένοχος μόνο για πλημμελήματα ο οδηγός της μηχανής που παρέσυρε παππού και βρέφος

Ελλάδα 21.11.2025
Το δικαστήριο τον απάλλαξε για το κακούργημα της επικίνδυνης οδήγησης - Καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης δύο ετών με αναστολή

Μαμντάνι για τη συνάντηση με τον Τραμπ: «Έχω πολλές διαφωνίες με τον πρόεδρο, αλλά δεν πρόκειται για εμένα»

Κόσμος Χτες
«Πρόκειται για τη σχέση μεταξύ της πόλης της Νέας Υόρκης και του Λευκού Οίκου», πρόσθεσε

Πέθανε στα 63 ο Gary «Mani» Mounfield των Stone Roses και Primal Scream

Πολιτισμός Χτες
Ο Mounfield υπήρξε ιδρυτικό μέλος των Stone Roses, συγκροτήματος που καθόρισε τον λεγόμενο ήχο του «Madchester»

Καισαριανή: Εμπρησμός σε γνωστό μπαρ

Ελλάδα Χτες
«Πόλεμο συμφερόντων» βλέπει η ΕΛΑΣ

Πολική νύχτα στην Αλάσκα: Η πόλη που δεν θα δει ήλιο για δύο μήνες

Κόσμος Χτες
Βίντεο από την τελευταία ανατολή για το 2025

Σάλος στις ΗΠΑ: Έξι Δημοκρατικοί καλούν τον στρατό να μην υπακούει σε παράνομες διαταγές

Κόσμος Χτες
«Η προδοσία τιμωρείται με θάνατο» λέει ο Τραμπ