E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Αργυρούπολη: Νέα τροπή στην υπόθεση αυτοκτονίας του 15χρονου

Τι δείχνουν τα μηνύματά του

Δημοσίευση 12/7/2018 | 08:23

Αργυρούπολη: Νέα τροπή στην υπόθεση αυτοκτονίας του 15χρονου

Στις υπαρξιακές ανησυχίες του 15χρονου αυτόχειρα στην Αργυρούπολη και στον ευαίσθητο χαρακτήρα του, στρέφουν πλέον οι αρχές το ερευνητικό τους ενδιαφέρον.

Κι αυτό γιατί μέχρι στιγμής από τα στοιχεία που έχουν στα χέρια τους δεν προκύπτει περίπτωση σχολικού εκφοβισμού με την στενή και νομική έννοια του όρου, χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει πως η περίπτωση «bullying» έχει βγει από το «κάδρο» των ερευνών.

Οι φράσεις στο ημερολόγιο που «τραβούν» την προσοχή
Δυο προτάσεις στο κρυφό ημερολόγιο που κρατούσε το άτυχο παιδί έχουν τραβήξει την προσοχή των αρχών. Η πρώτη είναι σε μια σελίδα του ημερολογίου, όπου ο 15χρονος γράφει: “σκέφτομαι να αυτοκτονήσω”.

Όμως στην αμέσως επόμενη σελίδα γράφει κάτι το αισιόδοξο, που δείχνει αν μη τι άλλο την μεταστροφή στην κακή του ψυχολογία: «Τελικά αξίζει να ζεις για τους γονείς σου, αλλά και τους λίγους ανθρώπους που σε στηρίζουν και σε αγαπούν».

Τα έξι ονόματα
Όσον αφορά στα έξι ονόματα που έγραφε στο τελευταίο σημείωμα πριν την αυτοκτονία του, οι δυο είναι αλλοδαποί, ένας μάλιστα συμμαθητής του.
Τα συγκεκριμένα πρόσωπα θα κληθούν τελευταία να πουν ότι ξέρουν, καθώς πλέον έχει ανοίξει ο κύκλος των καταθέσεων και το πρωί της Τετάρτης (11.07.2018) το κατώφλι της ΓΑΔΑ περάσαν οι πρώτοι φίλοι του 15χρονου, κυρίως κορίτσια, τα οποία βέβαια συνοδεύονταν από τους γονείς τους.

Παράλληλα μια πρώτη κουβέντα με τους αστυνομικούς που ερευνούν την υπόθεση είχε ο πατέρας του παιδιού, ο οποίος συντετριμμένος φέρεται να είπε στους Αστυνομικούς: “Μα πώς είναι δυνατόν να μην έχουμε καταλάβει τίποτα; Δεν φαίνονταν να τον απασχολεί κάτι σοβαρό, μόνο τα μαθήματα του και οι φίλοι του με τους οποίους φαινόταν πως είχε καλές σχέσεις. Τώρα έχουμε βρεθεί μπροστά σε μια τραγική αλήθεια κι ένα κρεμασμένο παιδί, χωρίς να ξέρουμε το γιατί”.

Σε αυτό το “γιατί” λοιπόν προσπαθούν να δώσουν απαντήσεις οι αστυνομικοί, οι οποίοι είναι ιδιαιτέρως προσεκτικοί στα ερευνητικά τους βήματα, και για το λόγο αυτό πάνε τις έρευνες βήμα – βήμα, προκειμένου να ρίξουν φως σε αυτή την συγκλονιστική υπόθεση.

Δεν προκύπτει υπόθεση bullying από τα προσωπικά μηνύματα
Όσον αφορά στις εργαστηριακές έρευνες και κυρίως το κινητό τηλέφωνο του 15χρονου, από τα μηνύματα που έχουν διαβάσει μέχρι στιγμής οι ειδικοί, τόσο στο κινητό του, όσο και στα προφίλ του σε ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης, δεν φαίνεται να προκύπτει περίπτωση σχολικού η κοινωνικού εκφοβισμού, καθώς δεν περιέχονται μηνύματα ανάλογου περιεχόμενου.

Ωστόσο οι ειδικοί αναμένουν και την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου, προκειμένου να έχουν ολοκληρωμένη εικόνα της υπόθεσης.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Σεισμός 4,2 Ρίχτερ στην Αλβανία ‑ Αισθητός στην Ελλάδα

Κόσμος Χτες
Η σεισμική δόνηση σημειώθηκε στην κεντρική Αλβανία, 22 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Ελμπασάν

Ιταλία: Έκρηξη σε τριώροφο κτίριο στη Βερόνα ‑ Έρευνα για επιζώντες

Κόσμος Χτες
Στο κτίριο κατοικούν τέσσερα άτομα, τα οποία δεν είναι γνωστό αν βρίσκονταν στο κτίριο την ώρα της έκρηξης

Ιατρικό «θαύμα» στη Βρετανία: Γεννήθηκε το πρώτο μωρό με μεταμόσχευση μήτρας από νεκρή δότρια

Κόσμος Χτες
Μόνο δύο προηγούμενες περιπτώσεις έχουν αναφερθεί στην Ευρώπη

Καταδικάστηκε ο τραγουδιστής Κώστας Δόξας για ενδοοικογενειακή βία

Ελλάδα Χτες
Η δίκη ξεκίνησε το 2021 και ολοκληρώθηκε με την έκδοση απόφασης μετά από πολλές αναβολές

Αλιμος: Αφησε το αμάξι του για να πάει στη λαϊκή και έπιασε φωτιά ‑ Δείτε βίντεο

Ελλάδα Χτες
Ένα σταθμευμένο αυτοκίνητο στον Αλιμο τυλίχθηκε ξαφνικά στις φλόγες ενώ ο ιδιοκτήτης του βρισκόταν στη λαϊκή αγορά

ΗΠΑ: Ένα εκατ. δολάρια αμοιβή για τον εντοπισμό της μητέρας της προσφέρει η Σαβάνα Γκάθρι

Κόσμος Χτες
Η μητέρα της, Νάνσι Γκάθρι, εξαφανίστηκε από το σπίτι της το βράδυ της 31ης Ιανουαρίου, με τις αρχές να πιστεύουν ότι απήχθη

Πάτρα: Στη ΜΕΘ βρέφος 5 μηνών με μηνιγγίτιδα – Νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση

Ελλάδα Χτες
Το βρέφος μεταφέρθηκε με αεροδιακομιδή από τη Ζάκυνθο

Χαλκίδα: Ανήλικος οδηγός μοτοσικλέτας συγκρούστηκε με 13χρονο που οδηγούσε πατίνι

Ελλάδα Χτες
Ο οδηγός της μηχανής τραυματίστηκε πιο σοβαρά ενώ ο 13χρονος, έλαβε εξιτήριο αφού του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες

Μητέρα που είχε εξαφανιστεί πριν 24 χρόνια ζει νέα ζωή και εξηγεί γιατί έφυγε

Κόσμος Χτες
Η Αστυνομία της κομητείας Ρόκινγκχαμ ανακοίνωσε περαιτέρω πληροφορίες για την εξαφάνιση της Μισέλ, αναφέροντας ότι η σήμερα 62 ετών γυναίκα αποφάσισε να φύγει από την οικογένειά της

Αποκλείστηκε στην πρεμιέρα του στο Ντουμπάι ο Τσιτσιπάς, ηττήθηκε 2‑0 σετ από τον Ουμπέρ

Αθλητικά Νέα Χτες
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ηττήθηκε 6-4, 7-5 από τον Ούγκο Ουμπέρ

Αίγιο: «Δεν ήταν κανείς μπροστά μου όταν πυροβόλησα», λέει ο 46χρονος που τραυμάτισε τους ανήλικους

Ελλάδα Χτες
Ο 46χρονος αναμένεται να απολογηθεί την Πέμπτη, με την υπόθεση να χαρακτηρίζεται από ένταση στα δικαστήρια

Ρωσία: «Γαλλία και Βρετανία θέλουν να δώσουν μυστικά πυρηνικά όπλα στην Ουκρανία» – Απειλές Πούτιν για αντίποινα

Κόσμος Χτες
Η έκθεση των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών «άνοιξε» μια επικίνδυνη κουβέντα στην επέτειο συμπλήρωσης 4 ετών από την έναρξη της εισβολής στην Ουκρανία