E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Έφυγε από τη ζωή ο πτέραρχος Νίκος Κουρής

Ο πρώην υφυπουργός Εθνικής Άμυνας νοσηλευόταν στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας

Δημοσίευση 19/7/2018 | 18:13

Έφυγε από τη ζωή ο πτέραρχος Νίκος Κουρής

Έφυγε το πρωί από τη ζωή, σε ηλικία 88 ετών, ο πρώην υφυπουργός Εθνικής Άμυνας και αρχηγός ΓΕΕΘΑ, πτέραρχος Νίκος Κουρής, ο οποίος νοσηλευόταν στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας.

Ο Νίκος Κουρής γεννήθηκε στις 27 Μαΐου του 1930. Αποφοίτησε από τη Σχολή Ικάρων το 1950. Υπηρέτησε ως χειριστής μαχητικών αεροσκαφών και εκπαιδευτής πτήσεων. Κατά τη διάρκεια της σταδιοδρομίας του ανέλαβε πολλές επιτελικές θέσεις. Από τον Ιανουάριο του 1975 έως τον Ιούνιο του 1976 ήταν διευθυντής του κλάδου επιχειρήσεων του ΓΕΑ.

Από τον Ιούνιο του 1976 έως τον Ιούνιο του 1978 διετέλεσε επιτελάρχης ΑΤΑ. Από τον Ιούνιο του 1978 έως το Μάιο του 1980 ήταν διοικητής Διοίκησης Αεροπορικής Εκπαίδευσης, ενώ από το Μάιο του 1980 έως τον Ιανουάριο του 1982 διετέλεσε Α' υπαρχηγός ΓΕΕΘΑ. Τον Ιανουάριο του 1982 έγινε αρχηγός ΓΕΑ, θέση στην οποία παρέμεινε έως τον Δεκέμβριο του 1984, οπότε ανέλαβε αρχηγός ΓΕΕΘΑ. Από τον Ιανουάριο του 1985 έως τον Ιούλιο του 1989 ήταν μέλος της στρατιωτικής επιτροπής του ΝΑΤΟ. Το 1989 αποστρατεύτηκε και ασχολήθηκε με την πολιτική εντασσόμενος στο ΠΑΣΟΚ.

Στις 24 Σεπτεμβρίου 1990, στο 2ο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, εξελέγη μέλος της Κεντρικής Επιτροπής και διετέλεσε αναπληρωτής γραμματέας του Τομέα Διεθνών Σχέσεων του Κινήματος. Τον Οκτώβριο του 1993, μετά την εκλογική νίκη του ΠΑΣΟΚ, ορκίστηκε υφυπουργός Εθνικής Άμυνας. Στις 17 Απριλίου 1994, στο 3ο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, εξελέγη αναπληρωματικό μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος.

Τον Ιανουάριο του 2009, δημοσίευσε το βιβλίο «Αιγαίο: Η μακροχρόνια διαμάχη και ο ρόλος των Αμερικανών», που αναφέρεται στους κινδύνους από τις επεκτατικές βλέψεις της Τουρκίας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τι αλλάζει στην ετήσια άδεια το 2026

Οικονομία 05.01.2026
Πώς θα χορηγούνται οι άδειες στους εργαζόμενους το νέο έτος.

FIR Αθηνών: Εισαγγελική παρέμβαση για το μπλακ άουτ στα αεροδρόμια

Ελλάδα 05.01.2026
Προκαταρκτική εξέταση για επικίνδυνες παρεμβάσεις στη συγκοινωνία αεροσκαφών – Ανέλαβε η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος

Ανατροπές στη φορολογία φέρνει το 2026 για ελεύθερους επαγγελματίες

Οικονομία 05.01.2026
Η φετινή χρονιά αναμένεται να φέρει «φουσκωμένα» εκκαθαριστικά για περίπου 400.000 ελεύθερους επαγγελματίες

Πάτρα: Στον εισαγγελέα οι ιδιοκτήτες του κλαμπ που ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου ο 30χρονος

Ελλάδα 05.01.2026
Την πόρτα του εισαγγελέα αναμένεται να περάσουν οι ιδιοκτήτες του κλαμπ στην Πάτρα όπου ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου ο 30χρονος.

Πρέβεζα: Ώρες αγωνίας στη ΜΕΘ για τον 16χρονο που αυτοπυροβολήθηκε στο κεφάλι

Ελλάδα 05.01.2026
Η τοπική κοινωνία παρακολουθεί με κομμένη την ανάσα τις εξελίξεις

Ανακαίνιση σπιτιού με επιδότηση έως 90%: Πώς θα αλλάξετε πλακάκια, μπάνιο και κουζίνα

Οικονομία 05.01.2026
Έρχεται τον Φεβρουάριο του 2026 - Τι καλύπτει, ποιοι είναι δικαιούχοι, πώς υπολογίζεται η ενίσχυση

FIR Αθηνών: Ο περίεργος βόμβος και τα 40 «νεκρά» λεπτά

Ελλάδα 05.01.2026
Τεχνική δυσλειτουργία ή κυβερνοεπίθεση πίσω από το «μπλακ άουτ» στο FIR Αθηνών

Τέλος οι λαικές αγορές από την Τετάρτη

Ελλάδα 05.01.2026
Οι πωλητές και οι παραγωγοί αντιδρούν στην ακρίβεια και τα φορολογικά μέτρα

Βροχή ελέγχων από την εφορία το 2026: Πάνω από 72.800 έρευνες της ΑΑΔΕ, ποιοι μπαίνουν στο στόχαστρο

Ελλάδα 05.01.2026
Dating coach πιάστηκε για φοροδιαφυγή 300.000€ - Nέα ψηφιακά εργαλεία και Τεχνητή Νοημοσύνη

Μετά τη Βενεζουέλα, η Κολομβία; «Καλή ιδέα» μια νέα επιχείρηση, λέει ο Τραμπ – Τι είπε για Κούβα και Γροιλανδία

Κόσμος 05.01.2026
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τραμπ απειλεί να διατάξει στρατιωτική επιχείρηση εναντίον της Κολομβίας