E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Γερμανία: «Κόκκινη κάρτα» στη Nutella για διαγωνισμό της

Αιτία η προωθητική της ενέργεια κατά τη διάρκεια του Μουντιάλ

Δημοσίευση 19/7/2018 | 16:18

Γερμανία: «Κόκκινη κάρτα» στη Nutella για διαγωνισμό της

Περίπου 16 κιλά Nutella για μια μπάλα ποδοσφαίρου κατά τη διάρκεια του Μουντιάλ.... Προωθητική ενέργεια της Ferrero, η οποία παράγει το διάσημο προϊόν επάλειψης με πραλίνα φουντουκιού, πήρε «κόκκινη κάρτα» από γερμανούς βουλευτές που θεωρούν τη συγκεκριμένη προσφορά επικίνδυνη.

Οι βουλευτές αυτοί υπέβαλαν καταγγελία σε ρυθμιστικό φορέα διαφήμισης μετά την εκστρατεία προώθησης της πάστας για επάλειψη που ενθαρρύνει, κατά τη γνώμη τους, τα παιδιά να καταναλώνουν σε υπερβολική ποσότητα το προϊόν.

«Η βιομηχανία τροφίμων επωφελείται για ακόμη μια φορά από το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου για να πωλεί τα γλυκά της σε παιδιά», δήλωσε η οικολόγος βουλευτής Ρενάτε Κιούναστ. «Κόκκινη κάρτα για τη Nutella της Ferrero», τόνισε.

Κατά τη διάρκεια του Μουντιάλ, ο ιταλικός όμιλος άρχισε την προωθητική ενέργεια για τη Nutella, επιτρέποντας στον καταναλωτή να αποκτήσει μια μπάλα ποδοσφαίρου πάνω στην οποία είναι τυπωμένες οι υπογραφές των παικτών της εθνικής ομάδας της Γερμανίας.

Οι γερμανοί βουλευτές υπολόγισαν ότι ο καταναλωτής έπρεπε να αγοράσει συνολικά 35 κανονικά βάζα του προϊόντος επάλειψης ώστε να κερδίσει τον απαραίτητο αριθμό πόντων και να αποκτήσει την μπάλα. «Αυτό αντιστοιχεί σε 15,75 κιλά πάστας επάλειψης, δηλαδή εννέα κιλά ζάχαρης, πέντε κιλά λίπους, 85.000 θερμίδες και 97,65 ευρώ», δηλώνουν η Κιούναστ και ο συνάδελφός της Χάραλντ 'Εμπνερ σε επιστολή τους προς το συμβούλιο δεοντολογίας των διαφημίσεων.

Κατηγορούν επίσης τη Ferrero ότι «εκμεταλλεύεται την τόσο ιδιαίτερη εμπιστοσύνη που έχουν τα παιδιά» στους άσσους του ποδοσφαίρου χρησιμοποιώντας τις φωτογραφίες τους πάνω σε συλλεκτικές κάρτες.

«Δεν έχουμε τίποτε κατά του προϊόντος», δήλωσε η Κιούναστ. «Αν αρέσει στον κόσμο, ας το τρώει, αλλά δεν πρέπει να υποδηλώνεται στα παιδιά ότι έχει οποιαδήποτε σχέση με έναν αθλητικό και υγιεινό τρόπο ζωής».

Οι πράσινοι βουλευτές ελπίζουν στο εξής το συμβούλιο δεοντολογίας, οργανισμός απορρύθμισης της διαφημιστικής βιομηχανίας, να μπλοκάρει τη διαφήμιση και να απευθύνει προειδοποίηση προς το γερμανικό τμήμα της Ferrero.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ο καιρός αγριεύει και οι μετεωρολόγοι… διαφωνούν για το αν θα χιονίσει

Καιρός 09.01.2026
«Κάποιοι χαλάνε τη μετεωρολογική πιάτσα»

Επεισόδιο με Κωνσταντοπούλου και Καιρίδη στη Βουλή: «Με ενοχλείτε» ‑ «Ασε μας καλέ κουκλίτσα μου»

Πολιτική 09.01.2026
Ο υπουργός Αμυνας ζήτησε συγγνώμη από την πρόεδρο της Πλεύσης Ελευθερίας

Ιράν: Kόπηκε η πρόσβαση στο Ίντερνετ και οι τηλεπικοινωνίες ‑ Στους δρόμους οι διαδηλωτές

Κόσμος 09.01.2026
Αναφορές για πυροβολισμούς - Τουλάχιστον 45 διαδηλωτές έχουν σκοτωθεί από την έναρξη των κινητοποιήσεων - Στις φλόγες και αστυνομικά οχήματα

Πέθανε ο Χρήστος Πολίτης, ο «Γιάγκος Δράκος» της «Λάμψης»

Ελλάδα 09.01.2026
Από τη Λάμψη και τον ρόλο του Γιάγκου Δράκου μέχρι το Απλό Θέατρο και τον ελληνικό κινηματογράφο

Ορεστιάδα: Εν αναμονή εισροής μεγάλου όγκου υδάτων στους ποταμούς Αρδα και Έβρο

Ελλάδα Χτες
Σε αυξημένη επιφυλακή καλεί κατοίκους, αγρότες και επαγγελματίες ο Δήμος Ορεστιάδας, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων που αναμένονται τις επόμενες ώρες

Μινεάπολη: Το FBI ανέλαβε την έρευνα για την δολοφονία της 37χρονης Ρενέ από τον πράκτορα της ICE

Ελλάδα Χτες
Δεδομένου ότι πλέον δεν έχει πρόσβαση στα στοιχεία της υπόθεσης, στους μάρτυρες και στα αποδεικτικά στοιχεία, το το Γραφείο Εγκληματολογικών Ερευνών της Μινεσότα δήλωσε ότι «απρόθυμα» αποσύρθηκε από την έρευνα

Εξέγερση κατά των μουλάδων στο Ιράν: Μεγάλες διαδηλώσεις ‑ Xωρίς Ίντερνετ η χώρα

Κόσμος Χτες
Τουλάχιστον 45 διαδηλωτές έχουν σκοτωθεί από την έναρξη των κινητοποιήσεων, λέει ΜΚΟ

Τραγωδία στη Χαλκίδα: Θύμα bullying ισχυρίζεται ότι ήταν ο γιος της ‑ Το ξέσπασμα της μητέρας του

Ελλάδα Χτες
Η μητέρα του 15χρονου που έβαλε τέλος στη ζωή του ισχυρίζεται πως ο γιος της είναι θύμα bullying

Οι ΗΠΑ ωθούν τους Αμερικανούς να τρώνε περισσότερο βούτυρο ‑ Ειδικός εξηγεί γιατί αυτό είναι λάθος

Ελλάδα Χτες
Σύμφωνα με την Dr. Trisha Pasricha, το βούτυρο είναι μια κακή διατροφική επιλογή, καθώς αν εξετάσουμε τα επιστημονικά δεδομένα, επηρεάζει αρνητικά την καρδιά μας

Κυνήγι ρωσικού τάνκερ στη Μάγχη: Ποιο είναι το δεξαμενόπλοιο «Arcusat» και γιατί έπλεε με σημαία ευκαιρίας σαν «Tavian»

Κόσμος Χτες
Έχει μετονομαστεί σε «Tavian» και παρακολουθείτε από τις βρετανικές αρχές