E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Έρχονται καύσωνες τις επόμενες ημέρες

Ο υδράργυρος θα αναμένεται να ανέβει στους 40 βαθμούς

Δημοσίευση 15/7/2018 | 14:04

Έρχονται καύσωνες τις επόμενες ημέρες

Tο φετινό καλοκαίρι -μέχρι στιγμής- αποδεικνύεται αρκετά ήπιο ως προς τις θερμοκρασίες.

Σύμφωνα με τον Γιάννη Καλλιάνο, φαίνεται ότι η εβδομάδα που έρχεται θα συνεχίσει να είναι -σε φυσιολογικά πλαίσια- ζεστή με θερμοκρασίες που, στις ευπαθείς στη ζέστη περιοχές της πεδινής ηπειρωτικής Ελλάδας, θα αγγίξουν τους 36-37°C, αν εξαιρέσουμε όμως την Τρίτη όπου οι θερμότερες αέριες μάζες θα ανεβάσουν περαιτέρω τον υδράργυρο.


Η ΤΡΙΤΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΙΟ ΖΕΣΤΗ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Σύμφωνα με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία, οι πολύ θερμές αέριες μάζες που τις τελευταίες ημέρες επηρεάζουν το μεγαλύτερο μέρος της βορειοδυτικής Αφρικής αλλά και της δυτικής Μεσογείου, θα έχουν την τάση να κινηθούν ανατολικότερα, και έτσι την Τρίτη θα καλύψουν και τις υπόλοιπες περιοχές της Μεσογείου (συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας, της Τουρκίας και της Κύπρου).

Δεν θα έχουμε κύμα καύσωνα διότι δεν ικανοποιούνται συγκεκριμένες συνθήκες ώστε να μπορούμε να μιλάμε για αυτό. Όμως, στις ευπαθείς στη ζέστη περιοχές της πεδινής ηπειρωτικής Ελλάδας ο υδράργυρος θα αγγίξει τους 38-39°C και πιθανότατα τοπικά και να τους ξεπεράσει, καταγράφοντας τα θερμόμετρα ακόμη και τους 40°C υπό σκιά.

Τα "θετικά" της επικείμενης θερμής εισβολής θα είναι δύο:

Πρώτον ότι κατά τη διάρκεια του μεσημεριού και απογεύματος της Τρίτης θα εκδηλωθούν μπόρες και τοπικές καταιγίδες σε αρκετές περιοχές (κυρίως ορεινές και ημιορεινές) της βόρειας Ελλάδας με αποτέλεσμα να δροσίσει σε αυτά τα τμήματα και δεύτερον ότι αυτή η θερμή εισβολή θα έχει διάρκεια μόνο μια ημέρα με αποτέλεσμα να μην προλάβει να κουράσει τους κατοίκους των περιοχών που θα σημειωθούν οι μεγαλύτερες θερμοκρασίες.

ΣΕ ΠΟΙΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΘΑ ΣΗΜΕΙΩΘΟΥΝ ΟΙ 38-39°C ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΑ ΟΙ 40°C

Στην πεδινή Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά (πεδινή Φθιώτιδα, κάμπος Βοιωτίας, πιθανότατα και τοπικά στην Αττική), στην κεντρική πεδινή Εύβοια και στην ανατολική Πελοπόννησο (κάμπος Αργολίδας, Κορινθία, κάμπος Λακωνίας και ενδεχομένως και στην ανατολική Αρκαδία) θα υπάρξουν περιοχές που η θερμοκρασία κατά τη διάρκεια του μεσημεριού της Τρίτης θα αγγίξει τους 38-39°C και πιθανότατα τους 40°C.

ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ ΣΕ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Κατά τη διάρκεια των επόμενων ημερών θα σημειωθούν οι εξής ακόλουθες μέγιστες θερμοκρασίες :

Αθήνα :

Δευτέρα : 36°C

Τρίτη : 38-39°C

Τετάρτη : 36°C

Θεσσαλονίκη :

Δευτέρα : 34°C

Τρίτη : 34°C

Τετάρτη : 33°C

ΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ

Σταδιακά από την Τετάρτη θα υποχωρήσει ο υδράργυρος διότι θα πνέουν βορειοδυτικοί άνεμοι 5-6 στις περισσότερες θαλάσσιες περιοχές της χώρας. Οι εκτιμώμενες μέγιστες θερμοκρασίες από την ερχόμενη Τετάρτη έως και την ερχόμενη Παρασκευή, ακόμη και στις ευπαθείς στη ζέστη περιοχές, δεν θα ξεπεράσουν τους κατά μέσο όρο τους 35-36°C.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Παναθηναϊκός: Το μήνυμα του Νίστρουπ στους φιλάθλους με το βλέμμα στο μέλλον

E-Daily 3.Left 16.06.2026
Μίλησε και στα ελληνικά ο Δανός προπονητής

ΗΠΑ – Ιράν: Η συμφωνία θα επιτρέπει στην Τεχεράνη να πουλά ξανά πετρέλαιο

E-Daily 2.TopNews 16.06.2026
Η νέα συμφωνία αποκλιμάκωσης ΗΠΑ - Ιράν προβλέπει άμεση χαλάρωση περιορισμών στις εξαγωγές πετρελαίου της Τεχεράνης

Ο εγκέφαλός μας δεν έχει σχεδιαστεί για τόσο πολλές κακές ειδήσεις

E-Daily 2.TopNews 16.06.2026
Εκθέσεις και έρευνες παρουσιάζουν το αποτύπωμα των αρνητικών ειδήσεων στον ανθρώπινο εγκέφαλο

Εμμανουήλ Καραλής: Πρωτιά στην Οστράβα με άλμα στα 5,82μ, βίντεο

E-Daily 2.TopNews 16.06.2026
Ο Εμμανουήλ Καραλής είχε και τρεις άκυρες στα 6μ

Μουντιάλ 2026: 13.000 οπαδοί της Αργεντινής αποκλείστηκαν λόγω απλήρωτης διατροφής

E-Daily 3.Left 16.06.2026
Δεν τους επιτράπηκε η έξοδος από τη χώρα

Μουντιάλ 2026: Το χειρότερο ξεκίνημα της Νότιας Αμερικής εδώ και 52 χρόνια

E-Daily 3.Left 16.06.2026
Προβληματισμός για την εικόνα των ομάδων της

Λειψυδρία: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης Τήνος και Αλόννησος

Ελλάδα 16.06.2026
Με απόφαση του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σταύρου Παπασταύρου, η Τήνος και η Αλόννησος τίθενται για τους επόμενους τρεις μήνες σε καθεστώς έκτακτης ανάγκης, λόγω λειψυδρίας.

Επίδομα αδείας: Τι αλλάζει μετά την αύξηση του κατώτατου μισθού ‑ Πότε θα καταβληθεί

E-Daily 2.TopNews 16.06.2026
Πότε πληρώνεται το επίδομα αδείας και πώς υπολογίζεται

Φορολογικές δηλώσεις 2026: Πότε λήγει η προθεσμία για την έκπτωση 3%

E-Daily 2.TopNews 16.06.2026
Βήμα-βήμα η διαδικασία υποβολής της φορολογικής δήλωσης

Ο Σταύρος Φλώρος συγκλονίζει: Έκανα χειρουργείο που είχε σοβαρή επιπλοκή, είχα εσωτερική αιμορραγία

E-Daily 3.Left 16.06.2026
«Πέρασα την πιο δύσκολη βδομάδα της αποκατάστασής μου μέχρι στιγμής», είπε ακόμα, αναφέροντας ότι χρειάστηκε να κάνει και δεύτερο χειρουργείο