E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Εισαγγελέας: Ένοχος χωρίς ελαφρυντικά ο δολοφόνος της Δώρας Ζέμπερη

Τέσσερις κατηγορίες εις βάρος του

Δημοσίευση 17/7/2018 | 16:51

Εισαγγελέας: Ένοχος χωρίς ελαφρυντικά ο δολοφόνος της Δώρας Ζέμπερη

Ένοχος χωρίς κανένα ελαφρυντικό είναι η πρόταση της εισαγγελέως για τον δολοφόνο της Δώρας Ζέμπερη, Εμμανουήλ Σοροπίδη.

Ο Σοροπίδης κατηγορείται για ανθρωποκτονία σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, ληστεία με ιδιαίτερη σκληρότητα, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.

Όπως όλα δείχνουν η εισαγγελέας δεν πείστηκε ούτε κατ’ ελάχιστο από τον ισχυρισμό που προέβαλε απολογούμενος ο κατηγορούμενος, υποστηρίζοντας ότι ένας Αθηναίος δικηγόρος και ένα ακόμα πρόσωπο με το ψευδώνυμο Χάρης ήταν εκείνοι από τους οποίους πήρε την εντολή να βγάλει για 3-4 μήνες εκτός υπηρεσίας η άτυχη εφοριακό.

Η εισαγγελική λειτουργός αγορεύοντας χαρακτήρισε αξιόλογό πρόσωπο την Δώρα Ζέμπερη, τόσο για την κοινωνία, όσο και για την οικογένειά της, η οποία αντί να χαίρεται την ηλικία ξεχρέωνε χρέη από τζόγο. Είχε πολλά φορτία στην πλάτη της, όπως είπε η εισαγγελέας.

Είχε πικρία από την οικογένεια - Δεν φρόντισε και ο πατερας να την προστατεύσει.

«Είχε πολλές πηγές κινδύνου η Ζέμπερη. Δεύτερη πηγή κινδύνου ήταν το επάγγελμά της. Είχε περαιώσει 230 υποθέσεις.

Η Δώρα είχε διαισθανθεί τον κίνδυνο και για αυτό είχε αφήσει 500 ευρώ μέσα σε νέα βιβλίο και τα πιν των καρτών της.
Μια νέα κοπέλα αντί να είναι ερωτευμένη και να διασκεδάζει πήγαινε στο νεκροταφείο. Η Δώρα μάλλον είχε απογοητευτεί από τον κόσμο των ζωντανών και πλησίαζε τον κόσμο των νεκρών, το μοναδικό της καταφύγιο. Και αυτό ενόχλησε...τον κατηγορούμενο. Ανάλωσε τη ζωή του στα ναρκωτικά και στις κλοπές».

Σε άλλο σημείο της αγόρευσης της η κυρία Σωτηροπούλου ανέφερε ότι υπάρχουν πολλές αντιφάσεις, αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο κάποιος άλλος να συνέταξε τα υπομνήματα με τα οποία άλλαξε την αρχική του ομολογία.

Ακόμη, η εισαγγελέας επισήμανε ότι τα σημεία που επλήγη η Δώρα δεν ήταν τυχαία, ήταν πολλά, ήταν μοιραία.
Η οικογένεια δεν θα πάρει ποτέ απάντηση γιατί έφυγε αυτό το κορίτσι».

Και έκλεισε την αγόρευσή της στηλιτεύοντας το γεγονός ότι χάρη στο νόμο αποφυλακίστηκε πριν να είναι έτοιμος να επανενταχθεί. «Δεν ήταν έτοιμος να αποφυλακιστεί. Αυτό ήταν το μεγάλο έγκλημα της πολιτείας. Τρεις τέσσερις μήνες μετά έκανε έγκλημα.Την παρακολουθούσε ένα μήνα. Χάλασε τη ζωή του, τη ζωή μιας κοπέλας και της οικογένειας».

«Ήθελαν να την "καθαρίσουν" και να μου φορτώσουν το έγκλημα»

Προηγουμένως, απολογούμενος ο κατηγορούμενος έδωσε σήμερα μία νέα εκδοχή μετοχοποιώντας δικηγόρο των Αθηνών ισχυριζόμενος ότι η συμφωνία ήταν να την τραυματίσει ώστε να μείνει εκτός υπηρεσίας για 3 -4 μήνες.

Περιγράφοντας την τραγική σκηνή στο νεκροταφείο είπε: Έβγαλα το μαχαίρι. Έβαλα δύναμη, την έκοψα στο χέρι την τραυμάτισαν και στο πρόσωπο. Τραβώντας την τσάντα στη διάρκεια της πάλης, η κοπέλα έπεσε πάνω μου. Ακούμπησε το κούτελο της, γυρνά με κοιτά σηκώνεται και φεύγει. Έφυγα κι εγώ μετά την άκουσα να φωνάζει, «αστυνομία βοήθεια». Από την τσάντα πήρα το κινητό και 5ευρω. Πέταξα το μαχαίρι και την μπλούζα και πήγα στο μαγαζί του Πακιστανού που μου είχαν υποδείξει να αφήσω το κινητό. Μου έδωσε 20 ευρώ, πήρα ηρωίνη και γύρισα σπίτι.

Πρόεδρος: Είναι πολλαπλά τα χτυπήματα.

Κατηγορούμενος : Το άκουσα από την τηλεόραση. Ήθελαν να την καθαρίσουν και να χρεώσουν σε μένα το έγκλημα. Έφυγε από μένα περπατώντας. Δεν έκανα εγώ τη μαχαίρια στην καρδιά.

Ο κατηγορούμενος ισχυρίστηκε ότι αρχικά ομολόγησε τη δολοφονική πράξη προκειμένου να προστατέψει την κόρη του και να μην πάθει κακό. Η αποστροφή του αυτή προκάλεσε την έντονη αντίδραση του πατέρα της Δώρας, ο οποίος φώναξε «Εσύ ήθελες να προστατέψει την κόρη σου, αλλά σκότωσες το δικό μου παιδί».

Σήμερα, αναμένεται η έκδοση της απόφασης.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τραγωδία στο Βόλο: Ένοχος μόνο για πλημμελήματα ο οδηγός της μηχανής που παρέσυρε παππού και βρέφος

Ελλάδα 21.11.2025
Το δικαστήριο τον απάλλαξε για το κακούργημα της επικίνδυνης οδήγησης - Καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης δύο ετών με αναστολή

Μαμντάνι για τη συνάντηση με τον Τραμπ: «Έχω πολλές διαφωνίες με τον πρόεδρο, αλλά δεν πρόκειται για εμένα»

Κόσμος Χτες
«Πρόκειται για τη σχέση μεταξύ της πόλης της Νέας Υόρκης και του Λευκού Οίκου», πρόσθεσε

Πέθανε στα 63 ο Gary «Mani» Mounfield των Stone Roses και Primal Scream

Πολιτισμός Χτες
Ο Mounfield υπήρξε ιδρυτικό μέλος των Stone Roses, συγκροτήματος που καθόρισε τον λεγόμενο ήχο του «Madchester»

Καισαριανή: Εμπρησμός σε γνωστό μπαρ

Ελλάδα Χτες
«Πόλεμο συμφερόντων» βλέπει η ΕΛΑΣ

Πολική νύχτα στην Αλάσκα: Η πόλη που δεν θα δει ήλιο για δύο μήνες

Κόσμος Χτες
Βίντεο από την τελευταία ανατολή για το 2025

Σάλος στις ΗΠΑ: Έξι Δημοκρατικοί καλούν τον στρατό να μην υπακούει σε παράνομες διαταγές

Κόσμος Χτες
«Η προδοσία τιμωρείται με θάνατο» λέει ο Τραμπ

Το Grok του Έλον Μασκ αρνήθηκε το Ολοκαύτωμα

Κόσμος Χτες
Ξεκίνησε έρευνα στη Γαλλία

Θεσσαλονίκη: Τρίχρονο αγοράκι έπεσε από τις κερκίδες του Ποσειδώνιου Κολυμβητηρίου

Ελλάδα Χτες
Διακομίστηκε με τραύμα στο κεφάλι στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, όπου νοσηλεύεται, εκτός κινδύνου

Ισπανία: Η Meta καταδικάστηκε για «αθέμιτο ανταγωνισμό»

Κόσμος Χτες
Αποζημίωση 540 εκατ. ευρώ σε ΜΜΕ

Πειραιάς: 34χρονος γρονθοκόπησε οδηγό ταξί επειδή αρνήθηκε να τον μεταφέρει

Ελλάδα Χτες
Ο 34χρονος μπήκε σε ταξί που οδηγούσε 51χρονος και απαίτησε να μεταφερθεί στον προορισμό του