E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Στα 1.166 ευρώ ο μέσος μισθός στην Ελλάδα ‑ 378 ευρώ για μερική απασχόληση

Οι άνδρες αντιπροσωπεύουν το 53,80% των ασφαλισμένων στο σύνολο των επιχειρήσεων

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 14/7/2018 | 17:34

Στα 1.166 ευρώ ο μέσος μισθός στην Ελλάδα ‑ 378 ευρώ για μερική απασχόληση

Στα 50,71 ευρώ ανέρχεται το μέσο ημερομίσθιο για τους ασφαλισμένους με πλήρη απασχόληση στην Ελλάδα, ενώ ο μέσος μισθός διαμορφώνεται στα 1.166,24 ευρώ (σύμφωνα με τα στοιχεία του Φεβρουαρίου).   

Το αντίστοιχο ημερομίσθιο για τη μερική απασχόληση υπολογίζεται στα 23,55 ευρώ και ο μισθός στα 378,21 ευρώ, αντίστοιχα. 

Οι ασφαλισμένοι που δηλώθηκαν στις Αναλυτικές Περιοδικές Δηλώσεις τον δεύτερο μήνα του έτους ανήλθαν σε 1.958.122, εκ των οποίων οι 1.926.172 εργάζονται σε κοινές επιχειρήσεις και οι 31.950 σε οικοδομοτεχνικά έργα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Καθημερινής, οι άνδρες αντιπροσωπεύουν το 53,80% των ασφαλισμένων στο σύνολο των επιχειρήσεων. Ειδικότερα σε ό,τι αφορά την πλήρη απασχόληση, οι άντρες αποτελούν το 56,99% του εργατικού δυναμικού ενώ στη μερική απασχόληση είναι περισσότερες οι γυναίκες (55,16%).

Κάτω από 40 ετών οι μισοί εργαζόμενοι   Στο σύνολο των επιχειρήσεων, το 22,05% των ασφαλισμένων είναι έως 29 ετών και πάνω από τους μισούς (52,55%) έως 39 ετών.   Το 90,33% των εργαζομένων έχει ελληνική υπηκοότητα, το 1,58% προέρχεται από άλλα κράτη-μέλη της ΕΕ και το 8,09% είναι από χώρες εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης.   

Στο σύνολο των ασφαλισμένων, 22,11% απασχολείται στον κλάδο «Χονδρικό και Λιανικό Εμπόριο», 13,37% στις «Μεταποιητικές Βιομηχανίες» και 13,09% στον κλάδο «Ξενοδοχεία και Εστιατόρια».

Η κατηγορία επαγγέλματος στην οποία απασχολείται ο μεγαλύτερος αριθμός ασφαλισμένων στις κοινές επιχειρήσεις είναι «Υπάλληλοι Γραφείου» με ποσοστό 22,78%. 26,14% των ασφαλισμένων με ελληνική υπηκοότητα είναι «Υπάλληλοι Γραφείου», 21,40% είναι «Απασχολούμενοι στην Παροχή Υπηρεσιών και ως Πωλητές σε καταστήματα και υπαίθριες αγορές», ενώ 13,02% είναι «Ανειδίκευτοι Εργάτες, Χειρώνακτες και Μικροεπαγγελματίες». To 31,05% των ασφαλισμένων με υπηκοότητα άλλης χώρας Ευρωπαϊκής Ενωσης είναι «Ανειδίκευτοι Εργάτες, Χειρώνακτες και Μικροεπαγγελματίες», 22,41% απασχολείται στην «Παροχή Υπηρεσιών και ως Πωλητές σε καταστήματα και υπαίθριες αγορές» και 20,08% είναι «Υπάλληλοι Γραφείου».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Λέσβος: Βίντεο ντοκουμέντο από το τραγικό δυστύχημα όπου δύο νέοι 16 και 18 ετών έχασαν τη ζωή τους

E-Daily 2.TopNews 26.05.2026
Τα δύο παιδιά ήταν φίλοι με το δυστύχημα να σημειώνεται κατά την επιστροφή τους από Θέρμη για την πόλη της Μυτιλήνης

Οι μισοί δεν θα πάνε φέτος διακοπές, τι δείχνει νέα έρευνα του ΙΕΛΚΑ

E-Daily 2.TopNews 26.05.2026
Οι καταναλωτές φαίνεται να υιοθετούν πιο οικονομικές λύσεις, με το 41% να δηλώνει ότι μαγειρεύει συχνά στις διακοπές και το 70% να επισκέπτεται συστηματικά σούπερ μάρκετ ή μίνι μάρκετ

Έως 36.000 ευρώ το νέο «Ανακαινίζω», όλες οι λεπτομέρειες

E-Daily 2.TopNews 26.05.2026
Σε δύο φάσεις το νέο πρόγραμμα με επιδότηση έως 95%

Ανοίγει νέα «γραμμή» καταγγελιών για οικονομικά εγκλήματα

E-Daily 2.TopNews 26.05.2026
Στο στόχαστρο φοροδιαφυγή, ξέπλυμα και λαθρεμπόριο

Συναγερμός για τον Έμπολα – «Τα χειρότερα έρχονται», προειδοποιεί ο ΠΟΥ

Κόσμος 26.05.2026
Καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια να φτάσει εξοπλισμός και υλικό στην περιοχή που πλήττεται

Νέα αμερικανικά πλήγματα στο Ιράν εν μέσω κορύφωσης των συνομιλιών

E-Daily 2.TopNews 26.05.2026
Αισιόδοξος ο Ρούμπιο για συμφωνία παρά τα πλήγματα

Συμφωνία ΗΠΑ – Ιράν: Πότε θα μεταφραστεί σε πτώση τιμών στην αντλία;

E-Daily 2.TopNews 26.05.2026
Οι ενισχυμένες προσδοκίες για μια επικείμενη διπλωματική λύση επέφεραν αισθητή υποχώρηση στις διεθνείς αγορές

ΒΙΝΤΕΟ: Σεισμός 6,9 Ρίχτερ «ταρακούνησε» τη Χιλή – Τρομακτικές εικόνες

E-Daily 2.TopNews 26.05.2026
Το 1960, η λατινοαμερικάνικη χώρα χτυπήθηκε από τον σεισμό που θεωρείται ως και σήμερα ο ισχυρότερος που καταγράφτηκε ποτέ

Χολαργός: Αντρας πυροβόλησε τη γυναίκα του και αυτοκτόνησε

E-Daily 2.TopNews 26.05.2026
Την αστυνομία φέρεται να την κάλεσε η ίδια η γυναίκα